Malgrat de Mar

Totes les notícies

Esquerra Republicana expressa total suport a la política comunicativa del primer tinent d'alcalde

Després de la compareixença d’ahir del 1r tinent d’alcalde Ramir Roger davant el Ple Municipal, a sol·licitud dels grups del PSC i PP, per una suposada i infundada “censura de l’oposició a la ràdio municipal”, des d’Esquerra Republicana volem exposar que: 1- La compareixença demanada per la oposició es va demostrar totalment allunyada de la realitat després de l’exposició de les estadístiques dels minuts d’intervenció dels diferents grups polítics municipals a la ràdio municipal. El PSC ha intervingut entre el febrer i el juliol durant 69 minuts, Junts per Malgrat 47 minuts, Esquerra Republicana 69 minuts, el PDECat 73 minuts, la CUP 51 minuts i el PP 51 minuts. Des d'Esquerra Republicana no entenem com es pot acusar al govern de censurar la oposició davant d'aquestes estadístiques. 2- Davant les estadístiques que van demostrar clarament que els arguments de la oposició eren totalment infundats, el PSC i el PP van voler canviar de tema i van traslladar el debat a un document d'assessorament en comunicació institucional i no sobre l'objecte de la compareixença que era el reglament que suposadament s'estava incomplint. 3- La pluralitat informativa a la ràdio ha estat totalment garantida atès que la pròpia normativa expressa que la retransmissió dels Plens Municipals garanteixen suficientment el dret d’accés als mitjans de comunicació. 4- Qualsevol Grup Municipal de l’Ajuntament té la possibilitat d’anar a la ràdio diàriament si aquest genera qualsevol notícia. 5-  Esquerra Republicana mostra el seu suport absolut al 1r tinent d'alcalde Ramir Roger pels canvis que s'han fet en la política comunicativa de l'Ajuntament al capdavant de la Regidoria de Comunicació, i lamenta que la oposició confongui una política comunicativa que no els agrada amb una infundada censura de la oposició.  

PER QUÈ DIEM NO A LA MODIFICACIÓ DEL POUM AL SECTOR PP7 ESCULTOR CLARÀ

Si voleu conèixer els motius que ens porten a demanar el NO en aquesta consulta popular, els podeu trobar en l'arxiu adjunt. Hem basat el nostre posicionament en base a sis eixos que hi trobareu desenvolupats: 1- Habitatges/Població 2-Serveis 3- Comerç 4-Llocs de treball 5-Habitatge protegit 6-Hisenda Municipal Hi defensem el que sempre hem defensat: Un Malgrat que creixi de manera sostenible i ordenada, amb uns serveis públics que puguin garantir el benestar de la gent de Malgrat, i un Malgrat amb identitat pròpia que no es converteixi en una ciutat més de l'àrea metropolitana.

Esquerra Republicana inicia la campanya per demanar el NO a la consulta popular sobre el PP7

La presidenta de la secció local d’Esquerra Republicana de Malgrat, Teresa Verdaguer, i el secretari d’organització de la secció local, Xavier Roger, van presentar ahir en una roda de premsa el posicionament d’Esquerra Republicana a la campanya de la consulta popular sobre el PP7 que es celebrarà els dies 20, 21 i 22 de juliol. Verdaguer va exposar que s’ha produït en les darreres setmanes un debat entre militants i simpatitzants d’Esquerra Republicana, per tal de decidir una posició i una argumentació sobre la consulta popular, i finalment la majoria va optar per fer campanya pel NO. La presidenta de la secció local ha defensat que “és el més coherent amb el model de poble que hem defensat sempre per Malgrat, que no creixi de manera desmesurada i on tinguem uns serveis públics preparats per atendre a la població que tenim a Malgrat”. Roger ha exposat els 6 eixos temàtics en els quals s’agrupen els arguments d’Esquerra Republicana per defensar el NO, entre els quals hi ha que Malgrat ja ha patit en els darrers anys un creixement de població molt superior a la mitjana de Catalunya, i per tant que s’està en contra de la construcció de 260 nous habitatges, tenint en compte a més que a Malgrat hi ha més de 1.100 habitatges buits. Pel que fa al comerç, Esquerra Republicana defensa un model comercial de proximitat i arrelat a la trama urbana ja existent, i per potenciar les zones comercials que han estat abandonades en els últims 10 o 15 anys, i no per grans superfícies que facin que Malgrat sigui un municipi igual que molts d’altres i perdi la seva identitat. Pel que fa als llocs de treball, Esquerra Republicana exposa que no s’han quantificat, i que en qualsevol cas, tots els ciutadans visquin on visquin tindran les mateixes possibilitats de ser contractats, i per tant el fet que s’instal·li a Malgrat no suposaria cap privilegi pels malgratencs i malgratenques. Per acabar, la proposta que fa Esquerra Republicana per aquesta zona del municipi és que si un dia s’ha urbanitzar perquè això pugui ser beneficiós pel poble, sigui amb molts menys habitatges, que siguin de caràcter unifamiliar, on s’hi ubiqui un nou institut, amb zones verdes i amb algun equipament que no ha de ser obligatòriament de caràcter municipal.

