Malgrat de Mar

Totes les notícies

El govern municipal impulsarà una consulta popular sobre un projecte d'inversió al PP7

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha anunciat que portarà a terme organitzarà una consulta popular per decidir si es tira endavant la proposta de construcció d'una àrea comercial a la zona d'Escultor Clarà. Aquesta consulta popular està prevista pel mes de juliol, hi tindran dret a vot els majors de 16 anys, amb vot presencial i tindrà un resultat vinculant. Serà una consulta popular no referendària, segons estipula la Llei de Consultes del Parlament. El govern municipal treballa en la preparació d'aquest procés de participació ciutadana, seguint alguns exemples recents com és el cas d'Arenys de Munt i Salt, els quals també han celebrat consultes sobre projectes urbans.  Es sotmetrà a votació de la ciutadania la construcció d'un complex que giraria al voltant d'una àrea comercial al sector del carrer de l'Escultor Clarà, amb una coneguda marca esportiva, tres supermercats, restaurants, una benzinera i també habitatges.    El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger (ERC), ha explicat que el govern municipal vol prendre una decisió sobre la zona comercial del carrer de l'Escultor Clarà "coneixent l'opinió de la ciutadania". "Estem treballant per articular aquesta consulta i ja informarem amb tots els detalls sobre com la portarem a terme", ha detallat el regidor.   

El govern municipal aprova el full de ruta per la implantació de l’administració electrònica

El passat dimarts, la Junta de Govern Local va aprovar un document ordenat i prioritzat del conjunt d’actuacions que seran necessàries per tal de poder disposar d’una bona gestió documental electrònica, un sistema previst a la nova normativa de procediment administratiu. Aquesta es basada en una administració sense paper, basada en el funcionament electrònic que estalvia costos i que reforça les facilitats per la ciutadania i les empreses. La Comissió Municipal d’Administració Electrònica, presidida pel regidor Ramir Roger (ERC), ha fet un treball conjunt per tal d’elaborar un document complert i fet a mida per l’Ajuntament de Malgrat. El document també inclou que per dur a terme aquesta adaptació amb garanties caldrà dotar-ho de recursos econòmics i humans. Des de l'Àrea de Govern Obert el regidor Ramir Roger treballa per garantir una comunicació bidireccional i transparent entre l'Ajuntament i la ciutadania, i perquè aquesta pugui participar en la presa de decisions polítiques.  

86 anys del 12 d'abril de 1931

Tal dia com avui de fa 86 anys, el 12 d'abril de 1931, ERC guanyava les eleccions municipals a Malgrat de Mar, amb un resultat clar que els donava 7 dels 11 regidors de l'Ajuntament, una victòria esclatant. Al cap de dos dies, els malgratencs s'assabentaven de la proclamació de la República mitjançant Ràdio Barcelona, i van sortir al carrer a celebrar-ho. Com que Francesc Macià va demanar per carta la confirmació oficial urgent de l'alcalde del municipi, el dimecres 15 d'abril es va celebrar Ple Municipal per prendre possessió, i es va nomenar al republicà Francesc Arnau i Cortina com a alcalde de Malgrat, i a Salvador Buñol i Regí com a primer tinent d'alcalde (encara que el candidat que havia aconseguit més vots a les eleccions municipals havia estat Miquel Verdaguer i Soler). La sessió s'aixecà amb crits de visques a la República. El nou Ajuntament es tornaria a reunir el dia 21 d'abril per constituir les Comissions d'Hisenda, Governació i Foment, i delegar en alguns regidors la cura dels diferents serveis del municipi. L'alcalde Arnau i Cortina va dur a terme una bona gestió al capdavant de l'Ajuntament: pavimentació de tots els carrers, millora de les escoles municipals, construcció d'un nou escorxador...). Només 4 mesos després de les eleccions municipals, el Ple de 28 d'agost de 1931 va aprovar l'avantprojecte d'asfaltatge dels carrers de Malgrat, un tema molt reivindicat en els darrers anys. 86 anys després, seguim treballant pel poble de Malgrat i per la República Catalana.

