Llucmajor

Totes les notícies

Lluís Segura i Esteve Montalvo

Esquerra Republicana reclama a l'Estat 15 milions d'euros per LLucmajor

Esquerra Republicana ha presentat esmenes als pressuposts generals de l'Estat per valor de 15 milios d'euros que anirien destinats a diverses actuacions al municipi de LLucmajor. El president de la secció local, Esteve Montalvo, ha informat que el grup de Diputats i Senadors d'Esquerra Republicana ha presentat tres esmenes que afecten a la ciutadanía de Llucmajor. En concret, es contemplen partides destinades a la compra d'un solar de tres mil metres quadrats dintre del nucli urbà per a la futura construcció d'un nou PAC (punt d'atenció primària), la rehabilitació de l'Arxiu Històric Municipal i el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany. Lluís Segura, conseller nacional d'Esquerra Republicana, ha declarat: "confii que tots els regidors del consistori llucmajorer transmetran als seus respectius grups al Congrés i al Senat la petició de donar suport a aquestes esmenes."

Una proposta de s'Arenal Unit a l'OCB

Entre els plaers que hom pot trobar vivint a Llucmajor, un dels que més m'estim és baixar a berenar a Can Ramis els diumenges de matí. De vegades, ens trobam amb en Toni Llompart Suau, amb qui sempre és un plaer encetar tertúlia i analitzar la realitat que ens envolta. Vaig conèixer en Toni fa cosa de dotze anys. Llavors, ell ja era un dels cervells més ben moblats que hi havia en el PSM. Podia vantar-se, tot i que mai no ho ha fet, d'haver participat en la redacció de gairebé tots els documents polítics i estratègics de la formació – era un temps en què la gent escrivia i llegia molt -, i no era sorprenent trobar-te'l algun vespre, passades les dotze, assegut davant un teclat escrivint, en solitari, a les oficines del carrer d'Antillon de Ciutat. En aquell moment, en Toni i jo no ens hauríem posat d'acord. Pens que teníem visions molt diferents de cap on havien d'anar les forces polítiques que llavors es deien 'nacionalistes'. Buf! Què poc m'agrada aquest terme (Nota: La setmana qui ve hauria d'explicar per què). Tanmateix, a mesura que ens feim grans, és cada cop més fàcil trobar elements d'acord. Avui la conversa s'ha encetat arran del que ha publicat el bon Toni Trobat: Què significa, l'any 2017, ser d'esquerres? D'entrada, he de dir que compartesc aquesta idea: 'El dogmatisme em produeix repulsió, de la mateixa forma que aquells que per excusar la renúncia, la inacció o la covardia s’aferren a ideals suposadament lliurepensadors'.  Partint d'aquesta tesi, en Llompart i jo compartim un cert grau d'escepticisme existencial que ens duu a constatar tantes i tantes coses que els partits i la gent d'esquerres d'aquest país o no hem sabut fer o no hem sabut explicar. Probablement, una de les més greus és que sembla que hem renunciat a desenvolupar una interpretació global de la realitat. Com a conseqüència d'aquesta renúncia, ens costa d'entendre certs plantejaments curt-terministes que condicionen l'acció política a les nostres institucions.

