Lleida

Totes les notícies


El grup municipal ERC-Avancem reclama acabar amb els abocaments d’aigües residuals a Lleida i Sucs

Els republicans també lamenten que les fuites d’aigua costin cada any 130.000 € El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria demana celeritat al govern municipal per posar fi als abocaments d’aigües residuals al medi natural, com obliga l’Agència Catalana de l’Aigua. El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, considera “inadmissible que en ple segle XXI Lleida no gestioni totes les aigües residuals de forma sostenible”. Després de la Comissió de seguiment dels serveis públics externalitzats sobre l’aigua, Baiget ha denunciat que “a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sucs encara no es depuren les aigües residuals, mentre que a Raimat sí es fa però es depèn d’una empresa privada.” A més, ha exigit que “s’acabin d’una vegada per totes els vessaments il·legals que encara desemboquen al riu Noguerola i, de retruc, al Segre.” ERC-Avancem també lamenta que encara hi hagi pèrdues per fuites de gairebé 2 milions de litres d’aigua cada dia, que suposa un cost de 130.000 euros anuals. D’altra banda, ha reclamat que l’empresa concessionària Aigües de Lleida que implementi el Pla d’Igualtat amb mesures de discriminació positiva, ja que el nombre de treballadores no arriba al 30%, i que ampliï l’horari d’atenció presencial a l’usuari una hora per equiparar-lo al de les administracions amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei.

La GAIP intervindrà després que el govern de la Paeria li negui informació sobre el contracte de l’aigua a petició d’ERC-Avancem

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem considera greu que l’equip de govern de la Paeria es negui a donar informació sobre la pròrroga de la concessió del servei d’aigua a la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP) i es pregunta els motius de tanta opacitat. Aquest òrgan independent de tutela del dret d’accés a la informació ha comunicat al grup que properament convocarà una reunió per actuar com a mediadora entre el govern del PSC i ERC-Avancem amb l’objectiu que es faciliti la documentació sol·licitada. El 24 de novembre de 2016 el grup d’Esquerra va demanar al govern municipal documentació justificativa del deute reclamat a la Paeria per part de l’empresa concessionària del servei d’aigües i clavegueram -uns 40 milions d’euros- que van motivar la pròrroga del contracte de l’any 2012 fins al 2037, davant el silenci administratiu de l’equip de govern. El 4 de gener de 2017 ERC-Avancem va reiterar la petició al govern municipal sense obtenir cap resposta i finalment el 17 de gener es va veure obligat a demanar empara a la GAIP. Tres mesos després de reclamar la informació a l’equip de govern i que aquest no hagi facilitat cap mena d’informació, la GAIP ha decidit intervenir. El grup d’Esquerra denuncia la manca de transparència de la gestió del PSC al capdavant de l’Ajuntament de Lleida i les traves que posa als grups municipals i fins i tot a un organisme independent com la GAIP per accedir a informació pública. Entre la documentació reclamada per ERC-Avancem hi ha l’acreditació d’actius pendents de liquidar per part de la Paeria, segons Aigües de Lleida, des de l’inici de la concessió, l’any 1993, fins a l’any 2012; el Pla d’inversions que havia de fer l’empresa des del moment de la formalització de la concessió, segons contracte; el llistat de les inversions realment efectuades en aquest període; i certificacions de final d’obra o justificació documental que acrediti que les obres relacionades en el llistat es van executar.

El grup municipal ERC-Avancem demana empara a la GAIP per l’opacitat del PSC sobre la pròrroga de la concessió del servei d’aigua a Lleida

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha portat a la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP) la sol·licitud de documentació justificativa del deute reclamat a la Paeria per part de l’empresa concessionària del servei d’aigües i clavegueram -uns 40 milions d’euros- que van motivar la pròrroga del contracte de l’any 2012 fins al 2037, davant el silenci administratiu de l’equip de govern. El passat 24 de novembre ERC-Avancem va demanar al govern del PSC l’acreditació d’actius pendents de liquidar per part de la Paeria, segons Aigües de Lleida, des de l’inici de la concessió, l’any 1993, fins a l’any 2012; el Pla d’inversions que havia de fer l’empresa des del moment de la formalització de la concessió, segons contracte; el llistat de les inversions realment efectuades en aquest període; i certificacions de final d’obra o justificació documental que acrediti que les obres relacionades en el llistat es van executar. També va requerir informació sobre el Pla d’inversions que s’havien de realitzar des de la formalització de la pròrroga i modificació del contracte de concessió, de 2012, fins a la finalització del contracte actualment en vigor, l’any 2037; el llistat de les inversions realment efectuades en el període 2012-2016; i les certificacions de final d’obra o justificació documental que acrediti que les obres relacionades en el llistat s’han executat; així com els actius pendents de liquidar en l’actualitat i el calendari de pagament, per anualitats. El 4 de gener ERC-Avancem va reiterar la petició al govern municipal sense obtenir cap resposta. El grup d’Esquerra lamenta l’opacitat del PSC amb la gestió del servei municipal d’aigua i les traves que posa als grups municipals per accedir a informació pública. La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’òrgan independent de tutela del dret d’accés a la informació de la ciutadania a Catalunya, davant del qual qualsevol persona pot reclamar si una administració catalana li ha denegat, totalment o parcialment, l’accés a la informació que havia sol·licitat o si no l’hi ha lliurada.

El grup municipal d’ERC-Avancem demana que es verifiqui el deute de la Paeria amb Aigües de Lleida

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria ha reclamat que se li faciliti la documentació aportada per l’empresa concessionària del servei municipal d’aigües i clavegueram a la ciutat de Lleida que justifiqui els motius de la pròrroga del contracte aprovat al juliol del 2012 per 19 anys, fins el 31 de desembre de l’any 2037. ERC-Avancem ha instat el govern municipal a donar més informació i transparència sobre la gestió d’Aigües de Lleida, Unió Temporal d’Empreses formada per Aqualia i Fomento de Construcciones i Contratas (FCC), davant les recents denúncies dels Ajuntaments de Barcelona i Badalona sobre un presumpte frau de Fomento de Construcciones i Contratas en el servei de recollida d’escombraries. En concret, Esquerra ha demanat l’acreditació d’actius pendents de liquidar des de l’inici de la concessió fins a l’any 2012, segons Aigües de Lleida, per part de la Paeria, adduïts com a causa per a la pròrroga i modificació del contracte de gestió del servei públic d’abastament d’aigua i sanejament a la ciutat de Lleida. Així mateix, el grup republicà vol conèixer el Pla d’inversions que havia de fer l’empresa des del moment de la formalització de la concessió, l’any 1993, segons contracte; el llistat de les inversions realment efectuades en aquest període; i certificacions de final d’obra o justificació documental que acrediti que les obres relacionades en el llistat es van executar. També ha requerit informació sobre el Pla d’inversions que s’havien de realitzar des de la formalització de la pròrroga i modificació del contracte de concessió, de 2012, fins a la finalització del contracte actualment en vigor, l’any 2037; el llistat de les inversions realment efectuades en el període 2012-2016; i les certificacions de final d’obra o justificació documental que acrediti que les obres relacionades en el llistat s’han executat. Finalment el grup d’Esquerra reclama saber quins són els actius pendents de liquidar en l’actualitat i el calendari de pagament, per anualitats.