Lleida

Totes les notícies


El pont de la sèquia de Torres de Segre (foto de la Comissió de l'Horta)

La Paeria accedeix a millorar la seguretat al pont de la sèquia de Torres de Segre, una demanda d’ERC-Avancem 

També considerarà la proposta republicana d’afegir informació reservada als serveis d’emergències a l’APP de l’Horta El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria celebra que la Comissió de l’Horta s’hagi compromès finalment a prendre mesures per millorar la seguretat al pont de la sèquia de Torres de Segre, a Copa d’Or, a proposta del grup republicà. El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, destaca que “fa dotze anys que els veïns denuncien que el pont representa un perill per als transeünts i vehicles, i reclamen al govern municipal que ho resolgui.”  Baiget considera positiu que “segons s’ha explicat a la comissió, gairebé es duplicarà l’amplada del pont, de 3,7 metres passarà a tenir-ne 7,” però lamenta que la decisió s’hagi pres “després de la petició d’Esquerra i la publicació de la queixa dels veïns i veïnes als mitjans de comunicació.” ERC-Avancem havia reclamat que es presentés a la comissió d’aquest dilluns un treball tècnic detallant les actuacions previstes per millorar la seguretat del pont, a més d’incorporar la senyalització pertinent a la zona prèvia al creuament del pont de forma immediata i netejar-la de vegetació i altres elements que disminueixen la visibilitat. D’altra banda, la Comissió de l’Horta tindrà en consideració la demanda d’ERC-Avancem d’incloure a l’APP de geolocalització –una altra proposta del grup republicà- informació reservada als serveis d’emergències. Baiget considera “cabdal a l’hora d’atendre emergències a les torres de l’Horta saber si els propietaris de les finques tenen gossos potencialment perillosos, hidrants, extintors i armes de foc”. Per últim, ha demanat que la revista de l’Horta es tracti al Consell Editorial com a òrgan que vetlla per l’objectivitat i la pluralitat informativa de la corporació.  

ERC-Avancem demana una inspecció urgent al cobert dels Camps Elisis per garantir la seguretat

Hi ha diversos forats al sostre de l’espai habilitat per a les sessions de DJ’s de la Festa Major El grup municipal ERC-Avancem ha demanat al govern de la Paeria que es faci una inspecció tècnica urgent per comprovar la seguretat del cobert de fibrociment dels Camps Elisis que està previst que aculli sessions de discjòqueis a partir d'aquesta nit i durant tota la Festa Major. Després de fer una visita in situ, el president del grup, Carles Vega, ha explicat que "al cobert hi ha molts forats i peces de fibrociment trencades que es podrien desprendre. A més, no s'ha d'oblidar que el fibrociment és tòxic quan es trenca." Vega apunta: "l'Ajuntament ha habilitat un escenari de la Festa Major en aquest espai i, per tant, cal que es garanteixi la seguretat de la ciutadania. Ja hem avisat al tinent d'alcalde d'Urbanisme i s'ha compromès a enviar-hi un tècnic." El grup ha anat a veure aquest migdia l'estat de la infraestructura després de rebre una queixa ciutadana alertant del mal estat del cobert.  

El grup ERC-Avancem demana mesures de seguretat a la cruïlla de l’avinguda de Tortosa amb Baró de Maials

