Malgrat de Mar

Totes les notícies

ERC participa a la presentació de l'acord de govern de Malgrat

Els 3 regidors d'Esquerra Republicana han participat de la presentació de l'acord de govern de Malgrat aquest dilluns al vespre al Centre Cultural, davant de 150 persones. El portaveu del Grup Municipal d'ERC, Ramir Roger, ha intervingut exposant els motius pels quals els republicans han donat suport a la moció de censura i al nou govern que en sortirà, on ERC tindrà responsabilitats de govern. Per Esquerra Republicana la valoració de l'acte ha sigut positiva, per l'oportunitat d'exposar per part dels 4 grups que formaran el nou govern els motius de la moció de censura i els propòsits per la nova etapa.

ERC demana al Senat que l'Estat actuï davant les conseqüències del temporal marítim

Esquerra Republicana ha registrat aquest dimarts al Senat una moció en què es demana declarar immediatament el litoral mediterrani com a zona catastròfica i engegar un pla d'ajudes per a ajuntaments que hagin vist danyat el seu espai urbà arran del temporal marítim del 20 al 22 de gener. El grup parlamentari a la cambra alta demana també procedir a les tasques de restitució i restauració del litoral marítim i de les platges afectades, a més d’engegar un Pla del Litoral que compti amb la participació de tots els actors institucionals així com col·lectius afectats (pesca i turisme), per a la gestió sostenible del litoral marítim. La moció s'ha treballat amb els càrrecs electes d'ERC al Maresme, que des del mateix cap de setmana han volgut posar fil a l'agulla per solucionar una situació endèmica a la costa del Maresme, tot i que la llevantada d'enguany ha afectat de forma més significativa que en altres anys alguns municipis com Malgrat de Mar i Pineda. En el text de la moció, que s’haurà de debatre en la comissió de Medi Ambient, els senadors Bernat Picornell i Quim Ayats han denunciat que els desperfectes patits a la costa catalana "posen de manifest l'oblit al qual ha estat postergada la gestió del litoral i de les platges en l'Estat espanyol". "El litoral mediterrani porta patint més de mig segle d'intervencions insostenibles que li confereixen una extrema vulnerabilitat i fragilitat quan es produeix un temporal marítim", han argumentat. A banda d’aquesta iniciativa parlamentària, Esquerra Republicana preguntarà sobre aquesta qüestió en el ple del Senat i formularà també un seguit de preguntes per a la seva resposta escrita, i faran un seguiment exhaustiu de l'actuació a tots els municipis.

ERC celebra l'acord que permet un “govern del canvi” a Malgrat

Esquerra Republicana de Malgrat es mostra satisfeta de l'acord per un nou govern al poble de Malgrat, fruit de l'entesa entre JuntsxMalgrat, ERC, PDECat i CUP. Creiem que és un acord històric que posa en valor la transversalitat i la diversitat del municipi, amb la voluntat de posar-los al servei de la ciutadania. Els dies de converses, aproximacions i negociacions han finalitzat amb un acord sòlid i que permetrà el canvi polític al govern de l'Ajuntament de Malgrat, i on Esquerra Republicana tindrà rellevants responsabilitats de govern. Esquerra Republicana s'ha mostrat en els darrers anys com una opció política partidària de conformar una alternativa de govern al PSC, i estem profundament contents i il·lusionats de poder-ho fer possible. Iniciem una nova etapa en la història de Malgrat, en què tots som necessaris i imprescindibles, tots i cadascun dels ciutadans, la societat civil i els agents socials i econòmics del poble. Des d'ERC agraïm profundament els gestos de generositat de les forces polítiques que l'han fet possible i creiem que valdrà la pena haver-ho fet. Trobareu adjunt el document "Motius de la moció de censura"  

El menjar no es llença

Proposta sobre el malbaratament alimentari a la nostra vila.

