Malgrat de Mar

Totes les notícies

Esquerra Republicana - Catalunya SÍ aconsegueix els millors resultats de la història a Malgrat de Mar

La candidatura d'Esquerra Republicana - Catalunya SÍ va aconseguir el passat dijous 21 de desembre el millor resultat de la història a Malgrat de Mar, amb un total de 2.393 vots, esdevenint la segona força al municipi de Malgrat. Amb un percentatge de vot del 22,60% i una participació històrica del 79,17%, la candidatura liderada per Oriol Junqueras assoleix uns resultats molt bons al nostre municipi. Les tres candidatures independentistes van sumar un total de 5.133 vots, i un percentatge del 48,47% dels vots. La candidatura d'Esquerra Republicana - Catalunya SÍ també vol agraïr als més de 60 apoderats i apoderades que van col·laborar en aquesta jornada electoral, per tal de vetllar un funcionament correcte de les eleccions al Parlament de Catalunya al nostre municipi. Podeu consultar els resultats electorals del 21 de desembre al següent enllaç

Xerrada "La República Catalana, un país d'acollida", amb Oriol Amorós

La secció local d’ERC Malgrat de Mar ha organitzat pel proper dijous 23 de novembre una xerrada amb Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, amb el títol “La República Catalana, un país d’acollida”. Serà a partir de les 20h a la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar. Us hi esperem!

Gràcies per tantes botifarrades a la Hispanitat!

Després de molts anys trobant-nos el matí del 12 d'octubre, primer a les Peixateries Velles i després a la Plaça de Ca l'Arnau per esmorzar i fer un obert de Bitlles Catalanes, aquest any la secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat de Mar hem decidit no celebrar-ne cap més edició. Fa uns anys que sempre anàvem dient que seria la última, però després del referèndum de l'1 d'octubre, creiem que aquesta vegada sí que el més oportú és deixar de celebrar la Botifarrada a la Hispanitat, atès que el que toca és aplicar els resultats, i deixar enrere el que havíem fet mentres el país transitava de l'autonomisme al sobiranisme. En una setmana decisiva per implementar els resultats sorgits de l'1 d'octubre, és hora d'actuar amb mentalitat de nova República, i per aquest motiu deixar enrere la celebració d'aquesta diada contra la Hispanitat, cosa que a partir d'ara correspondrà decidir a la ciutadania que seguirà formant part del Regne d'Espanya. Per últim, volem agrair a totes les persones que en els darrers anys hi han participat, ja sigui com a organitzadors o com a assistents. Hem passat molt bones estones al vostre costat, i us ho agraim.

A Malgrat també votarem el proper 1 d’octubre

Comunicat d’Esquerra Republicana de Malgrat sobre la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre Reunida ahir dia 7 de setembre, l'Executiva Local d'ERC Malgrat vol comunicar que davant els moments transcendentals viscuts al Parlament de Catalunya durant els dies 6 i 7 de setembre, amb l’aprovació de la Llei del referèndum d'autodeterminació, la signatura del decret de convocatòria, i l’aprovació de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República: 1. Esquerra Republicana de Malgrat mostra el seu total suport a les tasques que estan duent a terme els diputats i diputades del Parlament de Catalunya, i el Govern de la Generalitat de Catalunya. 2. Esquerra Republicana de Malgrat celebra la signatura del Decret de l’Ajuntament de Malgrat, de suport al referèndum del proper 1 d’octubre, i totes les mesures que es prenguin per tal de facilitar l’organització d’aquest referèndum al nostre municipi. 3. Esquerra Republicana de Malgrat fa una crida a la ciutadania de Malgrat a participar, de manera democràtica i cívica, en la votació prevista pel diumenge 1 d’octubre Esquerra Republicana de Malgrat Malgrat de Mar, 8 de setembre de 2017  

Esquerra Republicana expressa total suport a la política comunicativa del primer tinent d'alcalde

Després de la compareixença d’ahir del 1r tinent d’alcalde Ramir Roger davant el Ple Municipal, a sol·licitud dels grups del PSC i PP, per una suposada i infundada “censura de l’oposició a la ràdio municipal”, des d’Esquerra Republicana volem exposar que: 1- La compareixença demanada per la oposició es va demostrar totalment allunyada de la realitat després de l’exposició de les estadístiques dels minuts d’intervenció dels diferents grups polítics municipals a la ràdio municipal. El PSC ha intervingut entre el febrer i el juliol durant 69 minuts, Junts per Malgrat 47 minuts, Esquerra Republicana 69 minuts, el PDECat 73 minuts, la CUP 51 minuts i el PP 51 minuts. Des d'Esquerra Republicana no entenem com es pot acusar al govern de censurar la oposició davant d'aquestes estadístiques. 2- Davant les estadístiques que van demostrar clarament que els arguments de la oposició eren totalment infundats, el PSC i el PP van voler canviar de tema i van traslladar el debat a un document d'assessorament en comunicació institucional i no sobre l'objecte de la compareixença que era el reglament que suposadament s'estava incomplint. 3- La pluralitat informativa a la ràdio ha estat totalment garantida atès que la pròpia normativa expressa que la retransmissió dels Plens Municipals garanteixen suficientment el dret d’accés als mitjans de comunicació. 4- Qualsevol Grup Municipal de l’Ajuntament té la possibilitat d’anar a la ràdio diàriament si aquest genera qualsevol notícia. 5-  Esquerra Republicana mostra el seu suport absolut al 1r tinent d'alcalde Ramir Roger pels canvis que s'han fet en la política comunicativa de l'Ajuntament al capdavant de la Regidoria de Comunicació, i lamenta que la oposició confongui una política comunicativa que no els agrada amb una infundada censura de la oposició.  

