Lliçà d'Amunt

Quan ja no queda vergonya

Quan ja no et queda ni vergonya, menteixes. Quan ja no tens vergonya, no t’importa que les teves treballadores i treballadors s’assabentin per la premsa dels seus comiats, menysprees els seus esforços, la seva dedicació i els resultats obtinguts; quan ja no tens vergonya, ignores els beneficis, la productivitat, el valor afegit i simplement vols més, no importa el preu que paguen les persones. Quan ja no tens vergonya vens a fer política de “foto”, l’única que en sabeu, sense proposta, sense continguts, sense solucions; quan ja no tens vergonya proposes mocions que, tot i dir que s’està en contra, justifica i acata el tancament de la planta de Bosch; quan ja no tens vergonya assegures que és un text consensuat amb el comitè d’empresa; quan ja no tens vergonya enganyes la resta de partits que representen el ple esperant la seva aprovació desenraonada. La nostra resposta la donem fent política real. Parlant i escoltant les persones, afectades, interessades, informades, treballant en el conjunt de la comarca en propostes reals. La nostra resposta la donem al Ple, al Parlament, al Congrés i a Europa. Apa, feliç Santa Jordina i Sant Jordi.  

Bosch, Lliçà d'Amunt

Comunicat d'Esquerra Republicana de Catalunya sobre el tancament de la planta de Bosch de Lliçà d’Amunt

Davant l’anunci de l’empresa Bosch i seva la intenció de clausurar la planta de fabricació de components a Lliçà, Esquerra Republicana volem expressar: El rebuig de la manera com s’ha efectuat aquest anunci, sense previ avís i secretisme. La direcció de Bosch ha incrementat la incertesa i el malestar entre els treballadors i les treballadores enmig del context global de la pandèmia. Considerem que el fet d’haver-se’n assabentat per la premsa, en comptes dels seus canals interns, demostra la falta de voluntat negociadora de la direcció. Considerem la mesura del tancament del tot inapropiada i desproporcionada. Davant de qualsevol eventualitat crítica és obligació i forma part de la responsabilitat de la Direcció empresarial tenir també cura dels treballadors i les treballadores que formen part del projecte i han fet créixer la companyia. En especial quan els treballadors i les treballadores han fet importantíssims esforços amb congelacions, reduccions salarials i una disminució de la plantilla per mantenir-hi l'activitat industrial. En aquest cas, doncs, aquest tancament afectarà uns 336 treballadors i treballadores a Lliçà d’Amunt. A més a més, dels 300 del Penedès. En aquest cas, és obvi que l’aposta estratègica de Bosch ha primat el repartiment de dividends i la rendibilitat per sobre de qualsevol afectació envers la seva plantilla. Exigim una rectificació a la Direcció de Bosch, que replantegi la posició. I donem suport actiu a totes les treballadores i treballadors que perdran els seus llocs de treball si es manté la decisió. Continuem on sempre hem estat, al costat dels treballadors i les treballadores i a la seva total disposició. Esquerra Replublicana de Catalunya de Lliçà d'Amunt

Ens veiem a les urnes!

Aquest passat mes de febrer, en plena pandèmia provocada per la Covid, ens hem vist obligats, per imposició judicial, a assistir a les urnes per poder escollir els representants que han de conduir el país durant els propers anys. Tot i això, hem de donar les gràcies a les persones encarregades d’organitzar-ho tot, que malgrat les mancances, han aconseguit una jornada que ha estat més segura del que calia esperar. I un altre agraïment a les incansables apoderades i companyes d’ERC Lliçà.  Els resultats a nivell de país son similars als de Lliçà d’Amunt i marquen dues tendències, una és la clara victòria independentista, per tant, es consolida la idea d’una República Catalana lliure, progressista, feminista, transformadora i social i mediambientalment justa. I la segona, que la societat catalana ha escollit una clara majoria d’esquerres.  I per acabar, tot i estar contents amb els resultats obtinguts, hem de lamentar la irrupció de l’extrema dreta feixista al Parlament de Catalunya. Cosa que ens obliga a continuar lluitant pels drets i llibertats de les catalanes i els catalans.  Ens veiem a les urnes!   

