Lleida

Totes les notícies


L’assemblea d’ERC ratifica l’acord d’Esquerra, Junts per Catalunya i el Comú per formar un govern de coalició a la Paeria

L’assemblea local d’ERC Lleida ha donat llum verda aquest dimarts a la nit al Pacte d‘Entesa per al canvi honest, valent i emprenedor a la ciutat de Lleida entre Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida. Els militants hi ha donat suport amb 34 vots a favor i 3 en blanc. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, destaca que “la ratificació de l’assemblea a la proposta de Pacte d’Entesa al govern de la Paeria és la culminació d’un intens treball de dues setmanes a tres bandes” i que “reflecteix la voluntat de canvi honest que la ciutadania va expressar a les urnes el passat 26 de maig.” D'altra banda, valora molt positivament que l'assemblea del Comú de Lleida també hagi aprovat l'acord, ja que permetrà tirar endavant un govern amb un ampli consens. Pueyo celebra que “l’acord programàtic recull el 90% del programa electoral d’Esquerra i l’organigrama del govern està basat en el pentàgon de la Lleida saludable, propera, connectada, justa i compromesa, en què s’hi ha afegit la Lleida emprenedora i valenta per sumar les diferents sensibilitats.” “El Pacte d’Entesa expressa una voluntat ferma de canvi en les prioritats polítiques i en la manera de fer les coses, des de la transparència, l’acord i el consens”, afirma el Paer en Cap, qui ha batejat l'acord com "el Pacte de Sant Joan". El document del pacte especifica que els tres objectius compartits entre les tres forces polítiques són conformar un govern municipal estable per a tot el mandat; apostar per la transparència, la participació, la lluita contra la corrupció, el bon govern i el codi ètic en la gestió pública; i activar l’acció municipal en aquell àmbits més urgents per tal de millorar la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes. El pacte també estableix que l’estructura organitzativa del govern municipal tindrà 15 regidories distribuïdes en 8 àrees, a més d’Alcaldia, i que els acords es prendran per consens.

Esquerra, Junts per Cat-Lleida i el Comú comencen les reunions a tres per definir les polítiques del futur govern

Es basen en cinc eixos: la Lleida saludable, justa, propera, connectada i compromesa Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida a la Paeria han començat aquest dimarts les reunions a tres bandes per consensuar les línies programàtiques del futur govern municipal –malgrat el Comú encara no ha decidit si entrarà a l’executiu-. Les trobades s’han estructurat en base als cinc eixos del pentàgon del programa d’ERC: la Lleida saludable, justa, propera, connectada i compromesa. Esquerra celebra la bona sintonia amb Junts per Catalunya-Lleida i el Comú i destaca que les tres formacions tenen moltes coincidències programàtiques i, per tant, això està facilitant l'entesa en el procés de confecció de les accions de govern.  En la primera reunió, a la qual han assistit els regidors d’ERC Jaume Rutllant i Montse Pifarré, els grups han parlat de les àrees relacionades amb la Lleida saludable: salut, hàbits saludables i esport, dret a una mort digna, cementiris i serveis funeraris. Els tres grups consideren que cal impulsar polítiques transversals en l’àmbit de la salut adreçades a tota la ciutadania, en especial atenció als col·lectius vulnerables. Entre les accions que es duran a terme, es treballarà per fomentar l’esport escolar i de base, el femení i l’inclusiu, amb l’objectiu de facilitar la pràctica esportiva. També es facilitarà l'accessibilitat i la informació sobre la disponibilitat dels equipaments municipals i es garantirà el manteniment dels espais públics. Des d'Esquerra s'aposta per la coordinació entre administracions per tal de donar el millor servei als ciutadans de forma eficient. En aquesta línia, la Paeria i la Diputació, que actualment subvencionen programes per a reduir l'obesitat a través de programes puntuals, es podrien alinear amb el departament de Salut per afrontar el repte de l'obesitat infantil de forma integral, apostant de forma decidida per la prevenció a les escoles i l'atenció primària, garantint espais oberts per a la pràctica de l'activitat física a tota els barris, amb l'obertura dels patis escolars i l'ampliació de l'oferta per a tots els col·lectius.