Lleida

Totes les notícies


Aprovada la proposta per augmentar la seguretat a l’Horta

PSC i C’s s’abstenen en la demanda d’instal·lació de càmeres de seguretat La Comissió especial de l’Horta d’aquest dilluns ha aprovat la proposta de resolució dels grups municipals d’ERC-Avancem, la Crida per Lleida-CUP i el Comú que instava a l’Ajuntament a sol·licitar a la Junta de Seguretat augmentar les patrulles de vigilància a l’Horta de Lleida i que s’instal·lin càmeres de vigilància a les principals vies de l’Horta, malgrat que el PSC i C’s s’han abstingut en el segon punt. El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, ha lamentat que l’equip de govern, igual que el grup taronja, no hagi donat suport a la instal·lació de càmeres: “no s’entén que el govern municipal ens hagi explicat que ha estudiat vuit possibles ubicacions per a les càmeres i que volen treure un concurs per a la seva instal·lació, però després s’abstenen en el punt de la proposta que ho demana. És incoherent, tacticista i preelectoral.” Baiget ha criticat que “el govern municipal manté viu el conveni de coordinació signat l’any 1999 entre la Paeria i el departament d’Interior en què l’Ajuntament de Lleida renunciava al patrullatge preventiu fora del cas urbà –en zones agrícoles i nuclis agregats- ni com a titular ni com a col·laborador, i l’única cosa que fa és demanar més mossos mentre s’inhibeix en la seguretat.” De totes maneres, Baiget ha valorat positivament l’aprovació de la proposta, atès que el veïnatge de l’Horta ha explicitat en més d’una ocasió la percepció d’inseguretat davant robatoris que ha patit en els últims temps i la reclamació de càmeres i de més patrulles. Claus perillosos al riu D’altra banda, ERC-Avancem ha tornat a reclamar que es retirin desenes de claus perillosos que sobresurten de les tanques de fusta que marquen el perímetre del camí del riu. Ha passat un mes des de l’aprovació en comissió de la demanda i el govern municipal no ha fet res per solucionar-ho.

Sol·licitem augmentar la seguretat a l'Horta

Les formacions ERC-Avançem, La Crida per Lleida – CUP i el Comú de Lleida han presentat una proposta de resolució per la propera comissió de l‘Horta on demanen que l’Ajuntament sol·liciti a la junta de seguretat augmentar les patrulles de vigilància a l’Horta de Lleida i que s’instal·lin càmeres de vigilància a les principals vies de l’Horta. Les formacions exposen que el veïnatge de l’Horta ha explicitat en més d’una ocasió la percepció d’inseguretat davant robatoris que ha patit en els últims temps i on, per exemple, les associacions de veïns i veïnes han demanat en més d’una ocasió que s’hi posi remei, s’han reclamat càmeres de vigilància de trànsit i augment de les dotacions de mossos que patrullen a l’Horta.  L’Horta té una vulnerabilitat més gran que la resta de la zona urbana davant actes de robatoris, és per aquest motiu que els mitjans i recursos en matèria de seguretat han de ser revisats i enfortits per garantir la seguretat i la protecció de les veïnes i veïns. Per això les tres formacions han presentat aquesta proposta de resolució amb l’objectiu d’enfortir la seguretat a l’horta.  

Aprovada per unanimitat la proposta d’ERC-Avancem d’usar càmeres amb sensors de moviment per acabar amb els abocaments il·legals de residus a l’Horta

Tots els grups municipals han donat suport aquest dilluns a la proposta de resolució del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem perquè s’instal·lin càmeres de fototrampeig a diferents punts de l’Horta amb l’objectiu de posar fi als abocament il·legals de residus. La proposta, que es va presentar al juny, s’ha aprovat finalment a la Comissió de l’Horta de juliol després d’haver estat avalada per un informe de la Guàrdia Urbana, que conclou que es compleix la normativa vigent. El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, ha explicat que es tracta d’una ‘eina dissuasiva i, en últim terme, de sanció contra pràctiques incíviques que fomenten la proliferació d’abocaments incontrolats de brossa.’ Així, ha recordat que ‘les càmeres de fototrampeig són dispositius connectats amb sensors de moviment que permeten obtenir fotografies molt precises amb un cost econòmic reduït.’  Baiget ‘aquesta mesura suposarà un estalvi per a les arques municipals, donat que cada any la Paeria es gasta més de 77.000 € en la recollida d’aquests residus’, un servei que està fora del contracte amb l’empresa concessionària. D’altra banda, ERC-Avancem valora positivament que s’hagi donat llum verda a la licitació per a la redacció del Pla d’Usos de l’Horta, tot que lamenta la lentitud del Govern municipal. Cal recordar que tot just ara fa un any que ERC-Avancem va demanar a la Comissió que es fes un Pla d’Usos. Per últim, Baiget ha tornat a denunciar la manca de compromís i l’incompliment del cartipàs, per part del Govern de la Paeria, per no deixar votar algunes propostes a les comissions, contradient així una resolució presa en Junta de Portaveus. Així, considera que no és pertinent que la Comissió de l’Horta hagi demanat un informe al secretari per saber si es pot debatre en comissió la proposta de cronograma presentada per ERC-Avancem. El grup va proposar que es consensués un cronograma per establir el calendari en què es portaran a terme les actuacions incloses al Pla Director de l’Horta presentat pel Govern per als propers dos anys.