Malgrat de Mar

Totes les notícies

coral Cancioneta Praga (República Txeca)

Cap de setmana farcit de música

El 5è festival Internacional de Corals, el concert a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell i el 36è Aplec de la Sardana amb les cobles Els Montgrins, Jovenívola de Sabadell, Principal del Llobregat i Ciutat de Girona han omplert de música la nostra població. En el parc Francesc Macià s'hi han ajuntat sardanistes d’arreu del país i el bon temps ha fet lluir un aplec dels més destacats de la comarca. També el centre cultural ha quedat ple de gom a gom en la cerimònia del lliurament dels premis del festival de corals. El guanyador en la categoria de "veus de dones" ha estat el grup de “Cancioneta de Praga de la república Txèca”, un grup de 26 noies que ha fet gaudir el públic assistent. La nostra enhorabona a tots els participants i a totes les persones que fan possible unes activitats que donen un toc de qualitat a la cultura del municipi. De cara l’any vinent si que demanaríem que s’intentés no fer coincidir activitats (concerts) en el mateix horari per poder disfrutar plenament de totes elles.

agents de la policia local

ERC ha assistit a la celebració de la festivitat del patró de la Policia Local

ERC s'ha sumat així al reconeixement de la tasca que realitzen els agents i comandaments policials. Creiem en una policia local moderna, professional i al servei del ciutadà. Pensem també que un dels valors primordials del cos ha de ser la proximitat i voldríem des d'aquí  encoratjar a tots els agents a aprofundir en aquest valor per tal d'esdevenir  una policia molt propera a les persones.

Durant la marxa es van repartir matrícules per a les bicis

Mobilitat sostenible i segura: SÍ, però tot l'any

Moltes i diverses vegades des d'ERC de Malgrat hem manifestat que el nostre poble és ideal per anar en bicicleta, ja que vivim en un municipi planer. També hem demanat en diverses ocasions al govern municipal (PSC-PP) que faciliti l´ús d'aquest mitjà de transport sostenible i saludable. Ara per ara a Malgrat, les bicicletes per anar i tornar del destí desitjat han de fer un llarg recorregut (excessiu en la majoria de casos) degut a un pla de mobilitat que no les afavoreix. Això fa que persones grans que l'usen per desplaçar-se, si pensin dues vegades abans d'utilitzar-la perquè els comporta un esforç massa gran. Si el govern municipal creu realment en aquest mitjà de transport i defensa, com ERC, que moure's amb bicicleta afavoreix la qualitat de vida de les persones i del municipi, ha de fer canvis en la circulació del poble i adaptar o actualitzar el pla de mobilitat.

La Torre i just al costat, l'arxiu

Una oportunitat perduda

Les obres de restauració de la Torre de can Serra (de la vídua Sala) van endavant, igual que la construcció del nou arxiu municipal (l'edifici annex que actualment s'està construint). Són unes obres importants i necessàries pel municipi, demanades per ERC i també per altres grups polítics i per molts malgratencs/ques. Aquestes obres que s’estan executant, però, ens mostren l'oportunitat perduda de recuperar l’entorn de la Torre de can Serra com un espai ajardinat per lluir amb tot el seu esplendor, un cop la Torre estigui restaurada. Segons el criteri d’ERC, l’arxiu municipal, un equipament important pel municipi, s'hauria d'haver fet en un altre emplaçament municipal. La construcció de l’arxiu al costat de la torre li resta protagonisme i es perd un espai que hagués pogut ser ampli, verd, i d'esbarjo. En la presentació del projecte de rehabilitació de la Torre de can Serra, l’arquitecte redactor va definir-la com “el Taj Mahal de Malgrat”, i també va definir l’arxiu com un edifici similar a un bunker.  Per ERC, mai s'hauria d'haver construït cap edifici al costat d’aquesta joia del patrimoni de Malgrat, i menys una construcció d'oficines de dues plantes. Seguim creient que l’arxiu es podria haver situat en d'altres indrets del municipi. Malauradament, l'arxiu ja s'ha alçat just al costat de la Torre. Esperem que doni un bon servei a la població i els dos edificis aportin uns valors afegits al poble de Malgrat.

