Malgrat de Mar

Totes les notícies

ERC organitza una calçotada popular

La secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat organitzem una calçotada popular, el proper diumenge 19 de març a les 14h a la Plaça de Ca l'Arnau (si fa mal temps, tenim també la Capella de l'Antic Hospital). Per dinar tindrem calçots del Pla de Grau, botifarra, pa amb tomàquet, salsa pels calçots, aigua, vi i postres. El preu total del dinar serà de 10€. Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, podeu confirmar la vostra assistència al correu electrònic malgratmar@esquerra.org. La secció local d'ERC Malgrat us animem a venir i a passar una bona estona tots plegats. Salutacions i ens hi veiem!  

Foto: Servei de Premsa de l'Ajuntament de Malgrat

ERC treballarà per disposar de 145.000 euros per poder equipar l'Escola Municipal d'Adults

El regidor d'Hisenda, Ramir Roger, ha explicat durant la roda de premsa d'aquest matí que s'està estudiant poder aconseguir l'import de 145.000 euros que calen per afrontar la despesa per equipar l'Escola Municipal d'Adults. Els recursos aniran destinats a comprar equipament informàtic, pissarres digitals, nou mobiliari, la legalització de la instal·lació elèctrica i la contractació d'un enginyer. El càlcul econòmic aproximat que ha previst el govern puja a més de 145.000 euros. Aquest imprevist es deu a que l'anterior govern no havia planificat l'homologació de l'Escola Municipal d'Adults, ni el seu equipament necessari per tal de tenir unes condicions dignes. Per això no podrà reprendre la seva activitat a l'edifici de les antigues cases dels mestres fins al mes de setembre.

La regidora de Turisme, Ester Martínez, ha visitat la zona afectada pels temporals

Aquest matí la regidora de Turisme, Ester Martínez (ERC) ha visitat la zona afectada pels temporals del Camí de la Pomareda, en la trobada que han tingut sobre el terreny el nou govern municipal, el delegat del govern espanyol i la cap de la demarcació de Costes de l'Estat per veure els desperfectes causats fa unes setmanes en aquella zona del municipi. Les obres per arreglar la zona començaran la setmana vinent i tindran una durada de 3 mesos, i el govern municipal ha estimat els costos de reparació del camí en 226.115,17 euros. Des del govern municipal es demanarà un estudi mediambiental per saber quin pot ser l'impacte de la construcció d'una escullera al delta de La Tordera.  

Amb ulls de dona

El 8 de març, celebrarem el dia de la dona treballadora, dones que varen aixecar la veu i també varen morir per reivindicar els drets de totes nosaltres. Volem fer una exposició fotogràfica, però volem que tu siguis la protagonista, tan davant com darrera de la càmera. Us convoquem a participar fent fotos de dones, dones del nostre poble, i sempre i tot, vist pels nostres ulls, ulls de dona. Tema: Fotografies que com a eix central sigui la dona. Termini de presentació: Del 23 de gener al 28 de febrer. Format: JPEG Digital: Mida mínima 1 MB i resolució mínima 4 MB Envieu les vostres fotografies a: ambullsdedona.fotografia@gmail.com Totes les fotografies han d’anar acompanyades per les dades de l’autora, nom i cognoms (pseudònim per la seva publicació, és opcional), adreça, telèfon i e-mail. L’exposició es farà durant la setmana del 8 al 14 de març a la Biblioteca la Cooperativa i en el seu moment es farà saber, mitjançant cartelleria, webs i e-mail. *Els autors autoritzen a l’organització a la reproducció i exposició il·limitada de les obres presentades.  

Els regidors d'ERC voten sí a la moció de censura i entraran al govern municipal

Al Ple celebrat aquest dimecres al migdia a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Malgrat, en què es debatia i votava la moció de censura contra l'alcalde Joan Mercader, els 3 regidors d'ERC hi han votat favorablement, tal i com s'hi havien compromès. Amb els vots dels 3 regidors també ha estat investida la nova alcaldessa Carme Ponsa, a qui desitgem tota la sort i encerts al capdavant de l'alcaldia de Malgrat. Els 3 regidors d'Esquerra Republicana seran part del nou govern municipal del poble, amb les responsabilitats que els donarà el nou cartipàs acordat entre Junts per Malgrat, ERC, el PDECat i la CUP. Comença una nova etapa al poble de Malgrat i els regidors d'Esquerra Republicana treballaran intensament en benefici dels malgratencs i les malgratenques.

ERC participa a la presentació de l'acord de govern de Malgrat

Els 3 regidors d'Esquerra Republicana han participat de la presentació de l'acord de govern de Malgrat aquest dilluns al vespre al Centre Cultural, davant de 150 persones. El portaveu del Grup Municipal d'ERC, Ramir Roger, ha intervingut exposant els motius pels quals els republicans han donat suport a la moció de censura i al nou govern que en sortirà, on ERC tindrà responsabilitats de govern. Per Esquerra Republicana la valoració de l'acte ha sigut positiva, per l'oportunitat d'exposar per part dels 4 grups que formaran el nou govern els motius de la moció de censura i els propòsits per la nova etapa.

