Lleida

Totes les opinions

Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal ERC-Avancem

Per una mobilitat de qualitat

El model de mobilitat de Lleida és centrípet, hi entren més de 15.000 vehicles.  Tenim una estació de tren amb l’alta velocitat, regionals de baixa freqüència i unes rodalies ferroviàries inexistents. Tenim una estació de busos interurbans, mal ubicada, antiga i d’una nefasta qualitat quant a infraestructura i manteniment i serveis, i  amb una concessió fins a mitjans del 2020. Tenim un servei de taxi amb un centenar de llicències que precisa d’una revisió estratègica important.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

L’estat de la ciutat de Lleida

Des de la visió d’oposició fiscalitzadora i alhora propositiva que a ERC-Avancem volem aportar en aquesta Paeria tan diversa, en el Ple d’Estat de la Ciutat celebrat fa uns dies vam analitzar els aspectes que, des del nostre punt de vista, caldria corregir per tal d’assolir una Lleida millor. Lleida és resultat d’un urbanisme definit des dels interessos privats, les llicències d’obres, les plusvàlues i l’especulació.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

La factura de les escombraries

En el darrer ple de la Paeria, es va aprovar una modificació del contracte de neteja viària i recollida d’escombraries. Segons explica l’equip de govern, es tracta de millores que s’inclouen a la pròrroga del contracte per dos anys firmada poc abans de les darreres eleccions municipals. I que tenen com a objectius concrets atendre les directives europees i catalanes en gestió de residus i millorar tant els percentatges de recollida selectiva com la neteja viària de Lleida.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Polítiques socials per a tothom

A finals de la darrera setmana es van donar a conèixer dos notícies importants, inicialment sense cap mena de relació: d’una banda, vam saber que, l’any 2015, el nombre de defuncions a Lleida va superar de molt els naixements; de l’altra, es van presentar els microcrèdits per a majors de 50 anys, una nova línia d’ajuts a l’autoocupació que forma part de l’acord de pressupostos municipals 2016 pactat entre ERC-Avancem i PSC.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

No és interès especial, és especulació

Des de fa uns mesos, la ciutat de Lleida té en joc el seu model comercial del futur més immediat, que és el mateix que dir el model de ciutat mateix per als propers anys. I no entenem la pressa que tenen Àngel Ros i el seu Govern, aliats amb C’s i PP, perquè els diversos projectes d’àrees comercials anunciats es materialitzin. No l’entenem, si és que realment es pensa en el bé comú, en l’interès general, i no en el profit d’uns pocs, en el benefici particular.

Núria Marín, regidora i diputada provincial per ERC

L'art com a excusa

El Museu de Lleida neix i té com a fons l’antic Museu Diocesà. Per això el fons del Museu està format bàsicament per obres de procedència religiosa i circumscrites a la Diòcesi de Lleida. Totes les peces que l’integren tenen una unitat artística, social i historiogràfica, el que en termes actuals s’anomena l’ecosistema de les obres.  El patrimoni artístic i històric de les terres lleidatanes respon a un passat comú que no es pot obviar: els territoris catalanoparlants que formen La Franja i que vinculen Catalunya i l’Aragó, que n’és part intrínseca.