Lleida

Notícia

La inòpia, quin lloc més bonic per viure-hi

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem
Ple Paeria
Ple Paeria

Ara fa uns dies, vaig publicar un article en aquest diari en el qual explicava la fugida enrere de l’equip de govern de la Paeria, que en el darrer Ple es desdeien de l’acord de remunicipialitzar la zona blava, firmat el novembre de 2015. En aquest article, explicava clarament que si la Paeria gestionés directament la zona blava, el dipòsit de vehicles i el servei de grua, suposaria un ingrés net per l’ajuntament de quasi 1.800.000 euros, diners que l’ajuntament podria retornar als ciutadans amb millores per a la ciutat. L’article també desglossava d’on sortien aquests ingressos: un milió en concepte d’ingressos directes i 800.000 euros que és el que ens cobra EYSA, la empresa  que gestiona la zona blava de Lleida, per benefici industrial i despeses generals.

Els comptes hi són, i em sembla que prou clars, per molt que Ángeles Ribes els negui en un seu article al vostre diari. Ja els vam presentar el 2015, per als pressupostos de 2016, també per als de 2017. I els vam tornar a presentar en el passat Ple. Per si no n’hi hagués prou, els vaig tornar a repetir en l’article d’opinió que vaig escriure en aquest diari, blogs, pàgina web, etc.

Tot i que serà inútil qualsevol esforç perquè la senyora Ribes els vegi, ja que és ben clar que o no llegeix o no entén els pressupostos que aprova (que al 2016 anaven acompanyats de la recuperació de gestió de la zona blava), ni les mocions que presenten els altres grups, ni molt menys els diaris, almenys quan ella no hi surt. Ara: també és cert que no es veu res que no es vulgui veure.

No em sorprèn que l’equip de Ros fes marxa enrere d’una decisió presa un any i mig abans, incomplint un acord signat per ell mateix, no és cosa estranya al nostre ajuntament. Tampoc que Ciudadanos –i també el PP – segueixin les seues passes. Ara: que a can C’s no sàpiguen el que acorden és totalment incomprensible...  O no. Perquè pel que es veu, si del que es tracta és de fer l’onada a Ros i donar-li carta blanca a les seues fetes, el que calgui.

De fet, és la línia habitual de les actuacions del partit taronja en el que va de mandat municipal i, especialment, de la seua cap de files. Jugant a l’atac continu i sistemàtic contra els qui sí fem oposició a Àngel Ros. Amb els seus aires de superioritat i la seua oratòria castrense. Amb una virulència que no és nova i que es manifesta en el seu article ja de bon principi.

Sí que em sorprèn que, sense cap mena de rubor, la cap de C’s a Lleida projecti sobre el nostre grup municipal les malapteses del seu grup, parlant de mancances i incapacitats nostres: la presidenta del grup que, de molt, menys propostes i aportacions fa a la política municipal. Que circumscriu la seua tasca a assegurar que Ros no tingui problemes per a continuar fent i desfent, en la línia acostumada, a canvi de sortir al costat de l’alcalde o dels socialistes a totes les fotos, viatges inclosos. Altra cosa no, però fotos al costat de l’amo, a manta.

Si ha de justificar que Àngel Ros oculti informació i menteixi als grups i a la ciutadania, ho justifica. Si ha de sortir a criticar alguna iniciativa de l’oposició contrària a Ros, hi surt. Si ha de votar contra una resolució que no convé a l’equip de govern, hi vota. Si ha de presentar –cosa rara– alguna  proposta que apuntali l’actual alcalde, la presenta.
  
Tant hi fa quin sigui el tema que ho susciti. Com aquell mal alumne que assumeix el rol de graciós de la classe per afrontar un curs que li fa mandra, va fent-se notar. Acomodada en el seu paper –que s’ha autoatorgat, “por la gracia de Dios y por España”–, de “reserva espiritual”, “martillo de herejes” i “vigía de occidente” amb regust de “si eres español, habla en español” o “hàblame en cristiano” i de tots els eslògans amb regust tardofranquista.

Esperem que Ángeles Ribes i el seu equip abandonin la màquina del temps i puguin aterrar ben aviat a Lleida. Com vaig dir, viure a la inòpia potser els fa ser més feliços, però no és pas el que es mereix tota la gent que els va votar.