Lleida

Notícia

ERC-Avancem denuncia que "Larrosa ha fet una revisió dels carrers franquistes a mitges pensant en les eleccions"

Grup Municipal
El grup d'Esquerra a la Paeria continuarà reclamant l'eliminació dels 9 carrers franquistes

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem considera que la decisió del Paer en Cap, Félix Larrosa, de retirar quatre carrers amb noms franquistes, és electoralista i anuncia que continuarà reivindicant l'eliminació dels 9 carrers que es van proposar en una moció conjunta dels grups d'ERC i la Crida a la Paeria l'any 2016 i que la plataforma Lleida Lliure de Franquisme va portar a judici.

La regidora republicana Núria Marín considera que és una “revisió a mitges amb la qual Larrosa pretén fer un rentat de cara del govern municipal i desmarcar-se de Ros”. Així, ha titllat Larrosa de mostrar “poca valentia” i de “pensar només en les properes eleccions municipals”.

En aquest sentit, ha advertit que “ERC-Avancem continuarà lluitant per netejar els carrers lleidatans de tots els noms franquistes per tal de restituir la dignitat de la ciutadania, la seva memòria i la ciutat”, i amb l’objectiu de complir la Llei de Memòria Històrica.

Després de reunir-se amb responsables del Memorial Democràtic, Larrosa ha anunciat aquest dijous que es retiriran de forma immediata els noms dels carrers alcalde Areny, avinguda Recasens, germans Recasens i Sangenís Bertran. En canvi, no es preveu treure els carrers Carmelo Fenech, Juan Manuel Nadal i Gaya, alcalde Sangenís i alcalde Montanya al·legant que es van posar en el període democràtic. Tampoc es canviarà el nom del carrer Lluís Besa perquè, segons l'alcalde, no queda acreditat que participés en l'aixecament del 1936.

Marín sí que ha celebrat que els nous noms de carrers es dedicaran a dones i ha recordat que el grup d'Esquerra ja ho va proposar al principi del mandat.