Lliçà d'Amunt

Lliçà d'Amunt sense centre

Les darreres accions de l’equip de govern amb els comerços tendeix a ser estratègia per a la desertització completa del centre. L’equip de govern aconseguirà, amb aquestes accions, acabar amb la vida cívica del nostre poble. Mostren als comerciants que l’ajuntament no creu en el centre, i per això en marxa. Buiden els equipaments públics i concentren tota l’activitat a les naus de can Malé. Obliguen al trànsit dels barris a passar per la variant, allunyant el comerç dels seus clients. L’equip de govern s’assegura que els futurs creixements del poble el facin assemblar cada cop més a un barri dormitori. I ho fa sense debat públic ni consens polític i sense cap suport tècnic. Sembla que els grups a govern tenen pressa per deixar Lliçà fet un solar...volem un Lliçà viu, no Lliçà MORT.

L’ajuntament ha anunciat tres despropòsits - Informa't març 2018

L’ajuntament ha anunciat tres mesures: La paralització de l’obertura del carrer de la Fàbrica, que havia de donar permeabilitat a la circulació del centre, i la seva substitució per l’obertura d’un vial que completi la variant de la Serra per ca la Miquela; el conveni amb l’Incasòl per la gestió de la urbanització del centre, que l’allunya del control municipal; i el trasllat dels serveis municipals a can Malé, començant pel local de la policia, que buida d’activitat el centre.  Aquesta és una estratègia tendent a la desertització completa del centre. L’equip de govern aconseguirà, amb aquestes accions, acabar amb la vida cívica del nostre poble. Mostren als comerciants que l’ajuntament no creu en el centre, i per això en marxa. Buiden els equipaments públics i concentren tota l’activitat a les naus de can Malé. Obliguen al trànsit dels barris a passar per la variant, allunyant el comerç dels seus clients. L’equip de govern s’assegura que els futurs creixements del poble el facin assemblar cada cop més a un barri dormitori. I ho fa sense debat públic ni consens polític i sense cap suport tècnic. Sembla que els grups a govern tenen pressa per deixar Lliçà fet un solar.

Trobada Apoderats Feb'18

Trobada d’apoderats

Trobada d’apoderats, El passat dissabte dia 10 vam compartir reflexions i anàlisis sobre els resultats de les darreres eleccions amb els apoderats que van col·laborar amb la passada campanya del 21D. Hem començat a enfocar el present i futur del nostre poble! Fem funcionar Lliçà!! Tots hi guanyem!!

Urna de l'1 d'octubre a Lliçà d'Amunt

1 d'octubre - Informa't novembre 2017

El dia 1 d’octubre més de 4.100 persones van votar a Lliçà tot i les prohibicions. Van votar normalment gràcies als representants de l’administració, i a les taules que es van constituir amb els primers votants que van acceptar quedar-s’hi. Els atacs informàtics, les imatges de covards antidisturbis apallissant a gent pacífica, van ser una espantosa manera de comprovar que l’Estat ens considera una colònia. La gent es va mobilitzar admirablement per defensar el dret de vot. Hem de donar-ne les gràcies a tothom. El nostre partit hi vam ajudar i implicar-nos en tots els aspectes, des de la organització fins a la logística. El resultat va ser contundent: 390 vots pel no i 3700 vots pel sí. Només els sí representen 400 vots més que PSC, IU i PP a l’ajuntament. A pesar de totes les dificultats, el poble ha parlat clarament a casa nostra. L’ajuntament governat per PSC, IU i PDECat no va col·laborar amb la Generalitat i no va facilitar equipament bàsic aquell dia. L’alcalde no es va dignar a fer arribar als col·legis electorals un missatge de calma, sabent, com diu que sabia, que els antidisturbis no vindrien a Lliçà. Cínic o mentider ? Gràcies per res.

alliberats, acord de govern, trencat

Donem per acabat l'acord de govern - Informa't octubre 2017

Hem estat uns mesos compartint espai al govern amb altres grups municipals i estem satisfets d’haver-hi pogut treballar. Aquestes darreres setmanes, però, hem sortit de govern i tornem a liderar l’oposició. Considerem que hem de tenir la llibertat per actuar en funció del que creiem millor pel municipi, sense haver de mantenir equilibris dins del govern. Reprenem la feina de proposta i control. Vetllem per a que els projectes que hem pogut consensuar amb totes les altres forces municipals tirin endavant. Tanmateix, amb la llibertat que ens dóna estar fora de govern, volem poder incidir en temes molt importants també, com el control de les despeses, la transparència en la contractació, el destí dels ajuts socials. Tenim la llibertat d’intervenir en tota la gestió. Volem que cada acció municipal doni comptes de l’objectiu i el resultat. Sabem que l’ajuntament engega moltes actuacions municipals, però no avalua quin resultat tenen realment. Aquesta avaluació és imprescindible per a què tothom pugui valorar si l’acció de l’ajuntament s’encamina al servei de tots. Clicar a la imatge per anar a la notícia complerta    

El Grup Municipal d’ERC Lliçà d’Amunt donem per finalitzada la nostra etapa al govern.

