Lleida

Totes les notícies


ERC-Avancem insta que els usos del Mercat del Pla es defineixin en un pla global del Centre Històric

Considera que el procés impulsat pel govern no és un veritable procés participatiu  El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria insta l’equip de govern a definir els usos del Mercat del Pla tenint en compte el seu entorn dins un projecte global i transversal de dinamització del Centre Històric. Avui acaba el termini per presentar propostes per al futur d’aquest edifici.  El president republicà, Carles Vega, afirma que “el Mercat del Pla no ha de ser un bolet; s’ha d’incloure en un pla que revitalitzi el conjunt del Centre Històric per tal que sigui un barri viu i atractiu per viure.” En aquest sentit, apunta que “recuperar l’activitat en aquest edifici modernista és important però recuperar la identitat del barri i convertir-lo en un eix vertebrador de la ciutat és imprescindible.” ERC-Avancem considera que el procés que ha posat en marxa el govern municipal a través de la Taula de Promoció de la Ciutat de Lleida per decidir els usos d’aquest edifici emblemàtic després de la rescissió del contracte amb la concessionària JamStores no correspon a un veritable procés participatiu, ja que les reunions s’han fet per invitació i no ha anat acompanyat d’una radiografia de l’estat actual del barri ni un debat obert sobre les necessitats dels seus veïns i veïnes. A més, reclama que es determini primer si l’equipament tindrà una gestió pública i privada i si la Paeria hi invertirà diners. Vega adverteix que “ens temem que les propostes que s’han posat damunt la taula puguin fracassar si no es fa un replantejament a llarg termini de com ha de ser el Centre Històric i quin paper hi pot jugar l’antic mercat. Hem de posar en marxa una proposta que funcioni i tingui continuïtat, no una iniciativa aïllada que per si sola no tingui garanties de futur.”  

ERC-Avancem reclama un procés participatiu real per consensuar el futur del Mercat del Pla

Demana que es tinguin en compte les necessitats dels veïns i veïnes del Centre Històric El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem reclama a l’equip de govern que endegui un veritable procés participatiu per decidir els usos del Mercat del Pla, després de la rescissió del contracte de la concessionària JamStores per haver tingut l’equipament gairebé un any tancat. ERC-Avancem considera que la reunió que l’Ajuntament de Lleida ha convocat per aquest dimarts a dos quarts de vuit de la tarda a la Llotja dins la Taula de Promoció de la Ciutat no és el format adequat per consensuar el futur de l’emblemàtic edifici modernista. La regidora Núria Marín afirma que “això no és un procés participatiu i, donat que és un projecte de ciutat, hi hauria de poder participar tota la ciutadania interessada, i sobretot els veïns i veïnes del barri, i no només convidar grups municipals, entitats, associacions, restauradors i promotors.” La republicana apunta que “el Mercat del Pla s’ha d’incloure en un pla que revitalitzi el conjunt del Centre Històric per tal que sigui un barri viu i atractiu per viure, i no parc temàtic d’oci”. Per a Marín, “fa temps que la ciutat està d’esquenes al Centre Històric i hem de ser capaços de tornar a mirar cap al barri amb l’objectiu que torni a ser un eix vertebrador de la ciutat i que alhora aquest recuperi la seva identitat i funcioni amb entitat pròpia i amb els serveis necessaris per als veïns i veïnes”. ERC-Avancem defensa que l’edifici aculli un mercat de productes de proximitat i qualitat, serveis de restauració i activitats culturals, un model que funciona en altres ciutats com Barcelona, Tarragona, Sevilla, Màlaga o Madrid. També proposa que es millori l’accessibilitat a l’equipament i la mobilitat del barri.  

El grup ERC-Avancem preguntarà al ple sobre les conseqüències de la rescissió del contracte al Mercat del Pla