Gonelles despistats a Llucmajor

Aquest diumenge passat s’han reunit, davall l’estàtua que recorda la Batalla de Llucmajor, poc més d’una trentena de persones, per tal de retre homenatge a un rei que dóna nom a una fundació els estatuts de la qual contemplen la defensa de la llengua mallorquina i, de passada, la llengua balear – com quedam? -, davant l’agressió de les hordes pancatalanistes. Tot i el fracàs de la convocatòria, darrere la qual hi havia fins a sis entitats, alguna d’aquestes persones s’ha queixat que cap regidor de l’Ajuntament els anés a fer costat. La intenció de sembrar confusió governa totes i cadascuna de les manifestacions públiques d’aquestes entitats: Diuen defensar una llengua pròpia però tots escriuen en castellà. Diuen reclamar la figura de Jaume III com el darrer monarca del regne privatiu de Mallorca, un rei – diuen – que va morir en defensa de la seva llengua i la seva cultura. Reclamen Jaume III com a símbol d’una suposada tradició, llengua, cultura i institucions pròpies davant una, igualment suposada, corona d’Aragó arxienemiga dels mallorquins. Tot plegat, una mescla d’ignorància històrica i intencionada voluntat de manipulació. En realitat, la Batalla de Llucmajor no va ser sinó una més de les continuades disputes entre els descendents de Jaume I, per raons que res tenen a veure ni amb la cultura ni amb la llengua. Jaume III i Pere IV eren cunyats i, alhora, oncle i nebot. Pere era fill d’Alfons IV, fill de Jaume II, fill de Pere III, fill de Jaume I. Per la seva banda, Jaume era fill de Ferran, fill de Jaume II. Ambdós són, per tant, descendents directes del Conqueridor i, sobra dir-ho, tan català era un com l’altre. I com els seus avantpassats reials, tots dos es passaren la vida barallant-se com a moixes pel domini del territori. Que Jaume I redactàs fins a sis testaments diferents, cosa que donava peu a interpretacions contraposades o que Alfons, el major dels seus tres fills, morís prematurament, no va fer altra cosa que complicar la situació fins al punt que diversos papes hagueren d’intervenir per tal d’arbitrar propostes de solució als conflictes desfermats.

Muriel Casals

Gràcies Muriel!

Els companys i companyes d'Esquerra Republicana de Llucmajor enviam el nostre condol més sincer a la família de Muriel Casals, a tots els diputats i diputades de Junts pel Si, a tots els membres d'Òmnium Cultural i, per extensió, a tot el país.  Avui és un dia trist per a tots els qui, com deia la Muriel, som el somni. Catalunya perd una personalitat sense la qual la història més recent del nostre país no seria el què ha estat. Des de les Illes, recollim la llavor que va sembrar en el cor de tots nosaltres i ens comprometem a continuar lluitant per fer realitat el somni compartit d'una Catalunya lliure i justa.

Adelina Gutiérrez serà la primera regidora d'Esquerra Republicana a l'ajuntament de Llucmajor

Adelina Gutiérrez és mestra d'escola i especialista en educació especial. També és militant d'Esquerra Republicana. Va ser candidata a les eleccions europees el passat 2014. Ara, dintre dels acords que han fet possible que els militants i amics d'Esquerra Republicana de Llucmajor entressin a formar part de la candidatura de MES per Llucmajor, n'Adelina va ocupar el número tres d'una llista que incloïa més de 10 militants i simpatitzants del partit. MES per Llucmajor va aconseguir un èxit inesperat, amb quatre regidors electes. Gràcies al 2.017 vots de veins i veïnes de Llucmajor que ens varen donar la seva confiança, n'Adelina serà investida regidora aquest proper dissabte 13 de juny, al plenari de constitució del nou ajuntament.

Candidatura Municipal MES per Llucmajor

La secció local de LLucmajor d'Esquerra Republicana participa de manera molt activa a la candidatura municipal MES per Llucmajor. Grpàcies a l'acord entre els grups PSM, Iniciativa- Verds i Esquerra Republicana a nivell municipal, els militants i simpatitzants d'Esquerra Republicana tindran la possibilitat, per primera vegada, de ser presents a l'Ajuntament de Llucmajor.

