Lleida

Totes les notícies


Meritxell Serret

ERC agraeix la invitació de la Consellera d’Agricultura al Fòrum de l’Aigua, però veu complicada la seva assistència

Els republicans li recorden a Fèlix Larrosa que Meritxell Serret es troba a l’exili a causa de l’aplicació de l’article 155 promogut pel seu propi partit, però que aquesta situació canviarà tan aviat sigui revalidada, de nou, a les urnes el proper 21 de desembre. El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria agraeix al Tinent d’Alcalde, Fèlix Larrosa, la invitació tramesa a la consellera Meritxell Serret al Fòrum de l’aigua de Lleida, tot i que reconeix la impossibilitat que hi pugui assistir, ja que Serret es troba a l’exili a causa de l’aplicació de l’article 155 sobre Catalunya. Carles Vega, president del grup municipal, assegura que ha estat el primer que l’ha sorprès aquesta invitació, “no només perquè la Consellera Serret sigui la persona més adient per assistir al Fòrum, per la qual cosa hem d’agrair la consideració que ha tingut el Govern de la Paeria d’invitar-la; sinó perquè el Tinent d’Alcalde, tot i sabent que va ser destituïda ara fa un mes amb el suport del PSC-PSOE, la continua considerant Consellera legítima, per tant no sabem si alegrar-nos per aquest canvi de rumb del PSC o és que realment s’està rient dels milers de lleidatans i lleidatanes que vam votar forces independentistes les passades eleccions, la qual cosa trobaria de molt mal gust per part d’un Tinent d’Alcalde”, diu Vega. El regidor recorda a Larrosa que si la consellera és a l’exili és perquè el seu partit PSC-PSOE va votar a favor de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. “Per tant, demanem al seu superior, l’alcalde Àngel Ros, que comparegui i ens confirmi si ha convidat a la Consellera perquè la considera legítima, per tant ha deixat de formar part del bloc del 155 amb PP i Ciudadanos i donarà suport al dret a decidir el 21D, o perquè fa mofa de tota la gent de Lleida que vam votar independència les passades eleccions i, alhora, escarni de la situació de la Consellera, per la qual cosa creiem que haurien de dimitir”, finalitza el regidor.

PCiTAL

ERC denuncia que la Paeria assumeix tot el cost de la contractació de la vigilància del PCiTAL

Els republicans consideren que aquest cost, 65.500 euros anuals, l’hauria d’assumir el mateix Parc Tecnològic i no el consistori, tal com aquest preveu pels propers dos anys. El grup municipal d’ERC-Avancem denuncia que la Paeria assumirà del 2018 i el 2019 el cost total de la contractació de la vigilància del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), per un import total  de 131.000 euros. Els republicans consideren que aquest cost l’hauria d’assumir el mateix Parc i no el consistori, ja sigui amb personal seguretat propi o contractant una empresa que gestioni la vigilància, però que en cap cas hauria de ser despesa de l’Ajuntament. Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem, lamenta que la Paeria continuï assumint costos que no li pertoquen, més quan hi ha un Pla de Sanejament que afecta la corporació municipal. “El PCiTAL està regit per la Paeria i la UdL al 50 per cent cada una, totes dues corporacions destinen pel seu manteniment i continuïtat 300.000 euros anuals, és a dir, el PCiTAL rep anualment  una aportació de 600.000 euros. La despesa de seguretat hauria de sortir d’aquests ingressos, i no ser una aportació apart com pretén Ros”, afirma el regidor. Segons Vega, en el cas que no s’arribés a cobrir tota la despesa de seguretat, haurien de ser les dues corporacions (UdL i Paeria) que assumissin conjuntament el cost, i no només l’Ajuntament. “Per tant, tot i regir a parts iguals amb la UdL el PCiTAL, resulta que sempre és l’Ajuntament de Lleida a qui li toca assumir la part més feixuga dels costos. En aquest cas, 65.500 euros anuals més. No ho considerem just, menys quan ja sabem que estem patint dins del consistori la crisi econòmica més dura dels últims anys, amb una política econòmica pèssima, poc transparent i un Pla de Sanejament que s’ha d’executar durant els propers 4 anys”, finalitza el regidor.

ERC exigeix a Ros vigilància per part de la Guàrdia Urbana per evitar abocaments incontrolats a l’Horta