ERC demana al Senat que l'Estat actuï davant les conseqüències del temporal marítim

Esquerra Republicana ha registrat aquest dimarts al Senat una moció en què es demana declarar immediatament el litoral mediterrani com a zona catastròfica i engegar un pla d'ajudes per a ajuntaments que hagin vist danyat el seu espai urbà arran del temporal marítim del 20 al 22 de gener. El grup parlamentari a la cambra alta demana també procedir a les tasques de restitució i restauració del litoral marítim i de les platges afectades, a més d’engegar un Pla del Litoral que compti amb la participació de tots els actors institucionals així com col·lectius afectats (pesca i turisme), per a la gestió sostenible del litoral marítim. La moció s'ha treballat amb els càrrecs electes d'ERC al Maresme, que des del mateix cap de setmana han volgut posar fil a l'agulla per solucionar una situació endèmica a la costa del Maresme, tot i que la llevantada d'enguany ha afectat de forma més significativa que en altres anys alguns municipis com Malgrat de Mar i Pineda. En el text de la moció, que s’haurà de debatre en la comissió de Medi Ambient, els senadors Bernat Picornell i Quim Ayats han denunciat que els desperfectes patits a la costa catalana "posen de manifest l'oblit al qual ha estat postergada la gestió del litoral i de les platges en l'Estat espanyol". "El litoral mediterrani porta patint més de mig segle d'intervencions insostenibles que li confereixen una extrema vulnerabilitat i fragilitat quan es produeix un temporal marítim", han argumentat. A banda d’aquesta iniciativa parlamentària, Esquerra Republicana preguntarà sobre aquesta qüestió en el ple del Senat i formularà també un seguit de preguntes per a la seva resposta escrita, i faran un seguiment exhaustiu de l'actuació a tots els municipis.

ERC celebra l'acord que permet un “govern del canvi” a Malgrat

Esquerra Republicana de Malgrat es mostra satisfeta de l'acord per un nou govern al poble de Malgrat, fruit de l'entesa entre JuntsxMalgrat, ERC, PDECat i CUP. Creiem que és un acord històric que posa en valor la transversalitat i la diversitat del municipi, amb la voluntat de posar-los al servei de la ciutadania. Els dies de converses, aproximacions i negociacions han finalitzat amb un acord sòlid i que permetrà el canvi polític al govern de l'Ajuntament de Malgrat, i on Esquerra Republicana tindrà rellevants responsabilitats de govern. Esquerra Republicana s'ha mostrat en els darrers anys com una opció política partidària de conformar una alternativa de govern al PSC, i estem profundament contents i il·lusionats de poder-ho fer possible. Iniciem una nova etapa en la història de Malgrat, en què tots som necessaris i imprescindibles, tots i cadascun dels ciutadans, la societat civil i els agents socials i econòmics del poble. Des d'ERC agraïm profundament els gestos de generositat de les forces polítiques que l'han fet possible i creiem que valdrà la pena haver-ho fet. Trobareu adjunt el document "Motius de la moció de censura"  

El menjar no es llença

Proposta sobre el malbaratament alimentari a la nostra vila.

La crisi econòmica actual ha fet més evident i més greu el problema del malbaratament d'aliments, un problema social, ètic, econòmic i mediambiental que cal abordar des de tots els àmbits. Per això, des d'ERC entenem que el nostre Ajuntament ha de fomentar la cultura de l’aprofitament alimentari, fent visible la problemàtica que suposa llençar aliments en bon estat. Es calcula que a Catalunya cada persona malbarata anualment 35 quilos d'aliments, que equivalen al menjar consumit durant 25 dies. Econòmicament, es calcula que la pèrdua és d'uns 112 euros per habitant i any. Pel que fa a localització, el 58% del malbaratament es produeix a les llars, un 16% als supermercats, un 12% a l'hostaleria, un 9% al comerç al detall, un 4% al servei de càterings a l’administració i un 1% als mercats municipals. Els principals factors del malbaratament dins l'àmbit domèstic són la poca planificació a l'hora de fer la compra, el fet de no donar-li importància a llençar menjar i no aprofitar les restes que queden al plat, la compra exagerada d’ofertes i la manca de planificació dels àpats. Quant a la distribució dels aliments, hi ha factors que generen més problemes que altres, com són la demanda cada vegada més gran de productes refrigerats, les limitacions naturals (com ara la durada del productes frescos) o els errors a l'hora de fer una bona predicció de la demanda. Els supermercats, els Mercats Municipals, les botigues d’alimentació i altres centres municipals són espais que, per la seva tasca i volum, presenten una facilitat afegida en possibilitar la recuperació d’una fracció significativa dels aliments frescos malbaratats. En la restauració i càtering hi ha mesures que podem aplicar per reduir el malbaratament, com ajustar les racions a la demanda real del client, planificar de manera més precisa els serveis, oferir la quantitat de menjar necessària que es pugui consumir i apostar per aconseguir un canvi d'hàbits global on res es quedi al plat.