Lleida

Totes les opinions

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

L'oci per a joves, amb garanties

Que quedi ben clar des d’un bon principi: el grup municipal d’ERC-Avancem no vol que es tanqui cap discoteca ni cap centre d’oci de la ciutat. No ho vol ni ho ha dit mai. Altra cosa són les extrapolacions o interpretacions que s’hagin pogut fer de les nostres declaracions. El que sí que volem –i així ho hem dit– és que d’una vegada l’equip de govern municipal obligui els propietaris de la nova discoteca que hi ha als afores de la ciutat a prendre mesures per garantir la seguretat en la mobilitat dels centenars i milers de joves quan es desplacen cap a aquell recinte i, sobretot, quan van de retorn.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Lleida, en evidència

El Pla Estratègic d'Acció Municipal (PAM) de l'Ajuntament de Lleida per al 2016-2019, elaborat per l’equip de govern d’Àngel Ros, té entre els seus objectius que Lleida ha de ser una ciutat que lideri un espai metropolità i regional i una ciutat integrada en el país i la xarxa de ciutats de l’espai mediterrani. Un horitzó que compartim i pel qual, com el que més, treballem des de la nostra posició a la Paeria.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Propostes i propòsits per al nou curs

Pràcticament acabat l’estiu, és l’hora de fer el tancament dels projectes que s’han estat treballant i de planificar les properes actuacions. I aquí, per cert, s’explica en gran part que aquestes setmanes ens centrem en la revisió de les ordenances fiscals, el tancament dels pressupostos vigents i l’elaboració i aprovació dels pressupostos per a l’exercici següent. Perquè elaborar els pressupostos vol dir valorar les actuacions: les que es faran i també les que no es podran fer, per falta de recursos, ja que s’ha de quadrar ingressos i despeses a zero.

Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal ERC-Avancem

Externalització: precarietat laboral i malbaratament de diner públic

La llei del pèndol funciona des de temps immemorials: ara cap a una banda i, un cop veiem que quelcom no funciona o ens dóna molta feina, ho redirigim cap a l’altra. El govern de la Paeria de Lleida va prendre una decisió estratègica ara fa uns anys sota el mantra que deia que les concessions o convenis amb empreses privades donen un servei “suposadament millor” a la ciutadania a preus més econòmics.

Núria Marín, regidora i diputada provincial per ERC

Democràcia vs. TTIP

No es tracta de posar la bena abans de la ferida, es tracta de no ferir-nos. És cert que en tots els debats que es fan sobre el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió) no hi ha cap certesa absoluta dels termes definitius del tractat, però sí que es coneixen les premisses de les que es parteix i en tot cas, de tots és ben conegut el model d’ocupació, creixement econòmic, etc. dels EUA.

Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal ERC-Avancem

El turisme dels “endollats”

En els propers anys s’albira un augment exponencial en l’ús del cotxe elèctric. El mercat ja ens l’ofereix al 100%, però amb una autonomia, ara per ara, poc competitiva a nivell interurbà, que seria al voltant dels 150 km. Aquest repte  pauta l’autonomia als conductors metropolitans d’un radi de mobilitat, limitat a la seva província. Per això el modus operandi actual d’aquest conductor està supeditat a aquesta distància, per tant, actua igual que l’usuari del telèfon mòbil, que acostuma a carregar-lo per la nit a casa.

Núria Marín, regidora i diputada provincial per ERC

Fem net amb el passat vergonyant

Tota ciutat té una història i és important que els seus habitants la coneguin, però no és forçosament necessari que s’hi reconeguin. En totes les societats, com en les famílies, hi ha membres de diferents tarannàs, amb diferents trajectòries personals i professionals, i no sempre hi hem d’estar d’acord ni compartir i encara menys justificar actes que puguin ser reprovables. Però no estem parlant d’una simple discrepància ni de diferents maneres d’entendre el nostre entorn o el món, estem parlant de valors democràtics, de ser partícips en menor o major grau del cop d’estat que va alterar el curs democràtic de la història de Lleida.

Carles Vega, president del grup municipal ERC-Avancem

Recuperem el riu Segre

Els rius han tingut una gran importància en la història de la humanitat, ja que al seu voltant han aparegut totes les cultures urbanes. També Lleida va néixer en una plana fèrtil, formada pels sediments que el riu Segre hi ha anat dipositant al llarg del temps, que ha proporcionat als lleidatans les matèries primeres: per a la casa, per a l’alimentació, per a l’activitat econòmica... Així que el desenvolupament econòmic i urbà de la ciutat ha anat aparellat a la seua condició de població fluvial.

Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal ERC-Avancem

Per una mobilitat de qualitat

El model de mobilitat de Lleida és centrípet, hi entren més de 15.000 vehicles.  Tenim una estació de tren amb l’alta velocitat, regionals de baixa freqüència i unes rodalies ferroviàries inexistents. Tenim una estació de busos interurbans, mal ubicada, antiga i d’una nefasta qualitat quant a infraestructura i manteniment i serveis, i  amb una concessió fins a mitjans del 2020. Tenim un servei de taxi amb un centenar de llicències que precisa d’una revisió estratègica important.