Malgrat de Mar

Totes les notícies

Bernat Picornell i Josep Maria Lasheras presenten el llibre "Esperança i llibertat" davant d'una quarentena de persones

El passat divendres al vespre es va presentar a la biblioteca La Cooperativa el llibre "Esperança i llibertat" escrit pel pres polític Raül Romeva. La presentació va ser a càrrec del senador d'Esquerra Republicana, Bernat Picornell, i del mestre i exregidor d'Iniciativa per Catalunya, Josep Maria Lasheras. Davant d'una quarentena de malgratencs i malgratenques van exposar algunes de les reflexions més destacades que Raül Romeva fa al seu llibre, així com van explicar també algunes de les experiències viscudes cadascun d'ells amb l'autor del llibre, fruit de compartir en el passat militància política a Iniciativa per Catalunya, o per viure al mateix municipi (Sant Cugat del Vallès).  

Ramir Roger anuncia la reducció del deute de l'Ajuntament en més d'1 milió d'euros

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha reduit el seu deute durant l'exercici 2018 en més d'1 milió d'euros, passant d'un deute de 2.400.000€ a un deute de 1.400.000€. Així ho va anunciar el passat dijous el regidor de Serveis Econòmics, Ramir Roger, en una entrevista a la ràdio municipal Ona Malgrat. El primer tinent d'alcalde va posar en coneixement de la ciutadania aquestes dades positives de les finances de l'Ajuntament, fet que desmenteix algunes de les crítiques de la oposició, que acusaven al govern municipal de fer una mala gestió dels recursos municipals. Ramir Roger també va aprofitar l'entrevista per explicar que l'Ajuntament podrà destinar el seu superàvit a noves inversions, ja que s'ha complert amb la regla de la despesa. Per últim, també ha volgut posar en valor l’esforç que fan els malgratencs i les malgratenques en el pagament dels impostos, les taxes municipals, i en alguns casos, per a determinades obres com per exemple les del Passeig Marítim.

Esquerra Republicana organitza una trobada oberta per parlar d'urbanisme, espai públic i medi ambient

La candidatura d'Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals realitzarà el proper dimecres 6 de febrer una trobada oberta a la ciutadania per parlar d'urbanisme, espai públic i medi ambient. La trobada serà a les 20h a la sala d'exposicions del Centre Cultural (carrer del Carme, 26). La primera de les trobades es va realitzar el passat 16 de gener a la Biblioteca La Cooperativa , i es va dedicar a parlar de comerç, turisme i promoció econòmica. Els malgratencs i malgratenques també poden enviar les seves propostes a la pàgina web tallersrepublicans.cat

Els regidors Ricard Núñez, Ramir Roger i Ester Martínez van participar de la jornada

Esquerra Republicana rep propostes sobre comerç, turisme i promoció econòmica d'una vintena de persones

Esquerra Republicana de Malgrat ha iniciat aquest dimecres 16 de gener el cicle de jornades obertes a la ciutadania per parlar de diferents temàtiques i començar a definir el Malgrat del futur. La primera sessió, centrada en comerç, turisme i promoció econòmica s’ha dut a terme a la Biblioteca La Cooperativa. La jornada ha començat amb una introducció explicativa sobre quins eren els objectius i les propostes que portava Esquerra Republicana al programa electoral de l'any 2015, i quines són les actuacions que s'han pogut executar en els 2 anys de govern en què la regidora republicana Ester Martínez ha portat la regidoria de Desenvolupament Econòmic i Promoció del Municipi. El candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia, Ramir Roger, valora molt positivament l’experiència i destaca que “hem comptat amb la presència d'una vintena de malgratencs i malgratenques que ens han aportat reflexions i propostes molt útils. A Malgrat hi ha molta gent amb moltes coses a dir, i ho hem d'aprofitar”. Propera sessió Després d’aquesta primera jornada, la propera sessió està prevista pel dimecres 6 de febrer a les 20h a la sala d'exposicions del Centre Cultural, per parlar sobre Urbanisme, Medi Ambient i Espai Públic.  

Esquerra Republicana inicia un procés participatiu per recollir propostes pel programa electoral

La candidatura republicana impulsa el projecte “Tallers republicans”, unes jornades temàtiques obertes a la ciutadania que tenen per objectiu rebre propostes per millorar Malgrat. Esquerra Republicana de Malgrat segueix preparant de manera intensa les eleccions municipals del mes de maig. Després de la presentació del cap de llista de la candidatura republicana del passat 30 de novembre, ara els esforços es concentren en l’elaboració del programa electoral, juntament amb la confecció d’una llista electoral que serà completament paritària. Durant els mesos de gener i febrer es duran a terme diferents jornades temàtiques en diferents equipaments municipals per tal de fer un diagnòstic de les problemàtiques que té Malgrat, i recollir quines són les propostes que els malgratencs i malgratenques creuen que són prioritàries. Totes aquelles propostes que encaixin amb els valors republicans i el model de poble que defensa Esquerra Republicana s’inclouran al programa electoral de la candidatura per tal d’aplicar-les durant la propera legislatura. La primera d’aquestes jornades temàtiques serà el proper dimecres 16 de gener a les 20.30h a la Biblioteca La Cooperativa, i tractarà sobre promoció econòmica, comerç i turisme. La candidatura també preveu tenir disponible en els propers dies una pàgina web on poder enviar propostes per millorar Malgrat.

