Lliçà d'Amunt

El Grup Municipal d’ERC Lliçà d’Amunt rebutja les declaracions de l’alcalde Simon sobre l’1 d’octubre

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt vol expressar la total disconformitat amb les manifestacions de l’alcalde de Lliçà d’Amunt en relació a la posició de l’Ajuntament davant la celebració del referèndum per l’autodeterminació de Catalunya convocat per al proper 1 d’octubre. Hem vist amb sorpresa que l’alcalde de Lliçà d’Amunt s’ha posicionat en l’enquesta de El 9 Nou, manifestant que no cedirà espais municipals ni col·laborarà en l’organització del referèndum. Aquesta posició és exclusiva de l’alcalde i l’ha manifestada de manera totalment precipitada, abans de consensuar una resposta de tot l’equip de govern. Més enllà del fons d’aquest posicionament, ens preocupa la deriva del pacte que mantenim, quan un dels socis es permet de comprometre l’ajuntament, sense tenir en compte la resta de grups a govern, s’entén que no l’amoïna la salut del mateix pacte. El nostre grup ha volgut consensuar una posició conjunta, donada la composició del govern, amb quatre grups amb projectes polítics molt diferents. Aquest és un dels temes que forçosament van haver de quedar oberts quan vàrem formalitzar el pacte. Per aquesta raó hauria de ser una prioritat de tots els grups trobar una posició comuna, des del respecte a totes les opcions polítiques. Rebutgem el posicionament de l’alcalde socialista, que s’ha avançat a aquest debat intern, obviant la nostra opinió com a socis de govern i comprometent el nostre grup en una decisió que sap que no compartim. Encara amb molts dubtes per resoldre, entenem aquest posicionament com una provocació gratuïta. Seguirem treballant per poder aconseguir tirar endavant el nostre projecte polític a l’Ajuntament per a la millora del nostre poble. És per això que intentarem reconduir aquesta situació des del Govern, però continuarem exigint respecte per l’opció política que ens han confiat els nostres votants.

informa't, butlletí municipal

Insultar per amagar la incompetència

El grup del PP ataca per sistema els tècnics municipals. Malfien de la informació que els donen, es queixen de com queden a les filmacions dels plens municipals, s’indignen del tracte que reben. Amb aquestes queixes només aconsegueixen incomodar els treballadors municipals que intenten fer la seva feina amb total professionalitat, superant amb la seva implicació les limitacions de recursos que l’administració pot disposar. Si intenten atacar al govern municipal a través dels professionals que fan la seva feina s’equivoquen de camí. Els regidors del PP, amb aquestes queixes només fan que qualificar-se ells mateixos, posen de manifest la seva absoluta prepotència contra els treballadors, la seva incompetència com a regidors. Culpen als altres dels seus errors. Disfressen la seva ignorància amb l’arrogància cap als treballadors. Al grup municipal d’ERC ens sembla un tracte intolerable en qualsevol cas, però més encara en el cas del grup del PP, que ha estat a govern des de 2007 i que d’una manera o altra la seva gent ha estat manant gairebé ininterrompudament al nostre poble des de l’any 1979, o segons com es miri, des de molt abans.

Accés a l'institut via Pau Claris

Postals des de govern #DESDEGOVERN #6

Continuem treballant per endreçar també el nucli. Fem segur l'accés dels vianants a l'institut urbanitzant la vorera del carrer Pau Claris i posant semàfors intel·ligents a l'enllaç d'aquest carrer amb Anselm Calvé.

informa't, butlletí municipal

El poble en què vivim

El poble en què vivim ens defineix, fa que tinguem identitat i ens fa sentir part d’un col·lectiu. Per a que així sigui cal respectar l’entorn, fer-lo agradable perquè la gent s’hi vulgui quedar i conservar aquells emblemes que han estat sempre part de la nostra història. Fer que el poble sigui agradable és cosa de tots, però nosaltres creiem que hem de fer que Lliçà d’Amunt faci emergir tot el seu potencial des dels equipaments què disposem fins a les nostres escoles passant també per les entitats que el conformen. Quan una part del poble desapareix res torna a ser el mateix, una part de nosaltres ha marxat per sempre, el poble que coneixes perd una mica d’identitat, perquè hem perdut un emblema. No permetem que això passi.

Informa't

Què hauríem de fer a Can Malé?

