Malgrat de Mar

Totes les notícies

86 anys del 12 d'abril de 1931

Tal dia com avui de fa 86 anys, el 12 d'abril de 1931, ERC guanyava les eleccions municipals a Malgrat de Mar, amb un resultat clar que els donava 7 dels 11 regidors de l'Ajuntament, una victòria esclatant. Al cap de dos dies, els malgratencs s'assabentaven de la proclamació de la República mitjançant Ràdio Barcelona, i van sortir al carrer a celebrar-ho. Com que Francesc Macià va demanar per carta la confirmació oficial urgent de l'alcalde del municipi, el dimecres 15 d'abril es va celebrar Ple Municipal per prendre possessió, i es va nomenar al republicà Francesc Arnau i Cortina com a alcalde de Malgrat, i a Salvador Buñol i Regí com a primer tinent d'alcalde (encara que el candidat que havia aconseguit més vots a les eleccions municipals havia estat Miquel Verdaguer i Soler). La sessió s'aixecà amb crits de visques a la República. El nou Ajuntament es tornaria a reunir el dia 21 d'abril per constituir les Comissions d'Hisenda, Governació i Foment, i delegar en alguns regidors la cura dels diferents serveis del municipi. L'alcalde Arnau i Cortina va dur a terme una bona gestió al capdavant de l'Ajuntament: pavimentació de tots els carrers, millora de les escoles municipals, construcció d'un nou escorxador...). Només 4 mesos després de les eleccions municipals, el Ple de 28 d'agost de 1931 va aprovar l'avantprojecte d'asfaltatge dels carrers de Malgrat, un tema molt reivindicat en els darrers anys. 86 anys després, seguim treballant pel poble de Malgrat i per la República Catalana.

S'aprova la moció d'ERC sobre el desdoblament de l'autovia A2 per unanimitat

La moció presentada i debatuda ahir al Ple Municipal de l'Ajuntament de Malgrat, a instàncies del Grup Municipal d'Esquerra Republicana, va ser aprovada per unanimitat dels 17 regidors que formen el plenari municipal. Aquesta moció demanava el desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, i instava al Ministerio de Fomento a que reconegui el caràcter estratègic d'aquesta carretera, per on passen més de 20.000 vehicles diaris. Aquesta infraestructura és una de les principals reivindicacions del nostre territori, per la seva connectivitat dels pobles de l'Alt Maresme amb la demarcació de Girona, i perquè fins ara ha estat en un estat molt defectuós que ha causat un greu perjudici a la població afectada. En aquest ple ordinari del mes d'abril el govern va donar compte del projecte del tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera, pressupostat amb 138.047, 34 €. També es van renovar els membres del Consell municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, que no es reuneix des del mes d'abril del 2015 i que el nou govern vol tornar a impulsar. com també el Consell Escolar Municipal, i el Consell Municipal de Medi Ambient, així com treballar en la creació de nous consells sectorials per tal de dinamitzar el teixit associatiu del municipi i redactar un Reglament de Participació Ciutadana.  

ERC presenta al Ple d'abril una moció pel desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet i Tordera

Des del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament presentarem al Ple Municipal del proper dijous 6 d'abril una moció demanant el desdoblament de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, i instant al Ministerio de Fomento a que reconegui el caràcter estratègic d'aquesta carretera, per on passen més de 20.000 vehicles diaris. Aquesta infraestructura és una de les principals reivindicacions del nostre territori, per la seva connectivitat dels pobles de l'Alt Maresme amb la demarcació de Girona, i perquè fins ara ha estat en un estat molt defectuós que ha causat un greu perjudici a la població afectada.  

Més de 100 persones a la calçotada d'ERC Malgrat

Un dia assolellat ens ha acompanyat en una nova edició de la calçotada popular organitzada per Esquerra Republicana de Malgrat de Mar. Més d'un centenar de persones han compartit un migdia amb nosaltres a la Plaça de Ca l'Arnau, gaudint d'una menú de calçotada i d'un sol que ens ha acompanyat durant tota la jornada. Després d'uns parlaments de la presidenta de la secció local, Teresa Verdaguer, i del 1r tinent d'alcade, Ramir Roger, aquest any la secció local ha volgut donar un detall a la parella d'en Pep Aulet i l'Enriqueta pels seus més de 35 anys de suport a Esquerra Republicana de Malgrat de Mar.