Els republicans denuncien que les actuacions de neteja previstes als dos punts d’abocaments més conflictius són excessivament cares i demana més actuacions de prevenció. El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria demana a l’equip de Govern més vigilància per part de la Guardia Urbana als dos punts més recurrents d’abocaments incontrolats a l’Horta de Lleida, (Tres Pontets del Camí de la Mariola i Camí de Grealó). Els republicans avisen que la despesa de quasi 100 euros anuals que costa netejar aquesta brutícia és inadmissible i demana una estratègia de prevenció per acabar amb aquestes conductes incíviques. Josep Maria Baiget, portaveu del grup republicà a la Paeria recorda que prèviament els independentistes ja havien denunciat la manca de voluntat per part de Ros d’acabar amb els abocaments incontrolats i demana més vigilància policial a l’Horta. “Els quasi 100 mil euros que paguem tots els contribuents per a netejar la brutícia que causen els abocaments incontrolats és una despesa inadmissible i no fa que es visualitzi una voluntat ferma per part de Ros d’acabar amb aquestes conductes incíviques”. Segons Baiget la instal·lació de càmeres de vigilància també ajudarien a reduir els abocaments, “El fet que aquestes conductes es produeixen quasi cada dia, posen de manifest que caldria una patrulla de la Guàrdia Urbana de forma habitual. La col·laboració de la ciutadania en denunciar aquests actes i les possibles sancions als infractors ajudarien també a reduir aquests actes incívics i la despesa que aquests suposen”, finalitza el regidor.

ERC denuncia la manca de voluntat per part de la Paeria d’acabar amb l’incivisme a l’Horta

Els republicans denuncien que les actuacions de neteja previstes per l’equip de Govern són excessivament cares i no aturaran els abocaments incontrolats El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria denuncia la manca de voluntat per part de l’equip de Govern d’acabar amb els abocaments incontrolats a l’Horta. Els republicans avisen que netejar aquesta brutícia costa massa diners a la ciutat i que aquesta actuació no és suficient per aturar aquestes conductes incíviques. Josep Maria Baiget, portaveu del grup ERC-Avancem a la Paeria, explica que hi ha altres propostes més econòmiques i que servirien per aturar aquestes accions. “La neteja puntual d’aquests abocaments incontrolats costa a la ciutat 90.000 euros anuals. Una despesa inadmissible i que no fa que es visualitzi una voluntat ferma per part de Ros d’acabar amb aquestes conductes incíviques”. Segons Baiget la instal·lació de càmeres de vigilància i  l’augment de la vigilància de la Guardia Urbana ajudarien a reduir aquests abocaments incontrolats. Pel que fa a la revista de l’Horta, la qual sortirà a la llum en uns dies, el regidor avisa que serà més un ‘pamflet propagandístic’ de la regidoria d’urbanisme, que una revista d’informació general de l’Horta. “Tot i assegurar-nos que la revista passaria pel patronat de la Fundació Lleida 21 com a consell editorial, finalment han tirat pel dret publicant una revista directament des de la Regidoria d’Urbanisme, per tant deduïm que el seu contingut serà mera propaganda del PSC i no informació objectiva interessant pels veïns de l’Horta”, diu Baiget. Finalment l’edil republicà denuncia de nou l’incompliment de les actuacions previstes al Cronograma del Pla Director de l’Horta, “que com ja ens tenen acostumats, no han realitzat dins del termini previst pautat pel mateix Govern”, finalitza Baiget.

www.laciutat.cat

Entrevista Carles Vega – ERC-Avancem

Què en pensa sobre el pla de sanejament que es va aprovar el passat ple? És preocupant que l’equip de govern hi hagi volgut treure importància, en un intent de minimitzar la seua mala gestió, perquè és evident que un pla de sanejament és el resultat d’una despesa desbocada de diner públic durant molts anys, si no no s’entén que un ajuntament que recapta tant com el de Lleida hagi de passar angúnies financeres. També ens preocupa que Ros i el seu equip s’hagi pres la qüestió d’una manera poc valenta i decidida. Que fiï l’èxit del pla de sanejament a la dinàmica del creixement vegetatiu immobiliari per recaptar més IBI i més impostos i a una baixada espontània de les despeses, sense aplicar cap mesura concreta... Més enllà de demanar més crèdit als bancs i esperar que vagin vencent els que tenim, per pagar menys interessos. Més que un pla de sanejament, és un “qui dia passa, any empeny”. Que deixarà una economia municipal molt malparada per al proper alcalde, que estic convençut que no serà (ni pot ser) Àngel Ros.   Com creu que s’hauria d’haver posat solució al deute de l’EMU? D’entrada, posant tot l’interès a desenvolupar (i ja des de fa mesos) el Pla de l’Estació, on l’EMU hi té enterrats 22 milions. Després, reestructurant i posant ordre al deute, que en part és resultat també de la política de “puntada endavant”: de reduir el deute a curt termini a base fer operacions de crèdit a llarg termini. Allò de demanar crèdit per pagar crèdit, vaja! I un cop endreçada la casa, buscar la millor manera de reconvertir-la en una cosa més racional. Que vol dir, segurament, liquidar l’empresa reconvertint-la en una oficina d’habitatge. Perquè una empresa pública que només produeix pèrdues hauria d’acabar desapareixent.   Considera que hi ha una manca de transparència per part de l’Ajuntament de Lleida? Per part de l’equip de govern, i tant! Indubtablement. I ho patim contínuament: informacions que no se’ns donen o se’ns donen parcialment; política de fets consumats (com l’anomenat “parc de les arts”); opacitat en temes de rellevància, com l’afer del solar annex a al Llotja (on, a més, se’ns va mentir).