Jardins de la Solidaritat

ERC demana que es col•loquin tanques de protecció a la plaça dels Jardins de la Solidaritat

El grup municipal d’ERC va traslladar en el Ple de setembre la petició d’alguns veïns de l’entorn dels Jardins de la Solidaritat que demanaven unes tanques de protecció per la seguretat dels infants. D’un temps ençà, els Jardins de la Solidaritat s'han convertit en un espai molt utilitzat pels nens i nenes. La proximitat del camp de futbol, una escola i un centre comercial fan que sigui un lloc concorregut per famílies que hi porten a jugar els seus fills. El trànsit en aquesta zona ha anat en augment i és per aquest motiu que, en el Plenari, ERC va demanar a l’equip de govern que es col•loquin unes tanques de fusta, com s’ha fet en altres places per tal de garantir la seguretat dels infants.

Tanques entre el carrer Girona i la plaça Barretina

Barri Antic, fem Malgrat més amable

ERC fa anys que demana la remodelació del Barri Antic per millorar el centre del municipi i el seu comerç. També hem manifestat en diverses ocasions que hagués estat més adient fer aquestes obres en temps de bonança econòmica, perquè les famílies i establiments haguessin pogut fer front a les despeses de “les contribucions especials” amb una millor comoditat. Segurament, el fanal plantat davant la porta de l’Ajuntament és l’indicador d’unes obres que no acaben de satisfer a molts de malgratencs/ques. Ara era el moment d’embellir el “cor del nostre poble”, amb material noble i elegant, amb una il•luminació adient a l’entorn, amb un disseny de jardineria i arbrat que fes un barri més atractiu. Què veiem ara? Un terra que ha deixat grisos tots els carrers, sense cap nota de color, llums que no són adequats per un Barri Antic i no compleixen amb la normativa del POUM (aprovada pel mateix govern), places on el ciment destaca per sobre de tot, una font de la plaça de l’església a la qual se li ha volgut rentar la cara i segueix essent inapropiada al costat de l’edifici més emblemàtic del poble. Si, a tot això, hi afegim una plaça Anselm Clavé (plaça de la Barretina) que ha estat empantanegada fins a mig estiu (a hores d’ara encara hi ha tanques), una plaça del Dr. Robert on a qualsevol població turística s'hi haguessin afanyat a plantar-hi flors de temporada per lluir-la, i aquí hi han nascut males herbes. Per postres, les obres es varen parar durant la segona quinzena d’estiu (no així a d'altres obres com la torre de can Serra i la piscina coberta) cosa que ha suposat un resultat nefast de cara al turisme que ens visita i ha perjudicat greument el comerç del centre del municipi. Tant ERC com els altres grups de l’oposició vam presentar al•legacions al projecte del Barri Antic, unes propostes amb la única intenció de millorar el projecte. Pràcticament totes van ser desestimades pel PSC-PP. ERC va transmetre, una vegada més al PSC-PP, en el Ple d’agost totes les queixes i les possibles millores que els malgratencs ens han fet arribar, però com diu la dita: “No hi ha millor sord que qui no vol escoltar”.

Cartell dels actes de l'Onze de Setembre

Commemora l'Onze de Setembre amb "Malgrat per la Diada"

Des de fa ja uns anys, els partis d'ERC, CiU, ICV-EUiA i diverses entitats i associacions de Malgrat commemoren conjuntament la Diada Nacional de Catalunya, l'Onze de Setembre. A les 11h, al Parc de Can Campassol, la mainada podrà participar en el Mural de la Diada i Pinta la Diada. A les 12h a la Plaça Catalunya (Plaça del Liceu), cercavila festiva a càrrec de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals de Malgrat i la Colla de Geganters i Grallers de Malgrat. A les 12.30h al Parc de Can Campassol, ofrena floral de les entitats i associacions, lectura del manifest commemoratiu, cantada de l'himne nacional de Catalunya a càrrec de la coral Contrapunt, concert a càrrec del grup Lád Gúig, i al final, refrigeri per a tothom.