Els republicans lamenten la inacció del govern per haver permès que hagi estat tancat 10 mesos El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demanarà al ple que Ros aclareixi què suposarà per a l’Ajuntament de Lleida i el Centre Històric la rescissió del contracte de l’empresa concessionària del Mercat del Pla, JamStores, que va guanyar el concurs públic l’estiu del 2013 per explotar i gestionar l’edifici durant 25 anys i va instal·lar-hi un mercat de moda de marques efímeres i un oulet de roba. També demana al govern municipal una còpia de l’informe jurídic sobre la rescissió del contracte que, segons va anunciar el tinent d’alcalde Rafael Peris, havia d’estar enllestit ahir dilluns. ERC-Avancem vol saber si l’empresa estava al corrent de pagament dels cànons corresponents i si la rescissió del contracte suposarà alguna indemnització. A més, preguntarà si està prevista alguna penalització a la concessionària per haver tingut el Mercat del Pla deu mesos tancat. El grup lamenta la inacció de l’equip de govern, que ha permès l’aturada de l’activitat durant gairebé un any i critica que hagi estat l’empresa la que hagi hagut de rescindir el contracte. D’altra banda, reclama que la nova licitació de l’equipament tingui en compte les necessitats reals dels veïns del Centre Històric i serveixi per dinamitzar el barri, uns objectius que no s’han complert amb el projecte Districte Mercat del Pla del govern. En aquest sentit, defensa que aquest edifici modernista tan emblemàtic es reconverteixi en un espai de comercialització de productes de proximitat i qualitat, amb serveis de restauració i activitats culturals, un model que funciona en altres ciutats com Barcelona, Sevilla, Màlaga o Madrid.  

El grup municipal ERC-Avancem proposa un protocol d’actuació arquitectònica per preservar el Centre Històric

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demanarà a la propera Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat que la Paeria elabori un protocol d’actuació arquitectònica per a les obres i els treballs urbanístics al Centre Històric de Lleida. L’objectiu és vetllar per la preservació de l’estructura i la trama urbana i consensuar les característiques que han de tenir les noves construccions del barri en elements com façanes, balcons, finestres o colors. ERC-Avancem demana que les ordenances municipals vigents s’adaptin a aquest document i que es treballi per preservar la identitat del Centre Històric i de la ciutat i la seva fesomia. Per això reclama que s’aturi qualsevol intervenció prevista fins a l’aprovació del protocol d’actuació arquitectònica. A més, el grup republicà fa palesa la seva preocupació davant les actuacions urbanístiques al casc antic de la ciutat que els membres de l’equip de govern han fet públiques en mitjans de comunicació i en xerrades amb veïns sense haver-les comunicat prèviament ni haver buscat el suport dels grups municipals.

El grup municipal ERC-Avancem considera que el Pla d’intervenció social és insuficient i insisteix que cal un pla global de ciutat

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem adverteix que el Pla d’intervenció social presentat aquest dimecres a la Comissió de Drets per a les persones és parcial i clarament insuficient, ja que només es duen a terme actuacions al voltant de les ocupacions i la prostitució al Centre Històric i la Mariola. En aquest sentit, el grup republicà reitera que cal elaborar un pla global i integral que abordi totes les problemàtiques socials que es viuen a la ciutat i que inclouen, entre altres, la baixa ocupació. D’altra banda, ERC-Avancem lamenta la manca d’informació rebuda sobre el pla, basada només en la definició d’objectius, i ha reclamat a l’equip de govern que es faci arribar als grups municipals la planificació de treball prevista. No obstant, el grup d’Esquerra celebra que el pla s’hagi pogut posar en marxa gràcies a la incorporació d’una treballadora i una mediadora social fruit de l’Acord de Pressupost 2016, amb l’objectiu de reforçar l’àrea de serveis socials, molt mancada de recursos humans i econòmics. Cal recordar que al mateix Acord de Pressupost ERC-Avancem va incorporar la redacció d’un Pla d’Acció Social, mediació comunitària i reinserció laboral i a la comissió del mes de novembre va destacar la necessitat de fer un pla global, per a tota la ciutat, que feia especial èmfasi en el dret a l’habitatge i el foment de la convivència cívica.

Reclamem que es restaurin els panells informatius del Roser i que es dignifiqui l’entorn

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem farà un prec a la propera Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat demanant que es facin les gestions necessàries per netejar i restaurar els panells informatius que expliquen els fets que van ocórrer al convent del Roser l’any 1707 i que es dignifiqui l’entorn. ERC-Avancem denuncia que fa mesos va alertar que un dels dos cartells està trencat, brut i té pintades i un altre ha estat arrencat del seu emplaçament original i col·locat a l’antic costat del convent de forma provisional. Esquerra lamenta que el mal estat dels panells informatius donen una mala imatge d’aquest edifici emblemàtic per als lleidatans i lleidatanes i reclama que tingui un manteniment digne d’un espai clau en la història de la ciutat. Per al grup republicà, això demostra deixadesa del govern municipal respecte els monuments històrics i reclama que es tingui més cura i sensibilitat per mantenir i difondre la memòria col·lectiva.