Malgrat de Mar

Totes les notícies

ERC organitza una calçotada republicana el proper 4 de febrer

La secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat de Mar organitzarà un any més una calçotada republicana, que serà el proper diumenge 4 de febrer a les 14h a la Plaça de Ca l'Arnau (si fa mal temps, tenim també la Capella de l'Antic Hospital). Per dinar tindrem calçots, botifarra, pa amb tomàquet, salsa pels calçots, beguda, postres i cafè. El preu total del dinar serà de 9€ pels adults, i 6€ pels infants. Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, podeu confirmar la vostra assistència al correu electrònic malgratmar@esquerra.cat. La secció local d'ERC Malgrat us animem a venir i a passar una bona estona tots plegats. L'any passat més d'un centenar de persones van assistir a la calçotada popular, gaudint d'una menú de calçotada i d'un sol que va acompanyar durant tota la jornada.

La diputada d'ERC Mònica Palacín es troba amb la militància i apoderats de Malgrat de Mar

Esquerra Republicana de Malgrat va realitzar ahir dilluns al vespre una trobada interna on la militància i les persones que van fer d'apoderades a les eleccions del passat 21 de desembre van poder conversar amb la diputada d'ERC a la comarca, Mònica Palacín. Un mes després de les eleccions, la diputada va voler agrair la tasca realitzada durant la campanya electoral i el mateix dia de les eleccions, on més de 60 apoderats i apoderades d'Esquerra Republicana van vetllar per la normalitat democràtica als col·legis electorals. La diputada ha valorat molt positivament l'acord assolit per la formació de la Mesa del Parlament, presidida per Roger Torrent d'Esquerra Republicana, i ha donat molta importància en poder formar govern el més aviat possible per tal de revertir l'article 155 i tornar les institucions a la normalitat democràtica.

Més de 180 persones participen de la XXXIX Bicicletada de Sant Esteve

Aquest dimarts de Sant Esteve al matí més de 150 persones s'han trobat a les Peixateries Velles per fer un any més la tradicional volta amb bicicleta del dia de Sant Esteve. Després del recorregut, més llarg de l'habitual, hi ha hagut una xocolatada al final de la ruta, a Can Campassol, i posteriorment els més menuts han pogut fer cagar el tió. El dia ha acompanyat, i tot el risc de pluja al final del matí el sol ens ha acompanyat i hem pogut fer la bicicletada amb tota normalitat. La Secció Local d'ERC agraeix a tothom que va participar de la bicicletada així com a totes les persones que ens van donar un cop de mà en l'organització. Gràcies per haver volgut compartir aquest matí amb nosaltres, i esperem retrobar-vos-hi l'any vinent, en què celebrarem ja la 40ena Bicicletada de Sant Esteve.

Esquerra Republicana - Catalunya SÍ aconsegueix els millors resultats de la història a Malgrat de Mar

La candidatura d'Esquerra Republicana - Catalunya SÍ va aconseguir el passat dijous 21 de desembre el millor resultat de la història a Malgrat de Mar, amb un total de 2.393 vots, esdevenint la segona força al municipi de Malgrat. Amb un percentatge de vot del 22,60% i una participació històrica del 79,17%, la candidatura liderada per Oriol Junqueras assoleix uns resultats molt bons al nostre municipi. Les tres candidatures independentistes van sumar un total de 5.133 vots, i un percentatge del 48,47% dels vots. La candidatura d'Esquerra Republicana - Catalunya SÍ també vol agraïr als més de 60 apoderats i apoderades que van col·laborar en aquesta jornada electoral, per tal de vetllar un funcionament correcte de les eleccions al Parlament de Catalunya al nostre municipi. Podeu consultar els resultats electorals del 21 de desembre al següent enllaç

Xerrada "La República Catalana, un país d'acollida", amb Oriol Amorós

La secció local d’ERC Malgrat de Mar ha organitzat pel proper dijous 23 de novembre una xerrada amb Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, amb el títol “La República Catalana, un país d’acollida”. Serà a partir de les 20h a la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar. Us hi esperem!

Gràcies per tantes botifarrades a la Hispanitat!

