Malgrat de Mar

Totes les notícies

ERC demana finançar el Passeig Marítim, l'Avinguda Mediterrània i la pista polivalent amb els Pressupostos de l'Estat

Ahir els senadors Bernat Picornell i Quim Ayats, del Grup Parlamentari d'ERC al Senat, van visitar Malgrat de Mar i van mantenir una reunió amb els regidors d'ERC Ramir Roger i Ester Martínez, i amb l'alcaldessa Carme Ponsa. En el transcurs de la visita van exposar les 3 inversions relacionades amb Malgrat que ERC ha demanat finançar mitjançant els Pressupostos Generals de l'Estat, per un total de 9,4 milions d'euros. La primera inversió seria un nou Passeig Marítim per Malgrat de Mar, un projecte que ja està redactat encara que en caldria alguna revisió en aspectes com, per exemple, el carril bici. Aquest projecte té un cost de gairebé 7 milions d'euros i és molt necessari perquè l'actual Passeig es troba molt degradat i perjudica el potencial turístic i econòmic del municipi. La segona inversió seria l'obertura de l'Avinguda Mediterrània i connexió amb el carrer St. Elm. El projecte està redactat i la seva despesa es calcula entorn d'1,5 milions d'euros. La tercera inversió seria la construcció d'una pista polivalent, un projecte molt necessari per l'activitat cultural i esportiva de les entitats del poble que es troben mancades d'espai pel seu desenvolupament. El projecte tindria un cost d'entre 800 i 900 mil euros.

Demà dijous es celebrarà el Ple Municipal del mes de juny

Us convidem a assistir al Ple Municipal del mes de juny, que es durà a terme demà dijous dia 1 de juny a partir de les 19h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, amb el següent ordre del dia:   1. Aprovació de l’acta de la sessió celebrada el dia 4 de maig de 2017.   2. Disposicions, acords i resolucions d’especial interès pel Consistori.   3. Modificació de pressupost mitjançant crèdit extraordinari i suplement de crèdit.   4. Aprovació del nomenclàtor oficial de les vies públiques, camins i equipaments municipals (2017)   5. Aprovació de les bases específiques reguladores dels ajuts per a l’adquisició de llibres escolars d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, curs 2017-2018.   6. Modificació del pacte de condicions dels empleats públics de Malgrat de Mar arts. 2.1, 2.4 i 2.10 de l’Annex II).   7. Modificació del “Conveni per la determinació de mutu acord de la indemnització dels bens i drets afectats per les obres del “Projecte actualitzat d’urbanització de l’Av. Barcelona entre l’Av. Colom i el c/ Ausiàs March” propietat del Sr. Jose Fontrodona Cardó”, per l’actualització dels terminis.   8. Aprovació de la revisió del Pla d’Acció Cultural   9. Moció del GPM PP sobre la no prolongació de la concessió dels peatges del Maresme per part del govern de la Generalitat.    10. Dació de compte dels decrets 804 a 1060/2017.   11. Precs i preguntes.  

ERC responsabilitza al PSC de no haver sabut dur a terme les negociacions per adquirir Can Palomo

Després que ahir l'ex-alcalde socialista Joan Mercader (PSC) afirmés que ERC no prioritza l'adquisició de la finca de can Palomo, el primer tinent d'alcalde Ramir Roger (ERC) ha respost que la situació actual és conseqüència directa de la nefasta gestió d'aquest assumpte per part de Mercader, atès que proposava als propietaris un calendari de pagament que no era possible per qüestions legals, i que va provocar un allunyament de les parts en les negociacions. Esquerra Republicana tampoc compartia l'objectiu del Partit dels Socialistes: construir un nou Ajuntament a la finca de can Palomo. Per ERC aquesta seria una gran despesa totalment innecesària en el moment actual, atès que l'edifici de l'Ajuntament i el seu entorn encara poden tenir utilitat en els propers anys. És per això que el nou govern va decidir que els diners que la Diputació de Barcelona posava a disposició de l'Ajuntament (800.000 euros) es reinvertiran en una pista polivalent a disposició de les entitats culturals i esportives de Malgrat.

El govern municipal impulsarà una consulta popular sobre un projecte d'inversió al PP7

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha anunciat que portarà a terme organitzarà una consulta popular per decidir si es tira endavant la proposta de construcció d'una àrea comercial a la zona d'Escultor Clarà. Aquesta consulta popular està prevista pel mes de juliol, hi tindran dret a vot els majors de 16 anys, amb vot presencial i tindrà un resultat vinculant. Serà una consulta popular no referendària, segons estipula la Llei de Consultes del Parlament. El govern municipal treballa en la preparació d'aquest procés de participació ciutadana, seguint alguns exemples recents com és el cas d'Arenys de Munt i Salt, els quals també han celebrat consultes sobre projectes urbans.  Es sotmetrà a votació de la ciutadania la construcció d'un complex que giraria al voltant d'una àrea comercial al sector del carrer de l'Escultor Clarà, amb una coneguda marca esportiva, tres supermercats, restaurants, una benzinera i també habitatges.    El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger (ERC), ha explicat que el govern municipal vol prendre una decisió sobre la zona comercial del carrer de l'Escultor Clarà "coneixent l'opinió de la ciutadania". "Estem treballant per articular aquesta consulta i ja informarem amb tots els detalls sobre com la portarem a terme", ha detallat el regidor.   