PER QUÈ DIEM NO A LA MODIFICACIÓ DEL POUM AL SECTOR PP7 ESCULTOR CLARÀ

Si voleu conèixer els motius que ens porten a demanar el NO en aquesta consulta popular, els podeu trobar en l'arxiu adjunt. Hem basat el nostre posicionament en base a sis eixos que hi trobareu desenvolupats: 1- Habitatges/Població 2-Serveis 3- Comerç 4-Llocs de treball 5-Habitatge protegit 6-Hisenda Municipal Hi defensem el que sempre hem defensat: Un Malgrat que creixi de manera sostenible i ordenada, amb uns serveis públics que puguin garantir el benestar de la gent de Malgrat, i un Malgrat amb identitat pròpia que no es converteixi en una ciutat més de l'àrea metropolitana.

Esquerra Republicana inicia la campanya per demanar el NO a la consulta popular sobre el PP7

La presidenta de la secció local d’Esquerra Republicana de Malgrat, Teresa Verdaguer, i el secretari d’organització de la secció local, Xavier Roger, van presentar ahir en una roda de premsa el posicionament d’Esquerra Republicana a la campanya de la consulta popular sobre el PP7 que es celebrarà els dies 20, 21 i 22 de juliol. Verdaguer va exposar que s’ha produït en les darreres setmanes un debat entre militants i simpatitzants d’Esquerra Republicana, per tal de decidir una posició i una argumentació sobre la consulta popular, i finalment la majoria va optar per fer campanya pel NO. La presidenta de la secció local ha defensat que “és el més coherent amb el model de poble que hem defensat sempre per Malgrat, que no creixi de manera desmesurada i on tinguem uns serveis públics preparats per atendre a la població que tenim a Malgrat”. Roger ha exposat els 6 eixos temàtics en els quals s’agrupen els arguments d’Esquerra Republicana per defensar el NO, entre els quals hi ha que Malgrat ja ha patit en els darrers anys un creixement de població molt superior a la mitjana de Catalunya, i per tant que s’està en contra de la construcció de 260 nous habitatges, tenint en compte a més que a Malgrat hi ha més de 1.100 habitatges buits. Pel que fa al comerç, Esquerra Republicana defensa un model comercial de proximitat i arrelat a la trama urbana ja existent, i per potenciar les zones comercials que han estat abandonades en els últims 10 o 15 anys, i no per grans superfícies que facin que Malgrat sigui un municipi igual que molts d’altres i perdi la seva identitat. Pel que fa als llocs de treball, Esquerra Republicana exposa que no s’han quantificat, i que en qualsevol cas, tots els ciutadans visquin on visquin tindran les mateixes possibilitats de ser contractats, i per tant el fet que s’instal·li a Malgrat no suposaria cap privilegi pels malgratencs i malgratenques. Per acabar, la proposta que fa Esquerra Republicana per aquesta zona del municipi és que si un dia s’ha urbanitzar perquè això pugui ser beneficiós pel poble, sigui amb molts menys habitatges, que siguin de caràcter unifamiliar, on s’hi ubiqui un nou institut, amb zones verdes i amb algun equipament que no ha de ser obligatòriament de caràcter municipal.

La regidora de Turisme, Ester Martínez, ha inaugurat la nova Oficina de Turisme

El passat dimecres 21 de juny es va inaugurar la nova Oficina de Turisme de Malgrat, un local de 40 metres quadrats ubicat a la Plaça de l'Àncora, la mateixa plaça on hi havia hagut des del 2006 el mòdul prefabricat que ha fet d'Oficina de Turisme en els darrers anys. L'acte d'inauguració de la nova Oficina de Turisme va ser conduit per la regidoria de Turisme, Ester Martínez (ERC), i l'alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa (JxM). Durant la presentació també es va fer pública la nova pàgina web de l'àrea de Turisme de Malgrat, que podeu visitar a www.turismemalgrat.com. Esperem que aquest nou local adequat com a Oficina de Turisme sigui de la màxima utilitat pels visitants que vindran a Malgrat en els propers mesos, en una temporada turística que esperem que sigui un èxit.

ERC demana finançar el Passeig Marítim, l'Avinguda Mediterrània i la pista polivalent amb els Pressupostos de l'Estat

Ahir els senadors Bernat Picornell i Quim Ayats, del Grup Parlamentari d'ERC al Senat, van visitar Malgrat de Mar i van mantenir una reunió amb els regidors d'ERC Ramir Roger i Ester Martínez, i amb l'alcaldessa Carme Ponsa. En el transcurs de la visita van exposar les 3 inversions relacionades amb Malgrat que ERC ha demanat finançar mitjançant els Pressupostos Generals de l'Estat, per un total de 9,4 milions d'euros. La primera inversió seria un nou Passeig Marítim per Malgrat de Mar, un projecte que ja està redactat encara que en caldria alguna revisió en aspectes com, per exemple, el carril bici. Aquest projecte té un cost de gairebé 7 milions d'euros i és molt necessari perquè l'actual Passeig es troba molt degradat i perjudica el potencial turístic i econòmic del municipi. La segona inversió seria l'obertura de l'Avinguda Mediterrània i connexió amb el carrer St. Elm. El projecte està redactat i la seva despesa es calcula entorn d'1,5 milions d'euros. La tercera inversió seria la construcció d'una pista polivalent, un projecte molt necessari per l'activitat cultural i esportiva de les entitats del poble que es troben mancades d'espai pel seu desenvolupament. El projecte tindria un cost d'entre 800 i 900 mil euros.