La regidora de Turisme, Ester Martínez, ha inaugurat la nova Oficina de Turisme

El passat dimecres 21 de juny es va inaugurar la nova Oficina de Turisme de Malgrat, un local de 40 metres quadrats ubicat a la Plaça de l'Àncora, la mateixa plaça on hi havia hagut des del 2006 el mòdul prefabricat que ha fet d'Oficina de Turisme en els darrers anys. L'acte d'inauguració de la nova Oficina de Turisme va ser conduit per la regidoria de Turisme, Ester Martínez (ERC), i l'alcaldessa de Malgrat, Carme Ponsa (JxM). Durant la presentació també es va fer pública la nova pàgina web de l'àrea de Turisme de Malgrat, que podeu visitar a www.turismemalgrat.com. Esperem que aquest nou local adequat com a Oficina de Turisme sigui de la màxima utilitat pels visitants que vindran a Malgrat en els propers mesos, en una temporada turística que esperem que sigui un èxit.

ERC demana finançar el Passeig Marítim, l'Avinguda Mediterrània i la pista polivalent amb els Pressupostos de l'Estat

Ahir els senadors Bernat Picornell i Quim Ayats, del Grup Parlamentari d'ERC al Senat, van visitar Malgrat de Mar i van mantenir una reunió amb els regidors d'ERC Ramir Roger i Ester Martínez, i amb l'alcaldessa Carme Ponsa. En el transcurs de la visita van exposar les 3 inversions relacionades amb Malgrat que ERC ha demanat finançar mitjançant els Pressupostos Generals de l'Estat, per un total de 9,4 milions d'euros. La primera inversió seria un nou Passeig Marítim per Malgrat de Mar, un projecte que ja està redactat encara que en caldria alguna revisió en aspectes com, per exemple, el carril bici. Aquest projecte té un cost de gairebé 7 milions d'euros i és molt necessari perquè l'actual Passeig es troba molt degradat i perjudica el potencial turístic i econòmic del municipi. La segona inversió seria l'obertura de l'Avinguda Mediterrània i connexió amb el carrer St. Elm. El projecte està redactat i la seva despesa es calcula entorn d'1,5 milions d'euros. La tercera inversió seria la construcció d'una pista polivalent, un projecte molt necessari per l'activitat cultural i esportiva de les entitats del poble que es troben mancades d'espai pel seu desenvolupament. El projecte tindria un cost d'entre 800 i 900 mil euros.

