Lleida

Notícia

Esquerra Republicana revalida l'acord per a les eleccions municipals a Lleida amb Avancem i hi incorpora MES

Secció Local
Representants dels tres partits han signat un protocol d’intencions per fer una candidatura conjunta liderada per Miquel Pueyo

Esquerra Republicana de Catalunya, Avancem i Moviment d’Esquerres (MES) han presentat aquest dimecres un protocol d’intencions en què les tres formacions es comprometen a fer una candidatura conjunta a la ciutat de Lleida per a les eleccions municipals del 26 de maig del 2019. La candidatura estarà encapçalada per Miquel Pueyo, i la resta dels candidats –la meitat dels quals seran dones- es consensuaran en una futura assemblea conjunta de militants d’ERC, d’Avancem, de MES i independents de consens.

El candidat a l’Alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat: “som i serem l’alternativa del canvi a la Paeria” i s’ha mostrat satisfet de signar un acord amb MES i Avancem, als quals ha definit com “socialistes per la República.”

També ha explicat que “a la candidatura s’hi incorporaran persones de perfils, edats i representativitats diferents amb la voluntat de construir una força que il·lusioni per liderar l’alternativa republicana a Lleida”.

El Secretari General Adjunt d’Esquerra, Lluís Salvadó, ha destacat que amb la signatura del protocol “es reforça un projecte plural que va començar el 2014 i que al 2019 serà central i referencial a grans ciutats, amb l’ambició de ser el projecte hegemònic del centre-esquerra i amb capacitat de govern el futur del país.”

La Secretària d’acció Política de MES, Pia Bosch, ha posat l’accent en el projecte de país que el Moviment d’Esquerres comparteix amb Esquerra Republicana: “MES és un moviment de gent de tradició socialista, catalanista i sobiranista totalment compromesos amb el futur de un país socialment just.”

En el document es recull la voluntat dels tres partits d'emprendre conjuntament un nou repte de futur per fer una Lleida més justa, més lliure, més culta i més equilibrada. Així, estableix tres objectius principals: fer de Lleida una ciutat del benestar i la cultura; fer de Lleida la capital que demana la Terra Ferma de Catalunya; i obrir Lleida al Món.

El nom de la candidatura, els símbols que la representin i el programa polític s’acordaran conjuntament en els propers mesos. També es farà la signatura d’un conveni on es concretaran els aspectes del futur acord polític per la Paeria 2019.

A l’acte també hi ha participat Josep Maria Romero, president de la Secció Local d’ERC Lleida; Jordina Freixanet, de MES Lleida i Susana Roca, d’Avancem Lleida.