Lleida

Totes les notícies


Foto: Ajuntament de Lleida

Comença a funcionar el refugi per a temporers i temporeres habilitat per la Paeria

Aquest dilluns comença a funcionar al Pavelló dels Camps Elisis -Antorxa- el refugi que l’Ajuntament de Lleida ha habilitat per als temporers i temporeres que arriben a la ciutat amb motiu de la campanya de la fruita. La regidora de Drets Socials, Regina Cairol, ha visitat els treballs de preparació de l’espai i ha insistit en el compromís del Govern de la Paeria per atendre aquestes persones. “Ho abordem com una situació d’emergència” davant la manca de previsió del govern anterior, ha assenyalat la regidora, qui també ha avançat que la Paeria planificarà amb temps un nou operatiu d’assistència per a la campanya del 2020. Trasllat d’activitats esportives Regina Cairol ha agraït expressament la comprensió i la bona col·laboració del club esportiu i de les famílies inscrites a Esportmania que aquests dies ocupaven el Pavelló dels Camps Elisis amb diferents activitats i que s’han hagut de traslladar. Així, a partir d’aquest dimarts, el Club Patrícia realitzarà els seus entrenaments al Barris Nord i un grup d’Esportmania passarà al pavelló de Cappont, on ja hi ha un altre grup de la mateixa activitat. Pernoctació, consigna, dutxa i menjar El refugi per a temporers i temporeres a l’Antorxa obrirà de les 20 a les 22 h, per oferir el servei de dutxes i de consigna. Les persones que hi pernoctin podran romandre al pavelló fins a primera hora del matí, entre les 7 i les 8 h. Els usuaris podran rebre menjar al Centre Jericó i al menjador social de la Paeria. El pavelló de l’Antorxa s’utilitzarà quan s’omplin les places que es disposen al Centre Jericó, el qual suma 70 llocs per dormir, 35 dels quals es destinen a temporers i temporeres. A l’Antorxa es podran ubicar unes 70 hamaques. En tot cas, Regina Cairol ha avançat que la Paeria té la possibilitat de comptar amb altres espais a la ciutat per si fos necessari ampliar el nombre de places d’allotjament d’urgència. Els operaris han treballat avui per instal·lar les hamaques al pavelló, reforçar la il·luminació interior i exterior així com els banys, amb la col·locació de sanitaris mòbils.

ERC-Avancem, en contra de la licitació del servei d’atenció a les dones víctimes de violència masclista

Denuncia l’externalització del servei i manca de concreció en el plec de clàusules El grup municipal ERC-Avancem s’ha oposat al plec de clàusules i l’inici de la licitació “per a la contractació, mitjançant procediment obert simplificat amb diversos criteris de valoració i tramitació anticipada, del servei de quatre places en un establiment social adreçat a l’allotjament d’urgència per a dones que es troben en situació de violència masclista i els seu fills i filles”, al qual s’ha donat llum verda aquest dimecres a la Comissió informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació i que es debatrà al ple de desembre. La regidora Núria Marín ha lamentat que “el PSC torna a reincidir en l’externalització d’un servei tant sensible com l'atenció d'urgència a dones víctimes de violència masclista” i ha deixat clar que “no és el model d’Esquerra, que és el dels serveis municipals públics de gestió pública”. A més, ha denunciat manca d’informació i de concreció de la proposta, ja que “no es  defineix el model d'atenció que es deixa en mans privades, és una licitació molt generalista en què no es fixen criteris i no s’especifica qui formarà part de la comissió tècnica, i menys encara si tenen formació en el tractament de la violència masclista”. ERC-Avancem reclama un debat obert i seriós sobre el model assistencial municipal a les dones víctimes de violència masclista i dóna suport al Grup Dones Lleida, que ha demanat una Audiència Pública sobre aquest servei d’atenció.

