Lleida

Totes les opinions

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Lleida en els rànquings

La setmana passada es va donar a conèixer que Lleida ocupa un lloc molt destacat d’entre les capitals de l’Estat d’uns determinats rànquings econòmics. Podria estranyar que l’actual Paer en cap, tan propens a vantar-se de les grandeses estadístiques de la ciutat, no en fes cap referència. Però s’entén: aquests rànquings econòmics apareixen a l’informe “Panorama de la fiscalidad local 2018”, fet públic pel consell general d’economistes assessors fiscals.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Un estat de la ciutat gens optimista

La setmana passada l’Ajuntament de Lleida va celebrar el Ple extraordinari sobre l’Estat de la Ciutat, en què es fa balanç de les actuacions -en aquest cas, més promeses incomplertes que actuacions pròpiament dites- del govern municipal en l’últim any. Però com que és l’últim Ple sobre l’Estat de la Ciutat que es farà aquest mandat, vam haver de fer un balanç dels tres anys que Ros porta com a Paer en Cap apuntalat pels seus socis del 155, Ciudadanos i Partit Popular.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

No ve d'un P.A.M.

Els ajuntaments tenen reservat un paper essencial a la nostra societat, per tal com és la primera i més propera administració i, fent cas al principi de subsidiarietat, el nivell més idoni per a adoptar decisions correspon a l’administració territorial que es troba més a prop del problema. Tant és així, que els toca complir una funció política i una d’administrativa al mateix temps, ja que governen el municipi i representen la ciutadania i, alhora, administren i gestionen els béns i els serveis locals.

Núria Marín, REGIDORA D‘ERC-AVANCEM A L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I DIPUTADA PROVINCIAL

Llaços grocs i carrers franquistes

Em passejo pel carrer alcalde Areny i inevitablement em ve a la memòria la seva biografia. Segur que bona part de la ciutadania de Lleida que hi viu o hi passeja no la coneix. Per què? Passa sovint que els personatges a qui honorem amb un carrer ens són desconeguts, malgrat hauria de formar part del nostre entorn memorístic. Igual que coneixem més Víctor Fleming o Albert Einstein que no pas els lleidatans Victorina Vila o Albert Coma Estadella.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Temporers: ètica i govern municipal

Un altre estiu i, amb ell, la ciutat de Lleida, com a centre operatiu per a moltes coses, ho serà també de recepció de molts treballadors que vénen a buscar una feina temporal a la recol·lecció de fruita. I de ben segur que una bona part d’ells hauran de dormir a la intempèrie dels nostres carrers i places. Una situació d’anys, la Paeria no ha trobat la solució. I ni sabem si l’equip de govern l’ha buscat.

Josep Maria Baiget, portaveu d'ERC-Avancem

El vol de la cigonya, un bé a protegir a Lleida

Surrealista? No. Estratègic? Sí! Les nostres cigonyes, a data d’avui, ja gaudeixen de protecció legal en tant que són espècies protegides a l’empara de la normativa catalana i comunitària, per tant, l’espècie animal anomenada cigonya blanca (Ciconia, ciconia), la cigonya que conviu amb nosaltres a la plana de Lleida, aquest grau de protecció el té cobert i garantit per llei i pels professionals que la gestionen i vigilen, els Agents Rurals.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Un pla d'usos del Segre participatiu

Els rius sempre han jugat un paper molt important en el desenvolupament humà. Les primeres grans civilitzacions urbanes, com ara Mesopotàmia o Egipte, van créixer a la vora de grans rius, que els proporcionaven aigua, terra fèrtil, via de comunicació i de comerç i oportunitats de diversificació en el treball. La història mateixa de Lleida es troba vinculada des dels seus inicis al riu Segre, font de vida i de riquesa.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

INFORME DE GESTIÓ MUNICIPAL (ASSEMBLEA LOCAL D'ERC)

Com que avui, tot i ser en teoria una assemblea ordinària, és una assemblea electiva i, per tant, té una part d’extraordinària, hem, cregut oportú que calia fer no un balanç d’un anys de gestió, el que va des de la darrera assemblea ordinària fins a avui, sinó un informe de mandat. Quan ens vam presentar a les eleccions de 2015, el repte era retornar a la Paeria amb força. I vam aconseguir treure 3 regidors.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Bona Festa Major

El mes de maig és el més fester de tots els mesos i dels culturalment més intensos de l’any per a la ciutat de Lleida. Fira de Titelles, Festes de maig, Festa de Moros i Cristians, Aplec del caragol... Cada cap de setmana de maig. I, enguany, amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya com a predecessora. Individualment, cadascú pot viure la festa com li plagui. I convidem que les lleidatanes i els lleidatans –i tothom que s’hi vulgui sumar–  visqui i gaudeixi la festa, entesa com a temps de lleure i de repòs del temps laboral i de les cabòries de la quotidianitat.