Malgrat de Mar

Totes les notícies

Esquerra Republicana inicia la preparació de les properes eleccions municipals

La secció local d’Esquerra Republicana de Malgrat de Mar va iniciar el procés de preparació de les eleccions municipals amb una assemblea el passat dilluns al vespre, amb l’aprovació de la Comissió Electoral que conduirà aquest procés. Aquesta estarà formada per 5 persones que vetllaran perquè la confecció de la llista es dugui a terme respectant la normativa interna i amb transparència. Quan falta gairebé un any per les properes eleccions municipals, els republicans comencen a treballar per arribar al 2019 amb la màxima força per presentar una candidatura formada per homes i dones compromesos en aplicar polítiques  republicanes a l’Ajuntament. Com a novetat, totes les candidatures d’Esquerra Republicana hauran de ser obligatòriament llistes cremallera per garantir així l’absoluta paritat entre homes i dones. Esquerra Republicana té previst elegir a la persona que optarà a l’alcaldia de Malgrat durant el mes de juny.

ERC valora positivament el primer any del nou govern municipal

Avui dijous 1 de febrer de 2018 fa justament un any de la moció de censura que va permetre un nou govern a Malgrat, en el que participa el Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM. Un any que ha passat molt ràpid i que també ens ha permès fer molta feina des del govern municipal, al capdavant de les regidories que són responsabilitat d'Esquerra Republicana. Dèiem fa 1 any que iniciàvem una nota etapa en la història de Malgrat, i creiem que ha sigut així. Formem part d'un govern on hi ha diàleg entre els diferents partits que l'integren, i que dialoga també amb la ciutadania per decidir les qüestions més rellevants del poble de Malgrat. En aquest any de govern municipal, els regidors d'Esquerra Republicana-AM han dut a terme una tasca molt intensa, i han tirat endavant molts projectes: l'organització de la consulta popular del sector PP7, el procés participatiu pel pressupost de l’any 2018, la Creació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, un nou impuls tècnic i de programació d’Ona Malgrat, la nova Oficina de Turisme, la remunicipalització de la gestió de les polítiques de turisme, la dinamització del mercat municipal, el diàleg amb els agents econòmics del poble, la demanda d'un cicle formatiu de grau mitjà en agricultura agroecològica, una nova ubicació de les Barraques per motius de seguretat, o les Jornades Commemoratives del 80è aniversari de l'enfonsament del vaixell "Ciudad de Barcelona" davant la platja de Malgrat Des d'Esquerra Republicana volem agrair la feina que fan dia a dia els nostres regidors a l'Ajuntament de Malgrat, i seguirem treballant com sempre al servei del poble de Malgrat.

ERC organitza una calçotada republicana el proper 4 de febrer

La secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat de Mar organitzarà un any més una calçotada republicana, que serà el proper diumenge 4 de febrer a les 14h a la Plaça de Ca l'Arnau (si fa mal temps, tenim també la Capella de l'Antic Hospital). Per dinar tindrem calçots, botifarra, pa amb tomàquet, salsa pels calçots, beguda, postres i cafè. El preu total del dinar serà de 9€ pels adults, i 6€ pels infants. Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, podeu confirmar la vostra assistència al correu electrònic malgratmar@esquerra.cat. La secció local d'ERC Malgrat us animem a venir i a passar una bona estona tots plegats. L'any passat més d'un centenar de persones van assistir a la calçotada popular, gaudint d'una menú de calçotada i d'un sol que va acompanyar durant tota la jornada.

La diputada d'ERC Mònica Palacín es troba amb la militància i apoderats de Malgrat de Mar

Esquerra Republicana de Malgrat va realitzar ahir dilluns al vespre una trobada interna on la militància i les persones que van fer d'apoderades a les eleccions del passat 21 de desembre van poder conversar amb la diputada d'ERC a la comarca, Mònica Palacín. Un mes després de les eleccions, la diputada va voler agrair la tasca realitzada durant la campanya electoral i el mateix dia de les eleccions, on més de 60 apoderats i apoderades d'Esquerra Republicana van vetllar per la normalitat democràtica als col·legis electorals. La diputada ha valorat molt positivament l'acord assolit per la formació de la Mesa del Parlament, presidida per Roger Torrent d'Esquerra Republicana, i ha donat molta importància en poder formar govern el més aviat possible per tal de revertir l'article 155 i tornar les institucions a la normalitat democràtica.

