Lliçà de Vall

Totes les notícies

MOCIÓ PER AL DESMANTELLAMENT DE LES INSTAL·LACIONS DEL PROJECTE CASTOR

El passat dia 20 de juliol, el Ple Municipal de Lliçà de Vall va aprovar amb els vots a favor d'ERC/JuntsxLLdV, PdeCat, Fem Lliçà i PSC i vot en contra de PP, una Moció per al desmantellament de les instal·lacions del Projecte Castor presentada pel grup municipal ERC/JuntsxLldV . MOCIÓ PER AL DESMANTELLAMENT DE LES INSTAL·LACIONS DEL PROJECTE CASTOR EXPOSICIÓ DE MOTIUS El 2 d’agost de 2007, el Ministeri d’Indústria publicava al BOE el projecte Castor format per tres grans infraestructures: una planta marina davant la costa de la Ràpita, Vinaròs i Alcanar, per aprofitar com a magatzem de gas un jaciment petrolífer esgotat; un gasoducte de 30 quilòmetres, i una planta d’operacions terrestre situada al terme municipal de Vinaròs, però físicament més propera als nuclis de població catalans d’Ulldecona i Alcanar. Des del primer dia, aquest projecte va ser rebutjat per les poblacions d’Alcanar i de la Ràpita, així com de molts altres municipis de les Terres de l’Ebre i del Sénia, i també per la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, moviment social que ha liderat l’oposició al projecte. Han estat diverses les denúncies, al·legacions, queixes, mocions, preguntes i iniciatives que s’han presentat des de diverses institucions exposant els dèficits, les mancances, les incògnites, l’opacitat, els dubtes i les possibles irregularitats que oferia el projecte. Fa pocs dies es van fer públics documents interns dels ministeris d’Indústria i Energia en què es detallava com l’empresa, just abans de començar les obres, va triplicar el cost de les instal·lacions, i es va passar d’un pressupost inicial de 400 MEUR el gener de 2007 als 1.272 MEUR de l’any 2010. A més, també es va saber que no hi va haver un sistema transparent d’adjudicació de l’obra, de manera que, a la pràctica, va ser una ‘autoadjudicació’. Així va ser com només s’hi va poder presentar una única empresa, l’ACS de Florentino Pérez, qui, a la vegada, era el principal accionista de l’empresa gestora del magatzem de gas Escal UGS.

PLE EXTRAORDINARI CANVI ALCALDIA

17/6 2017 Ple extraordinari de l'Ajuntament de Lliçà de Vall. Renúncia de l'alcaldia per part de Josep Serra (ERC/JuntsxLldV) i nomenament de Xavier Serrate (PdeCat) com a nou alcalde de Lliçà de Vall pels dos anys restants, en compliment del Pacte de Govern signat a principi de legislatura entre CIU ( ara PdeCat / Demòcrates) i ERC/JuntsxLldV.  En dos anys hem engegat molts projectes, la majoria d'ells reivindicats per la població de Lliçà de Vall des de feia molts anys (Monument 11 de setembre, recuperació del safareig , adquisició de Can Coll , enllumenat de Can Vilardebó, il·luminació de la façana de l'església parroquial, projecte i aprovació de subvencions de la Diputació de Barcelona per a cobrir la pista esportiva del Kaliu (2017) i per a la reforma del Teatre (2018), inici de la revisió del nou POUM, Pla del Molí ( promoció vivendes ), Gimnàs Escola Les Llisses, Processos participatius ( Pressupost Joventut, pressupost FM joventut, Festa Major, Festa de Primavera, Cavalcada de Reis....) , projecte Casal d'avis a l'edifici antic Vinyals,..... Tots aquests projectes són fruit d'una bona entesa i del compromís adquirit per part de l'equip de govern .  Durant aquests dos anys que tenim per davant, els tres regidors d'ERC/JuntsxLldV seguirem amb el mateix compromís de treball en totes les regidories que liderem  i de bona entesa i cohesió amb l ' equip de govern per tal de finalitzar tots els projectes engegats . El fins ara alcalde Josep Serra, passarà a portar la Regidoria d'Ensenyament. En Jaume Monteis (Regidor d'Urbanisme i Medi Ambient) i Núria Casademunt (Regidora de Cultura, Esports i Joventut) seguiran amb les seves regidories corresponents.  ERC/ JuntsxLldV compromesos amb Lliçà de Vall i amb Catalunya!

COL.LOQUI/VERMUT AMB JORDI SOLÉ

El proper dissabte dia 20 a les 11:30 a la Plaça de la Vila de Lliçà de Vall, al costat de la parada d'ERC i col·loqui/vermut amb Jordi Solé! Us esperem! Convideu a amics i veïns, sobretot si tenen dubtes sobre la República que farem!!

ERC/JuntsxLldV a la Trobada Municipalista d'ERC 2017 a Lloret de Mar

 Més de 400 regidors hem participat els dies 24 i 25 de març en la trobada municipalista anual d'ERC a Lloret de Mar. La jornada permet als càrrecs electes locals d'Esquerra posar en comú les polítiques municipals . Un espai de formació i intercanvi d'experiències. . Construïm la República lliure i justa des dels municipis! #TM2017ERC  

Joan Tardà a Lliçà de Vall

 El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà va participar el passat 10 de març en l’acte central de la campanya ‘La República que farem’, que ERC/Junts per Lliçà de Vall va organitzar en el teatre del Casal Social, ple a vessar. Tardà no es va estar de dir al públic assistent que Catalunya mai havia avançat tant com fins ara i que està a les nostres mans les possibilitats d’aconseguir la independència: “Per primer cop disposem de totes les eines per assolir el que fins ara era un somni per a milions de catalans, i que ha de ser una realitat”. El dirigent republicà va assegurar que la celebració del referèndum serà tot un èxit pel poble català: “Hem de fomentar la participació tant dels votants del sí com del no”. Per Tardà l’única opció per conservar l’Estat del benestar i aconseguir més drets subjectius és amb la nova República Catalana: “A Espanya han desaparegut els arguments que servien per justificar la negativa a un referèndum com són les pensions i la viabilitat econòmica”. Sobre el Procés Constituent i la redacció de la Constitució de la nova República Catalana, Tardà va dir “que ha de ser flexible i adaptable al pas del temps. La fórmula perquè el procés surti bé és seguir procediments curosos i comptar sempre amb l’aval de la ciutadania”. Per últim, Tardà va encoratjar als sectors de l’esquerra nacional catalana que són favorables al referèndum i els va demanar que siguin valents i es posin al costat dels partits que defensen l’actual full de ruta.  

JOAN TARDÀ a Lliçà de Vall el 10/03/17

El proper divendres dia 10 a les 19h, Joan Tardà serà a Lliçà de Vall per parlar-nos de la República que farem . En Josep Serra, actual alcalde de Lliçà de Vall, donarà la benvinguda i farà una introducció. Tot seguit, el company Jordi Seguer, periodista i regidor d'ERC de Parets del Vallès, conversarà amb en Joan Tardà i tot seguit donarem veu al públic present, per tal de contestar i debatre els dubtes i preguntes que puguin sorgir.  Pensem que és una gran oportunitat per a tots poder debatre tot el que es refereix a la propera República que farem entre tots i totes.  SI TENS DUBTES..........VINE I PREGUNTA!!!! I SI TENS APORTACIONS A FER........T'ESCOLTAREM!!!