Lliçà d'Amunt

COMUNICAT D’ERC LLIÇÀ SOBRE LES ELECCIONS A LLIÇÀ D'AMUNT

Des d’ERC Lliçà d'Amunt, després dels resultats de les eleccions municipals, manifestem el següent: 1 – Felicitem el PSC, que ha guanyat les eleccions municipals a Lliçà d'Amunt. 2 – Els resultats d’ERC Lliçà d'Amunt es mantenen en la linia dels últims anys. Amb 1.812 vots i un 25,26% de percentage, els republicans d’esquerres hem aguantat l'entrada de nous grups en el mapa polític. I quedem en una digna segona posició. Hem obtingut 5 regidors. 3 – Com a grup hem crescut, avui som més però encara hem de créixer més. Continuem creient que el projecte que defensem és bo i continuem sent la única alternativa real al model de transformació que defensa el PSC per a aquest poble. Haurem de repensar l’estratègia i continuar fent carrer a partir de demà mateix. Gràcies a totes les persones que ens heu fet confiança i gràcies a aquelles que d'una forma o altra heu treballat en i per al projecte republicà.

Regidors d'ERC en roda de premsa

A reveure!

Aquest serà, per imperatiu de la llei, el darrer escrit d’opinió d’aquest mandat. Quan mirem enrere i recordem aquest darrer quadrienni, aquesta darrera dècada, veiem un temps que hem de superar. Per superar-lo hem intentat treballar quan hem pogut des del govern durant uns mesos, i també exercir una oposició responsable, sense estirabots gratuïts. A tots vosaltres us donem les gràcies pel vostre suport. Gràcies també per la crítica, que ens servirà per aprendre’n més i fer-ho millor. I també les nostres disculpes a tothom que haguem pogut ofendre, de segur que algun n’hi deu haver. Reprendrem aquesta columna cap al juliol, amb l’enigma de les eleccions resolt i un nou govern a l’ajuntament. Necessitarem tota la nostra energia per escoltar, per explicar, per convèncer, per entendre. Seran uns mesos en què estarem absents en aquest butlletí municipal, però que seran intensos, trepidants. Aquí ens retrobarem passades les eleccions. Fins llavors no us deixeu enredar per ningú, sigueu exigents, sigueu ambiciosos i sigueu responsables. Nosaltres esperem estar a l’altura del que ens demanareu. Per aquest objectiu treballem incansables de fa anys. A reveure!

enllumenat públic, enllumenat, fanals

I de sobte, es fa la llum - Informa't febrer 2019

Aquests últims mesos estem assistint a decisions de govern precipitades que ens deixen bocabadats, i no és pas perquè no siguin nostres, si no perquè tenen moltes mancances. Mancances d’estudi, de forma, d’implicacions, etc. Una de les últimes decisions que hem conegut és el pressupost de canvi de lluminàries que s’ha aprovat. Tornem a un sense sentit. Hem d’anar canviant els fanals actuals a fanals de menys consum? Sí, si és viable i rendible. Ho és? No ho sabem. No hem vist l’estudi que ho recolza. El tenen? No ho sabem. El que sí que sabem és que les coses s’han de fer bé. En aquest cas ho fan a correcuita i a mitges. Faran una inversió a mitges. Pretenen començar per Ca l’Artigues. Un barri que, igual que Can Rovira, encara té cables d’enllumenat aeris. El que s’hauria de fer és fer-ho bé. S’hauria de fer la inversió que toca. Soterrar els cables i, aleshores, canviar les lluminàries. El que està passant és que s’acaba el mandat i els han agafat les presses per maquillar els últims 4 anys. Com sempre.

Sexes - Informa't gener 2019

Ara que comencem any nou i es període de reflexió nosaltres volem reflexionar sobre el paper que juguem com a homes i dones en la societat i en diferents àmbits. Tot i haver fet distinció, el que busquem és reflexionar sobre el nostre paper individual en societat, independentment del sexe pel qual ens definim.  Trobem cabdal fer aquesta reflexió perquè els homes i les donen del futur són les nenes i els nens del nostre present, i pensant en aquests infants us volem compartir les nostres reflexions per aquest 2019. Cal que prenguem consciència sobre allò què fem com a adults i que serveix d'exemple als més menuts tant a casa com al carrer. Som els seus models, els infants es miren amb ulls enlluernats cada una de les nostres accions, gestos i paraules.  Malauradament, tot i estar a l'any 2019 encara vivim envoltats d'actituds que contribueixen a les diferències entre sexes. No només cal reflexionar sobre el rol que hi juga el llenguatge i com aquest, reforça la perspectiva i la norma de rol, de sexualitat, d'aparença i d'identitat... sinó en com esdevé desigualtat el manteniment d'aquestes postures. La polaritat social per raó de sexe, és un mal massa normalitzat. Cal fer polítiques perquè tot això canviï i esdevinguem més conscients del nostre entorn i de com el volem conformar. Perquè això és feina de tots i totes.  Les individualitats ens fan únics, una societat inclusiva respon a les necessitats de tots i cada un de nosaltres. Cal que abracem la diferencia com la única manera de conèixer-nos i conèixer. Una societat inclusiva és una societat plenament democràtica. Inclusió vol dir participació i cal que s'ofereixin els espais necessaris perquè tothom hi pugui dir la seva, quan vulguin i els hi vingui de gust, no només quan políticament interessa preguntar.  Vivim en un moment històric on el canvi és immediat i precipitat. La realitat es modifica sobtosament que ens hem hagut d'adaptar a uns ritmes i a la gestió de rebuda d'informació continuada.

