Lleida

Notícia

L’oposició tomba el projecte del Parc de les Arts que Larrosa volia aprovar una setmana abans de les eleccions sense procés participatiu

Grup Municipal
Fotografia de comiat dels 27 regidors i regidores de la Paeria al final de l'últim ple del mandat
Fotografia de comiat dels 27 regidors i regidores de la Paeria al final de l'últim ple del mandat
El PSC, amb C’s i PP, rebutja permetre el debat a les tres entitats que van registrar mocions i s’han quedat fora 

Els grups municipals d’ERC-Avancem, PdeCat, Crida, Comú i C’s han votat en contra –el PP s’hi ha abstingut- i han tombat el projecte inicial i l’inici de licitació per fer el Parc de les Arts entre els carrers Segrià, Cristòfol de Boleda, Alcalde Pujol i Jardins Jaume Magre. Larrosa, que volia aprovar-lo en l’últim ple del mandat, s’ha quedat sol amb els vots del PSC i la regidora trànsfuga.

El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, ha explicat que el grup sempre ha defensat que s’hi faci un parc públic amb el consens i la participació de la ciutadania i ha exposat els motius del vot negatiu: “el projecte té reparació de l'interventor per manca de pressupost, no s'ha consultat al veïnat, no s’ha fet el procés participatiu que vam acordar el 2015 i falten 20 dies per les eleccions municipals.” També ha afirmat que “la nova candidatura d’Esquerra a la Paeria s’ha compromès davant l’actual junta veïnal que donarà prioritat a la construcció del nou parc, que serà fruit de la participació i l’acord amb el veïnat.”

Sobrecost del Museu Morera
El ple de la Paeria ha aprovat una modificació del contracte de lloguer de Mercolleida per a les oficines municipals fruit del trasllat de l'Audiència pel Museu Morera. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha denunciat que a finals del mandat s’allargui el contracte 5 anys i s’augmenti el cost del lloguer en 1'2 milions d’euros, de manera que s’encareix gairebé el 50% el cost del Museu Morera: “el projecte de rehabilitació de l’Audiència i la museografia del Museu Morera té –segons el govern municipal– un cost de 4’7 milions d’euros; a l’hora de la veritat n’acabarà costant 3’5 milions més, que són els que la Paeria pagarà a MercoLleida per allotjar el personal que hi havia abans del museu. Suma, com a mínim, 8’2 milions d’euros.”

Protesta per les plaques i medalles
D’altra banda, els regidors i la regidora d'ERC-Avancem han tornat a marxar del saló de plens –com van fer en l’anterior- en els punts de votació per a l'atorgament de 27 medalles i plaques com a protesta per l'allau de reconeixements que es repeteix cada Festa Major i que l’any passat va costar prop de 16.000 euros. Esquerra denuncia que les plaques i medalles no s'atorguen en base a criteris objectius i algunes són més que reprovables.

El 155 no deixa debatre tres mocions d’entitats
A l’inici del ple el bloc del 155 (PSC, C's i PP) ha rebutjat la petició d'ERC-Avancem, PdeCat, Crida-CUP i Comú que demanava debatre a l'últim ple del mandat les tres mocions d’entitats registrades que s'han quedat fora perquè l’espai dedicat a les entitats ja estava ocupat. Els grups de l’oposició han demanat que poguessin intervenir al ple la plataforma Mariola 20.000, la contrària al sentit únic del carrer Lluís Companys i Amnistia-Greenpeace-Oxfam Intermon perquè no quedés cap moció registrada al calaix.

L’única moció que sí s’ha debatut al ple -i que s’ha aprovat per unanimitat- és la moció de la Federació Allem i la Fundació Ilersis per garantir la continuïtat dels centres especials de treball a Catalunya.