Lliçà d'Amunt

ERC Lliçà d'Amunt aprova el seu nou candidat

Aquest dijous dia 5 d'abril l’assemblea de militants de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Lliçà d'Amunt ha aprovat, per unanimitat, el candidat que encapçalarà la llista que el partit presentarà a les properes eleccions municipals previstes pel 26 de maig de 2019.   Durant l’assemblea, l’actual número 2 del Grup Municipal Iban Martínez ha presentat la seva candidatura per presentar-se a les properes eleccions municipals i així encapçalar el nou projecte republicà per a Lliçà d’Amunt.   Martínez ha explicat que vol iniciar un projecte de renovació sense deixar de banda el projecte central republicà com a cap de llista d’ERC Lliçà d’Amunt a les eleccions municipals de 2019. Per aprofitar l’experiència recollida aquests últims anys l’acompanyaran alguns dels regidors actuals. De fet, tant Míriam Remolà com Felip Tura que formaran part de la candidatura, tal com ho ha expressat el mateix Martínez.   “Hem d’aprofitar el treball d’aquests últims anys i l’experiència del grup municipal per millorar el nostre resultat i assolir la victòria en el 2019. Volem animar els lliçanencs i lliçanenques, amb un projecte de poble que té les idees molt clares. Treballarem amb determinació per liderar el govern municipal dels pròxims anys”, ha dit el precandidat.   La candidatura que liderarà Martínez apostarà per noves incorporacions d’independents, tal com es va fer el 2015: “Farem una llista transversal que serà el fidel reflex de la gent de Lliçà d’Amunt, gent de diversa procedència però amb un objectiu comú, un Lliçà millor”.   L’assemblea s’ha conclòs fent un reconèixement a la tasca i tenacitat que ha estat desenvolupant el fins ara cap de llista Joaquim Ferriol i que de ben segur seguirà aportant al nou projecte republicà.  

mocions, moció, presos, presos polítics, ple, ajuntament, Lliçà d'Amunt

El ple de Lliçà d'Amunt aprova una moció contra els empresonaments polítics

Ahir dia 22 de març, el Grup Municipal d’ERC Lliçà d’Amunt va presentar una moció de suport als polítics i dirigents de la societat civil empresonats. La declaració va ser aprovada al ple pels vots a favor de catorze regidors: els tres grups del govern municipal PSC, ICV-EUiA i CDC, s’hi van adherir. El regidor del PP assistent hi va votar en contra.  Els acords de la moció diuen (al final podeu trobar el document íntegre): Primer. Expressem, un cop més, el rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva al membres del govern i els representants d’Òmnium i ANC que sempre han actuat de manera pacífica. Segon. Considerem que l’aplicació d’una mesura cautelar com la presó preventiva, adoptada pel Tribunal Suprem, dificulta la normalització de la situació política a Catalunya. Tercer. Expressem la nostra solidaritat a les famílies de les persones empresonades i ens comprometem a rebre-les i a posar-nos a la seva disposició per tal d’abastir-les del suport social i emocional que tan necessiten ara. Quart. Defensem el compliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant i exigim la protecció dels fills i filles dels presos. Per aquest motiu demanem es tingui especialment en compte la situació dels infants i reclamem l’acostament dels presos mentre no es produeixi la seva excarceració. Cinquè. Considerem l’allunyament penitenciari com un càstig social que vulnera els drets reconeguts pel Dret Internacional i atempta contra els drets humans. Per aquest fet sol·licitem que les mesures cautelars imposades a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras les puguin acomplir en centres penitenciaris catalans. Sisè. Comunicar aquest acord als grups polítics al Parlament de Catalunya, a les entitats municipalistes, a la famílies dels empresonats, a l’Associació Catalana pels Drets Civils, a Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.  

Lliçà d'Amunt sense centre

Les darreres accions de l’equip de govern amb els comerços tendeix a ser estratègia per a la desertització completa del centre. L’equip de govern aconseguirà, amb aquestes accions, acabar amb la vida cívica del nostre poble. Mostren als comerciants que l’ajuntament no creu en el centre, i per això en marxa. Buiden els equipaments públics i concentren tota l’activitat a les naus de can Malé. Obliguen al trànsit dels barris a passar per la variant, allunyant el comerç dels seus clients. L’equip de govern s’assegura que els futurs creixements del poble el facin assemblar cada cop més a un barri dormitori. I ho fa sense debat públic ni consens polític i sense cap suport tècnic. Sembla que els grups a govern tenen pressa per deixar Lliçà fet un solar...volem un Lliçà viu, no Lliçà MORT.

