Malgrat de Mar

Totes les notícies

Més de 180 persones assisteixen al Sopar Groc Solidari

Ahir dissabte 28 de juliol un total de 186 persones van contribuir a recaptar fons per l'Associació Catalana de Drets Civils, assistint al Sopar Groc Solidari organitzat per Esquerra Republicana de Malgrat. L'acte va comptar amb la presència del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i familiars de l'Oriol Junqueras. El vicepresident Aragonès va explicar que hi ha tota una causa general contra l'independentisme organitzada per les elits judicials de l'Estat, i que això provoca aquest empresonament i aquest exili injustos dels líders polítics i socials de l'independentisme. Els familiars d'Oriol Junqueras van explicar l'experiència que estava passant la família, i va agrair el suport i l'organització d'aquest com aquest, per poder finançar els viatges a les presons o les despeses jurídiques dels processos judicials. En els propers dies farem públic els diners que es van recaptar. Des d'Esquerra Republicana volem agrair a totes les persones que van assistir a l'acte, així com a tothom que ens va ajudar per tal que fos un èxit.

Esquerra Republicana anima a la ciutadania a votar als Pressupostos Participatius

Esquerra Republicana, formació política que actualment gestiona entre d'altres la Regidoria de Partipació Ciutadana de l'Ajuntament de Malgrat, fa una crida a la ciutadania del municipi a votar durant els propers dies i fins al 18 de juliol al procés de Pressupostos Participatius 2018. Tots els malgratencs i malgratenques que tinguin més de 16 anys poden votar a través de la plataforma web Malgrat Decideix, on s'hauran de registrar, o també es pot votar presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadanà de l'Ajuntament al carrer del Carme.  Es pot escollir entre les 8 propostes finalistes fins arribar als 180.000 euros com a màxim i als 36.000 euros com a mínim, escollint entre les següents opcions: Millora de la plaça Catalunya  Remodelació i sanejament de la plaça de Ca l’Arnau Millora de la mobilitat en bicicleta (carrils i aparcaments) Millora d’algunes voreres que estaven en mal estat  Condicionar el solar de l’antic escorxador Compra de tendalls desmuntables que serveixen per fer ombra a l’estiu per les activitats a l’aire lliure Plafons informatius als edificis catalogats com a béns d’interès local Concurs per pintar murals a diferents parets i fer un gran mural d’entrada al poble Des d'Esquerra Republicana ens sentim orgullosos d'haver estat pioners en l'elaboració d'uns Pressupostos Participatius que posin 180.000 euros al servei de la decisió de la ciutadania.

Ramir Roger és escollit candidat d’ERC a l’alcaldia de Malgrat

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Ramir Roger, ha estat escollit candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Malgrat per les eleccions municipals del proper maig del 2019, per unanimitat dels assistents.   D’aquesta manera Ramir Roger ha renovat la confiança de militants, simpatitzants i amics d’Esquerra Republicana de Malgrat de Mar per tal de tornar a encapçalar la candidatura republicana després de ser candidat l’any 2015.   Durant el seu discurs, Ramir Roger ha agraït el suport rebut i ha posat en valor el compromís d’Esquerra Republicana per treballar pel poble de Malgrat, i l’experiència adquirida en els darrers mesos al govern municipal, en el qual ha exercit com a primer tinent d’alcaldia i regidor de Govern Obert.   Ramir Roger ha volgut reivindicar la feina feta pels 3 regidors d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Malgrat, i ha destacat la importància del proper mandat 2019-2023, on la força d’Esquerra Republicana serà fonamental per tal de seguir transformant el poble de Malgrat i seguir tenint un Ajuntament republicà.   Amb la proclamació del cap de llista, Esquerra Republicana de Malgrat encara el repte de les eleccions municipals 2019 amb la voluntat de presentar a la ciutadania una llista electoral formada per persones republicanes que representin la diversitat del poble de Malgrat.

Esquerra Republicana de Malgrat obre el termini de presentació de candidatures a cap de llista a les eleccions municipals

La secció local d’Esquerra Republicana de Malgrat ha obert el termini de presentació de candidatures per aquelles persones que vulguin optar a ser la persona candidata dels republicans a l’alcaldia per les properes eleccions municipals. L’Assemblea Local d’Esquerra Republicana de Malgrat es celebrarà el proper dimecres 20 de juny, on hi estan convocats i amb dret a vot els militants, simpatitzants, amics i els militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana majors de 18 anys. Qualsevol persona que sigui militant, simpatitzant, o amic d’Esquerra Republicana de Malgrat de Mar podrà presentar candidatura si obté l’aval del 20% de la militància o és proposat per l’Executiva Local. El període de recollida de signatures acabarà el dia 19 de juny. Un cop escollida la persona candidata dels republicans a l’alcaldia de Malgrat, Esquerra Republicana començarà a treballar per configurar una candidatura guanyadora formada per dones i homes preparats per governar Malgrat amb polítiques republicanes. La candidatura garantirà l'absoluta paritat entre homes i dones ja que serà obligatòriament una llista cremallera.  