Fa 18 mesos vàrem formalitzar el pacte de govern per aquesta legislatura amb la voluntat de treballar per donar veu i realitzar polítiques diferents a les que els darrers anys havien estat governant a Lliçà d’Amunt. En aquests mesos hem aconseguit canviar algunes maneres de fer al govern. Algunes de les accions de govern s’han fet en coherència amb el nostre programa i sobretot amb les necessitats del nostre municipi i la seva gent,  però sovint a base de treballar enfrontats a la dinàmica del govern anterior. Altres coses han estat sorprenentment fàcils, també s’ha de dir. On no hi havia un plantejament previ, ha estat fàcil desenvolupar-ne el nostre. La competència entre els grups ha estat molt alta. Àrees d’altres grups han obstruït iniciatives nostres, han executat accions que teníem previstes i han buidat de contingut les nostres regidories, ja de per si molt dèbils. Quan vàrem entrar vam explicar que volíem fer un canvi, volíem fer un govern nou i que no preteníem apuntalar un govern socialista en minoria. No estem a govern només per aconseguir alguns canvis, volem transformar el nostre poble per afrontar les seves necessitats actuals i futures. El nostre límit com a grup és preservar la nostra pròpia coherència i identitat. I això darrerament costa cada vegada més. El nostre poble ha sortit a la premsa com un dels únics tres pobles del Vallès Oriental en què l’alcalde es nega a col·laborar en la organització del referèndum d’autodeterminació de l’u d’octubre. Som l’únic ajuntament amb un pacte ampli que s’hi oposa, quan el pacte hauria de garantir que aquestes decisions es debatessin prèviament entre els socis de govern. Aquest gest de l’alcalde socialista, de posar per davant el seu partit, ens van fer entendre que el pacte de fer un govern ampli s’havia trencat. Arribats aquest punt, veiem que la continuïtat d’aquest pacte no garanteix que s’acompleixin els nostres objectius, tant per la diferència en la manera d’entendre el govern, com en el model de municipi, com en el dia a dia de l’ajuntament.

Festa Major, Lliçà d'Amunt

Arriben setembre i la Festa Major - Informa't setembre 2017

Comencem setembre. Comencem curs i el comencem amb la festa major. És un bon moment per fer balanç. La festa ens convida al contacte amb tothom, els amics i coneguts, però també amb els veïns anònims que ens proposen, exigeixen i comminen. Com pot ser el proper curs? Aquest any més que mai és una incertesa. El curs passat va ser el curs del govern ampli que hem construït amb les altres forces polítiques, a empentes i rodolons. Enguany el referèndum d’autodeterminació ens portarà a escenaris de la política local que mai hem conegut. Tot amb tot, la festa major és un moment de retrobament, de xerrar i gaudir del goig de ser el poble per viure. No som un poble per viure, com l’ajuntament ens proposa. Som el poble per viure, no un poble qualsevol. El poble que tots nosaltres hem triat com a propi, on som, on creixem i fem vida. Des del compromís amb el dia a dia, gaudim d’aquesta nova festa major com sempre. Esperem que us sigui feliç a tots. Bona festa major.

Sobre els fets del ple del dia 20

Aclariment sobre els fets d’aquest últim ple de juliol i la nostra nota de premsa: Davant dels comentaris respecte els fets que s’han anat succeint volem aclarir que no hi va haver cap agressió física de membres d’EUiA, ni molt menys del regidor, contra la CUP. Davant la rapidesa amb que aquests fets van arribar a la premsa el grup d’ERC va considerar que era necessari explicar-se davant la ciutadania. Ahir el Ple municipal de Lliçà d’Amunt va acabar amb un aldarull protagonitzat per un grup de simpatitzants d’EUiA i un dels seus regidors. El regidor, tot just acabat el torn de preguntes del públic, es va alçar i es va dirigir al fons de la sala, on membres de la CUP havien mostrat, durant el Ple, el cartell de Franco que ha aparegut en alguns pobles el dia 18 de juliol. El regidor ja havia mostrat la seva repulsa pel cartell, ja que segons la seva lectura, sentia que se’l volia identificar amb la ideologia del dictador. L’actuació del regidor va sobrepassar els límits del que normalment esperaríem d’un càrrec públic, que va retreure de males maneres aquella expressió política i va comprometre les bases del codi ètic aprovades per ple. Gent de l’ANC, militants i simpatitzants d’ERC van intercedir per evitar que l’incident arribés a més. Tenim clar que hi va haver és una manca absoluta de respecte pel Ple municipal, pel públic del Ple i pel mateix càrrec de representació que el regidor hauria d’haver preservat. Des d’ERC hi ens mostrem totalment en contra d’aquesta actuació del regidor, company de govern, sense respectar el capteniment que s’espera d’un representant de la ciutadania. Malauradament, des de la nostra perspectiva, vam viure una situació intolerable.