Lleida

Totes les notícies


COMUNICAT SOBRE L’AGRESSIÓ D’UN GUÀRDIA URBÀ A UN JOVE

Respecte la difusió d’un vídeo a les xarxes socials en què es veu un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida agredint un jove el passat dimecres en un bar de la ciutat, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demana celeritat per aclarir els fets per tranquil·litat de la ciutadania i per no perjudicar la imatge del cos de la policia local i dels treballadors públics.  Així mateix, ERC-Avancem considera que cal esperar els resultats de la investigació de la Fiscalia, que ja hi està treballant. El president del grup republicà, Carles Vega, va demanar explicacions sobre l’agressió a la regidora de Seguretat Ciutadana de la Paeria, Sara Mestres, dijous a primera hora del matí, quan va tenir coneixement de les imatges i aquest divendres ha participat en una reunió urgent amb representants municipals i de la policia local.   

ERC-Avancem rebutja assistir a l'aniversari de la Policia Nacional per les càrregues de l'1-O i critica el silenci de la Subdelegada en una carta

La carta de resposta a la invitació de la commemoració del 194 aniversari de la creació de la Policia Nacional: A/ Sra. Imma Manso, Subdelegada del Govern d’Espanya a Lleida   Senyora,   En relació amb la invitació a l’acte de commemoració de l’aniversari de la creació de la Policía General del Reino (actualmente, Cuerpo Nacional de Policía), us comunico que no hi assistirà cap dels membres del nostre grup municipal. Com a norma general, el nostre criteri és no assistir a cap acte institucional que no organitzi o coorganitzi la Paeria de Lleida, llevat dels que es fan en motiu de la Festa Nacional de Catalunya o de l’homenatge al President Companys.   En el cas de la vostra invitació, hi concorren una sèrie de circumstàncies –que volem fer-vos paleses– que són motivació afegida a la del criteri abans exposat. En primer lloc, pel comportament impropi i abusiu per part d’un cos policial contra ciutadanes i ciutadans del nostre país que, en exercici dels seus drets civils, van sofrir com a resposta d’aquest mateix cos i de la Guàrdia Civil càrregues antiavalots i actes intimidatoris, amb més d’un centenar de persones ferides a la ciutat de Lleida. Comportament que va continuar en dies posteriors, tant en la seua presència al carrer (especialment davant de llocs tan sensibles com escoles o places públiques), acompanyada amb algunes situacions que incomodaven ciutadanes i ciutadans de Lleida. Circumstàncies que no van merèixer ni un sol acte de contrició, desgreuge o petició de perdó ni per part de la Subdelegación que dirigiu ni dels cossos policials.    En segon lloc, el nostre rebuig a l’actitud impròpia que, com a càrrec, vàreu tenir cap a la ciutadania de Lleida durant el referèndum del dia 1 d’octubre quan, amb motiu de les càrregues policials efectuades a diversos col·legis electorals de la ciutat i del territori, al no comparèixer en cap moment per donar explicacions ni –encara menys– demanar excuses per l’actuació violenta i desproporcionada de molts dels efectius que hi van intervenir.

El grup municipal ERC-Avancem exigeix celeritat i transparència per aclarir la suposada agressió de la Guàrdia Urbana a un adolescent

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem demana a la responsable de la Regidoria de Seguretat ciutadana i polítiques per al civisme i la igualtat de la Paeria que aclareixi, el més aviat possible, la presumpta agressió d’un jove de 16 anys per part d’agents de la Guàrdia Urbana de Lleida. En aquest sentit, ERC-Avancem reclama celeritat en la investigació i que es faciliti amb total transparència tota la informació sobre els fets denunciats als grups municipals i als ciutadans, ja que es tracta d’una qüestió que pot provocar alarma social. El grup republicà també exigeix que es depurin responsabilitats en cas que es confirmi l’agressió. Segons ha denunciat el jove, la nit de dilluns agents de la policia local el van colpejar amb una porra i el van amenaçar quan el va veure penjant uns cartells a favor del dret a decidir.

ERC-Avancem i la Crida per Lleida-CUP reclamen que la Paeria cobri per serveis de la Guàrdia Urbana en actes privats

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem i la Crida per Lleida-CUP demanen al govern de l’Ajuntament de Lleida que apliqui l’ordenança fiscal 2.10 -taxa per serveis de la Guàrdia Urbana- en esdeveniments o actes que generin guanys a particulars en els quals hagi d’intervenir la policia local per tal de garantir la seguretat de les persones, dels béns públics o l'ordre públic. Els dos grups han presentat una proposta de resolució en aquest sentit per a la propera Comissió Informativa de polítiques de gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal. ERC-Avancem i la Crida per Lleida –CUP consideren que, en aplicació d’aquesta taxa inclosa a les ordenances municipals aprovades al ple d’octubre, la Paeria ha de facturar als responsables dels centres privats o organitzadors de les activitats que requereixin el servei de la policia local per fer tasques de vigilància exterior o regulació del trànsit les hores dedicades pels agents, ja sigui en espais públics com privats, a sol·licitud de l’interessat o d’ofici per part de l’Ajuntament. Així, insten l’equip de govern a aplicar de forma immediata la taxa corresponent als promotors de la discoteca Biloba, donat que aquest estiu la Guàrdia Urbana va dur a terme serveis de vigilància i regulació del trànsit a l’entorn del complex d’oci per garantir la seguretat dels seus usuaris i com a conseqüència de l’incompliment del pla de mobilitat que preveia la instal·lació de dos passos de vianants amb semàfor i un servei d’autobús.