El regidor Josep Maria Baiget en una visita a les obres del CAAC, el passat mes de juny

ERC-Avancem insta el govern a resoldre amb celeritat les deficiències del Centre d’Atenció d’Animals de Companyia denunciades pels voluntaris

Demana una reunió urgent i mesures que garanteixin el benestar de les mascotes El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demanarà a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat d’aquest divendres que en el termini d’una setmana es convoqui una reunió urgent per tal de donar resposta a les queixes de l’Associació de Voluntaris del Centre d’Atenció d’Animals de Companyia (CAAC) respecte les obres que s’estan fent a les instal·lacions. L’Associació denuncia que les obres no compleixen amb la finalitat amb què es van projectar, la de millorar el benestar dels animals que hi viuen. En concret, els voluntaris adverteixen que l’ampliació dels boxes prevista no és suficient per atendre la gran demanda d’animals, que no hi ha patis individuals i que no s’evitarà que es continuïn netejant les gàbies amb els gossos dins, tant a l’estiu com a l’hivern, un fet especialment greu quan hi ha baixes temperatures. També asseguren que els treballs fets fins ara provoquen problemes d’insalubritat, seguretat i manca de llum solar, i que mentre no s’acabin les obres hi ha massificació d’animals en un mateix espai.  Pel que fa als gats, alerten que falten gàbies destinades a passar la quarantena i que els sorrals són massa petits. D’altra banda, els voluntaris reclamen que es permetin fer acollides temporals dels animals fins que es trobi un nou propietari, com fan altres centres a Alcanó o Barcelona. Davant aquestes queixes i amb l’objectiu d’avaluar l’estat de les obres i la implantació de les mesures urgents que calguin per dignificar d’una vegada per totes el benestar dels animals, ERC-Avancem insta el regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, a reunir-se amb representants de l’Associació de voluntaris del CAAC, a més dels responsables del centre, l’empresa que fa les obres i els tècnics municipals responsables del seu seguiment.

El grup municipal ERC-Avancem denuncia cues al carrer per a l’OMAC amb baixes temperatures

Els republicans demanen celeritat en el trasllat a la nova seu El grup municipal ERC-Avancem a la Paeria ha denunciat aquest dimarts que des de fa uns dies es repeteixen les cues al carrer a les portes de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OMAC) situada al Pal·las, amb una temperatura al voltant dels zero graus. En aquest sentit, els republicans preguntaran a la propera Comissió Informativa per les polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l’Organització municipal si han acabat les obres d’adequació a la nova seu de l’OMAC, a la Rambla Ferran, i quin dia es farà efectiu el trasllat, que el govern havia anunciat per a aquest mes de gener. ERC-Avancem demana celeritat en la posada en marxa de les noves oficines d’atenció al públic, ja que aquesta setmana s’estan registrant temperatures negatives i es preveu que la tendència continuï en els propers dies segons les previsions meteorològiques.  

Paeria

El grup municipal ERC-Avancem demana atenció amb llenguatge de signes a l’OMAC

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem reclama que l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) atengui a les persones sordes mitjançant el llenguatge de signes amb l’objectiu que aquestes puguin tenir accés a la informació, participació plena i igualtat d'oportunitats. En aquest sentit, ha presentat una proposta de resolució per a la propera Comissió informativa per les Polítiques de Gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal demanant a l’equip de govern de la Paeria que, o bé contracti els serveis d’interpretació o bé es faci formació de llenguatge de signes suficient al personal adscrit a l’oficina que vulgui fer les funcions d’intèrpret voluntàriament. D’aquesta manera, l’OMAC oferiria un servei integral d'atenció amb criteris d’igualtat i no discriminació i facilitaria la relació de la ciutadania sorda amb l'Ajuntament de Lleida. A més, ERC-Avancem planteja que aquest sigui només un primer pas per a l’atenció a persones amb discapacitat auditiva i que aquesta mesura s’ampliï progressivament a altres serveis i espais muncipals. El grup recull així la reivindicació de la Llar de persones sordes de Lleida, que ha fet palesa la necessitat que a l’administració local o, com a mínim a l’OMAC, hi hagi persones coneixedores del llenguatge de signes per tal que les persones sordes puguin ser ateses amb garantia suficient superant les barreres de comunicació.