Lliçà d'Amunt

Informa't

Urbanisme i cohesió social - Informa't setembre 2016

L’urbanisme és una de les millors eines per a la cohesió social. Per aquesta raó pren gran rellevància el procés de definició del que serà el Centre del nostre municipi, el que ha de ser l'eix vertebrador, punt de referència i de trobada de tots els lliçanencs i lliçanenques. Els centres urbans normalment són definits pels anys i la pròpia història de cada municipi, són el cor dels pobles. Lliçà té un gran entorn, hem crescut en onades des del primer barri fins l'últim polígon, en impulsos irregulars. Hem de seguir pensant Lliçà en el seu conjunt. Hem d’aconseguir que, el que avui és només una galàxia de barris, es relligui i s’estructuri en un sol poble que sigui útil als seus habitants. No cal que fem una ciutat, només volem que el nostre poble tingui forma. Construir un traçat fluid i dinàmic, cohesionador i reivindicatiu del Lliçà que som i del que volem ser. Per aconseguir aquests objectius hem de treballar per situar cada peça al seu lloc. Connectar equipaments i aprofitar que el territori ens ensenya com treure’n el millor resultat, el que socialment millor respon a aquest desig de crear entre tots el nostre Centre. És evident que en aquest camí ens podem equivocar. Entre tots hem d’assumir que hi haurà errors, però ens hem de conjurar per poder rectificar a temps i corregir aquells passos que s’hagin fet malament fins ara o en el futur. Hem de mantenir sempre clars els objectius i no perdre’ls prenent dreceres que desdibuixin el nostre poble. Tenim l’oportunitat de construir el nucli que volem. El procés està engegat, cal que siguem conscients de l’oportunitat que ens brinda la història; definir el nucli del nostre municipi serà una tasca de (relativament) pocs anys però que perdurarà, cal que sigui ben pensada.

whatsapp

Whatsapp 722 228 785

              Apunta-te’l i comunica’t amb nosaltres. A ERC Lliçà d’Amunt ens posem les piles, perquè estem convençuts que estar a prop teu és la millor manera de fer poble i de fer país. Ara, tens un número de Whatsapp per parlar amb el nostre candidat, per enviar-nos les teves preguntes, els dubtes, les propostes, etc. Rep la última notícia i la foto i el vídeo més nous al teu Whatsapp. És molt senzill, només has de fer dues coses: 1. Afegeix el número 722 228 785 a la teva agenda de contactes. 2. Envia’ns un Whatsapp amb el text: «Rebre alertes» + nom i cognoms + barri. Ja està! A partir d’ara rebràs les últimes novetats d’Esquerra Republicana de Lliçà d’Amunt al teu Whatsapp. I, és clar, també ens pots escriure i conversar amb nosaltres.

Informa't

Un nou curs - Informa't octubre 2016

Havent acabat el període estival, marxa la calor, arriben les pluges i els dies de descans, que la majoria hauran intentat gaudir, passen a millor vida formant part d’un record cada vegada més llunyà. Igual que els nens, els polítics comencem un nou curs. Generalment, aquestes dates d’inici de curs polític, l’activitat econòmica se centra en els pressupostos. Els pressupostos municipals i les ordenances són un dels punts més calents al qual s’enfronten els equips de govern durant els seus mandats. Nosaltres ens hi apropem ara. El fet està en trobar l’equilibri entre la necessitat i l’obligació. Estem obligats a destinar una sèrie de diners a coses concretes. Inversions bàsicament, però sense poder oblidar les necessitats reals de la gent. Cal detectar aquestes necessitats i posar-se d’acord dins del govern per poder executar i gastar el necessari en allò que és important. Hem de ser capaços d’equilibrar la balança política per poder portar a terme projectes compartits i de clar benefici per la ciutadania.

