Lleida

Totes les notícies


ERC, Crida i el Comú denuncien que la concessió de la Llotja no preveu cap festa de Cap d’Any sense l’autorització del CNC

Exigeixen que es compleixi el plec de condicions, la seguretat i la igualtat d’oportunitats Els grups municipals d’ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú han reclamat aquest dilluns al govern de la Paeria que es garanteixi que els actes que es fan a la Llotja de Lleida compleixen el plec de condicions i usos fixats en l’adjudicació del contracte, que no contempla que l’empresa que gestiona el servei de càtering pugui subcontractar una tercera empresa per a l’organització d’una macro festa de Cap d’Any. El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, ha explicat que “si una empresa que no és l’adjudicatària fa una festa a la Llotja cal el permís explícit del Centre de Negocis i Convencions (CNC) i pagar 4.000 € per a l’explotació de l’equipament públic, cosa que el regidor responsable del CNC va negar durant el ple de novembre de la Paeria.” A més, Baiget ha explicat que “Esquerra no s’oposa al fet que s’organitzi una festa a la Llotja, sempre que es compleixi el plec de condicions i les mesures de seguretat pertinents, que el CNC en tregui un benefici i que es garanteixi la igualtat d’oportunitats a totes les empreses privades interessades amb un concurs públic”. Els tres grups presentaran una proposta de resolució aquest dimarts a la Comissió Informativa de polítiques de la gestió, i promoció de la Ciutat i la sostenibilitat demanant al govern municipal que es comuniqui de forma fefaent a l’empresa adjudicatària que no disposa d’autorització expressa i per escrit del CNC per la cessió a tercers de l’espai adjudicat per la seva explotació, i que per tant està incomplint la concessió, amb les corresponents conseqüències que comporta aquest incompliment.  A la proposta de resolució també es demana que la Paeria vetarà, i així ho comunicarà a l’empresa adjudicatària i a l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, BONOBO, que no està contemplat ni es preveu l’atorgament de cap mena de permís present o futur per organitzar festes multitudinàries a la Llotja, inclosa la festa de cap d’any d’aquest Nadal, fins que no es clarifiqui i s’aprovin les normes i clàusules de licitació pública d’aquest tipus d’esdeveniments al Palau de Congressos i Convencions de la Llotja.

ERC-Avancem considera que la Llotja encara depèn massa de la injecció econòmica de la Paeria

Reclama que es millori la gestió del CNC, donat que al 2017 es va generar poc benefici El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem afirma que el Centre de Negocis i Convencions (CNC) encara depèn excessivament de l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Lleida i que la nova fórmula de gestió directa ha de millorar perquè el centre tingui viabilitat. Després de la reunió del Consell d’Administració del CNC per a l’aprovació del comptes del 2017, el conseller d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha afirmat que “si bé el Centre de Negocis ha vist minvada l’aportació de la Paeria en 300.000 euros, el seu balanç també ha baixat prop de mig miler d’euros. Veiem que la capacitat del propi centre de generar benefici és encara molt limitada i per això instem a millorar-ne la gestió, que en gran part del 2017 ja va ser directa.”  Vega també ha lamentat que la documentació s’envia als consellers amb massa poc temps per ser estudiada i, per tot plegat, ha votat en contra del comptes.  D’altra banda, el conseller d’ERC-Avancem s’ha abstingut en l’acord per a la liquidació del contracte amb l’antiga concessionària, la Llotja de Lleida S.A., per manca d’informació. Una opacitat que es fa extensiva pel que fa a la situació del solar del costat de la Llotja. Vega ha denunciat “manca d’interès del president del CNC per aclarir aquest tema”, que ha estat objecte de precs i preguntes per part d’alguns consellers i que no ha obtingut resposta.  

ERC-Avancem exigeix garanties sobre la construcció de les torres de la Llotja i denuncia manca d’informació

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha demanat aquest dilluns garanties al Centre de Negocis i Convencions sobre l’execució del projecte de les dues torres al solar annex a la Llotja de Lleida. A més, qualifica d’ ‘insuficient’ la informació presentada a la reunió del consell. El conseller Carles Vega, representant d’ERC-Avancem, ha reclamat ‘garanties que les torres es faran i que no es tracta d’una maniobra dilatòria’. Vega adverteix que ‘volem estar segurs que el projecte tirarà endavant i que no es farà només un moviment de terres per després demanar una altra pròrroga.’ També ha denunciat que ‘es va ocultar informació als consellers de l’avantprojecte de construcció de les torres, malgrat haver-ho preguntat en diverses ocasions.' ‘Sabem que el govern municipal coneixia les intencions dels promotors dies abans de la seva presentació pública, com ha reconegut el propi conseller delegat’, ha assenyalat Vega. Pel que fa als informes presentats pel conseller delegat, ERC-Avancem considera que ‘el pla d’acció 2017-2020 és només una declaració d’intencions, poc concret i amb propostes repetitives i no s’hi especifica el pla comercial’. Per això demana ‘un cronograma que concreti com i quan es preveu que s’aconsegueixin els objectius marcats.’ D’altra banda, ERC-Avancem ha criticat que ‘no han presentat cap pla d’empresa que estudiï la viabilitat de la Llotja i el model de gestió idoni i l’informe sobre l’activitat comercial que s’ha fet des del 2010 és genèrica, parcial i insuficient, ja que només quantifica el nombre d’activitats però no el volum de negoci que ha generat.’ La petició d’aquest informe és un dels punts d’una moció d’Esquerra que el ple va aprovar malgrat el vot negatiu del PSC i C’s. De fet, Vega ha lamentat que ‘els informes confirmem que fins ara no s’havien explotat prou les possibilitats comercials de l’equipament ni les sinergies amb altres pols d’atracció de la ciutat, com havíem denunciat.

