Lleida

Totes les notícies


Oberta la convocatòria per a la direcció tècnica d'Arts Escèniques d'equipaments municipals, a proposta del grup municipal d'ERC-Avancem

L'Ajuntament de Lleida ha creat un lloc de treball eventual per coordinar les Arts Escèniques dels equipaments municipals de Lleida (Teatre de la Llotja, Teatre de l'Escorxador i teatre de Carrer) a petició del grup municipal d'ERC-Avancem, tal com es recollia a l'Acord de Pressupost firmat amb l'equip de Govern el mes de novembre de 2015. La convocatòria per proveir aquesta plaça pública ja està oberta i s'ha designat una comissió que valorarà els mèrits i el projecte presentat pels aspirants. Una vegada finalitzi el procés de selecció, s'elevarà al Ple municipal una proposta de candidat, per a la seva consideració, i posterior designació. Les sol∙licituds per participar en aquesta convocatòria s’han d’adreçar al Registre General de l’Ajuntament de Lleida fins al 27 de juny de 2016. Cal recordar que el BOP del 4 d'abril de 2016 va publicar a licitació del servei per a la contractació dels serveis per a la direcció i la gestió artística de les Arts Escèniques municipals de la ciutat però que, després de les queixes d'ERC-Avancem i altres grups per un procediment de contractació que podia afavorir empreses privades, l'equip de Govern va decidir anul·lar-la. En aquest sentit, Esquerra sempre ha defensat que la direcció s'ha de cobrir amb la contractació pública d'un professional segons els criteris de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat. Aquí teniu les bases de la convocatòria publicades al Butlletí Oficial de la Província de Lleida (BOP).

Volem que els films del Premi Lleida Visual Arts siguin en català

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha reclamat aquest dimecres a la Comissió de Cultura que les bases de la convocatòria de la tercera edició del Premi Lleida Visual Arts incloguin com a requisit l'ús de la llengua catalana. La regidora Núria Marín ha lamentat que ‘amb aquestes bases es prima que a les produccions hi hagi diners catalans, però no es promou ni la cultura ni la llengua catalana’. Marín ha afegit: 'és una llàstima que des de l'administració local no aprofitem aquests premis per impulsar productes audiovisuals en català, que són molt difícils de trobar.'   Marín s'ha mostrat decebuda perquè cap grup municipal ha donat suport a la petició dels republicans. Finalment, ERC-Avancem ha estat l'únic grup que ha votat en contra de les bases. D’altra banda, ERC-Avancem ha demanat que la Paeria organitzi un programa d’actes per recordar la tasca educadora d’Elvira Godàs en motiu del centenari del seu naixement, que se celebrarà a principis de l’any vinent. Per a Marín, 'no és suficient dedicar-li només un esment com pretén fer el Govern, quan parlem d'una figura lleidatana importantíssima en l'àmbit pedagògic i clau en la lluita pels valors republicans.'  El grup d’Esquerra també ha presentat una proposta dirigida a la regidoria d’Educació perquè es fomenti el civisme amb campanyes específiques de sensibilització en escoles, instituts i casals, dins un pla d’actuació triple que també inclogui, entre altres, la millora de la gestió del servei de neteja viària, vetllar pel compliment de les ordenances i la sensibilització de la ciutadania en general. Per últim, ERC-Avancem celebra que s'hagi fet públic que finalment aquest dijous s'aprovin -a la Comissió d'economia- les bases de la convocatòria d’oferta pública per coordinar la direcció de les arts escèniques municipals de Lleida. Tot i així, Marín ha lamentat la lentitud de l’equip de Govern per crear la plaça i donar compliment així a un dels compromisos de l’Acord de Pressupost per a l’any 2016 pactat amb Esquerra.