Lliçà d'Amunt

Notícia

El Grup Municipal d’ERC Lliçà d’Amunt donem per finalitzada la nostra etapa al govern.

nota de premsa
Fa 18 mesos vàrem formalitzar el pacte de govern per aquesta legislatura amb la voluntat de treballar per donar veu i realitzar polítiques diferents a les que els darrers anys havien estat governant a Lliçà d’Amunt.

En aquests mesos hem aconseguit canviar algunes maneres de fer al govern. Algunes de les accions de govern s’han fet en coherència amb el nostre programa i sobretot amb les necessitats del nostre municipi i la seva gent,  però sovint a base de treballar enfrontats a la dinàmica del govern anterior. Altres coses han estat sorprenentment fàcils, també s’ha de dir. On no hi havia un plantejament previ, ha estat fàcil desenvolupar-ne el nostre.

La competència entre els grups ha estat molt alta. Àrees d’altres grups han obstruït iniciatives nostres, han executat accions que teníem previstes i han buidat de contingut les nostres regidories, ja de per si molt dèbils.

Quan vàrem entrar vam explicar que volíem fer un canvi, volíem fer un govern nou i que no preteníem apuntalar un govern socialista en minoria. No estem a govern només per aconseguir alguns canvis, volem transformar el nostre poble per afrontar les seves necessitats actuals i futures. El nostre límit com a grup és preservar la nostra pròpia coherència i identitat. I això darrerament costa cada vegada més.

El nostre poble ha sortit a la premsa com un dels únics tres pobles del Vallès Oriental en què l’alcalde es nega a col·laborar en la organització del referèndum d’autodeterminació de l’u d’octubre. Som l’únic ajuntament amb un pacte ampli que s’hi oposa, quan el pacte hauria de garantir que aquestes decisions es debatessin prèviament entre els socis de govern. Aquest gest de l’alcalde socialista, de posar per davant el seu partit, ens van fer entendre que el pacte de fer un govern ampli s’havia trencat.

Arribats aquest punt, veiem que la continuïtat d’aquest pacte no garanteix que s’acompleixin els nostres objectius, tant per la diferència en la manera d’entendre el govern, com en el model de municipi, com en el dia a dia de l’ajuntament. Per tant, els regidors, militants i amics d’ERC a Lliçà d’Amunt hem pres la decisió de deixar aquest govern des d’avui mateix tornant a l’oposició, amb tota la força, ara sí, dels sis regidors d’ERC. Amb tota la contundència d’haver estat a govern aquests mesos i conèixer des de dins aquesta institució. Amb aquest gest recuperem la llibertat per poder fer política de veritat i començar una nova etapa que ens ha de permetre continuar treballant en tots aquests temes que ens semblen essencials per la bona marxa del nostre poble. Continuarem impulsant les mesures de regeneració, transparència i participació que són essencials per fer progressar la societat. Seguirem dedicant els màxims esforços a fer-nos una eina útil per a tothom, especialment per a aquells que ens han confiat la seva representació.

Grup Municipal d’Esquerra Republicana a Lliçà d’Amunt

Lliçà d’Amunt, 4 de setembre de 2017