Tornen a apujar la taxa d'escombraries

“Si no apliquem aquest augment del 15% en la Taxa d’Escombraries, la bretxa es farà gran i haurem de reduir altres serveis, estic parlant d’ajuts a Serveis Socials, reduir o fer desaparèixer la socialització de llibres, partides de Festa Major o el servei Apropa’m”. Fins a dues vegades es va fer servir aquest raonament per part de l’Alcalde Ignasi Simon en el passat ple del dia 22 d’octubre, per justificar l’augment d’un 15% a la Taxa d’Escombraries. Realment l’únic que interessa a aquest govern és l’economia? Ara no toca, ara toca vetllar més que mai per les persones. Realment aquest govern no és capaç de trobar 200.000€ d’altres partides pressupostàries que no sigui perjudicar als més Tdesfavorits i a la cultura? N’estem segurs que sí, però és qüestió de prioritats. Sempre han de pagar la mala gestió política els mateixos? Ser fort amb els dèbils i feble amb els forts, és l’opció més fàcil. Quan es prioritza l’estratègia política, els focs d’artifici, les excuses i el partidisme per sobre dels interessos de la ciutadania, tota la ciutadania sortim perdent. Ara no toca i menys d’aquesta manera.

COVID, reconstrucció social, ajudes, Pla de reconstrucció social, COVID-19

Aconseguim 300.000 € per ajudes COVID

Pla de reconstrucció social i econòmica de Lliçà d'Amunt Sempre hem dit que els pressupostos són el reflex de les polítiques de qui governen. Generalment fa que sigui complicat donar suport, sobretot si les polítiques són electoralistes, contràries als teus principis o simplement no prioritzen el que t’agrada. El pressupost plantejat inicialment no ens agradava. Gens. Una estructura cada cop més gran que fa que pràcticament tots els ingressos ordinaris es destinin a estructura i poc més. No ens agrada que hi hagi partides com pobresa energètica que per “simplificar” queden reduïdes a la mínima expressió i que es pretengui que qualsevol anomalia passi per serveis socials. O les partides de promoció econòmica. Ens diuen que pugen 10.000 € respecte aquest any. Però la realitat és que encara estan a la meitat del que estaven fa un parell d’anys, quan creiem i apostàvem per potenciar el comerç local i la partida arribava als 70.000 €. Una altra cosa que ens sobta i ens emprenya una mica és el tema de la socialització de llibres. Resulta que després de dos intents vam aprovar per unanimitat 70.000 € pel programa i ens juren i perjuren que s’han fet els càlculs, que són 72.000 € i que no podem fer 5è i 6è i que la ESO ha d'esperar, que no hi ha més diners. Que es farà més endavant. Doncs resulta que el primer any s’han destinat 33.222,63 €. O ens van enganyar o no saben sumar. Però això va provocar que les escoles hagin fet mans i mànigues per poder oferir alternatives. Tornem a pressupostar 70.000 € per arribar a 2n de l'ESO. No s’entén però endavant. 4 cursos més podran aprofitar aquesta inversió social.   El pressupost inicial contemplava l'escandalosa xifra per ajudes COVID de 0 €. Uns pressupostos que feien més pinta d’avançament electoral que d’una altra cosa.  Ara bé, en moments excepcionals com el que estem vivint, s’ha de fer política i qui no en sàpiga, que plegui. Ja vam dir-ho el dia de la investidura i en alguna altra ocasió, estarem fent front a les polítiques abusives que no ens agradin i estarem estirant del carro quan les polítiques socials ho requereixin.

Míriam Remolà, regidora, comiat

Dones i política. Gràcies Míriam.

