Lleida

Totes les notícies


Esquerra, Junts per Catalunya i el Comú signen el Pacte d’Entesa per formar un govern estable a la Paeria

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida ha firmat aquest dijous el Pacte d’Entesa o “pacte de Sant Joan” per formar un govern de canvi honest, valent i emprenedor a l’Ajuntament de Lleida els propers quatre anys. L’acte s’ha fet a la passarel·la dels Camps Elisis com a símbol dels ponts que s’han bastit entre les tres formacions polítiques per arribar a un acord. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha agraït la generositat dels tres partits i ha destacat que “els governs de coalició -quan hi ha confiança- poden ser més profundament democràtics perquè hi ha més dialèctica”. També ha afirmat que es tracta “d’un moment històric” que posa fi a una "anomalia política" i que el model que es podria "exportar" a altres indrets de Catalunya. La portaveu del grup municipal d’ERC-AM, Jordina Freixanet, ha explicat que l’objectiu del pacte és “conformar un govern municipal estable, apostar per la transparència, la participació, la lluita contra la corrupció, el bon govern i el codi ètic en la gestió pública i posar al centre de les polítiques les persones i el seu benestar.” Així, ha destacat que s’ha arribat a un acord satisfactori després de dues setmanes de treball intens i que s’ha fet “pas a pas, amb determinació que és com es construeixen les bases per fer possible les confiances i les lleialtats i com s’ha de bastir el govern de pacte”. Freixanet ha explicat que aquest divendres ja estaran nomenats els set tinents d’alcalde perquè “el govern comenci a funcionar amb plena il·lusió, competències i ganes, perquè hi ha molts temes emergents i urgents per atendre.” El document descriu el Pla d’actuació municipal, que consta de 27 punts: 1-La realització d’una auditoria econòmica, les necessitats de l’estructura organitzativa, les concessions i de patrimoni de la Paeria, els resultats dels quals es faran públics.

L’assemblea d’ERC ratifica l’acord d’Esquerra, Junts per Catalunya i el Comú per formar un govern de coalició a la Paeria

L’assemblea local d’ERC Lleida ha donat llum verda aquest dimarts a la nit al Pacte d‘Entesa per al canvi honest, valent i emprenedor a la ciutat de Lleida entre Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida. Els militants hi ha donat suport amb 34 vots a favor i 3 en blanc. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, destaca que “la ratificació de l’assemblea a la proposta de Pacte d’Entesa al govern de la Paeria és la culminació d’un intens treball de dues setmanes a tres bandes” i que “reflecteix la voluntat de canvi honest que la ciutadania va expressar a les urnes el passat 26 de maig.” D'altra banda, valora molt positivament que l'assemblea del Comú de Lleida també hagi aprovat l'acord, ja que permetrà tirar endavant un govern amb un ampli consens. Pueyo celebra que “l’acord programàtic recull el 90% del programa electoral d’Esquerra i l’organigrama del govern està basat en el pentàgon de la Lleida saludable, propera, connectada, justa i compromesa, en què s’hi ha afegit la Lleida emprenedora i valenta per sumar les diferents sensibilitats.” “El Pacte d’Entesa expressa una voluntat ferma de canvi en les prioritats polítiques i en la manera de fer les coses, des de la transparència, l’acord i el consens”, afirma el Paer en Cap, qui ha batejat l'acord com "el Pacte de Sant Joan". El document del pacte especifica que els tres objectius compartits entre les tres forces polítiques són conformar un govern municipal estable per a tot el mandat; apostar per la transparència, la participació, la lluita contra la corrupció, el bon govern i el codi ètic en la gestió pública; i activar l’acció municipal en aquell àmbits més urgents per tal de millorar la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes. El pacte també estableix que l’estructura organitzativa del govern municipal tindrà 15 regidories distribuïdes en 8 àrees, a més d’Alcaldia, i que els acords es prendran per consens.

El grup ERC-Avancem defensa una gestió pública i criteris socials i de qualitat en la gestió dels centres de dia

El ple de la Paeria aprova el plec de clàusules del contracte de Santa Clara i Magraners El grup municipal d’ERC-Avancem ha tornat a defensar al ple de desembre una gestió 100% pública dels centres de dia per a la gent gran de Santa Clara i els Magraners per garantir un servei de qualitat i a l’abast dels ciutadans que ho necessiten. El plec de clàusules administratives particulars que regeix el contracte de gestió del servei s’ha aprovat amb l’abstenció dels republicans. ERC-Avancem lamenta que els centres municipals funcionaran amb un sistema de cofinançament i recorda que els dos centres de dia de la Generalitat que hi ha a Lleida són públics. A més, denuncia que en el plec de clàusules és preferent el criteri econòmic de les ofertes, de manera que pot afectar negativament en la qualitat del servei als usuaris i en les condicions laborals dels treballadors. Museu Morera D’altra banda, el grup republicà s’ha abstingut en el contracte d’arrendament entre l’Ajuntament de Lleida i la Llotja Agropecuària Mercolleida S.A per un valor de 247.500 euros cada any per reubicar-hi el personal municipal que ara treballa a l’antiga Audiència perquè això suposa un sobrecost encobert i a perpetuïtat del Museu Morera. Segons el govern municipal, el projecte de rehabilitació de l’Audiència i la museografia del Museu Morera només té un cost de 4’7 milions d’euros, però en 10 anys la Paeria haurà pagat 2’5 milions d’euros més pel trasllat de funcionaris a les noves oficines. Pacte Social per a la ciutadania El grup d’Esquerra ha votat a favor del Pacte Social per a la ciutadania perquè és una eina de lluita per a la millora de vida de la ciutadania, però ha reclamat al govern que el compleixi i que, d’una vegada per totes, incorpori clàusules socials als contractes i contractacions. Esquerra subscriu el pacte, especialment pel que fa al foment del transport públic i a la gestió pública de serveis. En aquest sentit, recorda l’incompliment per part del PSC de la promesa de remunicipalització de la zona blava pactada al pressupost del 2016.