Després de molts anys trobant-nos el matí del 12 d'octubre, primer a les Peixateries Velles i després a la Plaça de Ca l'Arnau per esmorzar i fer un obert de Bitlles Catalanes, aquest any la secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat de Mar hem decidit no celebrar-ne cap més edició. Fa uns anys que sempre anàvem dient que seria la última, però després del referèndum de l'1 d'octubre, creiem que aquesta vegada sí que el més oportú és deixar de celebrar la Botifarrada a la Hispanitat, atès que el que toca és aplicar els resultats, i deixar enrere el que havíem fet mentres el país transitava de l'autonomisme al sobiranisme. En una setmana decisiva per implementar els resultats sorgits de l'1 d'octubre, és hora d'actuar amb mentalitat de nova República, i per aquest motiu deixar enrere la celebració d'aquesta diada contra la Hispanitat, cosa que a partir d'ara correspondrà decidir a la ciutadania que seguirà formant part del Regne d'Espanya. Per últim, volem agrair a totes les persones que en els darrers anys hi han participat, ja sigui com a organitzadors o com a assistents. Hem passat molt bones estones al vostre costat, i us ho agraim.

A Malgrat també votarem el proper 1 d’octubre

Comunicat d’Esquerra Republicana de Malgrat sobre la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre Reunida ahir dia 7 de setembre, l'Executiva Local d'ERC Malgrat vol comunicar que davant els moments transcendentals viscuts al Parlament de Catalunya durant els dies 6 i 7 de setembre, amb l’aprovació de la Llei del referèndum d'autodeterminació, la signatura del decret de convocatòria, i l’aprovació de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República: 1. Esquerra Republicana de Malgrat mostra el seu total suport a les tasques que estan duent a terme els diputats i diputades del Parlament de Catalunya, i el Govern de la Generalitat de Catalunya. 2. Esquerra Republicana de Malgrat celebra la signatura del Decret de l’Ajuntament de Malgrat, de suport al referèndum del proper 1 d’octubre, i totes les mesures que es prenguin per tal de facilitar l’organització d’aquest referèndum al nostre municipi. 3. Esquerra Republicana de Malgrat fa una crida a la ciutadania de Malgrat a participar, de manera democràtica i cívica, en la votació prevista pel diumenge 1 d’octubre Esquerra Republicana de Malgrat Malgrat de Mar, 8 de setembre de 2017  

Esquerra Republicana expressa total suport a la política comunicativa del primer tinent d'alcalde

Després de la compareixença d’ahir del 1r tinent d’alcalde Ramir Roger davant el Ple Municipal, a sol·licitud dels grups del PSC i PP, per una suposada i infundada “censura de l’oposició a la ràdio municipal”, des d’Esquerra Republicana volem exposar que: 1- La compareixença demanada per la oposició es va demostrar totalment allunyada de la realitat després de l’exposició de les estadístiques dels minuts d’intervenció dels diferents grups polítics municipals a la ràdio municipal. El PSC ha intervingut entre el febrer i el juliol durant 69 minuts, Junts per Malgrat 47 minuts, Esquerra Republicana 69 minuts, el PDECat 73 minuts, la CUP 51 minuts i el PP 51 minuts. Des d'Esquerra Republicana no entenem com es pot acusar al govern de censurar la oposició davant d'aquestes estadístiques. 2- Davant les estadístiques que van demostrar clarament que els arguments de la oposició eren totalment infundats, el PSC i el PP van voler canviar de tema i van traslladar el debat a un document d'assessorament en comunicació institucional i no sobre l'objecte de la compareixença que era el reglament que suposadament s'estava incomplint. 3- La pluralitat informativa a la ràdio ha estat totalment garantida atès que la pròpia normativa expressa que la retransmissió dels Plens Municipals garanteixen suficientment el dret d’accés als mitjans de comunicació. 4- Qualsevol Grup Municipal de l’Ajuntament té la possibilitat d’anar a la ràdio diàriament si aquest genera qualsevol notícia. 5-  Esquerra Republicana mostra el seu suport absolut al 1r tinent d'alcalde Ramir Roger pels canvis que s'han fet en la política comunicativa de l'Ajuntament al capdavant de la Regidoria de Comunicació, i lamenta que la oposició confongui una política comunicativa que no els agrada amb una infundada censura de la oposició.  

PER QUÈ DIEM NO A LA MODIFICACIÓ DEL POUM AL SECTOR PP7 ESCULTOR CLARÀ

Si voleu conèixer els motius que ens porten a demanar el NO en aquesta consulta popular, els podeu trobar en l'arxiu adjunt. Hem basat el nostre posicionament en base a sis eixos que hi trobareu desenvolupats: 1- Habitatges/Població 2-Serveis 3- Comerç 4-Llocs de treball 5-Habitatge protegit 6-Hisenda Municipal Hi defensem el que sempre hem defensat: Un Malgrat que creixi de manera sostenible i ordenada, amb uns serveis públics que puguin garantir el benestar de la gent de Malgrat, i un Malgrat amb identitat pròpia que no es converteixi en una ciutat més de l'àrea metropolitana.