Lliçà d'Amunt

Notícia

Comunicat d'Esquerra Republicana de Catalunya sobre el tancament de la planta de Bosch de Lliçà d’Amunt

nota de premsa
Bosch, Lliçà d'Amunt
Entrada Bosch Lliçà d'Amunt
Davant l’anunci de l’empresa Bosch i seva la intenció de clausurar la planta de fabricació de components a Lliçà, Esquerra Republicana volem expressar:

El rebuig de la manera com s’ha efectuat aquest anunci, sense previ avís i secretisme. La direcció de Bosch ha incrementat la incertesa i el malestar entre els treballadors i les treballadores enmig del context global de la pandèmia. Considerem que el fet d’haver-se’n assabentat per la premsa, en comptes dels seus canals interns, demostra la falta de voluntat negociadora de la direcció.

Considerem la mesura del tancament del tot inapropiada i desproporcionada. Davant de qualsevol eventualitat crítica és obligació i forma part de la responsabilitat de la Direcció empresarial tenir també cura dels treballadors i les treballadores que formen part del projecte i han fet créixer la companyia. En especial quan els treballadors i les treballadores han fet importantíssims esforços amb congelacions, reduccions salarials i una disminució de la plantilla per mantenir-hi l'activitat industrial. En aquest cas, doncs, aquest tancament afectarà uns 336 treballadors i treballadores a Lliçà d’Amunt. A més a més, dels 300 del Penedès.

En aquest cas, és obvi que l’aposta estratègica de Bosch ha primat el repartiment de dividends i la rendibilitat per sobre de qualsevol afectació envers la seva plantilla.

Exigim una rectificació a la Direcció de Bosch, que replantegi la posició. I donem suport actiu a totes les treballadores i treballadors que perdran els seus llocs de treball si es manté la decisió.

Continuem on sempre hem estat, al costat dels treballadors i les treballadores i a la seva total disposició.

Esquerra Replublicana de Catalunya de Lliçà d'Amunt