Estem preparats

Estem preparats! El grup d’Esquerra a Lliçà d’Amunt hem treballat molt per estar a punt en aquest moment, a pocs mesos de les eleccions de maig. Un treball que heu seguit a través dels nostres butlletins, que dos cops l’any us hem portat a casa, i a través dels mitjans que hem tingut, siguin premsa o digitals. Tota aquesta feina ens ha fet objecte de campanyes de desprestigi, fins i tot personal, a través de querelles, insinuacions i mentides que l’equip de govern de PSC, CiU i PP ha fet valent-se dels mitjans i els diners públics. Totes aquestes calúmnies quedaran en no res, però ells ja s’ocuparan d’intensificar aquest estil groller de fer política en els propers mesos. Intentaran treure avantatge a través dels seus advocats, ja que no tenen cap confiança en la seva acció política. Tot i això, nosaltres no hem parat de treballar: hem explicat el POUM, hem denunciat les inversions sense criteri i el poc rigor en la gestió de temes importants com Can Montcau, hem advertit de les il·legalitats en l’adjudicació del mercat de Ca l’Artigues o les mancances del projecte de la piscina. Les querelles no ens han fet callar en la nostra feina en el Ple, sigui debatent els pressupostos o fent propostes per assegurar el futur d’empreses que l’ajuntament ha posat en perill. Sabem que tenim la confiança de la majoria de ciutadans de Lliçà d’Amunt. Ens ho feu saber al carrer, al mercat, a l’escola, a cada pas que fem amb vosaltres. Sabeu que som gent con vosaltres, que patim el mateix, que tenim els mateixos ideals. Sabeu que la nostra feina a l’ajuntament encara té molt de recorregut i ens empenyeu a tornar a guanyar, i aquesta vegada amb prou força per governar. Entre tots farem impossible un pacte de perdedors contra nosaltres. Aquests mesos que resten presentarem noves propostes, incorporarem noves persones al grup i obrirem canals de debat amb tots vosaltres. El nostre projecte és el de la majoria i el volem encara millor.

un paquet amb sorpresa

El POUM que volen aprovar des del govern municipal CiU, PSC i PP

L’equip de govern (PSC+CiU+PP) vol aprovar un POUM que amenaça el futur de Lliçà d’Amunt,  marcant un sostre de fins a 40.000 habitants, amb 2.700 pisos nous i 5.000 cotxes més. I tot, amb els mateixos serveis, equipaments i carrers que ara!  Si no reaccionem a temps, el nostre poble “dispers i complicat” però amb molts valors paisatgístics i socials, es convertirà en una petita ciutat més desagradable, més col·lapsada i sense identitat pròpia. Aquest POUM no soluciona els problemes que ara patim, sinó que empitjora les coses. En el seu dia, Esquerra vam proposar un model de poble il·lusionant per a Lliçà d’Amunt, amb un centre potent, ric en equipaments, i unes “centralitats” que, sense afectar l’actual qualitat de vida residencial, acostaven els serveis als barris i enfortien la cohesió d’un poble avui terriblement dispers i desestructurat. Els ciutadans i ciutadanes de Lliçà van donar un suport majoritari a aquest projecte i van fer que Esquerra guanyéssim les darreres eleccions municipals a Lliçà.  Quan PSC, CiU i PP es van posar d’acord per a governar contra el grup guanyador, també van matar aquest projecte de poble i aquesta il·lusió col·lectiva. El POUM que han fet ara, ho certifica i ho il·lustra perfectament.  Aquells que, mentre governava Esquerra, feien manifestacions en contra dels 94 habitatges protegits de Ca l’Artigues i repartien pamflets dient que això ompliria el barri de delinqüència, que congestionaria els carrers de cotxes i que devaluaria el preu de les cases unifamiliars existents, avui defensen, sense cap rubor, posar 1.000 pisos als barris. Com poden ara justificar aquesta barbaritat? Algú potser pensarà que finalment han acceptat part dels discursos que fèiem Esquerra quan vam dissenyar les centralitats, però no és així. Parlen d’operacions de densificació, però copien malament les receptes d’Esquerra: no han entès res de res! D’aquell projecte només se n’ha salvat la Biblioteca de Ca l’Oliveres, que tant van criticar i que ara inauguren “a bombo i plateret”.