Dedica el govern sociopopular prous recursos a l’Oficina de Turisme?

En el Ple de setembre els grups municipals d’ERC i CiU varen plantejar a l’Alcaldessa i actual regidora de turisme la constatable insuficiència de l’ horari d’obertura de l’oficina de turisme aquest estiu. L’horari d’obertura, en ple mes de agost i en l’actualitat, és de les deu del matí fins les quatre de la tarda. Es deixa així els visitants sense aquest servei les hores on la concurrència de públic seria més nombrosa, un cop ja han gaudit de sol i platja, de les cinc de la tarda a les nou del vespre. Segons l’Alcaldessa Campoy “ ja se estan donant els serveis que superen els mínims i de cara l’any vinent es tindrà que replantejar el servei de l’oficina de turisme perquè és un servei molt costós”. La portaveu d’ERC Teresa Verdaguer va demanar a l’Alcaldessa, també regidora de turisme, que “qui millor que l’Ajuntament per promocionar el nostre poble i donar la màxima informació dels llocs d’interès , del patrimoni, activitats d’oci, culturals i esportives del nostre municipi”. Per ERC és de vital importància donar un bon servei d’informació als turistes que ens visiten i atendre adequadament les seves consultes. La competència cada cop més aferrissada en el sector turístic i la importància d’aquest per l’economia del municipi, fa necessari ampliar i millorar considerablement el serveis ofertats des d’aquesta Oficina de Turisme Es dona la circumstància que pobles veïns com Pineda, Calella, Santa Susanna i Blanes donen un servei d´horari d’obertura molt més ampli els dies laborables, restant obertes també els diumenges i festius durant el fort de la temporada turística.

Imatge del CEIP Marià Cubí

Transport públic a Malgrat

Durant els últims anys, Malgrat ha disposat de transport urbà per carretera per desplaçar-se cap a pobles veïns com Palafolls i Santa Susanna, així com també fins l’ l’hospital de Calella. A banda d’aquest servei, s’ha establert un reforç pel període estival per mitjà de vehicles turístics tipus trenet per tal de donar servei a la zona turística del municipi. També, d’uns anys ençà, l’Ajuntament de Malgrat i les empreses explotadores dels càmpings situats al camí de la Pomereda, havien signat un conveni per donar servei a les persones que es desplaçaven des de la zona esmentada cap al nucli de la població. S’ofertava també durant l’època escolar per part del Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Malgrat, un servei de transport escolar pels nens i nenes del CEIP Marià Cubí, servei finançat per les dues institucions i pels pares dels alumnes. Aquest 19 d’agost, l’equip de govern de Malgrat (PSC-PP) ha firmat un conveni amb l’empresa Transports Pujol i Pujol SL per tal de millorar el servei de transport públic de viatgers del municipi (podeu veure detalls al document adjunt).La implantació del nou conveni fa que el servei ofertat fins ara als escolars del Marià Cubí, desaparegui per donar pas a un altre tipus de servei amb unes condicions molt diferents per aquests. La nova fórmula habilitada “obliga” als familiars a fer un acompanyament dels infants fins al centre escolar, amb la despesa econòmica i temporal que això suposa. Des d’ERC donem suport a un model transport pùblic que sigui útil per millorar la connectivitat entre les diferents zones del poble, més quan el municipi de Malgrat ha sofert un creixement poblacional i urbanístic que afecta també zones no properes al casc urbà. Alhora creiem que aquesta millora en el transport públic podia haver estat compatible amb el fet de donar un servei adequat i eficient als escolars del CEIP Marià Cubí. Reestructurar d’ una manera precipitada el servei (per les exigències del calendari escolar) demostra una alarmant falta de previsió per part del govern local que pot afectar negativament als usuaris.