S'aprova la moció d'ERC sobre el desdoblament de l'autovia A2 per unanimitat

La moció presentada i debatuda ahir al Ple Municipal de l'Ajuntament de Malgrat, a instàncies del Grup Municipal d'Esquerra Republicana, va ser aprovada per unanimitat dels 17 regidors que formen el plenari municipal. Aquesta moció demanava el desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, i instava al Ministerio de Fomento a que reconegui el caràcter estratègic d'aquesta carretera, per on passen més de 20.000 vehicles diaris. Aquesta infraestructura és una de les principals reivindicacions del nostre territori, per la seva connectivitat dels pobles de l'Alt Maresme amb la demarcació de Girona, i perquè fins ara ha estat en un estat molt defectuós que ha causat un greu perjudici a la població afectada. En aquest ple ordinari del mes d'abril el govern va donar compte del projecte del tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera, pressupostat amb 138.047, 34 €. També es van renovar els membres del Consell municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, que no es reuneix des del mes d'abril del 2015 i que el nou govern vol tornar a impulsar. com també el Consell Escolar Municipal, i el Consell Municipal de Medi Ambient, així com treballar en la creació de nous consells sectorials per tal de dinamitzar el teixit associatiu del municipi i redactar un Reglament de Participació Ciutadana.  

ERC presenta al Ple d'abril una moció pel desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet i Tordera

Des del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament presentarem al Ple Municipal del proper dijous 6 d'abril una moció demanant el desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, i instant al Ministerio de Fomento a que reconegui el caràcter estratègic d'aquesta carretera, per on passen més de 20.000 vehicles diaris. Aquesta infraestructura és una de les principals reivindicacions del nostre territori, per la seva connectivitat dels pobles de l'Alt Maresme amb la demarcació de Girona, i perquè fins ara ha estat en un estat molt defectuós que ha causat un greu perjudici a la població afectada.  

Més de 100 persones a la calçotada d'ERC Malgrat

Un dia assolellat ens ha acompanyat en una nova edició de la calçotada popular organitzada per Esquerra Republicana de Malgrat de Mar. Més d'un centenar de persones han compartit un migdia amb nosaltres a la Plaça de Ca l'Arnau, gaudint d'una menú de calçotada i d'un sol que ens ha acompanyat durant tota la jornada. Després d'uns parlaments de la presidenta de la secció local, Teresa Verdaguer, i del 1r tinent d'alcade, Ramir Roger, aquest any la secció local ha volgut donar un detall a la parella d'en Pep Aulet i l'Enriqueta pels seus més de 35 anys de suport a Esquerra Republicana de Malgrat de Mar.

ERC organitza una calçotada popular

La secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat organitzem una calçotada popular, el proper diumenge 19 de març a les 14h a la Plaça de Ca l'Arnau (si fa mal temps, tenim també la Capella de l'Antic Hospital). Per dinar tindrem calçots del Pla de Grau, botifarra, pa amb tomàquet, salsa pels calçots, aigua, vi i postres. El preu total del dinar serà de 10€. Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, podeu confirmar la vostra assistència al correu electrònic malgratmar@esquerra.org. La secció local d'ERC Malgrat us animem a venir i a passar una bona estona tots plegats. Salutacions i ens hi veiem!  

Foto: Servei de Premsa de l'Ajuntament de Malgrat

ERC treballarà per disposar de 145.000 euros per poder equipar l'Escola Municipal d'Adults

El regidor d'Hisenda, Ramir Roger, ha explicat durant la roda de premsa d'aquest matí que s'està estudiant poder aconseguir l'import de 145.000 euros que calen per afrontar la despesa per equipar l'Escola Municipal d'Adults. Els recursos aniran destinats a comprar equipament informàtic, pissarres digitals, nou mobiliari, la legalització de la instal·lació elèctrica i la contractació d'un enginyer. El càlcul econòmic aproximat que ha previst el govern puja a més de 145.000 euros. Aquest imprevist es deu a que l'anterior govern no havia planificat l'homologació de l'Escola Municipal d'Adults, ni el seu equipament necessari per tal de tenir unes condicions dignes. Per això no podrà reprendre la seva activitat a l'edifici de les antigues cases dels mestres fins al mes de setembre.

La regidora de Turisme, Ester Martínez, ha visitat la zona afectada pels temporals

Aquest matí la regidora de Turisme, Ester Martínez (ERC) ha visitat la zona afectada pels temporals del Camí de la Pomareda, en la trobada que han tingut sobre el terreny el nou govern municipal, el delegat del govern espanyol i la cap de la demarcació de Costes de l'Estat per veure els desperfectes causats fa unes setmanes en aquella zona del municipi. Les obres per arreglar la zona començaran la setmana vinent i tindran una durada de 3 mesos, i el govern municipal ha estimat els costos de reparació del camí en 226.115,17 euros. Des del govern municipal es demanarà un estudi mediambiental per saber quin pot ser l'impacte de la construcció d'una escullera al delta de La Tordera.