Can Malé quedarà a disposició municipal en principi a inicis del 2018, fruit del Pla Parcial urbanístic de Can Montcau – Can Malé, que ha concentrat totes les seves cessions per a equipaments en l’antiga seu de l’empresa Biokit. Can Malé pot suposar per al nostre municipi una bona oportunitat d’espais per ubicar projectes molt engrescadors. Ajustar aquest espai de 17.000 m2 a aquestes noves necessitats suposarà un esforç econòmic molt gran que hem de tenir present. Cal que estudiem la viabilitat de cada ús i el cost de l’adaptació i el manteniment dels edificis i els espais que els envolten. Cal determinar quins nous serveis i equipaments són realment útils i necessaris per a la ciutadania. De la mateixa manera, com a Ajuntament, no ens podem permetre desplaçar-hi sense criteri equipaments que ja tenim, pel simple fet de voler omplir espais. Això deixaria buits edificis que actualment tenen una funció urbana, desertitzant el seu entorn. Cal que prenguem prudència i que les nostres decisions com a poble no limitin encara més la capacitat municipal de fer inversions. Davant d’aquesta oportunitat hem de poder quantificar per fer balanç entre què ens costa el que tenim, què ens costarà traslladar-ho i què ens costarà tenir els equipaments allà.  

Mango, Can Montcau

Mango es ven Can Montcau

Mango ha venut tot el seu patrimoni immobiliari a Lliçà d’Amunt. Ara es quedarà en la nau logística 30 anys en règim de lloguer. Com a membres de l’ajuntament no podem estar contents. Aquesta operació ha mostrat que les intencions de les empreses no poden condicionar del planejament. Ja havia passat abans: Pryca va forçar la requali cació de Can Montcau els anys 80. Mango ho ha fet els 2000. Pryca va perdre interès i va abandonar Can Moncau als bancs. Mango va rescatar l’interès per aquest emplaçament. Pryca va fer canviar el planejament per poder fer un centre comercial. Mango va fer augmentar fora mida el sostre edi cable per poder-hi situar els seus magatzems mundials. Aconseguida la requali cació, Mango ha pressionat per poder-se alliberar dels seus compromisos d’ocupar tots els metres disponibles i ara anuncia que no pensa ocupar la resta dels 7 solars buits. Al capdevall, ha fet de manera d’obtenir un bon preu per la venda del polígon a les esquenes dels benpensats regidors que, any rere any, han anat votant a favor de totes les modi cacions que Mango ha exigit. Ens serveix de molt poc recordar que ERC ja ho havíem advertit a cada votació.  

pressupost, pressupost municipal

Pressupost 2017 - Des de govern

El passat novembre es va aprovar el pressupost del 2017. Som conscients que no és el pressupost que nosaltres haguéssim fet. Tot i això considerem que és el millor pressupost possible tenint en compte la realitat política del moment. Els grups a govern hem aconseguit un equilibri entre garantir la qualitat en la prestació dels serveis públics i les inversions a realitzar. Particularment les regidories gestionades per ERC, han augmentat les partides de Transport i Mobilitat, focalitzant esforços en millorar el servei actual i pensant en una nova línia de bus. La regidoria de Joventut augmenta els serveis d’atenció als joves, col·laborant en un programa d’ocupació, fomentant la formació i obrint-se a la participació de manera que els joves decidiran què volen i necessiten. La Regidoria de Comerç, Consum, Turisme i Empresa augmenta també la partida per donar suport al creixement econòmic fomentant la col·laboració amb els sectors productius. A la vegada, la Regidoria de Companyies de Serveis tornarà a invertir prop de 250.000 € en la millora de la xarxa de subministrament de l’aigua. Continuarem treballant perquè tot això sigui possible.  

nadal, solidaritat, Càritas, La Marató

Solidaritat

Aquesta és la última edició d’aquest butlletí informatiu. Això significa que s’acaba l’any i que arriba Nadal. El Nadal és una época alegre i maca per a alguns, divertida per uns altres, trista per uns quants i odiosa a per uns altres. Sigui quinsigui el cas en que ens trobem, és ben cert que el Nadal és una época on el nivell de solidaritat de la gent s’intensifica. Per poder aprofitar aquesta empenta que molts dels nostres veïns tenen, us animem que a Lliçà d’Amunt col·laboreu amb tot allò que us sigui possible. Alguns exemples són; els bitllets de bus d’aquestes dates nadalenques són a preu d’1 euro i l’import recaptat va destinat íntegrament a la Marató de TV. La comissió de festes també prepara diversos actes com el Tió Més Divertit del Món o el sorteig d’unes paneres on els ingressos també van destinats a la Marató de TV3. Tenim altres exemples com les activitats portades a terme per Càritas de Lliçà d’Amunt com l’Apadrina una Cistella o la fira de l’Escudella. Per tant, us animem a participar d’aquests i altres actes que aquests dies tindran lloc al nostre municipi. BON NADAL i FELIÇ ANY A TOTHOM.