Demà dijous es celebrarà el Ple Municipal del mes de juny

Us convidem a assistir al Ple Municipal del mes de juny, que es durà a terme demà dijous dia 1 de juny a partir de les 19h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, amb el següent ordre del dia:   1. Aprovació de l’acta de la sessió celebrada el dia 4 de maig de 2017.   2. Disposicions, acords i resolucions d’especial interès pel Consistori.   3. Modificació de pressupost mitjançant crèdit extraordinari i suplement de crèdit.   4. Aprovació del nomenclàtor oficial de les vies públiques, camins i equipaments municipals (2017)   5. Aprovació de les bases específiques reguladores dels ajuts per a l’adquisició de llibres escolars d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, curs 2017-2018.   6. Modificació del pacte de condicions dels empleats públics de Malgrat de Mar arts. 2.1, 2.4 i 2.10 de l’Annex II).   7. Modificació del “Conveni per la determinació de mutu acord de la indemnització dels bens i drets afectats per les obres del “Projecte actualitzat d’urbanització de l’Av. Barcelona entre l’Av. Colom i el c/ Ausiàs March” propietat del Sr. Jose Fontrodona Cardó”, per l’actualització dels terminis.   8. Aprovació de la revisió del Pla d’Acció Cultural   9. Moció del GPM PP sobre la no prolongació de la concessió dels peatges del Maresme per part del govern de la Generalitat.    10. Dació de compte dels decrets 804 a 1060/2017.   11. Precs i preguntes.  

ERC responsabilitza al PSC de no haver sabut dur a terme les negociacions per adquirir Can Palomo

Després que ahir l'ex-alcalde socialista Joan Mercader (PSC) afirmés que ERC no prioritza l'adquisició de la finca de can Palomo, el primer tinent d'alcalde Ramir Roger (ERC) ha respost que la situació actual és conseqüència directa de la nefasta gestió d'aquest assumpte per part de Mercader, atès que proposava als propietaris un calendari de pagament que no era possible per qüestions legals, i que va provocar un allunyament de les parts en les negociacions. Esquerra Republicana tampoc compartia l'objectiu del Partit dels Socialistes: construir un nou Ajuntament a la finca de can Palomo. Per ERC aquesta seria una gran despesa totalment innecesària en el moment actual, atès que l'edifici de l'Ajuntament i el seu entorn encara poden tenir utilitat en els propers anys. És per això que el nou govern va decidir que els diners que la Diputació de Barcelona posava a disposició de l'Ajuntament (800.000 euros) es reinvertiran en una pista polivalent a disposició de les entitats culturals i esportives de Malgrat.

El govern municipal impulsarà una consulta popular sobre un projecte d'inversió al PP7

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha anunciat que portarà a terme organitzarà una consulta popular per decidir si es tira endavant la proposta de construcció d'una àrea comercial a la zona d'Escultor Clarà. Aquesta consulta popular està prevista pel mes de juliol, hi tindran dret a vot els majors de 16 anys, amb vot presencial i tindrà un resultat vinculant. Serà una consulta popular no referendària, segons estipula la Llei de Consultes del Parlament. El govern municipal treballa en la preparació d'aquest procés de participació ciutadana, seguint alguns exemples recents com és el cas d'Arenys de Munt i Salt, els quals també han celebrat consultes sobre projectes urbans.  Es sotmetrà a votació de la ciutadania la construcció d'un complex que giraria al voltant d'una àrea comercial al sector del carrer de l'Escultor Clarà, amb una coneguda marca esportiva, tres supermercats, restaurants, una benzinera i també habitatges.    El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger (ERC), ha explicat que el govern municipal vol prendre una decisió sobre la zona comercial del carrer de l'Escultor Clarà "coneixent l'opinió de la ciutadania". "Estem treballant per articular aquesta consulta i ja informarem amb tots els detalls sobre com la portarem a terme", ha detallat el regidor.   

El govern municipal aprova el full de ruta per la implantació de l’administració electrònica

El passat dimarts, la Junta de Govern Local va aprovar un document ordenat i prioritzat del conjunt d’actuacions que seran necessàries per tal de poder disposar d’una bona gestió documental electrònica, un sistema previst a la nova normativa de procediment administratiu. Aquesta es basada en una administració sense paper, basada en el funcionament electrònic que estalvia costos i que reforça les facilitats per la ciutadania i les empreses. La Comissió Municipal d’Administració Electrònica, presidida pel regidor Ramir Roger (ERC), ha fet un treball conjunt per tal d’elaborar un document complert i fet a mida per l’Ajuntament de Malgrat. El document també inclou que per dur a terme aquesta adaptació amb garanties caldrà dotar-ho de recursos econòmics i humans. Des de l'Àrea de Govern Obert el regidor Ramir Roger treballa per garantir una comunicació bidireccional i transparent entre l'Ajuntament i la ciutadania, i perquè aquesta pugui participar en la presa de decisions polítiques.