Lleida

Notícia

ERC-Avancem s’oposa a la privatització del solar públic de Copa d’Or on hi ha les firetes

Terrenys de Copa d'Or
Terrenys de Copa d'Or
Denuncia opacitat i que el projecte es lligui a la millora del parc de Joc de la Bola

El grup municipal ERC-Avancem ha denunciat aquest divendres que el remodelat govern de la Paeria, amb Fèlix Larrosa al capdavant, continua la mateixa política de privatització de l’espai públic que amb Àngel Ros. Així, a la Comissió d’Urbanisme d’aquest divendres ha votat en contra de la concessió administrativa per 50 anys per a la construcció i explotació d’un equipament als terrenys on actualment s’ubiquen les firetes, a Copa d’Or, a canvi d’un cànon anual de 400.000 euros. L’expedient ha tirat endavant amb els vots del bloc format per PSC, C’s, PP i la regidora trànsfuga i passarà al proper ple de la Paeria. 

El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, adverteix de l’opacitat del govern municipal: “el PSC no ha sabut explicar quines necessitats d’equipaments hi ha en aquesta zona ni per què es prioritzen uns usos per davant d’uns altres en la ponderació de les puntuacions.”

Baiget insisteix: “una vegada més, ens oposem al model de privatització continuista del PSC i defensem que és l’ajuntament qui ha gestionar els equipaments fets en sòl públic i qui ha de decidir si el barri requereix un servei educatiu, cultural, esportiu, religiós o d’un altre tipus, i no una empresa.” 

A més, considera “una trampa i un xantatge lligar les inversions promeses als veïns del Joc de la Bola que es van oposar al Parc de les Arts al rendiment d’aquest projecte d’explotació privada” i recorda que ERC-Avancem va votar en contra de la moció del PSC de reformulació del Parc de les Arts que es va aprovar el passat 28 de juliol del 2017.

POUM i Torre Salses
ERC-Avancem també ha votat en contra del desdoblament del vial Víctor Torres i el conveni amb Eurofund. Baiget ha destacat que “no hi ha cap necessitat per als veïns, l’ampliació del vial només té sentit per a la instal·lació d’una gran superfície comercial a Torre Salses, que serà la tomba per al comerç de l’Eix comercial i la Zona Alta.” 

D’altra banda, ha lamentat que Larrosa i els seus socis s’hagin negat a aturar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) com havíem demanat l’oposició.

Per últim, la Comissió ha aprovat, amb l’abstenció del PSC i C’s, la proposta de resolució dels republicans de incrementar i millorar el manteniment de les 323 fonts d’aigua públiques de Lleida, l’Horta, Sucs i Raimat per a l’ús de persones i animals de companyia.