Més de 180 persones participen de la XXXIX Bicicletada de Sant Esteve

Aquest dimarts de Sant Esteve al matí més de 150 persones s'han trobat a les Peixateries Velles per fer un any més la tradicional volta amb bicicleta del dia de Sant Esteve. Després del recorregut, més llarg de l'habitual, hi ha hagut una xocolatada al final de la ruta, a Can Campassol, i posteriorment els més menuts han pogut fer cagar el tió. El dia ha acompanyat, i tot el risc de pluja al final del matí el sol ens ha acompanyat i hem pogut fer la bicicletada amb tota normalitat. La Secció Local d'ERC agraeix a tothom que va participar de la bicicletada així com a totes les persones que ens van donar un cop de mà en l'organització. Gràcies per haver volgut compartir aquest matí amb nosaltres, i esperem retrobar-vos-hi l'any vinent, en què celebrarem ja la 40ena Bicicletada de Sant Esteve.

Esquerra Republicana - Catalunya SÍ aconsegueix els millors resultats de la història a Malgrat de Mar

La candidatura d'Esquerra Republicana - Catalunya SÍ va aconseguir el passat dijous 21 de desembre el millor resultat de la història a Malgrat de Mar, amb un total de 2.393 vots, esdevenint la segona força al municipi de Malgrat. Amb un percentatge de vot del 22,60% i una participació històrica del 79,17%, la candidatura liderada per Oriol Junqueras assoleix uns resultats molt bons al nostre municipi. Les tres candidatures independentistes van sumar un total de 5.133 vots, i un percentatge del 48,47% dels vots. La candidatura d'Esquerra Republicana - Catalunya SÍ també vol agraïr als més de 60 apoderats i apoderades que van col·laborar en aquesta jornada electoral, per tal de vetllar un funcionament correcte de les eleccions al Parlament de Catalunya al nostre municipi. Podeu consultar els resultats electorals del 21 de desembre al següent enllaç

Xerrada "La República Catalana, un país d'acollida", amb Oriol Amorós

La secció local d’ERC Malgrat de Mar ha organitzat pel proper dijous 23 de novembre una xerrada amb Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, amb el títol “La República Catalana, un país d’acollida”. Serà a partir de les 20h a la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar. Us hi esperem!

Gràcies per tantes botifarrades a la Hispanitat!

Després de molts anys trobant-nos el matí del 12 d'octubre, primer a les Peixateries Velles i després a la Plaça de Ca l'Arnau per esmorzar i fer un obert de Bitlles Catalanes, aquest any la secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat de Mar hem decidit no celebrar-ne cap més edició. Fa uns anys que sempre anàvem dient que seria la última, però després del referèndum de l'1 d'octubre, creiem que aquesta vegada sí que el més oportú és deixar de celebrar la Botifarrada a la Hispanitat, atès que el que toca és aplicar els resultats, i deixar enrere el que havíem fet mentres el país transitava de l'autonomisme al sobiranisme. En una setmana decisiva per implementar els resultats sorgits de l'1 d'octubre, és hora d'actuar amb mentalitat de nova República, i per aquest motiu deixar enrere la celebració d'aquesta diada contra la Hispanitat, cosa que a partir d'ara correspondrà decidir a la ciutadania que seguirà formant part del Regne d'Espanya. Per últim, volem agrair a totes les persones que en els darrers anys hi han participat, ja sigui com a organitzadors o com a assistents. Hem passat molt bones estones al vostre costat, i us ho agraim.

A Malgrat també votarem el proper 1 d’octubre

Comunicat d’Esquerra Republicana de Malgrat sobre la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre Reunida ahir dia 7 de setembre, l'Executiva Local d'ERC Malgrat vol comunicar que davant els moments transcendentals viscuts al Parlament de Catalunya durant els dies 6 i 7 de setembre, amb l’aprovació de la Llei del referèndum d'autodeterminació, la signatura del decret de convocatòria, i l’aprovació de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República: 1. Esquerra Republicana de Malgrat mostra el seu total suport a les tasques que estan duent a terme els diputats i diputades del Parlament de Catalunya, i el Govern de la Generalitat de Catalunya. 2. Esquerra Republicana de Malgrat celebra la signatura del Decret de l’Ajuntament de Malgrat, de suport al referèndum del proper 1 d’octubre, i totes les mesures que es prenguin per tal de facilitar l’organització d’aquest referèndum al nostre municipi. 3. Esquerra Republicana de Malgrat fa una crida a la ciutadania de Malgrat a participar, de manera democràtica i cívica, en la votació prevista pel diumenge 1 d’octubre Esquerra Republicana de Malgrat Malgrat de Mar, 8 de setembre de 2017