Lleida

Totes les opinions

Núria Marín, regidora i diputada provincial per ERC

Democràcia vs. TTIP

No es tracta de posar la bena abans de la ferida, es tracta de no ferir-nos. És cert que en tots els debats que es fan sobre el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió) no hi ha cap certesa absoluta dels termes definitius del tractat, però sí que es coneixen les premisses de les que es parteix i en tot cas, de tots és ben conegut el model d’ocupació, creixement econòmic, etc. dels EUA.

Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal ERC-Avancem

El turisme dels “endollats”

En els propers anys s’albira un augment exponencial en l’ús del cotxe elèctric. El mercat ja ens l’ofereix al 100%, però amb una autonomia, ara per ara, poc competitiva a nivell interurbà, que seria al voltant dels 150 km. Aquest repte  pauta l’autonomia als conductors metropolitans d’un radi de mobilitat, limitat a la seva província. Per això el modus operandi actual d’aquest conductor està supeditat a aquesta distància, per tant, actua igual que l’usuari del telèfon mòbil, que acostuma a carregar-lo per la nit a casa.

Núria Marín, regidora i diputada provincial per ERC

Fem net amb el passat vergonyant

Tota ciutat té una història i és important que els seus habitants la coneguin, però no és forçosament necessari que s’hi reconeguin. En totes les societats, com en les famílies, hi ha membres de diferents tarannàs, amb diferents trajectòries personals i professionals, i no sempre hi hem d’estar d’acord ni compartir i encara menys justificar actes que puguin ser reprovables. Però no estem parlant d’una simple discrepància ni de diferents maneres d’entendre el nostre entorn o el món, estem parlant de valors democràtics, de ser partícips en menor o major grau del cop d’estat que va alterar el curs democràtic de la història de Lleida.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Recuperem el riu Segre

Els rius han tingut una gran importància en la història de la humanitat, ja que al seu voltant han aparegut totes les cultures urbanes. També Lleida va néixer en una plana fèrtil, formada pels sediments que el riu Segre hi ha anat dipositant al llarg del temps, que ha proporcionat als lleidatans les matèries primeres: per a la casa, per a l’alimentació, per a l’activitat econòmica... Així que el desenvolupament econòmic i urbà de la ciutat ha anat aparellat a la seua condició de població fluvial.

Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal ERC-Avancem

Per una mobilitat de qualitat

El model de mobilitat de Lleida és centrípet, hi entren més de 15.000 vehicles.  Tenim una estació de tren amb l’alta velocitat, regionals de baixa freqüència i unes rodalies ferroviàries inexistents. Tenim una estació de busos interurbans, mal ubicada, antiga i d’una nefasta qualitat quant a infraestructura i manteniment i serveis, i  amb una concessió fins a mitjans del 2020. Tenim un servei de taxi amb un centenar de llicències que precisa d’una revisió estratègica important.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

L’estat de la ciutat de Lleida

Des de la visió d’oposició fiscalitzadora i alhora propositiva que a ERC-Avancem volem aportar en aquesta Paeria tan diversa, en el Ple d’Estat de la Ciutat celebrat fa uns dies vam analitzar els aspectes que, des del nostre punt de vista, caldria corregir per tal d’assolir una Lleida millor. Lleida és resultat d’un urbanisme definit des dels interessos privats, les llicències d’obres, les plusvàlues i l’especulació.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

La factura de les escombraries

En el darrer ple de la Paeria, es va aprovar una modificació del contracte de neteja viària i recollida d’escombraries. Segons explica l’equip de govern, es tracta de millores que s’inclouen a la pròrroga del contracte per dos anys firmada poc abans de les darreres eleccions municipals. I que tenen com a objectius concrets atendre les directives europees i catalanes en gestió de residus i millorar tant els percentatges de recollida selectiva com la neteja viària de Lleida.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Polítiques socials per a tothom

A finals de la darrera setmana es van donar a conèixer dos notícies importants, inicialment sense cap mena de relació: d’una banda, vam saber que, l’any 2015, el nombre de defuncions a Lleida va superar de molt els naixements; de l’altra, es van presentar els microcrèdits per a majors de 50 anys, una nova línia d’ajuts a l’autoocupació que forma part de l’acord de pressupostos municipals 2016 pactat entre ERC-Avancem i PSC.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

No és interès especial, és especulació

Des de fa uns mesos, la ciutat de Lleida té en joc el seu model comercial del futur més immediat, que és el mateix que dir el model de ciutat mateix per als propers anys. I no entenem la pressa que tenen Àngel Ros i el seu Govern, aliats amb C’s i PP, perquè els diversos projectes d’àrees comercials anunciats es materialitzin. No l’entenem, si és que realment es pensa en el bé comú, en l’interès general, i no en el profit d’uns pocs, en el benefici particular.