Els republicans adverteixen que és un perill per als vianants, sobretot infants i joves El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria reclamarà a la propera Comissió Informativa de Gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal que es prenguin les mesures necessàries per preservar la seguretat dels vianants a la cruïlla de l’avinguda de Tortosa amb el carrer de Baró de Maials, al barri de Pardinyes, ja que constantment s’hi viuen moments de perill. El president del grup, Carles Vega, alerta que en aquesta cruïlla “la cadència en la relació entre semàfors per a vehicles i semàfors per a vianants produeix un lapse de temps massa curt entre el canvi verd-ambre-roig per als vehicles i verd-roig per a vianants, sobretot pel que afecta els vianants que han de travessar pel pas zebra a l’extrem del pont popularment conegut com a pont de Pardinyes.” Vega destaca que aquesta circumstància fa especialment perillós el pas de vianants de la part més pròxima a l’edifici de la Llotja cap a la més pròxima al pavelló esportiu, ja que “els cotxes provinents del carrer Baró de Maials, en veure que el semàfor canvia a color ambre, acceleren i arriben a alta velocitat davant aquest pas de vianants del pont” i recorda que es tracta d’un indret molt freqüentat per infants i joves que es dirigeixen a l’escola Riu Segre o al pavelló esportiu. Entre les mesures, es proposa “que es revisi la regulació semafòrica existent i que, si és necessari, s’estudiï també la possibilitat d’instal·lar-hi algun element de control de velocitat o de pas de vehicles per reforçar la seguretat viària”.

Celebrem la posada en funcionament de la nostra proposta d'una App de l’Horta

El grup municipal ERC-Avancem celebra que la nova App de l’Horta de Lleida –una proposta dels republicans- ja està en funcionament a la pàgina web de la Paeria. A més, la previsió és que en un parell de setmanes també estigui disponible per als dispositius mòbils. La nova aplicació permet conèixer la ubicació dels habitatges, indústries, parcel·les i camins de l’Horta i la partida on es troben i serà una eina de gran utilitat tant per a veïns com per als cossos d’emergències i seguretat. A la primera Comissió de l’Horta, al juliol del 2015, ERC-Avancem va proposar la creació de l’App amb l’objectiu de millorar la protecció i l’atenció als veïns d’aquesta zona de Lleida i l’equip de govern va acceptar tirar endavant el projecte. 

Aprovada l'aplicació de la taxa de la Guàrdia Urbana en esdeveniments i espais privats

La Comissió Informativa de polítiques de gestió dels recursos, la seguretat pública i l’organització municipal de novembre ha aprovat una proposta dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem i la Crida per Lleida-CUP que demanaven l'aplicació de l’ordenança fiscal 2.10 -taxa per serveis de la Guàrdia Urbana- en esdeveniments o actes que generin guanys a particulars en els quals hagi d’intervenir la policia local per tal de garantir la seguretat de les persones, dels béns públics o l'ordre públic. La proposta, que també instava al govern a aplicar de forma immediata la taxa corresponent als promotors de la discoteca Biloba per les tasques de vigilància i regulació del trànsit per part de la Guàrdia Urbana durant aquest estiu a l’entorn del complex d’oci, s'ha aprovat malgrat els vots contraris del PSC i el PP, i l'abstenció de C's.  

Reclamem al Govern de la Paeria que suspengui la llicència a la discoteca Biloba mentre hi hagi problemes de mobilitat

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem insta l’equip de govern de la Paeria a retirar la llicència a la discoteca Biloba de Lleida fins que els responsables d’aquest complex d’oci resolguin els greus problemes de mobilitat i seguretat que es van visualitzar el passat dijous. De fet, aquest cap de setmana el grup ja va demanar al govern del PSC informació sobre el Pla de Mobilitat de la discoteca. ERC-Avancem considera inacceptable que centenars de joves caminessin per la carretera Ll-11 la matinada de dijous a divendres després de sortir de la discoteca, situada al polígon NeoParc, i reclama al govern municipal que exigeixi totes les mesures necessàries als promotors del local perquè aquesta situació altament perillosa no es torni a repetir. Esquerra recorda que, segons la Llei de Mobilitat, és responsabilitat dels establiments preveure i resoldre els problemes de mobilitat que poden generar amb la seva activitat, però també reclama a l’equip de govern que vetlli pel benestar i la seguretat dels ciutadans. D’altra banda, ERC-Avancem exigeix a la regidoria d’Urbanisme que aclareixi amb celeritat si la llicència municipal atorgada a la discoteca compleix amb la legalitat, després que la Generalitat hagi denunciat l’obertura del local per motius de seguretat perquè considera que està ubicat massa a prop d’una empresa d’emmagatzematge de combustible.