L’ajuntament ha anunciat tres despropòsits

L’ajuntament ha anunciat tres mesures: La paralització de l’obertura del carrer de la Fàbrica, que havia de donar permeabilitat a la circulació del centre, i la seva substitució per l’obertura d’un vial que completi la variant de la Serra per ca la Miquela; el conveni amb l’Incasòl per la gestió de la urbanització del centre, que l’allunya del control municipal; i el trasllat dels serveis municipals a can Malé, començant pel local de la policia, que buida d’activitat el centre. Aquesta és una estratègia tendent a la desertització completa del centre. L’equip de govern aconseguirà, amb aquestes accions, acabar amb la vida cívica i comercial del nostre poble. #femfuncionarLliçà #aratambe #sompoble #viafora

Trobada Apoderats Feb'18

Trobada d’apoderats

Trobada d’apoderats, El passat dissabte dia 10 vam compartir reflexions i anàlisis sobre els resultats de les darreres eleccions amb els apoderats que van col·laborar amb la passada campanya del 21D. Hem començat a enfocar el present i futur del nostre poble! Fem funcionar Lliçà!! Tots hi guanyem!!

El Grup Municipal d’ERC Lliçà d’Amunt donem per finalitzada la nostra etapa al govern.

Fa 18 mesos vàrem formalitzar el pacte de govern per aquesta legislatura amb la voluntat de treballar per donar veu i realitzar polítiques diferents a les que els darrers anys havien estat governant a Lliçà d’Amunt. En aquests mesos hem aconseguit canviar algunes maneres de fer al govern. Algunes de les accions de govern s’han fet en coherència amb el nostre programa i sobretot amb les necessitats del nostre municipi i la seva gent,  però sovint a base de treballar enfrontats a la dinàmica del govern anterior. Altres coses han estat sorprenentment fàcils, també s’ha de dir. On no hi havia un plantejament previ, ha estat fàcil desenvolupar-ne el nostre. La competència entre els grups ha estat molt alta. Àrees d’altres grups han obstruït iniciatives nostres, han executat accions que teníem previstes i han buidat de contingut les nostres regidories, ja de per si molt dèbils. Quan vàrem entrar vam explicar que volíem fer un canvi, volíem fer un govern nou i que no preteníem apuntalar un govern socialista en minoria. No estem a govern només per aconseguir alguns canvis, volem transformar el nostre poble per afrontar les seves necessitats actuals i futures. El nostre límit com a grup és preservar la nostra pròpia coherència i identitat. I això darrerament costa cada vegada més. El nostre poble ha sortit a la premsa com un dels únics tres pobles del Vallès Oriental en què l’alcalde es nega a col·laborar en la organització del referèndum d’autodeterminació de l’u d’octubre. Som l’únic ajuntament amb un pacte ampli que s’hi oposa, quan el pacte hauria de garantir que aquestes decisions es debatessin prèviament entre els socis de govern. Aquest gest de l’alcalde socialista, de posar per davant el seu partit, ens van fer entendre que el pacte de fer un govern ampli s’havia trencat. Arribats aquest punt, veiem que la continuïtat d’aquest pacte no garanteix que s’acompleixin els nostres objectius, tant per la diferència en la manera d’entendre el govern, com en el model de municipi, com en el dia a dia de l’ajuntament.

Sobre els fets del ple del dia 20

Aclariment sobre els fets d’aquest últim ple de juliol i la nostra nota de premsa: Davant dels comentaris respecte els fets que s’han anat succeint volem aclarir que no hi va haver cap agressió física de membres d’EUiA, ni molt menys del regidor, contra la CUP. Davant la rapidesa amb que aquests fets van arribar a la premsa el grup d’ERC va considerar que era necessari explicar-se davant la ciutadania. Ahir el Ple municipal de Lliçà d’Amunt va acabar amb un aldarull protagonitzat per un grup de simpatitzants d’EUiA i un dels seus regidors. El regidor, tot just acabat el torn de preguntes del públic, es va alçar i es va dirigir al fons de la sala, on membres de la CUP havien mostrat, durant el Ple, el cartell de Franco que ha aparegut en alguns pobles el dia 18 de juliol. El regidor ja havia mostrat la seva repulsa pel cartell, ja que segons la seva lectura, sentia que se’l volia identificar amb la ideologia del dictador. L’actuació del regidor va sobrepassar els límits del que normalment esperaríem d’un càrrec públic, que va retreure de males maneres aquella expressió política i va comprometre les bases del codi ètic aprovades per ple. Gent de l’ANC, militants i simpatitzants d’ERC van intercedir per evitar que l’incident arribés a més. Tenim clar que hi va haver és una manca absoluta de respecte pel Ple municipal, pel públic del Ple i pel mateix càrrec de representació que el regidor hauria d’haver preservat. Des d’ERC hi ens mostrem totalment en contra d’aquesta actuació del regidor, company de govern, sense respectar el capteniment que s’espera d’un representant de la ciutadania. Malauradament, des de la nostra perspectiva, vam viure una situació intolerable.