Lleida

Totes les opinions

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Judici a la pervivència del franquisme

La setmana passada, es va commemorar el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació, en memòria dels fets esdevinguts el 5 de febrer de 1939, en què els màxims representants de les institucions republicanes catalanes, basques i espanyoles van haver d’anar frontera enllà, juntament amb centenars de civils i militars. Paradoxalment, es va fer la commemoració estant a l’exili una part del govern que l’havia instituït.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Pels carrers franquistes, a judici

Ja fa dos anys que vam presentar una moció, conjuntament amb la Crida, instant la Paeria a eliminar els noms dels carrers i espais públics amb denominacions relacionades amb la dictadura franquista i el cop d’estat del 18 de juliol de 1936. Després d’un debat en algun moment agre, sobretot per la posició dels qui hi van votar en contra en bloc: PSC-PSOE, Ciudadanos i PP. El bloc del 155, abans del 155.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Descontrol en la despesa

La ciutadania veu com aquest gener han augmentat les seues despeses per cobrir les necessitats de la vida diària (gas ciutat, butà, electricitat, transport...). Increments en serveis bàsics que fan que les famílies vagin perdent poder adquisitiu any rere any i que, com els ingressos –quan n’hi ha– pugen poc o gens, es veuen obligades a estrènyer-se cada cop més el cinturó. Aquest augment de despeses afecta també l’economia de la Paeria de Lleida.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Encarant el 2018

Al darrer ple de la Paeria de Lleida, el nostre grup municipal va denunciar que l’actual equip de govern municipal ha modificat 50 vegades el pressupost del 2017. Sí, sí: fins a 50. Una mitjana de gairebé cinc cops per mes. Un cop per setmana, agost a part, que no és hàbil. I se n’han canviat més de 200 partides, unes quantes d’elles de centenars de milers d’euros. De manera que allò que va aprovar el tripartit municipal a finals de 2016 s’assemblarà ben poc a l’executat a finals del 17.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Després de les eleccions, a Lleida

Més enllà de la incontinència verbal dels dirigents regionales de Ciudadanos la nit electoral, enduts per un fals triomfalisme només justificat per haver gairebé expulsat el PP del Parlament, la conseqüència real de les eleccions del 21 de desembre és la contrària a la que pretenia Sàenz de Santamaria i el seu superior, de nom idèntic a un que sortia als llistats de les corrupteles de Bàrcenas.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

La lliçó de l'art sacre

Tot Lleida té interioritzat que l’espoli de les obres d’art del Museu de Lleida va ser gràcies a l’aplicació abusiva que van pactar PSC-PSOE, PP i C’s de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Només un fanàtic negarà que Àngel Ros té una responsabilitat directa en el decomís de les 44 peces d’art sacre. Responsabilitat com a president del PSC-PSOE, obrint la veda a desmantellar les institucions d’autogovern català i a deixar –com s’ha vist– indefens el país davant els ànims de revenja del govern espanyol i els partits que hi donen suport (“Pedro, por dios”) i davant la catalanofòbia desfermada aquests dies, el PSOE aragonès inclòs.

Carles Vega - President del grup municipal ERC-Avancem

Amb 155, sense 44 (gràcies, senyor Ros)

S'enduen les obres del Museu de Lleida

Ens trobem en una situació en què qui acusa el Govern de la Generalitat il·legalment cessat pel govern central de saltar-se la llei resulta que se salta el marc legal de forma impune. Així, malgrat que a Catalunya no està permès l’ús de bales de goma, arriben el Cuerpo de la Policía Nacional (que per això són el Cuerpo de la Policía Nacional) i la Guardia Civil (que per alguna cosa són la Guardia Civil) i usen bales de goma.

Carles Vega Castellví - President Grup Municipal d’ERC-Avancem a la Paeria de Lleida

Els pressupostos del bloc del 155

Ple Pressupostos 2018

Fa uns dies, el Ple de la Paeria va aprovar els pressupostos de l’Ajuntament per al 2018. El nostre grup municipal hi va haver de votar en contra, els vam trobar inacceptables. Per diverses  raons. La primera, que no hi ha al darrere un model de ciutat definit. Les poques coses noves que es plantegen a fer responen a un afany de notorietat mediàtica, actuacions que acaben no fent-se o sent un “bluf”.

Núria Marín Casas - Regidora Ajuntament de Lleida, Diputada provincial, ERC

Ni un pas enrere, la lluita continua!

Parada ERC-Lleida el 25 de Novembre

No anem bé, gens bé. Cada dia milers de dones reben maltractaments sistemàtics per raó de la seva condició de dona. És cert que a Catalunya el nombre de víctimes mortals per violència masclista han anat disminuint però, es continuen assassinant dones només pel fet de no respondre o respectar allò que la societat considera que ha de ser el seu paper. L’assassinat és l’expressió extrema d’aquesta situació, de com funciona la nostra societat respecte a la relació entre homes i dones.