MES

Primàries MES per Llucmajor

MÉS per Llucmajor elegirà a través d’unes eleccions primàries el cap de llista de la seva candidatura municipal. La resta de la llista serà aprovada en assemblea, a proposta de la comissió permanent de MÉS per Llucmajor. Les primàries de MÉS per Llucmajor seran obertes a tota la ciutadania. Les persones que vulguin presentar la seva candidatura podran fer-ho entre el 1 i el 12 de febrer. Totes aquelles persones que vulguin participar en la votació dels candidats que es durà a terme el 21 de febrer és podran inscriure dins dia 18 de febrer. Les primaries seran obertes a tota la ciutadania major de 16 anys i que assumeixin els valors progressistes. Qualsevol ciutadà hi podrà participar, gratuitament, tant per votar com també per presentar-s'hi i ser elegit. El calendari de les primàries és el següent: - De l’1 al 18 de febrer: inscripció al cens electoral. - Dia 4 de febrer: publicació del reglament electoral. - Del 19 al 20 de febrer: reclamacions al cens. - De l’1 al 12 de febrer: presentació de candidats. - Dia 13 de febrer: proclamació dels candidats - Del 13 al 20 de febrer: campanya. - Dia 21 de febrer: votació. QUI POT VOTAR? Qualsevol persona major de 16 anys Els membres de MÉS per Llucmajor (PSM, ER i IV) no s'han d'inscriure al cens Les persones que no siguin membres de MÉS s'hauran d'inscriure al cens de les primàries mitjançant el següent formulari:http://goo.gl/forms/xjVUEq2qYs PER PRESENTAR-SE A CAP DE LLISTA Heu d'omplir el formulari següent Cal ser majors de 18 anys Signar el compromís del càrrec públic Aquelles persones que no són militants de MÉS per Llucmajor necessiten 5 avals per poder presentar-se. Document Per entregar la documentació o aclarir dubtes posar-se en contacte amb: mesperllucmajor@gmail.com

Per un canvi en el govern municipal, una societat justa i un país lliure, a Llucmajor, unim forces cap a MÉS

Avui matí, Miquel Serra i Jaume Tomàs, en representació del PSM, Joan Ignasi Gálvez, d’Iniciativa Verds i Adelina Gutiérrez i Lluís Segura, en representació d'Esquerra Republicana, han comparegut en roda de premsa conjunta per comunicar que les tres organitzacions han decidit confluir cap a la creació de MÉS al municipi de Llucmajor. S'ha anunciat que a principis de tardor es farà l'Assemblea Fundacional, que serà oberta a tota la ciutadania i que, avui, tan sols es feia saber la intenció dels tres grups d'unificar forces que lluiten per un canvi en el govern municipal, la justícia social i la sobirania nacional.   Els representants dels tres partits han explicat que la situació política actual reclama noves maneres de fer política, que el primer compromís és cercar la confluència de l'àmbit que representam i el segon cercar complicitats a partir de la proximitat amb les necessitats i demandes de la societat. Llucmajor, han dit, ha de menester un canvi tant en les formes com en els continguts de la política, un canvi que permeti restaurar la confiança de la ciutadania en els seus representants, a partir d’idees – força bàsiques com puguin ser la honestedat, la transparència i la responsabilitat. Convençuts que el model que representa l’actual equip de govern ha demostrat sobradament la seva incapacitat de gestionar els serveis més bàsics que ha de menester un municipi com Llucmajor,  allò que representa i defensa la gent i els partits que formaran MÉS a Llucmajor és el millor per una immensa majoria de la població i no es renuncia a res de cara a les eleccions de l'any que ve, que sens dubte hauran de canviar moltes coses.

Estat dels contenidors.

Contenidors colapsats!!!

   Què ha passat amb la recollida del fems a Llucmajor? Una altra mala gestió dels actuals governats del PP que no han sabut gestionar el nou concurs per la recollida del fems després de que el contracte amb EMAYA se donàs per exhaurit fa més d'un any durant el qual no ha estat capaços de trobar una solució positiva a aquest greu problema.  Com sempre els ciutadans són els que paguen els imposts s'han trobat els contenidors desbordats amb les conseqüents molèsties de males olors i la patètica imatge que donam com a municipi.  El consistori encara no s'ha pronunciat ni ha donat cap explicació de si té cap solució a aquest problema que afecta a tots les llucmajoreres i llucmajorers.