Lleida

Notícia

PSC i Cs es neguen a crear un servei de bus nocturn a Lleida com demanava ERC-Avancem i el Jovent Republicà

Grup Municipal
També tomben les mocions per millorar altres serveis com l’enllumenat i el Servei d’Ajut Domiciliari

Els grups municipal del PSC i Cs han tornat a alinear-se aquest divendres al ple de la Paeria del mes de novembre i han rebutjat l’habilitació d’un servei d’autobús nocturn a Lleida que sí funciona en altres ciutats. El PP, amb la seva abstenció, ha evitat que prosperés la moció d’ERC-Avancem i el Jovent Republicà, que sí ha rebut el suport del PdeCat, la Crida i el Comú.

La regidora Núria Marín ha reivindicat “la democratització dels serveis públics i la feminització de les polítiques per evitar la inseguretat” i ha demanat “un servei de bus nocturn per afavorir la mobilitat segura i sostenible, sobretot de joves i dones, demandat per treballadors, estudiants i usuaris d’oci.”

La moció d’ERC-Avancem i el Jovent Republicà instava la Paeria a encarregar a l’empresa Autobusos de Lleida la creació d'un servei de bus nocturn a la ciutat de Lleida que connectés els barris més perifèrics amb una freqüència de pas d’una hora. També reclamava un estudi per a l’ampliació futura d’horaris i línies nocturnes per ajustar-les a les necessitats reals dels potencials usuaris.
Els republicans han recordat que el transport públic és una eina vital per a moltes persones que no disposen de transport privat i és clau per connectar la ciutat i vertebrar-la. 

Mocions
Pel que fa a la resta de mocions, ERC-Avancem ha votat a favor de les dues mocions que han presentat les entitats i que s’han aprovat: la d’UGT per retornar les pagues extraordinàries dels anys 2013 i 2014 als funcionaris de la Generalitat; la de l’Associació Nacional d’Afectats per iDental (Adafi) de suport als 400.000 afectats per aquesta estafa bucodental.

El grup d’Esquerra a la Paeria també ha donat suport a les mocions per remunicipalitzar el Servei d'Ajut Domiciliari (SAD) i per recuperar la llum als carrers de Lleida -que no han prosperat- i la que demanava fomentar l'habitatge social –que el ple ha aprovat en part-.

En canvi, s’ha abstingut, excepte en un punt que hi ha votat en contra, a la moció conjunta entre el PSC i C’s sobre la situació dels menors no acompanyats perquè no s’ha acceptat cap de les esmenes proposades pel grup republicà. Una d’elles demanava més recursos del govern espanyol, que és l’administració que té la competència en matèria d’estrangeria. La moció s’ha aprovat.

Decrets
D’altra banda, el president del grup, Carles  Vega, ha lamentat que en tres mesos la Paeria hagi fet bestretes per valor d’un milió i mig d’euros a l’Empresa Municipal d’Urbanisme i ha preguntat a l’alcalde: “quantes bestretes cal fer a l'EMU per posar-hi ordre?”. En aquest sentit, ha posat en entredit les paraules de l’alcalde aquest dijous davant el jutge sobre la situació comptable de l’EMU, que va dir que “tot s’ha fet bé”.

Per últim, ERC-Avancem ha celebrat que s'exigeixi –mitjançant un decret d’alcaldia- a l'empresa concessionària de la zona blava un informe sobre les màquines expenedores espatllades, però ha lamentat que es faci ara que està pendent d’adjudicar-se el nou contracte del servei i després de dos anys que Esquerra ho denunciés repetidament.