teulades, llicadamunt, antena, telefonia, cingles

Un govern sense projecte comú - Informa't desembre 2018

Van passant els dies i va quedant molt clar que el govern que tenim és una amalgama de partits que no aconsegueixen fer projecte comú. És més evident ara que s’apropen les eleccions municipals del 2019. Tal i com passen els mesos demostren que cadascú va per la seva banda, hi ha tres grups a govern i cadascú va per la seva banda i per mantenir el poder, no hi ha un projecte conjunt, motiu que de nou justifica la nostra sortida de govern. De fet si mirem moltes de les coses que s’estan fent son temes que nosaltres vam deixar preparats, i els que van quedar a punt ara son incapaços de tancar. Per exemple, l’antena de telefonia mòbil a la zona de Palaudàries. Vam trobar l’espai i vam parlar amb els propietaris. Poc després de sortir de govern ens venien la idea de que ja estava tot enllestit i ens portaren per aprovar al ple un conveni amb una empresa que havia de fer-ho. Què ha passat en realitat? Doncs res de res. Bé, en tot cas, res de nou.

plànol, Lliçà d'Amunt

Maquillar les actuacions del POUM - Informa't novembre 2018

El futur de Lliçà d’Amunt continua amagat en el planejament urbanístic promogut pel govern de PSC i PP, amb la complicitat de Convergència, ara fa quatre anys. El rentat de cara que ha significat el procés participatiu del Centre ha deixat fora del debat la majoria d’accions previstes al  POUM 2014. El creixement que es preveu en un radi d’un quilòmetre del centre urbà representa incrementar-lo en 1600 habitatges, més del doble d’habitatges dels actualment existents. Només 600 d’aquests estan a debat. Aquest Centre que ara es parla, socialitzador, comercial, representatiu, pot acabar en no-res perquè els àmbits del voltant poden absorbir tota la demanda d’habitatge. Aquest centre que debatem haurà de competir amb uns àmbits sense les servituds del centre, que són molt més rendibles, amb pocs propietaris i sobre terrenys fins ara majoritàriament agrícoles que tenen molt a guanyar.  Hem presentat al Ple una proposta per a repensar tot el creixement del Centre en conjunt. Aquest és el moment de fer-ho, abans que comenci el termini en què els promotors privats tinguin via lliure per edificar aquests espais. Proposem una moratòria de dos anys per permetre debatre obertament i estudiar què representa aquest creixement. De moment hem quedat sols en aquesta proposta.   Nota: Els 542 habitatges que es volen fer al pla, entre el carrer Tenes i el carrer Mallorca, igualen en nombre d’habitatges l’espai que debatem al Centre, però el govern no vol parlar-ne. Es tracta d’un espai majoritàriament agrícola, que PSC i PP van requalificar l’any 2014/15 per col·locar 542 habitatges on abans hi havia dos petits àmbits amb uns 80 habitatges en total. La urbanització de Can Bosc, Ca l’Artigues del Pla i la Sagrera representen 250 habitatges més, sobre uns terrenys que abans en preveien molts menys. Finalment, les Peces de Can Godanya, Baronia de Montbui, Anselm Clavé i Can Godanya nou són actuacions que representen 261 habitatges que recullen antics conflictes urbans.