La crisi econòmica actual ha fet més evident i més greu el problema del malbaratament d'aliments, un problema social, ètic, econòmic i mediambiental que cal abordar des de tots els àmbits. Per això, des d'ERC entenem que el nostre Ajuntament ha de fomentar la cultura de l’aprofitament alimentari, fent visible la problemàtica que suposa llençar aliments en bon estat. Es calcula que a Catalunya cada persona malbarata anualment 35 quilos d'aliments, que equivalen al menjar consumit durant 25 dies. Econòmicament, es calcula que la pèrdua és d'uns 112 euros per habitant i any. Pel que fa a localització, el 58% del malbaratament es produeix a les llars, un 16% als supermercats, un 12% a l'hostaleria, un 9% al comerç al detall, un 4% al servei de càterings a l’administració i un 1% als mercats municipals. Els principals factors del malbaratament dins l'àmbit domèstic són la poca planificació a l'hora de fer la compra, el fet de no donar-li importància a llençar menjar i no aprofitar les restes que queden al plat, la compra exagerada d’ofertes i la manca de planificació dels àpats. Quant a la distribució dels aliments, hi ha factors que generen més problemes que altres, com són la demanda cada vegada més gran de productes refrigerats, les limitacions naturals (com ara la durada del productes frescos) o els errors a l'hora de fer una bona predicció de la demanda. Els supermercats, els Mercats Municipals, les botigues d’alimentació i altres centres municipals són espais que, per la seva tasca i volum, presenten una facilitat afegida en possibilitar la recuperació d’una fracció significativa dels aliments frescos malbaratats. En la restauració i càtering hi ha mesures que podem aplicar per reduir el malbaratament, com ajustar les racions a la demanda real del client, planificar de manera més precisa els serveis, oferir la quantitat de menjar necessària que es pugui consumir i apostar per aconseguir un canvi d'hàbits global on res es quedi al plat.

Més de 150 persones participen a la XXXVIII Bicicletada de Sant Esteve

Aquest dilluns al matí més de 150 persones s'han trobat a les Peixateries Velles per fer un any més la tradicional volta amb bicicleta del dia de Sant Esteve. Després del recorregut, d'una mitja hora de durada, hi ha hagut una xocolatada al final de la ruta, a Can Campassol, i posteriorment els més menuts han pogut fer cagar el tió. La Secció Local d'ERC agraeix a tothom que va participar de la bicicletada així com a totes les persones que ens van donar un cop de mà en l'organització. Gràcies per haver volgut compartir aquest matí amb nosaltres, i esperem retrobar-vos-hi l'any vinent.

ERC no dóna suport a l'aprovació del pressupost municipal pel 2017

Els arguments del vot contrari d'Esquerra Republicana a l'aprovació d'aquest pressupost els fonamentem en: - L'erroni plantejament del govern del PSC i Junts x Malgrat pel que fa a les xifres per dur a terme les obres dels carrers Llibertat i Sant Elm. En la nostra opinió, es pretén executar un projecte amb les mateixes formes d’imposició als veïns utilitzades el 2012. Aquests no han tingut cap espai per fer les aportacions que considerin i, encara més, no s'ha vist fins el moment cap intenció d'estudiar la viabilitat de les mateixes. ERC reprova aquesta forma de governar. Creiem que segueix mètodes poc actuals, donat que no es tenen en compte les raons dels veïns, sobretot pel que fa a les contribucions especials que es pretenen imposar per aquestes obres. Per això des d'Esquerra Republicana ens comprometem a cercar una proposta que permeti rebaixar les quotes contributives dels veïns d’aquests dos carrers, sense que això suposi greuges comparatius amb obres ja fetes o futuribles. En aquest punt, volem recordar que les quantitats aportades pels veïns dels diferents sectors afectats per actuacions finançades en part per contribucions especials suma un total de 4.667.059,48 euros. Aquesta xifra ha permès en bona part el bon estat de salut de les finances locals, tot i que això el PSC s'ho estalvia d'explicar. El que sí fa és posar-se medalles de bona gestió sense reconèixer, en la justa mesura, als veïns l’esforç contributiu. - La indefinició de la proposta del govern sobre la partida de 100.000 euros destinada a la participació dels veïns. Per Esquerra Republicana, aquest govern s’ha instal·lat en un model participatiu improvisat, en la majoria d’ocasions basat en el simple fet d’informar, sense cap voluntat de rebre un retorn per part de la gent. Així contemplem la política de l’ajuntament i la inexistent participació ciutadana. Per nosaltres, donar opcions a participar de forma directa a la ciutadania és essencial per construir un municipi amb gent crítica i implicada.

