Lleida

Notícia

ERC-Avancem presenta una moció per una regeneració integral de la Mariola i una altra contra la publicitat del proxenetisme

Grup Municipal
Els tres regidors es van reunir fa uns dies amb veïns i veïnes de la Mariola
Els tres regidors es van reunir fa uns dies amb veïns i veïnes de la Mariola
També defensarà al ple la Guia de Contractació Pública Social, reclamada pels republicans des de fa més de dos anys

El grup municipal ERC-Avancem presentarà una moció al proper ple de l’Ajuntament de Lleida, aquest divendres, demanant aturar la degradació de la Mariola i l’inici d’un procés de recuperació integral al barri.
Esquerra denuncia que el Pla Mariola 20.000 que ha presentat l’equip de govern és bàsicament un pla de regeneració urbanística del grup de pisos Ramiro de Ledesma, encara per determinar i a mitjà/llarg termini i que no soluciona les necessitats del barri.

Per aquest motiu, en primer lloc s’insta la Paeria a fer una intervenció immediata a la Mariola d’aplicació a curt, mitjà i llarg termini, i que haurà d’incidir en els aspectes socials, de convivència, urbanístics i mediambientals. En aquest sentit, es reclamen més recursos municipals per a la mediació social, per a la pacificació els conflictes de convivència i el foment de la inclusió i la cohesió social.

Així mateix, es proposa dissenyar i aplicar un programa d’actuació immediata i continuada en el manteniment dels espais i el mobiliari urbà, en la neteja de carrers i places, en la desratització i el control de plagues i disseny d’un pla per a la resolució dels problemes d’insalubritat i brutícia.

També es demana elaborar i aplicar, si cal en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, elaborarà i aplicarà plans per a la millora social del barri destinats a la capacitació laboral i la formació ocupacional per al jovent; la promoció de l’ocupació de col·lectius amb risc d’exclusió i/o de difícil ocupabilitat; i el foment escolar per acabar amb l’absentisme escolar i amb l’abandonament precoç de l’escola, amb especial èmfasi en la continuïtat escolar de les nenes.
Un a altra reivindicació és treballar, des de la Paeria, pel foment de l’autoocupació, a través d’accions com ara a l’impuls de la instal·lació de comerços de proximitat.

D’altra banda, es reclama adequar els espais de lleure existents i a la creació de nous, especialment aquells pensats per a la gent jove, així com la instal·lació d’equipaments comunitaris municipals com un poliesportiu.
Per últim, es planteja iniciar a curt termini la interlocució amb els veïns i les veïnes de la Mariola i endegar un procés participatiu en el qual el veïnat pugui decidir el futur del barri.

Moció contra la publicitat del proxenetisme
ERC-Avancem també presenta una altra moció al ple, en aquest cas juntament amb el Comú i la Crida-CUP, per excloure la publicitat institucional dels mitjans de comunicació que continguin anuncis de prostitució, a més de prohibir la publicitat masclista, sexista o vexatòria, inclosa la de prostíbuls o festes on es cosifiqui la dona. 
També es demana que l’Ajuntament de Lleida no contracti, bonifiqui fiscalment cap empresa o grup vinculat o anunciant de prostitució i pornografia.

Guia de contractació social
Pel que fa a la Guia de Contractació Pública Social que s’ha presentat aquest matí a la Paeria, ERC-Avancem celebra que s’hagi acabat de redactar aquest document, que emana d’una moció del grup republicà al ple de febrer de 2016.
Esquerra espera que la guia s’apliqui amb honestedat i serveixi per canviar els criteris de contractació i compra de béns de la Paeria -fins ara exclusivament econòmics- pels ètics, solidaris i ambientals.
El grup republicà sempre ha reivindicat la necessitat que el consistori contracti i compri béns a empreses que aposten per la inclusió social de les persones amb especial dificultats –per motius de gènere, edat, discapacitat o qualsevol altra-, pel respecte mediambiental, la solidaritat, els drets laborals i contra l’explotació infantil. 
La guia s’aprovarà definitivament al ple de divendres.