Lleida

Totes les opinions

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Nou alcalde, mateixes polítiques?

La fugida d’un alcalde que no ha sigut capaç d’acabar el mandat i abandona el càrrec per la porta del darrere ha provocat que, després d’un agost atípic, s’hagi hagut de votar un nou Paer en cap. Hi havíem de triar entre Fèlix Larrosa, candidat elegit per la militància del PSC-PSOE, el cap de llista de cadascun dels grups o cap d’aquestes opcions. ERC-Avancem va creure més adient votar Carme Forcadell, Dolors Bassa i Meritxell Serret, les presoneres polítiques i l’exiliada ponentina.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Andorra, l'escapada

A principi d’aquest mandat, Àngel Ros feia mans i mànigues per aconseguir l’alcaldia. Un any abans d’acabar el mandat, ha fet i desfet per deixar-la. I ha hagut de ser Pepe Borrell, el ministre més rematadament unionista i ple d’autoodi, qui li ha regalat una jubilació que, en comptes de ser daurada, sembla més aviat de llautó... Amb tots els respectes per l’únic Estat que té el català com a llengua oficial.

Núria Marín, REGIDORA D‘ERC-AVANCEM A L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I DIPUTADA PROVINCIAL

Temporers dormint al carrer

Aquest estiu hem tornat a veure temporers dormint als carrers de Lleida. Una situació que ens preocupa i neguiteja, no pel fet en sí de veure gent dormint a l’espai públic, el que ens regira els budells és veure quina ciutat som i quin model d’acolliment i respecte pels drets de les persones tenim. Realment és decebedor i esgotador que ens trobem cada estiu davant la campanya agrària reclamant solucions, recursos, estratègies per donar resposta als treballadors de la fruita que venen temporalment a guanyar-se la vida.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Estudis comercials: tornar-la a tocar, Ros

Una mica més de dos anys després d’haver acordat amb les patronals del sector del comerç i de l’hostaleria que la Paeria encarregaria un estudi sobre l’impacte econòmic i social de la implantació a Lleida de nous equipaments comercials, es va fer la presentació d’aquest estudi. Ja s’ha vist que l’equip de govern, molta pressa, no en tenia. Això que quan van prendre aquest acord amb les patronals era prou conegut que s’estava ultimant la redacció del nou POUM, que havia de contemplar sòl per a nova implantació comercial.

Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal ERC-Avancem

Pim, pam, POUM

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal aparenta d’entrada molta llum, color i soroll... per acabar en un no res. La vella política sempre ha destacat per bones festes majors quan s’atansen les eleccions, com si la ciutadania tinguéssim memòria de peix. El Govern socialista amb crosses unionistes i dretanes, esgotat i mancat de projecte de ciutat, s’agafa al POUM com l’únic cartutx per salvar el seu més que indigne (recordem els fets del passat 1-O) i discutit mandat municipal.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Lleida en els rànquings

La setmana passada es va donar a conèixer que Lleida ocupa un lloc molt destacat d’entre les capitals de l’Estat d’uns determinats rànquings econòmics. Podria estranyar que l’actual Paer en cap, tan propens a vantar-se de les grandeses estadístiques de la ciutat, no en fes cap referència. Però s’entén: aquests rànquings econòmics apareixen a l’informe “Panorama de la fiscalidad local 2018”, fet públic pel consell general d’economistes assessors fiscals.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Un estat de la ciutat gens optimista

La setmana passada l’Ajuntament de Lleida va celebrar el Ple extraordinari sobre l’Estat de la Ciutat, en què es fa balanç de les actuacions -en aquest cas, més promeses incomplertes que actuacions pròpiament dites- del govern municipal en l’últim any. Però com que és l’últim Ple sobre l’Estat de la Ciutat que es farà aquest mandat, vam haver de fer un balanç dels tres anys que Ros porta com a Paer en Cap apuntalat pels seus socis del 155, Ciudadanos i Partit Popular.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

No ve d'un P.A.M.

Els ajuntaments tenen reservat un paper essencial a la nostra societat, per tal com és la primera i més propera administració i, fent cas al principi de subsidiarietat, el nivell més idoni per a adoptar decisions correspon a l’administració territorial que es troba més a prop del problema. Tant és així, que els toca complir una funció política i una d’administrativa al mateix temps, ja que governen el municipi i representen la ciutadania i, alhora, administren i gestionen els béns i els serveis locals.

Núria Marín, REGIDORA D‘ERC-AVANCEM A L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I DIPUTADA PROVINCIAL

Llaços grocs i carrers franquistes

Em passejo pel carrer alcalde Areny i inevitablement em ve a la memòria la seva biografia. Segur que bona part de la ciutadania de Lleida que hi viu o hi passeja no la coneix. Per què? Passa sovint que els personatges a qui honorem amb un carrer ens són desconeguts, malgrat hauria de formar part del nostre entorn memorístic. Igual que coneixem més Víctor Fleming o Albert Einstein que no pas els lleidatans Victorina Vila o Albert Coma Estadella.