Bona Festa Major!

Encetem setmana de Festa Major. Pels malgratencs i malgratenques la Diada de Sant Nicolau és motiu de retrobament i celebració. Per això des d'ERC us animem a participar i seguir el munt d'activitats que des de les diverses entitats i associacions de la vila es preparen amb voluntat d'oferir-nos el millor, de fer poble.  http://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/la-festa-major-de-sant-nicolau-arrenca-dillunshttp://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/la-festa-major-de-sant-nicolau-arrenca-dilluns  

ERC denuncia que el govern municipal només ha executat el 20,3% de la inversió en projectes urbanístics pel 2016

A falta exactament de dos mesos pel tancament de l’exercici, el Grup Municipal d'ERC creu que és desconcertant l’estat del pressupost 2016 pel que fa a la execució dels projectes urbanístics (370.000€), en relació a la previsió de crèdits que s’hi han destinat (1.820.800€). És a dir, en els 10 primers mesos de l’exercici s’han fet despeses per valor d’un 20,3% del que s’havia previst inicialment (s’han gastat només 370.000€ dels 1.820.000€ pressupostats). Per ERC ens resulta molt preocupant aquesta circumstància, donat que visualitza clarament una mala planificació política en l’actuació urbanística i al mateix temps, una execució lentíssima d’aquesta planificació. Sabem que el govern compta encara amb aquest marge temporal de dos mesos per actuar en l’execució d’aquests projectes, però des d’ERC veiem amb preocupació especialment el retard en la urbanització de l’Avinguda Barcelona i l’efecte negatiu que aquesta situació pot tenir en el pressupost de l’exercici 2017. FONT Estats d'execució del pressupost a 31 d'octubre de 2016, pàgina web de l'Ajuntament de Malgrat.  

DEL PLE MUNICIPAL NOVEMBRE (4)

MOCIÓ CUP EN SUPORT A L’ALCALDESSA DE BERGA Atesa la detenció  de l’alcaldessa Montse Venturós per no acatar el requeriment dels tribunals polítics espanyols, el Ple de l’Ajuntament  de Malgrat de Mar aprovà amb els vots favorables d’ERC-PDC-CUP  i una regidora de JXM, l’abstenció de dos regidors de JXM i el vot contrari de PSC I PP: -Reclamar l’arxiu immediat de la causa oberta contra l’alcaldessa per haver penjat una estelada a l’edifici de l’Ajuntament, com a mostra de la voluntat de llibertat de la ciutat de Berga. -Constatar i rebutjar la persecució política i judicial orquestrada per l’Estat espanyol contra l’independentisme català. -Reafirmar que els tribunals polítics espanyols no tenen legitimitat per vulnerar la voluntat democràtica del nostre poble. -Establir que d’ara endavant, fins que culmini el procés independentista, l’estelada onegi al balcó de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. PRECS I PREGUNTES Donat el nostre interès pel foment del comerç local i dels productes de proximitat, vam fer arribar al regidor de mercats la nostra preocupació perquè les parades lliures del mercat municipal no s’ocupen en el transcurs del temps. Ens vam interessar pels  mecanismes de publicitat emprats i quina mena de difusió es feia d’aquests valors no explotats. Vam  fer el prec que  s’augmentessin els esforços en publicitat per tal de millorar el grau d’ocupació de les parades També vam fer avinent al regidor de seguretat ciutadana la petició que alguns veïns ens havien fet arribar, referent a les hores donades per renovar el DNI a la caserna de la Policia Local i que a judici dels interessats no estava adequadament publicitat.  La resposta va ser que no poden publicitar-ho més, donat que  actualment ja es superen els recursos que la Policia Nacional posa a disposició, i per això només es fa publicitat a Twitter, tot i que des de la Policia Local orienten i filtren per prioritzar les persones amb mobilitat reduïda o necessitats específiques.