El grup municipal ERC-Avancem denuncia que el CN&C se salta els seus estatuts i la llei de contractació 

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem denuncia que el Conseller Delegat del Centre de Negocis i Convencions (CN&C), Rafel Peris, incompleix la llei de contractació del sector públic i menysté les competències del Consell d’Administració després d’arribar a un acord de forma unilateral amb l’entitat Shalom perquè assumeixi el servei de cafeteria i restauració de la Llotja aquesta mateixa setmana. L’acord s’ha donat a conèixer aquest dimarts als membres del Consell d’Administració mitjançat un correu electrònic sense que se’ls hagi consultat prèviament. ERC-Avancem destaca que el centre especial de treball amb el qual s’ha arribat a un acord és un bon exemple d’empresa èticament responsable, un valor que el grup d’Esquerra a la Paeria ha reclamat reiteradament que s’inclogui als plecs de clàusules de contractació de l’administració, però reclama que s’obri amb la màxima celeritat una convocatòria pública i transparent per adjudicar el servei de restauració. Els republicans consideren que el procediment que es vol tira endavant és totalment irregular i fruit de la poca previsió del Conseller Delegat, donat que aquesta qüestió no es va acordar en cap de les dues reunions del Consell d’Administració celebrades al febrer, i malgrat fa un mes –l’1 de febrer- que el CN&C va acceptar la renúncia de l’empresa concessionària a continuar amb l’activitat contractada. Així mateix, ERC-Avancem adverteix que, segons l’article 133 dels estatuts del CN&C, una decisió com aquesta no es pot prendre de forma individual pel Conseller Delegat, sinó que l’òrgan competent és el Consell d’Administració. Per tot plegat, reclamen la convocatòria urgent dels consellers per tal de fer una valoració de la situació i consensuar una decisió amb l’objectiu d’evitar la interrupció del servei amb el procediment correcte. A més, recorda que la llei de contractes permet que, encara que l’empresa renunciï a la concessió, se li pot reclamar que segueixi prestant el servei fins que es trobi una alternativa.

El grup municipal ERC-Avancem exigeix la dimissió del conseller delegat del CNC i un pla de viabilitat per a la Llotja

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demanarà al proper ple de la Paeria la dimissió del conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions (CNC) per la seva responsabilitat en la mala gestió de l’equipament, que ha suposat una previsió de pèrdues de prop de 9 milions d’euros des del 2010. També reclama que es faci un informe de la situació econòmica actual i un pla de negoci per garantir el futur de la Llotja. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha presentat aquest dilluns la moció que es debatrà al ple de divendres i ha denunciat que ‘la Llotja no està ni sota control polític ni sota supervisió econòmica directa de l’Ajuntament.’ També ha destacat que el grup d’Esquerra té la voluntat de fer públic el debat de la gestió de la Llotja més enllà del CNC i que ‘cal acabar amb el pantallisme i l’entramat de fundacions i opacitat que hi ha al voltant de l’equipament.’ La moció demana, en primer terme, que l’Ajuntament de Lleida insti el CNC a reclamar el cobrament del deute contret per l’empresa i confiscar la garantia dipositada en el moment de formalització del contracte de concessió. Cal recordar que l’empresa deu més de 300.000 euros pels cànons impagats. En segon lloc, reclama que s’encarregui un estudi de la situació econòmica i financera i una auditoria de l’estat de les instal·lacions i els seus equipaments. Així mateix, ERC-Avancem exigeix que la Paeria simplifiqui la trama d’organismes que operen a l’entorn de la Llotja, procedint, entre altres coses, a la dissolució de la Fundació del Paisatge Urbà i a la Fundació Teatre de la Llotja, per la seua inoperativitat. Per revitalitzar l’equipament i garantir-ne la seva viabilitat, el grup també demana l’elaboració d’un pla d’empresa, determinar el model de direcció i organització i plantejar-se la gestió directa per part de l’Ajuntament de Lleida. A més, fer un pla estratègic i tecnològic que traci els objectius generals del nou model de gestió, un pla d’acció anual i un sistema d’anàlisi de resultats per controlar-ne l’execució.