Lleida

Totes les opinions

Josep Maria Baiget, portaveu d'ERC-Avancem

El vol de la cigonya, un bé a protegir a Lleida

Surrealista? No. Estratègic? Sí! Les nostres cigonyes, a data d’avui, ja gaudeixen de protecció legal en tant que són espècies protegides a l’empara de la normativa catalana i comunitària, per tant, l’espècie animal anomenada cigonya blanca (Ciconia, ciconia), la cigonya que conviu amb nosaltres a la plana de Lleida, aquest grau de protecció el té cobert i garantit per llei i pels professionals que la gestionen i vigilen, els Agents Rurals.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Un pla d'usos del Segre participatiu

Els rius sempre han jugat un paper molt important en el desenvolupament humà. Les primeres grans civilitzacions urbanes, com ara Mesopotàmia o Egipte, van créixer a la vora de grans rius, que els proporcionaven aigua, terra fèrtil, via de comunicació i de comerç i oportunitats de diversificació en el treball. La història mateixa de Lleida es troba vinculada des dels seus inicis al riu Segre, font de vida i de riquesa.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

INFORME DE GESTIÓ MUNICIPAL (ASSEMBLEA LOCAL D'ERC)

Com que avui, tot i ser en teoria una assemblea ordinària, és una assemblea electiva i, per tant, té una part d’extraordinària, hem, cregut oportú que calia fer no un balanç d’un anys de gestió, el que va des de la darrera assemblea ordinària fins a avui, sinó un informe de mandat. Quan ens vam presentar a les eleccions de 2015, el repte era retornar a la Paeria amb força. I vam aconseguir treure 3 regidors.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Bona Festa Major

El mes de maig és el més fester de tots els mesos i dels culturalment més intensos de l’any per a la ciutat de Lleida. Fira de Titelles, Festes de maig, Festa de Moros i Cristians, Aplec del caragol... Cada cap de setmana de maig. I, enguany, amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya com a predecessora. Individualment, cadascú pot viure la festa com li plagui. I convidem que les lleidatanes i els lleidatans –i tothom que s’hi vulgui sumar–  visqui i gaudeixi la festa, entesa com a temps de lleure i de repòs del temps laboral i de les cabòries de la quotidianitat.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Un POUM sense consens

La setmana passada, el govern de Ros i els seus socis de la dreta unionista –trànsfuga inclosa– van confirmar que funcionen com un bloc en els temes importants de ciutat. Tant al ple extraordinari del POUM com al ple ordinari, en què no va prosperar cap moció de les que vam presentar els grups de l’oposició real, pel vot contrari del que és, sens dubte, el bloc del 155. Dimecres, aprovaven el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida (POUM) gairebé per la mínima, amb només 15 dels 27 vots del Ple.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

En defensa dels CDR

Continuen passant coses molt gruixudes en la política del nostre país. A les quals, malgrat fer mesos que duren, no ens hi hem d’acostumar. De les quals la política municipal no s’ha d’inhibir, perquè és política abans que municipal. I que el nostre grup té molt presents. Entre aquestes coses molt gruixudes, que el sistema judicial fa política. Impulsats pel Govern espanyol, amb l’aplaudiment unànime i entusiasta de PSOE i C’s, fiscals, policia judicial i jutges continuen en la seua pretensió d’alterar i subvertir allò que les urnes han dictat a Catalunya.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Quan parlem de presó i exili, parlem de democràcia

Al darrer ple municipal, el vot de qualitat de l’alcalde Àngel Ros va impedir que prosperés una moció per la llibertat dels presos polítics i una política penitenciària respectuosa amb els Drets Humans, cosa que incloïa l’acostament dels presoners a casa, presentada per ERC-Avancem, amb el suport de PdCat, Crida i Comú. Cal recordar que, a la Diputació, el PSC s’havia abstingut a la votació de la mateixa moció dos dies abans.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Llibertat i respecte als Drets Humans dels presos polítics

El proppassat divendres, es van complir 5 mesos de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. La nit de diumenge a dilluns ha estat la número 136 que Oriol Junqueras i Joaquim Forn no dormen a casa. Cuixart i Sànchez són a la presó de Soto del Real des del 16 d’octubre, mentre que el vicepresident Junqueras i el conseller Forn (que ha contret tuberculosi) són a Estremera des del 2 de novembre.

Núria Marín, regidora d‘ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida i diputada provincial

Les Dones en peu de Revolució

Benvinguda sigui la vaga i qualsevol iniciativa liderada pels col·lectius feministes. L’objectiu és molt ambiciós però la situació requereix d’aquesta ambició i gosadia.  Què passaria si totes les dones paréssim de consumir, treballar a casa en les tasques de la llar, deixéssim de tenir cura dels nostres, de treballar en la nostra feina remunerada, d’estudiar.... demostraríem que sense nosaltres no es produeix, i sense nosaltres no es reprodueix.