Lliçà de Vall

Totes les notícies

Un nou espai per a totes i tots

Treballar amb essència, ampliar mirada i apropar-nos a tots els veïns i veïnes de Lliçà de Vall eren qüestions que ens preocupaven i que ens van impulsar a decidir obrir el nou espai d'Esquerra Lliçà de Vall i el Jovent Republicà. Un espai obert pensat per compartir idees, treballar en xarxa i fomentar la creativitat, la transparència, el diàleg i la reflexió sobre el present i futur del nostre poble. Vam inaugurar-lo el passat dissabte 26 de gener i va ser una jornada molt emotiva per tots i totes nosaltres que no hagués estat tan il·lusionant sense la participació de totes les persones que van venir a veure'ns i ho van fer possible. En aquest nou espai, el diumenge 27 de gener, vam realitzar la primera activitat: un taller de coaching pels grups de treball d'Esquerra Lliçà de Vall i el Jovent Republicà. En aquesta sessió vam treballar les accions de la política municipal des dels valors que defensem, com ara la igualtat, el respecte, el benestar de les persones, l'empatia i el respecte per l’entorn natural. Seguim, doncs, aquest projecte amb moltes ganes de treballar, d'escoltar les necessitats i problemàtiques del poble i intentant transmetre tots els valors i motivacions que ens defineixen com a grup.  Adreça: Plaça de la Vila, nº 2. Lliçà de Vall (08185).  

UNA NOVA ETAPA - Elecció de la candidata i la nova executiva

El passat 30 d’octubre es va celebrar l’assemblea d’Esquerra Republicana de la secció local de Lliçà de Vall per tal d’escollir la nova executiva i la nova cap de llista per a les eleccions del 2019.   Emoció, il·lusió i futur.   Paraules que podrien definir a la perfecció el dia d’ahir.   La proposta d’executiva encapçalada, a la presidència, per Joaquim Soler i Pacheco i que compta, a la secretaria d’organització amb en Marc Rico, a finances amb en Josep Maria Martínez, a dona i igualtat amb l’Ainhoa Martín, a política municipal amb la Marta Bertran i com a responsable del Jovent Republicà i a la secretaria d’imatge i comunicació a l’Aina Martorell, va ser l’escollida. Des de l’executiva local ens agradaria donar les gràcies a totes les persones que van posar el seu granet de sorra abans que arribéssim nosaltres per tal que el partit tirés endavant i a totes aquelles que ens acompanyaran en aquest viatge. Agafem doncs, amb molta força, aquesta nova etapa on esperem que ens acompanyin molts encerts.   Per altra banda, Marta Bertran i Ramon va ser escollida com la candidata per a les eleccions del 2019, amb un 92,3% dels vots (24 vots a favor i 2 abstencions). Des del grup municipal et desitgem molts encerts en aquesta etapa, Marta. Estem convençuts que, com tot el que fas, ho encararàs d’una manera il·lusionant i amb força, i, com ens vas dir ahir, seguint les dues passions que no pots amagar: la pedagogia i la infància.   Encarem, doncs, aquesta nova etapa amb moltes ganes de treballar i amb l’objectiu d’intentar transmetre a tots els valors que ens defineixen com a persones i com a grup municipal.   

1O - RECORDANT EL PASSAT LLUITEM PEL FUTUR

El passat 1 d’octubre vam retrobar-nos un any després de viure com un poble volia votar, de forma sobirana i pacífica, el futur del nostre país i el nostre municipi. Un dia emocionant gràcies a totes les que vam exercir el nostre vot lliurement, tant si vam dir sí com si vau dir no, i als que van aconseguir fer possible, d’aquell dia, una data assenyalada: als que vam presidir les meses, a la família que va custodiar les urnes, als que van facilitar els materials necessaris, als del suport informàtic, a les escoles, als joves, a la gent gran i a totes les persones anònimes que van fer-ho possible. A totes elles i als nostres polítics que, per donar la veu al poble, ara són empresonats, com el nostre president Oriol Junqueras, o exiliats. Gràcies Lliçà de Vall per ser un poble compromès i lluitador. No defallirem!

ENGEGUEM LA REVISIÓ DEL PLA GENERAL D'ORDENACIÓ URBANÍSTICA (POUM)

La revisió del Pla General d'Ordenació Urbanística (POUM) ha estat una de les grans apostes d'ERC/JuntsxLldV aquesta legislatura.  L’Ajuntament de Lliçà de Vall, a tra­vés de la regidoria de Territori, ha començat els treballs per redactar un nou Pla d’Orde­nació Urbanística Municipal (POUM). Es tracta d’un docu­ment tècnic que ordena urbanís­ticament el municipi (sol residen­cial, industrial, rural...) i planifica on hi ha d’ha­ver nous habitatges, equipaments o zones industrials, i quines àrees verdes es volen conser­var i/o ampliar. La revisió del POUM vol comptar amb la implicació de la ciutadania amb un procés par­ticipatiu que reculli opinions, idees i propostes d’entitats, as­sociacions, agents econòmics i ciutadans en general. El POUM vigent data de l'any 1983 i, des d'aleshores, ha sofert més de 25 modificacions. A més, durant aquests 35 anys s'han fet noves legislacions i s'ha redactat el Pla Territori Metropolità, que afecta molt directament Lliçà de Vall. La revisió d’un POUM és llarga i pot arribar a durar varis anys. Consta de diferents fases: Fase incicial (Sessió informativa a grups de l'oposició i tècnics) L’avanç de POUM (Enquesta ciutadana, sessió informativa oberta a la ciutadania, creació del grup impulsor i del redactor, sessió de diagnosi i plantejament de propostes, anàlisi tècnic de les aportacions per incloure-les a l'avanç de POUM) L'aprovació inicial  (Debat al ple i exposició pública) L'aprovació provisional (Debat al ple) L'aprovació definitiva (Vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme) Cadascuna d’aquestes fases té un objectiu ben diferenciat i volen recollir la participació ciutadana per tal de garantir que el model de poble que s’implementi sigui a la mida de les necessitats que entre tots decidim. S'ha obert un procés participatiu que servirà per redactar un avanç de POUM, document previ a l'aprovació inicial pel plenari. El passat 14 d'abril es va fer una sessió informativa per explicar tot el procés.