El govern municipal aprova el full de ruta per la implantació de l’administració electrònica

El passat dimarts, la Junta de Govern Local va aprovar un document ordenat i prioritzat del conjunt d’actuacions que seran necessàries per tal de poder disposar d’una bona gestió documental electrònica, un sistema previst a la nova normativa de procediment administratiu. Aquesta es basada en una administració sense paper, basada en el funcionament electrònic que estalvia costos i que reforça les facilitats per la ciutadania i les empreses. La Comissió Municipal d’Administració Electrònica, presidida pel regidor Ramir Roger (ERC), ha fet un treball conjunt per tal d’elaborar un document complert i fet a mida per l’Ajuntament de Malgrat. El document també inclou que per dur a terme aquesta adaptació amb garanties caldrà dotar-ho de recursos econòmics i humans. Des de l'Àrea de Govern Obert el regidor Ramir Roger treballa per garantir una comunicació bidireccional i transparent entre l'Ajuntament i la ciutadania, i perquè aquesta pugui participar en la presa de decisions polítiques.  

86 anys del 12 d'abril de 1931

Tal dia com avui de fa 86 anys, el 12 d'abril de 1931, ERC guanyava les eleccions municipals a Malgrat de Mar, amb un resultat clar que els donava 7 dels 11 regidors de l'Ajuntament, una victòria esclatant. Al cap de dos dies, els malgratencs s'assabentaven de la proclamació de la República mitjançant Ràdio Barcelona, i van sortir al carrer a celebrar-ho. Com que Francesc Macià va demanar per carta la confirmació oficial urgent de l'alcalde del municipi, el dimecres 15 d'abril es va celebrar Ple Municipal per prendre possessió, i es va nomenar al republicà Francesc Arnau i Cortina com a alcalde de Malgrat, i a Salvador Buñol i Regí com a primer tinent d'alcalde (encara que el candidat que havia aconseguit més vots a les eleccions municipals havia estat Miquel Verdaguer i Soler). La sessió s'aixecà amb crits de visques a la República. El nou Ajuntament es tornaria a reunir el dia 21 d'abril per constituir les Comissions d'Hisenda, Governació i Foment, i delegar en alguns regidors la cura dels diferents serveis del municipi. L'alcalde Arnau i Cortina va dur a terme una bona gestió al capdavant de l'Ajuntament: pavimentació de tots els carrers, millora de les escoles municipals, construcció d'un nou escorxador...). Només 4 mesos després de les eleccions municipals, el Ple de 28 d'agost de 1931 va aprovar l'avantprojecte d'asfaltatge dels carrers de Malgrat, un tema molt reivindicat en els darrers anys. 86 anys després, seguim treballant pel poble de Malgrat i per la República Catalana.

S'aprova la moció d'ERC sobre el desdoblament de l'autovia A2 per unanimitat

La moció presentada i debatuda ahir al Ple Municipal de l'Ajuntament de Malgrat, a instàncies del Grup Municipal d'Esquerra Republicana, va ser aprovada per unanimitat dels 17 regidors que formen el plenari municipal. Aquesta moció demanava el desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, i instava al Ministerio de Fomento a que reconegui el caràcter estratègic d'aquesta carretera, per on passen més de 20.000 vehicles diaris. Aquesta infraestructura és una de les principals reivindicacions del nostre territori, per la seva connectivitat dels pobles de l'Alt Maresme amb la demarcació de Girona, i perquè fins ara ha estat en un estat molt defectuós que ha causat un greu perjudici a la població afectada. En aquest ple ordinari del mes d'abril el govern va donar compte del projecte del tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera, pressupostat amb 138.047, 34 €. També es van renovar els membres del Consell municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, que no es reuneix des del mes d'abril del 2015 i que el nou govern vol tornar a impulsar. com també el Consell Escolar Municipal, i el Consell Municipal de Medi Ambient, així com treballar en la creació de nous consells sectorials per tal de dinamitzar el teixit associatiu del municipi i redactar un Reglament de Participació Ciutadana.  

ERC presenta al Ple d'abril una moció pel desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet i Tordera

Des del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament presentarem al Ple Municipal del proper dijous 6 d'abril una moció demanant el desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, i instant al Ministerio de Fomento a que reconegui el caràcter estratègic d'aquesta carretera, per on passen més de 20.000 vehicles diaris. Aquesta infraestructura és una de les principals reivindicacions del nostre territori, per la seva connectivitat dels pobles de l'Alt Maresme amb la demarcació de Girona, i perquè fins ara ha estat en un estat molt defectuós que ha causat un greu perjudici a la població afectada.  

Més de 100 persones a la calçotada d'ERC Malgrat

Un dia assolellat ens ha acompanyat en una nova edició de la calçotada popular organitzada per Esquerra Republicana de Malgrat de Mar. Més d'un centenar de persones han compartit un migdia amb nosaltres a la Plaça de Ca l'Arnau, gaudint d'una menú de calçotada i d'un sol que ens ha acompanyat durant tota la jornada. Després d'uns parlaments de la presidenta de la secció local, Teresa Verdaguer, i del 1r tinent d'alcade, Ramir Roger, aquest any la secció local ha volgut donar un detall a la parella d'en Pep Aulet i l'Enriqueta pels seus més de 35 anys de suport a Esquerra Republicana de Malgrat de Mar.