El Grup Municipal d’ESQUERRA donem la benvinguda a la plataforma LLIÇÀ D’AMUNT DECIDEIX!

La gent d’Esquerra a Lliçà estem contents del naixement d’aquesta plataforma ciutadana que vol organitzar al nostre poble una consulta sobre la independència, a l’estil de les que s’han fet en altres municipis de la nació. Ens alegrem perquè aquesta iniciativa, sorgida i gestionada per “ciutadans de base”, pot servir per fomentar el debat social sobre un tema tan sensible com és la independència de la Nació Catalana però, sobretot, perquè pot aconseguir la implicació de gent molt diversa en un procés de participació exemplar. Així, esperem que serveixi de reactiu per a moltes persones que s’han allunyat de la política per avorriment o per dissidència, aconseguint superar la tan famosa “desafecció”. Així, nosaltres, que tant patim les trampes i l’acarnissament de la política local, animem a totes les persones i les entitats a adherir-se i col·laborar al màxim en aquest exercici de democràcia directa, deixant de banda els prejudicis i les pors. Per descomptat, des d’Esquerra donarem tot el nostre suport a la LLAD! i farem campanya a favor del SÍ a la independència de Catalunya, perquè estem plenament convençuts que aquest és l’únic camí possible si volem que el nostre país –i les persones que hi vivim- aconsegueixi el progrés desitjat i recuperi la dignitat. Només la creació d’un estat català, en el marc de la Unió Europea, pot garantir el nostre futur i el dels nostres fills. Salut a la LLAD! I visca Catalunya lliure!

Els pisos de Ca l'Artigues, una oportunitat perduda

És una satisfacció que finalment s’hagin sortejat els pisos de protecció oficial de Ca l’Artigues i Can Salgot. Es tracta de la culminació d’un projecte que es va iniciar l’any 2003, amb la nostra entrada al govern, i que amb canvis, retocs i adaptacions s’ha portat fins a la penúltima fase. Recordem aquí que els partits que ara governen varen fer campanya contra aquesta promoció d’habitatge públic. Recordem les manifestacions contra els pisos, els arguments contra la massificació i la insuficiència dels servei urbans. Recordem el col·lapse circulatori anunciat, la impossibilitat d’aparcar per raó dels cotxes dels nous veïns. Recordem que amenaçaven amb una depreciació dels habitatges de l’entorn, ocasionada pel tipus de persones que anirien a viure als pisos. L’oposició que varen fer a aquest projecte els grups del PSC, CiU i PP que ara governen va ser salvatge. Fins i tot, ja estant al govern, han posat una querella criminal contra nosaltres per comprar el solar per fer els pisos. Ara però, treuen pit i es vanten de fer la promoció d’habitatge protegit més important del Vallès. I això sense cap vergonya. Per salvar les seves contradiccions lamentablement han canviat el projecte, fent que es perdi una part del sentit que tenia i generant altres problemes, com construir 32 habitatges sense garatge a Can Salgot, lluny de cap servei, o menjar-se les reserves d’espai d’equipaments a Ca l’Artigues. A l’hora que escrivim aquesta columna encara no sabem quina empresa farà les obres. Són 12 milions d’euros per construir els18 edificis. Sembla que s’hi ha presentat totes les grans constructores espanyoles. És un gran contracte en els temps que corren. Hauria estat millor haver fet un concurs per cada un dels 18 edificis, on poguessin presentar-se les petites empreses constructores de Lliçà, que haurien pogut donar feina als fusters, guixaires, electricistes, instal·ladors... L’impacte econòmic d’aquesta obra hauria permès mantenir l’ocupació, donar experiència en obra pública a les petites empreses d’aquí, i per tant, donar-los l’oportunitat de treballar en aquest mercat també en el futur.