Regidors d'ERC al ple de Lliçà d'Amunt

Cròniques del ple. Preguntes al ple ordinari de 27/09/2018.

strong>1. Actualment hi ha un procés participatiu obert per definir el centre. En referència a l’ampliació del parc d’habitatges que això afecta demanem: Quants cops s’ha reunit des de la seva constitució la taula de l’habitatge constituïda durant el seu mandat anterior? CAP. El fet és que amb una resposta així les tres següents preguntes es van respondre soles. La qüestió de fons demostra que fa temps que es fan coses que no es creuen però que a la premsa i a internet queden molt bé. Quan es va reunir per última vegada la taula per l’habitatge?  MAI A part dels membres que la formen, amb qui s’ha reunit aquesta taula? NINGÚ Quins acords es van prendre en les reunions preses que afectin al desenvolupament urbanístic del municipi? CAP Quin parc actual de vivendes hi ha a Lliçà d’Amunt? La xifra que ens van indicar va ser que entre 5.500 i 6.000. La veritat és que ens sorprèn que un ajuntament no sigui capaç a concretar una mica més. Aquesta xifra la podem intuir fent un càlcul molt ràpid: 15.000 habitants aproximadament dividits entre la mitjana europea de 2,5 persones per família ens dona la xifra de...6.000 vivendes. Però bé continuarem treballant amb les dades que tenim. Quin creixement en número de vivendes preveu l’actual planejament? La resposta va ser que a la zona del centre hi ha previstes unes 1.000. Però que no estan segurs. Els vam indicar que no, que la pregunta era a tot el municipi. Aleshores ens van dir que ho mirarien. La qüestió és que han iniciat un procés participatiu per definir el nou centre però no són conscients de la quantitat de vivendes que hores d’ara ja es poden construir. Nosaltres revisant el planejament actual hem comptat que entre Can Godanya i la cruïlla ja es poden construir unes 1.600, de les quals unes 550 són a la vora del riu. Quantes vivendes actualment construïdes consten com a buides? Aquí ens van indicar que no era possible saber-ho que era molt complicat. És coneixedor aquest equip de govern quantes d’aquestes estan ocupades? Igual que la resposta anterior ens van indicar que no era possible saber-ho que era molt complicat.

1O, 1 d'octubre

Dies intensos - Informa't octubre 2018

Mirant enrere podem valorar els últims anys com a intensos. Especialment l’any passat on s’agreujava un problema polític i social. El Govern de la Generalitat preparava un referèndum. Arribats a l’octubre ens trobàvem amb milions de ciutadans que decidien fer valer la seva veu a través d’una papereta i eren, alhora, apallissats i humiliats per la policia d’un estat corrupte i venjatiu que mai oblidarem. Arribem a 2018 on la llibertat d’expressió és perseguida pels del bloc del 155 mentre els equidistants s’ho miren des de la barrera posant-se de part del repressor. La llibertat d’expressió no és punible, no es pot perseguir a qui pensa diferent, ja sigui penjant llaços, expressant-ho sobre un escenari, fent un dibuix a una paret o tatuant-se una natja del cul. Castiguen els pensaments. N’hi ha que es pensen que la seva veritat és absoluta i que a força de repetir mentides esdevindran veritats. Els demòcrates de debò, discuteixen políticament i no reclamen el control policial per uns cartells que expressen una opció que dista de la seva. La democràcia ho serà mentre en la llibertat ideològica existeixi el respecte al lliure pensament i a tercers. I per als que volen un control absolut, castiguen i titllen de despropòsit les actuacions pacífiques, els recordem que la llibertat física es pot llevar, ja sigui tancant-nos o obligant-nos a marxar del nostre país, però mai no podran controlar què pensem i ho seguirem defensant pacíficament. Això és la democràcia. És la dignitat de les persones.

Holly Dolly, Festa Major, Lliçà d'Amunt

Festa Major - Informa't setembre 2018

Acaba l'agost i amb ell, per a molts de nosaltres, els dies de descans. Això vol dir que tenim a tocar la Festa Major amb les 24h de ciclomotor, l'11 de setembre Diada Nacional de Catalunya, que la canalla començarà un nou curs escolar i que s'han d'aprovar els pressupostos i les ordenances municipals. La Festa Major donarà pas al comiat de l'estiu amb gresca, principalment, gràcies a la Juguesca i les colles. Tindrem un nou i reivindicatiu 11 de setembre on no faltarà un record pels presos i exiliats polítics d'aquest país i al moviment social que va permetre votar l'1 d'octubre passat. El curs escolar començarà un any més sense que hi hagi un pla d’entorn que defineixi i relacioni tots els elements educatius i que permeti potenciar el nostre sistema educatiu i cultural. I per acabar de guarnir l'inici del quadrimestre s’hauran d'aprovar uns pressupostos que intuïm que seran continuistes, conservadors i que no respondran a les necessitats reals de la gent. Tenint en compte que l'any vinent hi ha de nou eleccions municipals, estem convençuts que seran un pressupostos que no permetran executar i gastar el necessari en allò que és important però sí en allò que permeti maquillar els últims 11 anys de govern. En continuarem parlant. Ara, gaudiu de la festa.