Aquest mes d’octubre hem tingut un canvi a ERC Lliçà d’Amunt. Per raons personals marxa la regidora Míriam Remolà i s’incorpora una altra dona, la Susagna Mesas. La Míriam és en el projecte d’ERC a Lliçà des d’abans de fer els 25 anys, i en una època en què diuen que el jovent no s’implica en la política, nosaltres hem pogut gaudir del seu compromís durant més de 6 anys, aportant-nos totes la seves idees. Amb doble handicap, el fet de ser jove i dona, ha estat sobradament a l’alçada en la seva acció com a regidora. Ha defensat en tot moment, amb iniciativa, les propostes que des d’ERC hem anat elaborant per al nostre poble. En la política sempre hi trobem a faltar dones. Les dificultats de compaginar la vida familiar amb la laboral ja són prou difícils, com per a sobre afegir-hi la vida política. Des d’ERC defensem fermament la incorporació de la dona a la vida política sense pors ni complexos. L’aportació que fem a la nostra societat és cabdal. La nostra visió és necessària per tenir un país en plena llibertat, igualtat i justícia social. És per això que és d’agrair que hi hagi cada vegada més dones que vulguin participar de la vida política.  

Míriam Remolà, regidora, comiat

Estimeu fort i fins aviat!

Ahir dijous 24 de setembre vaig renunciar a l'acta de regidora del Grup Municipal d'ERC Lliçà d’Amunt. Com totes les decisions personals, ha sigut una decisió molt meditada però com que a la vida tot són moments ara per mi no és el moment de voler d'arribar a tot. A part de regidora, soc mare, mestra, filla, germana, amiga, companya i dona. Sobretot DONA. En el sentit més feminista i reivindicatiu possible. Perquè vull ser feliç i lliure, necessito deixar de ser per seguir sent. Ser regidora exigeix una dedicació que, a parer meu, ara no soc capaç d’oferir. Com que tot allò que som i ens defineix és política, tanco aquesta etapa des del màxim alliberament que tinc com a dona i que el feminisme em permet. Decidint què soc i què vull ser. Decidint què necessito i què necessitaré. Deixant de ser, per seguir sent.   M'agradaria acabar amb un agraïment  i una demanda. Gràcies ERC Lliçà d'Amunt per haver-me permès aprendre tant i conèixer persones meravelloses. Gràcies a tots i cada una de les persones que heu fet aquesta experiència tan enriquidora. Gràcies a totes les dones i homes d'ERC, que han fet i faran projecte municipal.  Gràcies per haver-me deixat aportar i sumar al projecte. Gràcies, als de casa, per acompanyar-me, escoltar-me i per la paciència.   I, finalment, us demano, que seguiu treballant per un poble que cuidi als seus infants. Que ho feu amb la ferocitat necessària per reivindicar espais i polítiques, diguem-li "Kidsfriendly", perquè un municipi que en té cura, que es pensa i creix per donar resposta a les necessitats dels infants és indubtablement un poble que mira per tots, que no oblida qui érem abans de créixer i que les presses fossin primordials. Ara més que mai, penseu en els infants, i lluiteu perquè no perdin ni una mil·lèsima dels seus drets, de la seva essència, de les seves llibertats perquè siguin i decideixin què volen i voldran ser en tots els moments de la seva vida. Estimeu fort i fins aviat.

Un nou curs atípic

El temps passa i confirma el que ja avançàvem. Ens trobem immersos al nou curs, refent vides, relacions familiars, laborals, personals. Amb missatges diaris que ens diuen que junts ho aconseguirem. Però si l'esforç sempre ve de la mateixa banda, de les lliçanenques que hi posem tot en el nostre dia a dia, ho tenim complicat. Serà difícil superar aquesta situació amb un govern que es limita a fer el mínim, obligat per les normes legals i les directrius del seu partit. Només amb la col·laboració dels altres grups que formen el Ple s'han pres mesures addicionals i centrades en la nostra gent. La inactivitat de govern ja s'ha fet evident a la Festa Major d'enguany. Totes som conscients de l'excepcionalitat del moment però també del que es fa al nostre voltant. Amb voluntat i ganes de treballar, als pobles propers han gaudit d'activitats culturals i festives amb totes les mesures de seguretat necessàries. A Lliçà hem tingut la continuat de programes ja començats en ple confinament, tres animacions a la Biblioteca (habituals tot l’any), dos auto-espectacles i una passejada organitzada per una entitat local. En resum: inactivitat i autocomplaença.