Lleida

Totes les notícies


El grup municipal ERC-Avancem insta a actualitzar el reglament de participació ciutadana abans de fer pressupostos participatius

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem considera que la proposta de pressupostos participatius presentada aquest divendres pel govern de la Paeria no és creïble ni coherent i reclama que primer s’actualitzi el reglament de participació ciutadana, que està en procés de revisió. ERC-Avancem afirma que hi ha poca claredat en el procediment des del punt de vista metodològic i que aquest any no hi haurà temps d’aplicar els projectes triats, ja que les votacions no es faran fins a l’últim trimestre. A més, recorda l’experiència fallida i el nul compromís del govern del PSC en el compliment de les propostes d’anteriors processos participatius com les audiències públiques del Museu Morera i les Basses, així com la incapacitat de la Regidoria de Participació Ciutadana per actualitzar i consensuar el reglament municipal. El grup també ha criticat que, com ja és habitual en l’actual equip de govern, els projectes es presenten abans als mitjans de comunicació que als grups municipals, als quals no s’ha donat cap informació. Per últim, ha destacat la dificultat de portar a terme la proposta tenint en compte els problemes d’accés a la informació actualitzada dels pressupostos i la seva execució per part de la ciutadania. En aquest sentit, ha denunciat que al Portal de la Transparència de la Paeria només hi apareix part del pressupost del 2016, mentre que la informació sobre el 2017 és inexistent. De fet, a la Comissió de la Transparència celebrada avui mateix ERC-Avancem  ha reclamat que s’actualitzi el Portal de la Transparència.  

Paeria

El grup municipal ERC-Avancem demana atenció amb llenguatge de signes a l’OMAC

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem reclama que l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) atengui a les persones sordes mitjançant el llenguatge de signes amb l’objectiu que aquestes puguin tenir accés a la informació, participació plena i igualtat d'oportunitats. En aquest sentit, ha presentat una proposta de resolució per a la propera Comissió informativa per les Polítiques de Gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal demanant a l’equip de govern de la Paeria que, o bé contracti els serveis d’interpretació o bé es faci formació de llenguatge de signes suficient al personal adscrit a l’oficina que vulgui fer les funcions d’intèrpret voluntàriament. D’aquesta manera, l’OMAC oferiria un servei integral d'atenció amb criteris d’igualtat i no discriminació i facilitaria la relació de la ciutadania sorda amb l'Ajuntament de Lleida. A més, ERC-Avancem planteja que aquest sigui només un primer pas per a l’atenció a persones amb discapacitat auditiva i que aquesta mesura s’ampliï progressivament a altres serveis i espais muncipals. El grup recull així la reivindicació de la Llar de persones sordes de Lleida, que ha fet palesa la necessitat que a l’administració local o, com a mínim a l’OMAC, hi hagi persones coneixedores del llenguatge de signes per tal que les persones sordes puguin ser ateses amb garantia suficient superant les barreres de comunicació.