Ramir Roger es presenta comprometent-se a fer de Malgrat "un poble al servei de les persones"

Esquerra Republicana va reunir ahir 230 persones en l'acte de presentació del candidat a les eleccions municipals, l'actual primer tinent d'alcalde Ramir Roger. L'acte va començar amb la benvinguda de la presidenta de la secció local, Teresa Verdaguer, que va agraïr als assistents la seva presència. Després, la regidora republicana Ester Martínez va fer una presentació del candidat com a company de Grup Municipal i de govern, destacant el seu treball constant i la seva persistència per fer de Malgrat un municipi millor per la seva ciutadania. Després, la filla del candidat i militant del Jovent Republicà, Laura Roger, va fer una presentació personal del candidat, agraïnt els valors republicans ensenyats a la família i desitjant tota la sort del món en les properes eleccions municipals. En el seu torn, el candidat d'Esquerra Republicana, Ramir Roger, va fer una exposició de l'obra de govern feta per Esquerra Republicana en el darrer any i mig, després de la moció de censura que va permetre acabar amb 38 anys d'alcaldia socialista. El candidat va destacar els pressupostos participatius, la nova Oficina d'Atenció Ciutadana, la consulta popular feta l'estiu de 2017, el procés d'obertura de la ràdio Ona Malgrat, l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, la municipalització de les polítiques de turisme, la nova imatge del Mercat Municipal, o la preservació de patrimoni municipal. Després de repassar l'obra de govern, el candidat va exposar els seus propòsits pels propers quatre anys. El primer és aconseguir fer de Malgrat un poble equilibrat territorialment, que posi en valor el seu Patrimoni arquitectònic, cultural i paisatgístic. També treballar per tal que hi hagi uns serveis públics dignes que garanteixin el benestar i la igualtat d’oportunitats dels malgratencs i malgratenques. I per acabar, un poble endreçat, que mantingui en bon estat els espais públics i un Ajuntament més àgil, eficient i comprensible pels veïns i veïnes. Per acabar l'acte, el portaveu adjunt d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, va agrair la feina que fan dia a dia els regidors i alcaldes arreu del territori, i va donar tot el suport al candidat Ramir Roger per tal de poder tenir un alcalde d'Esquerra Republicana a Malgrat de Mar el proper any 2019.

Acte de presentació de Ramir Roger com a candidat a l'alcaldia

Esquerra Republicana de Malgrat farà un acte de presentació del seu cap de llista per a les properes eleccions municipals el divendres 30 de novembre a les 19h al Centre Cultural. El candidat Ramir Roger rebrà el suport de Gabriel Rufián, portaveu adjunt d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, que intervindrà a l’acte. Amb aquest acte d’inici de la precampanya el candidat explicarà la feina feta pels regidors republicans al govern municipal, així com la seva visió dels reptes que afrontarà el municipi de Malgrat en els propers anys. El diputat Rufián exposarà la importància de continuar construint municipis republicans i de progrés arreu del territori en les eleccions municipals del proper 26 de maig. Ramir Roger és actualment primer tinent d’alcaldia i va ser escollit candidat d’Esquerra Republicana el passat 20 de juny, i encapçalarà per segon cop la candidatura republicana a les eleccions municipals després de ser candidat l’any 2015.

Pep Aulet

Ens ha deixat en Josep Aulet, en Pep

Ens ha deixat el nostre company i amic Josep Aulet i Mullera, en Pep. Et recordarem sempre, tal com eres, lluitador, auster, ple d’energia i generós. Un referent pels qui estem vinculats a ERC Malgrat, per la teva implicació, sempre hi eres, el primer, disposat a col·laborar en el que calgués. Amb la teva esposa, l’Enriqueta, i altres 12 persones vau impulsar, el gener del 79, després de la llarga nit de la dictadura franquista, novament el partit de Macià i Companys a la nostra vila. També tinguéreu cura de treballar, juntament amb altres persones, per la cultura i l’esport organitzant Jocs Florals per Sant Jordi, posant en marxa Ràdio Malgrat o les primeres marxes populars en bicicleta. Molta i bona feina en temps complicats pel país. Des d'ERC Malgrat de Mar volem enviar tot el nostre suport a la seva família i amistats. Seguirem el teu exemple i mai abandonarem la lluita pels drets i llibertats nacionals! Bon viatge als guerrers que al seu poble són fidels. Fins sempre, Pep!  

Autocar des de Malgrat de Mar cap a Lledoners el proper 1 de novembre

El proper dijous 1 de novembre es durà a terme un gran acte reivindicatiu per la llibertat de les persones preses polítiques i el lliure retorn de les exiliades. L'elecció d'aquesta data correspon al primer aniversari de l’empresonament del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, motiu pel qual es convoca aquest acte al pla de Lledoners.   Sortirà un autobús des de Malgrat de Mar per facilitar-hi l'arribada. La sortida serà a les 14.45h al CAP de Malgrat.   El viatge amb autobús té un preu de 5 euros, i per reservar plaça s'ha d'enviar un correu electrònic a malgratmar@esquerra.cat o al telèfon 699.68.27.59   T'hi esperem!