MOCIÓ PER AL DESMANTELLAMENT DE LES INSTAL·LACIONS DEL PROJECTE CASTOR

El passat dia 20 de juliol, el Ple Municipal de Lliçà de Vall va aprovar amb els vots a favor d'ERC/JuntsxLLdV, PdeCat, Fem Lliçà i PSC i vot en contra de PP, una Moció per al desmantellament de les instal·lacions del Projecte Castor presentada pel grup municipal ERC/JuntsxLldV . MOCIÓ PER AL DESMANTELLAMENT DE LES INSTAL·LACIONS DEL PROJECTE CASTOR EXPOSICIÓ DE MOTIUS El 2 d’agost de 2007, el Ministeri d’Indústria publicava al BOE el projecte Castor format per tres grans infraestructures: una planta marina davant la costa de la Ràpita, Vinaròs i Alcanar, per aprofitar com a magatzem de gas un jaciment petrolífer esgotat; un gasoducte de 30 quilòmetres, i una planta d’operacions terrestre situada al terme municipal de Vinaròs, però físicament més propera als nuclis de població catalans d’Ulldecona i Alcanar. Des del primer dia, aquest projecte va ser rebutjat per les poblacions d’Alcanar i de la Ràpita, així com de molts altres municipis de les Terres de l’Ebre i del Sénia, i també per la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, moviment social que ha liderat l’oposició al projecte. Han estat diverses les denúncies, al·legacions, queixes, mocions, preguntes i iniciatives que s’han presentat des de diverses institucions exposant els dèficits, les mancances, les incògnites, l’opacitat, els dubtes i les possibles irregularitats que oferia el projecte. Fa pocs dies es van fer públics documents interns dels ministeris d’Indústria i Energia en què es detallava com l’empresa, just abans de començar les obres, va triplicar el cost de les instal·lacions, i es va passar d’un pressupost inicial de 400 MEUR el gener de 2007 als 1.272 MEUR de l’any 2010. A més, també es va saber que no hi va haver un sistema transparent d’adjudicació de l’obra, de manera que, a la pràctica, va ser una ‘autoadjudicació’. Així va ser com només s’hi va poder presentar una única empresa, l’ACS de Florentino Pérez, qui, a la vegada, era el principal accionista de l’empresa gestora del magatzem de gas Escal UGS.

COL.LOQUI/VERMUT AMB JORDI SOLÉ

El proper dissabte dia 20 a les 11:30 a la Plaça de la Vila de Lliçà de Vall, al costat de la parada d'ERC i col·loqui/vermut amb Jordi Solé! Us esperem! Convideu a amics i veïns, sobretot si tenen dubtes sobre la República que farem!!

ERC/JuntsxLldV a la Trobada Municipalista d'ERC 2017 a Lloret de Mar

 Més de 400 regidors hem participat els dies 24 i 25 de març en la trobada municipalista anual d'ERC a Lloret de Mar. La jornada permet als càrrecs electes locals d'Esquerra posar en comú les polítiques municipals . Un espai de formació i intercanvi d'experiències. . Construïm la República lliure i justa des dels municipis! #TM2017ERC  

Joan Tardà a Lliçà de Vall

 El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà va participar el passat 10 de març en l’acte central de la campanya ‘La República que farem’, que ERC/Junts per Lliçà de Vall va organitzar en el teatre del Casal Social, ple a vessar. Tardà no es va estar de dir al públic assistent que Catalunya mai havia avançat tant com fins ara i que està a les nostres mans les possibilitats d’aconseguir la independència: “Per primer cop disposem de totes les eines per assolir el que fins ara era un somni per a milions de catalans, i que ha de ser una realitat”. El dirigent republicà va assegurar que la celebració del referèndum serà tot un èxit pel poble català: “Hem de fomentar la participació tant dels votants del sí com del no”. Per Tardà l’única opció per conservar l’Estat del benestar i aconseguir més drets subjectius és amb la nova República Catalana: “A Espanya han desaparegut els arguments que servien per justificar la negativa a un referèndum com són les pensions i la viabilitat econòmica”. Sobre el Procés Constituent i la redacció de la Constitució de la nova República Catalana, Tardà va dir “que ha de ser flexible i adaptable al pas del temps. La fórmula perquè el procés surti bé és seguir procediments curosos i comptar sempre amb l’aval de la ciutadania”. Per últim, Tardà va encoratjar als sectors de l’esquerra nacional catalana que són favorables al referèndum i els va demanar que siguin valents i es posin al costat dels partits que defensen l’actual full de ruta.