Lleida

Notícia

Pueyo: “El canvi d’hegemonia a Lleida i la construcció d'una República vindrà de la mà de les persones treballadores, les PIMES, els joves i els exclosos”

Secció Local
L’alcaldable ha estat acompanyat per Tardà, Vilalta, Díaz i Driouech en l’acte “Ciutats republicanes, ciutats de progrés”

“Sense acció no hi ha transformació”. Amb aquesta contundència el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha fet una crida als lleidatans i lleidatanes i en especial als "treballadors i treballadores, les petites i mitjanes empreses, els joves i els exclosos o amenaçats d’exclusió a constituir la nova majoria social d’una Lleida més solidària i més lliure” que permeti un “canvi d’hegemonia a Lleida i la construcció d’una República de tothom i amb tothom.”
Ho ha dit aquest diumenge en un acte a la Rambla de Pardinyes dins la campanya “Ciutats republicanes, ciutats de progrés”, en què també han participat alguns dels càrrecs del partit.

Pueyo ha carregat contra el pacte entre el PSC i Ciutadanos a la Paeria a l’inici del mandat i la complicitat del govern municipal amb la repressió de l’1 d’octubre, l’aplicació del 155 i l'espoli del Museu de Lleida, així com la pervivència dels carrers franquistes: “la musculatura de la ciutat ha estat paralitzada per l’ambició d'un alcalde desaparegut abans de completar el seu mandat i dels regidors del Partit Socialista -entre els quals, l’actual alcalde de Lleida- pel seu fervor monàrquic i la seua aproximació a aquells que viuen del conflicte, la provocació i la intoxicació.”

"Amb fermesa i una profunda convicció fem un pas endavant per dir prou! Liderarem o participarem en una alternativa pel canvi de perfil republicà i farem trontollar l’aliança confortable entre la crosta lleidatana de tota la vida i els beneficiaris del règim del 78”, ha assegurat l'alcaldable.

També ha reivindicat els valors republicans que sempre ha defensat Esquerra Republicana: “Nosaltres hi som des de 1931, sota aquesta bandera, i això suposa un compromís contra tota forma de dominació de classe, de gènere o d’origen; a favor de la igualtat d'oportunitats i de la justícia social; obert al consens i a la convivència, però clarament oposat al bloc dels partits polítics del 155.”

El diputat al Congrés, Joan Tardà, ha reiterat que cal sumar més gent al projecte d'Esquerra Republicana: "Ara cal fer el camí per fer el cim, i ha de ser un camí molt ample perquè hi càpiga molta gent, però sobretot que sigui molt diferent. Hem d'acumular forces i ser capaços d'avançar".

També s'ha dirigit a alguns partits unionistes: "Som un poble pacífic i democràtic malgrat alguns partits polítics estan capficats en convertir-nos en violents. No podem caure en aquest parany. Ens acusen de colpistes aquells que mai, mai, mai han renegat del franquisme."

La portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, ha tancat l'acte: "Convé que seguim persistint, que malgrat la repressió seguim endavant per tal de fer real la República catalana que hem dit que volem ser. Hem de seguir treballant per la cohesió i per la justícia social i per un país on la gent tingui totes les oportunitats que ens mereixem."

"Volem unes ciutats republicanes i de progrés. Els ajuntament són la base per a poder construir la República." ha conclòs Vilalta.

A l’acte també hi han participat les diputades al Parlament de Catalunya Najat Driouech i Jenn Díaz.

Díaz ha llegit una carta de Raúl Romeva en què fa una crida a guanyar les eleccions municipals: "necessitem guanyar tots els espais de representació, cívics i governamentals, perquè en cap és moment d'aturar-nos."