ERC organitza una calçotada popular

La secció local d'Esquerra Republicana de Malgrat organitzem una calçotada popular, el proper diumenge 19 de març a les 14h a la Plaça de Ca l'Arnau (si fa mal temps, tenim també la Capella de l'Antic Hospital). Per dinar tindrem calçots del Pla de Grau, botifarra, pa amb tomàquet, salsa pels calçots, aigua, vi i postres. El preu total del dinar serà de 10€. Si voleu venir al dinar, millor que ens reserveu els tiquets. Per fer-ho, podeu confirmar la vostra assistència al correu electrònic malgratmar@esquerra.org. La secció local d'ERC Malgrat us animem a venir i a passar una bona estona tots plegats. Salutacions i ens hi veiem!  

Foto: Servei de Premsa de l'Ajuntament de Malgrat

ERC treballarà per disposar de 145.000 euros per poder equipar l'Escola Municipal d'Adults

El regidor d'Hisenda, Ramir Roger, ha explicat durant la roda de premsa d'aquest matí que s'està estudiant poder aconseguir l'import de 145.000 euros que calen per afrontar la despesa per equipar l'Escola Municipal d'Adults. Els recursos aniran destinats a comprar equipament informàtic, pissarres digitals, nou mobiliari, la legalització de la instal·lació elèctrica i la contractació d'un enginyer. El càlcul econòmic aproximat que ha previst el govern puja a més de 145.000 euros. Aquest imprevist es deu a que l'anterior govern no havia planificat l'homologació de l'Escola Municipal d'Adults, ni el seu equipament necessari per tal de tenir unes condicions dignes. Per això no podrà reprendre la seva activitat a l'edifici de les antigues cases dels mestres fins al mes de setembre.

La regidora de Turisme, Ester Martínez, ha visitat la zona afectada pels temporals

Aquest matí la regidora de Turisme, Ester Martínez (ERC) ha visitat la zona afectada pels temporals del Camí de la Pomareda, en la trobada que han tingut sobre el terreny el nou govern municipal, el delegat del govern espanyol i la cap de la demarcació de Costes de l'Estat per veure els desperfectes causats fa unes setmanes en aquella zona del municipi. Les obres per arreglar la zona començaran la setmana vinent i tindran una durada de 3 mesos, i el govern municipal ha estimat els costos de reparació del camí en 226.115,17 euros. Des del govern municipal es demanarà un estudi mediambiental per saber quin pot ser l'impacte de la construcció d'una escullera al delta de La Tordera.  

Amb ulls de dona

El 8 de març, celebrarem el dia de la dona treballadora, dones que varen aixecar la veu i també varen morir per reivindicar els drets de totes nosaltres. Volem fer una exposició fotogràfica, però volem que tu siguis la protagonista, tan davant com darrera de la càmera. Us convoquem a participar fent fotos de dones, dones del nostre poble, i sempre i tot, vist pels nostres ulls, ulls de dona. Tema: Fotografies que com a eix central sigui la dona. Termini de presentació: Del 23 de gener al 28 de febrer. Format: JPEG Digital: Mida mínima 1 MB i resolució mínima 4 MB Envieu les vostres fotografies a: ambullsdedona.fotografia@gmail.com Totes les fotografies han d’anar acompanyades per les dades de l’autora, nom i cognoms (pseudònim per la seva publicació, és opcional), adreça, telèfon i e-mail. L’exposició es farà durant la setmana del 8 al 14 de març a la Biblioteca la Cooperativa i en el seu moment es farà saber, mitjançant cartelleria, webs i e-mail. *Els autors autoritzen a l’organització a la reproducció i exposició il·limitada de les obres presentades.  

Els regidors d'ERC voten sí a la moció de censura i entraran al govern municipal

Al Ple celebrat aquest dimecres al migdia a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Malgrat, en què es debatia i votava la moció de censura contra l'alcalde Joan Mercader, els 3 regidors d'ERC hi han votat favorablement, tal i com s'hi havien compromès. Amb els vots dels 3 regidors també ha estat investida la nova alcaldessa Carme Ponsa, a qui desitgem tota la sort i encerts al capdavant de l'alcaldia de Malgrat. Els 3 regidors d'Esquerra Republicana seran part del nou govern municipal del poble, amb les responsabilitats que els donarà el nou cartipàs acordat entre Junts per Malgrat, ERC, el PDECat i la CUP. Comença una nova etapa al poble de Malgrat i els regidors d'Esquerra Republicana treballaran intensament en benefici dels malgratencs i les malgratenques.