Lleida

Notícia

El grup ERC-Avancem participa als actes de denúncia per l’inici del judici als presos i preses polítics    

Grup Municipal
Denuncia la manca de sensibilitat del PSC per no donar-hi suport i mantenir l’agenda

El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha participat a les 12 del migdia a l’aturada de deu minuts convocada arreu del país per denunciar l’inici, aquest dimarts al Tribunal Suprem, d’un judici polític i sense garanties democràtiques als líders independentistes. Els republicans han criticat la manca de suport de l’equip de govern del PSC als actes de protesta i el manteniment de l’agenda política.

El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha denunciat que el judici demostra que “no hi ha veritable qualitat democràtica, no hi ha separació de poders i que la justícia espanyola està vulnerant els drets fonamentals”.

Vega també ha lamentat la “insensibilitat” del govern socialista: “aquells que es diuen demòcrates –PSC-PSOE- haurien d’haver estat aquí, perquè es tracta de fer un clam per la democràcia, per la defensa de les llibertats i defensar que hi ha uns càrrecs que estan portats a judici per haver exercit els seus càrrecs i fet cas de la voluntat democràtica.”

A més, ERC-Avancem ha fet arribar el seu descontentament a l’equip de govern per haver programat diverses activitats de la política municipal sense tenir en compte els propers actes de protesta previstos, ja que s’ha convocat la Comissió de Carrers i la inauguració de l’Animac per al dia 21 de febrer, coincidint amb la vaga general. Després de la queixa dels republicans, el govern ha comunicat que canviarà la data de la Comissió de Carrers.

D’altra banda, aquesta tarda els regidors i la regidora d’ERC-Avancem participaran a la concentració convocada per la Taula per la Democràcia a les set a la plaça Ricard Viñes.