Ramir Roger assisteix a l’entrega del Segell Infoparticipa de la UAB

El primer tinent d’alcalde i regidor de Govern Obert de l’Ajuntament de Malgrat, Ramir Roger (ERC), ha assistit aquest dimecres a l’entrega del Segell Infoparticipa creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, juntament amb l’alcaldessa del municipi, Carme Ponsa (JxM). Aquest segell s’entrega després que s’hagi avaluat que la pàgina web de l’Ajuntament de Malgrat hagi complert amb el 94% dels indicadors. L’entrega dels guardons s’ha celebrat a l’auditori de l’edifici del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Esquerra Republicana inicia la preparació de les properes eleccions municipals

La secció local d’Esquerra Republicana de Malgrat de Mar va iniciar el procés de preparació de les eleccions municipals amb una assemblea el passat dilluns al vespre, amb l’aprovació de la Comissió Electoral que conduirà aquest procés. Aquesta estarà formada per 5 persones que vetllaran perquè la confecció de la llista es dugui a terme respectant la normativa interna i amb transparència. Quan falta gairebé un any per les properes eleccions municipals, els republicans comencen a treballar per arribar al 2019 amb la màxima força per presentar una candidatura formada per homes i dones compromesos en aplicar polítiques  republicanes a l’Ajuntament. Com a novetat, totes les candidatures d’Esquerra Republicana hauran de ser obligatòriament llistes cremallera per garantir així l’absoluta paritat entre homes i dones. Esquerra Republicana té previst elegir a la persona que optarà a l’alcaldia de Malgrat durant el mes de juny.

ERC valora positivament el primer any del nou govern municipal

Avui dijous 1 de febrer de 2018 fa justament un any de la moció de censura que va permetre un nou govern a Malgrat, en el que participa el Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM. Un any que ha passat molt ràpid i que també ens ha permès fer molta feina des del govern municipal, al capdavant de les regidories que són responsabilitat d'Esquerra Republicana. Dèiem fa 1 any que iniciàvem una nota etapa en la història de Malgrat, i creiem que ha sigut així. Formem part d'un govern on hi ha diàleg entre els diferents partits que l'integren, i que dialoga també amb la ciutadania per decidir les qüestions més rellevants del poble de Malgrat. En aquest any de govern municipal, els regidors d'Esquerra Republicana-AM han dut a terme una tasca molt intensa, i han tirat endavant molts projectes: l'organització de la consulta popular del sector PP7, el procés participatiu pel pressupost de l’any 2018, la Creació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, un nou impuls tècnic i de programació d’Ona Malgrat, la nova Oficina de Turisme, la remunicipalització de la gestió de les polítiques de turisme, la dinamització del mercat municipal, el diàleg amb els agents econòmics del poble, la demanda d'un cicle formatiu de grau mitjà en agricultura agroecològica, una nova ubicació de les Barraques per motius de seguretat, o les Jornades Commemoratives del 80è aniversari de l'enfonsament del vaixell "Ciudad de Barcelona" davant la platja de Malgrat Des d'Esquerra Republicana volem agrair la feina que fan dia a dia els nostres regidors a l'Ajuntament de Malgrat, i seguirem treballant com sempre al servei del poble de Malgrat.

ERC organitza una calçotada republicana el proper 4 de febrer

La secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat de Mar organitzarà un any més una calçotada republicana, que serà el proper diumenge 4 de febrer a les 14h a la Plaça de Ca l'Arnau (si fa mal temps, tenim també la Capella de l'Antic Hospital). Per dinar tindrem calçots, botifarra, pa amb tomàquet, salsa pels calçots, beguda, postres i cafè. El preu total del dinar serà de 9€ pels adults, i 6€ pels infants. Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, podeu confirmar la vostra assistència al correu electrònic malgratmar@esquerra.cat. La secció local d'ERC Malgrat us animem a venir i a passar una bona estona tots plegats. L'any passat més d'un centenar de persones van assistir a la calçotada popular, gaudint d'una menú de calçotada i d'un sol que va acompanyar durant tota la jornada.

La diputada d'ERC Mònica Palacín es troba amb la militància i apoderats de Malgrat de Mar

Esquerra Republicana de Malgrat va realitzar ahir dilluns al vespre una trobada interna on la militància i les persones que van fer d'apoderades a les eleccions del passat 21 de desembre van poder conversar amb la diputada d'ERC a la comarca, Mònica Palacín. Un mes després de les eleccions, la diputada va voler agrair la tasca realitzada durant la campanya electoral i el mateix dia de les eleccions, on més de 60 apoderats i apoderades d'Esquerra Republicana van vetllar per la normalitat democràtica als col·legis electorals. La diputada ha valorat molt positivament l'acord assolit per la formació de la Mesa del Parlament, presidida per Roger Torrent d'Esquerra Republicana, i ha donat molta importància en poder formar govern el més aviat possible per tal de revertir l'article 155 i tornar les institucions a la normalitat democràtica.