Lleida

Totes les notícies


El grup ERC-Avancem demana mesures de seguretat a la cruïlla de l’avinguda de Tortosa amb Baró de Maials

Els republicans adverteixen que és un perill per als vianants, sobretot infants i joves El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria reclamarà a la propera Comissió Informativa de Gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal que es prenguin les mesures necessàries per preservar la seguretat dels vianants a la cruïlla de l’avinguda de Tortosa amb el carrer de Baró de Maials, al barri de Pardinyes, ja que constantment s’hi viuen moments de perill. El president del grup, Carles Vega, alerta que en aquesta cruïlla “la cadència en la relació entre semàfors per a vehicles i semàfors per a vianants produeix un lapse de temps massa curt entre el canvi verd-ambre-roig per als vehicles i verd-roig per a vianants, sobretot pel que afecta els vianants que han de travessar pel pas zebra a l’extrem del pont popularment conegut com a pont de Pardinyes.” Vega destaca que aquesta circumstància fa especialment perillós el pas de vianants de la part més pròxima a l’edifici de la Llotja cap a la més pròxima al pavelló esportiu, ja que “els cotxes provinents del carrer Baró de Maials, en veure que el semàfor canvia a color ambre, acceleren i arriben a alta velocitat davant aquest pas de vianants del pont” i recorda que es tracta d’un indret molt freqüentat per infants i joves que es dirigeixen a l’escola Riu Segre o al pavelló esportiu. Entre les mesures, es proposa “que es revisi la regulació semafòrica existent i que, si és necessari, s’estudiï també la possibilitat d’instal·lar-hi algun element de control de velocitat o de pas de vehicles per reforçar la seguretat viària”.

Celebrem la posada en funcionament de la nostra proposta d'una App de l’Horta

El grup municipal ERC-Avancem celebra que la nova App de l’Horta de Lleida –una proposta dels republicans- ja està en funcionament a la pàgina web de la Paeria. A més, la previsió és que en un parell de setmanes també estigui disponible per als dispositius mòbils. La nova aplicació permet conèixer la ubicació dels habitatges, indústries, parcel·les i camins de l’Horta i la partida on es troben i serà una eina de gran utilitat tant per a veïns com per als cossos d’emergències i seguretat. A la primera Comissió de l’Horta, al juliol del 2015, ERC-Avancem va proposar la creació de l’App amb l’objectiu de millorar la protecció i l’atenció als veïns d’aquesta zona de Lleida i l’equip de govern va acceptar tirar endavant el projecte. 

Aprovada l'aplicació de la taxa de la Guàrdia Urbana en esdeveniments i espais privats

La Comissió Informativa de polítiques de gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal de novembre ha aprovat una proposta dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem i la Crida per Lleida-CUP que demanaven l'aplicació de l’ordenança fiscal 2.10 -taxa per serveis de la Guàrdia Urbana- en esdeveniments o actes que generin guanys a particulars en els quals hagi d’intervenir la policia local per tal de garantir la seguretat de les persones, dels béns públics o l'ordre públic. La proposta, que també instava al govern a aplicar de forma immediata la taxa corresponent als promotors de la discoteca Biloba per les tasques de vigilància i regulació del trànsit per part de la Guàrdia Urbana durant aquest estiu a l’entorn del complex d’oci, s'ha aprovat malgrat els vots contraris del PSC i el PP, i l'abstenció de C's.  

Reclamem al Govern de la Paeria que suspengui la llicència a la discoteca Biloba mentre hi hagi problemes de mobilitat

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem insta l’equip de govern de la Paeria a retirar la llicència a la discoteca Biloba de Lleida fins que els responsables d’aquest complex d’oci resolguin els greus problemes de mobilitat i seguretat que es van visualitzar el passat dijous. De fet, aquest cap de setmana el grup ja va demanar al govern del PSC informació sobre el Pla de Mobilitat de la discoteca. ERC-Avancem considera inacceptable que centenars de joves caminessin per la carretera Ll-11 la matinada de dijous a divendres després de sortir de la discoteca, situada al polígon NeoParc, i reclama al govern municipal que exigeixi totes les mesures necessàries als promotors del local perquè aquesta situació altament perillosa no es torni a repetir. Esquerra recorda que, segons la Llei de Mobilitat, és responsabilitat dels establiments preveure i resoldre els problemes de mobilitat que poden generar amb la seva activitat, però també reclama a l’equip de govern que vetlli pel benestar i la seguretat dels ciutadans. D’altra banda, ERC-Avancem exigeix a la regidoria d’Urbanisme que aclareixi amb celeritat si la llicència municipal atorgada a la discoteca compleix amb la legalitat, després que la Generalitat hagi denunciat l’obertura del local per motius de seguretat perquè considera que està ubicat massa a prop d’una empresa d’emmagatzematge de combustible.