Lleida

Totes les notícies


ERC-Avancem demana que es millori el manteniment de les fonts d’aigua públiques 

Lleida té 323 fonts i només a la primavera i l’estiu hi ha hagut 134 queixes per avaries El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria ha presentat una proposta a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat del mes de setembre de 2018 demanant que es faci una revisió de les 323 fonts d’aigua públiques de Lleida, l’Horta, Sucs i Raimat al mes de juny, abans de començar el període estival. L’objectiu és garantir el correcte funcionament de les fonts en l’època de més necessitat, després que s’hagin detectat diverses fonts avariades aquest estiu.  Segons ha pogut saber ERC-Avancem, el servei de manteniment de la concessionària Aqualia realitza dues revisions anuals, una al novembre i l’altra a la primavera, bàsicament per tancar i obrir algunes fonts per tal d’evitar que es malmetin per les gelades. El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, assegura que “dues revisions a l’any són insuficients, com avalen les queixes de la ciutadania, i per això demanem que s’incrementin per garantir un dret bàsic com és el dret a l’aigua potable i gratuïta. Caldria fer una revisió preventiva abans de començar la temporada de calor, al mes de juny.”  Baiget destaca que “arran dels avisos de la ciutadania majoritàriament, tenim constància que s’han rebut 134 avisos per mal funcionament de les fonts entre la primavera i l’estiu, de manera que més del 40% de les fonts no han funcionat correctament”. Els republicans també demanen més celeritat en la resolució de les avaries. En concret, es proposa que, en un màxim de 72 hores des de l’entrada d’una incidència, aquesta sigui atesa i resolta per l’empresa concessionària. D’altra banda, reclama que es faci un estudi i revisió de les fonts sense aixeta per tal de valorar-ne la seva instal·lació a fi i efecte de millorar l’estalvi d’aigua.   

ERC-Avancem denuncia que a ple estiu hi ha moltes fonts d’aigua a Lleida que estan tancades o no funcionen

El grup demana al govern municipal que insti l’empresa concessionària a reparar-les El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria presentarà una proposta de resolució a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat del mes de juliol demanant al govern municipal que insti l’empresa Aqualia, que té la concessió del servei d’aigua, a mantenir obertes i en bones condicions totes les fonts públiques de Lleida, sobretot durant l’estiu. El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, denuncia que “en plena canícula estiuenca hem detectat almenys quatre fonts que no funcionen a diferents zones de la ciutat: als Jardins Ernest Lluch, a l’Eix comercial o al turó de la Seu Vella. En aquest sentit, observem una manca de diligència general per part de l’empresa concessionària i del govern municipal per garantir aquest servei bàsic.” Baiget destaca que “qualsevol persona que passegi per la ciutat ha de poder disposar d’un punt d’abeurament en condicions òptimes per tal de poder hidratar-se de forma segura, còmoda i àgil” i recorda que “aquesta necessitat és molt important a l’estiu arran del clima extrem que tenim a la depressió de l’Ebre, amb altes temperatures estiuenques i baixa humitat.” ERC-Avancem demana que la propera comissió encarregui un informe en detall a l’empresa Aqualia de totes les fonts revisades i reparades i del servei de revisió i manteniment habitual. També demana que s’entregui una llista de les actuacions mensuals fetes des del març fins al juliol. Per últim, el grup sol·licita la presència d’un membre de l’empresa Aqualia a la comissió del mes de setembre, per tal de donar les explicacions que se li puguin requerir per part dels membres de la comissió.  

Aprovades tres propostes d'ERC-Avancem per millorar el benestar dels animals de companyia

Adaptar fonts, fer tallers de tinença responsable a les escoles i millorar la zona d'esbarjo de Cappont La Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat de la Paeria del mes de juny ha donat llum verda a les tres propostes presentades pel grup municipal ERC-Avancem que milloraran la vida i el benestar dels animals de companyia a la ciutat.  El grup ha demanat l'arranjament de la zona d’esbarjo per a gossos del barri de Cappont, que està plena de forats. També ha reclamat que es posi algun element a la font per evitar que es faci un toll d’aigua al voltant. D’altra banda, ERC-Avancem ha reclamat al govern de la Paeria que adapti almenys la meitat de les fonts públiques per tal que hi puguin beure aigua les mascotes. Per últim, el grup d’Esquerra ha proposat que s’organitzin als centres educatius de Lleida xerrades i tallers de sensibilització per tal de fomentar la tinença responsable d’animals i les adopcions per evitar abandonaments. El portaveu, Josep Maria Baiget, s'ha mostrat molt satisfet i espera que el govern municipal compleixi tots els acords, tal com va aprovar el Ple sobre l'Estat de la Ciutat.  Així, ha recordat que en aquest mandat l’Ajuntament de Lleida ja ha tirant endavant diverses propostes d’ERC-Avancem per millorar el benestar dels animals de companyia com l’ampliació del Centre d’Atenció d’Animals de Companyia (CAAC) o l’accés de mascotes als autobusos.