Lleida

Totes les notícies


Fotografia de la Comissió d'Urbanisme. Autor: Paeria

ERC-Avancem demana un espai públic per als veïns de Ciutat Jardí afectats pel projecte del FIF 

La Comissió d’Urbanisme aprova la construcció de les instal·lacions esportives El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria ha proposat al govern municipal que ofereixi als veïns i veïnes de Ciutat Jardí una alternativa com a compensació per la cessió i conversió del camp de futbol del barri en zona esportiva del club FiF Lleida - Futbol i Formació. En concret, el grup proposa l’habilitació d’un solar molt proper al cedit, situat entre l’Arborètum i Agrònoms –anomenat Parc Urbà P02PU al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal- i per això ha presentat una al·legació al POUM per tal que se’n canviï la qualificació i es dediqui a equipaments. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, destaca que “és bo que tots els clubs esportius disposin d’instal·lacions en condicions a cada barri, però l’Ajuntament ha de garantir que el veïnat gaudeixi d’una zona verda i d’instal·lacions públiques esportives, cíviques i de lleure”. En aquest sentit, el grup s’ha reunit amb els veïns i veïnes de Ciutat Jardí que s’han constituït en una plataforma contra la privatització dels espais verds públics i els han donat suport en la seva reivindicació d’un espai públic al barri. De fet, el conflicte de Ciutat Jardí ha tingut protagonisme aquest divendres a la Comissió d’Urbanisme, en què s’ha donat llum verda -per ser ratificat al ple municipal- al plec de clàusules per a la construcció dels vestidors i oficines del FIF, que també inclou un local per a l’Associació de Veïns.  Vega ha denunciat que “una vegada més, les clàusules socials són testimonials en la contractació que fa la Paeria, malgrat l’acord de ple que vam impulsar ja fa més de dos anys.” També ha criticat que l’expedient tiri endavant malgrat “el reparament que fa l’interventor, que adverteix al seu informe que el projecte no està pressupostat.” Mala gestió econòmica L’informe de fiscalització de l’interventor també és negatiu en un altre expedient sobre millores urbanístiques a diversos carrers degut a la manca de planificació pressupostària.

Autor: José Carlos Monge

ERC-Avancem preguntarà pel cost de la pantalla gegant per veure La Roja i demana que es fixin criteris per futurs esdeveniments 

També demana saber quanta gent va assistir a la retransmissió, després que s’hagin publicat fotografies amb la sala buida El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria farà una bateria de preguntes a la Comissió informativa de les Polítiques de drets i serveis a les persones, per a la política cultural, de l’educació, esports i de la participació del mes de juliol respecte al cost i la repercussió de la instal·lació d’una pantalla gegant al pavelló de Balàfia per veure el partit de vuitens de final del Mundial de Rússia en què jugava la selecció espanyola, donada la poca assistència de públic que han difós alguns mitjans de comunicació. En concret, ERC-Avancem demana que l’equip de govern faci públic el cost total de la retransmissió del partit, inclosa la instal·lació de la pantalla gegant, el lloguer d’equips audiovisuals, materials, cadires, personal tècnic, de vigilància, de neteja, etc. També preguntarà si es té constància de quanta gent va assistir a la cita esportiva i exigirà una valoració acurada per tal de posar sobre la taula la necessitat o interès general de la ciutadania en aquest tipus d’esdeveniments i la seva organització per part de la Paeria. Per últim, preguntarà quins criteris s’han tingut en compte i quins es tindran en un futur en la decisió d’instal·lar pantalles gegants per difondre actes, siguin esportius o no. El grup d’Esquerra a la Paeria considera que es tracta d’una despesa supèrflua que es podria estalviar, donat el poc interès que ha demostrat la ciutadania, i adverteix que pot generar competència deslleial amb els bars de la zona.  

ERC-Avancem preguntarà quant costen a la Paeria els dinars de la Supercopa i dels Bombers 

Els republicans reclamem que es deixin de fer despeses innecessàries El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha rebutjat assistir al dinar que l’Ajuntament de Lleida ha organitzat per aquest dimarts en motiu del partit de la Supercopa de futbol i diumenge en motiu de la celebració del dia del patró dels Bombers. A més, preguntarà a la propera Comissió d’Economia qui està convidat a aquests dinars i quant costen a l’erari públic. El grup considera que és positiu per a la ciutat acollir esdeveniments com la Supercopa de futbol, però denuncia que es paguin dinars amb diners de la ciutadania, ja que es tracta de despeses supèrflues i no justificades. A més, exigeix que hi hagi total transparència amb aquestes despeses i reclama al govern municipal que acabi amb aquestes pràctiques, que estan lluny d’un model de bon govern. De fet, ERC-Avancem ha declinat assistir als dinars que Alcaldia ofereix cada any a col·lectius com els Bombers o la Guàrdia Urbana, torronades per a la gent gran o actes similars. En anys anteriors, la Paeria va gastar-se 4.000 euros en el dinar del patró dels Bombers, 7.500 euros en el dinar de la patrona de la Policia Local o 11.000 euros en la torronada de Nadal per a la gent gran, segons ha pogut saber ERC-Avancem després d’interpel.lar l’alcalde en diverses ocasions.  

Quant costarà als ciutadans de Lleida la pantalla per veure La Roja?

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem lamenta la decisió de l’alcalde de Lleida d’instal·lar una pantalla gegant al pavelló de l’Antorxa per veure els partits de la selecció espanyola de futbol si arriba a semifinals i vol saber quant costarà això als ciutadans i d’on sortiran els diners. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha titllat la decisió de Ros d’‘alcaldada’ i de ‘menystenir un acord de comissió’, després que la proposta del PP de posar una pantalla va ser tombada a la Comissió d’esports d’ahir per l’oposició de la majoria de grups municipals i l’abstenció del PSC. Per a Vega, actuacions com aquesta fan palès que ‘la prioritat de Ros és embolicar-se amb la bandera espanyola per demostrar que més espanyol que ell no hi ha ningú, enlloc de treballar pel benestar de les persones’. Així, recorda que ‘els diners públics s’han d’invertir en serveis i equipaments municipals, no posar-los al servei del nacionalisme espanyol’.