Manresa

Totes les notícies

La plataforma Manresa pel Sí i Òmnium organitzen la projecció del documental "Las cloacas de Interior"

La plataforma Manresa pel Sí, a la qual està integrada la junta local de Manresa d'Esquerra Republicana, us convida a la projecció, dijous 13 de juliol, del documental "Las cloacas de Interior", a l'Espai Òmnium (que n'és coorganitzadora), al carrer de Sobrerroca, 38, a dos quarts de vuit del vespre. Nou mesos de treball de producció i dos anys d'investigació es resumeixen als 80 minuts del documental produït per Mediapro. Aquest documental recull el treball dels periodistes de Público Patricia López i Carlos Enrique Bayo, sota la direcció de Jaume Roures. Entre les moltes entrevistes que es recullen a la pel·lícula es troben les de quatre policies que per primera vegada parlen a càmera: Marcelino Martín Blas, exdirector d'Assumptes Interns de la Policia; el comissari Jaime Barrado; el sergent de la Guàrdia Civil José Oreja i un funcionari del Ministeri de l'Interior que roman en l'anonimat i que en el documental oculta el seu rostre amb una màscara. Alguns dels destinataris de les maniobres d'intoxicació, dossiers falsos, difamacions, etc., també donen testimoni en el documental, com és el cas dels polítics Pablo Iglesias, Xavier Trias o el magistrat Baltasar Garzón. El testimoni creuat dels germans Cierco, propietaris de Banca Privada d’Andorra, i de Martín Blas revelen l’existència de maniobres il·legals per tal d’aconseguir els comptes opacs de la família Pujol i són el testimoni de l’acció d’aquesta trama bruta en l’operació Catalunya. En podeu veure un avanç en el següent vídeo.

Acords de la reunió de militants d'ERC Manresa celebrada el 26 d'abril

Arran dels esdeveniments dels últims dies i després de la reunió oberta a tota la militància feta aquest dimecres, ERC Manresa ha arribat als següents acords: - Ratifica el compromís amb Manresa i la voluntat de continuar al govern i de treballar per un projecte de ciutat compartit amb els socis de coalició. Un projecte que valorem positivament, també resultat de l'esforç i el treball de cadascun dels nostres regidors i regidores. - La pèrdua de confiança manifestada per l'alcalde Valentí Junyent envers la fins ara primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, no pot condicionar la continuïtat d'aquest govern. - Mantenir la confiança política en Mireia Estefanell i per això continuarà com a presidenta del grup municipal. - Emplaçar l'alcalde i l'equip de govern a posar-se a treballar per reestructurar el cartipàs municipal, coincidint amb l'equador de mandat, de manera que permeti aprofitar les capacitats de tots els regidors i regidores, superant debilitats, i millorant la cohesió de l'equip.  

ERC emplaça Valentí Junyent, pel bé de la ciutat, a reconsiderar la seva decisió

Després de la resolució presa avui dimarts per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, de retirar les competències a la Primera Tinent d'alcalde i companya Mireia Estefanell, ERC Manresa manifesta el següent: - Lamenta aquesta decisió, que ha estat precipitada, presa de manera unilateral, i sense valorar els possibles escenaris que se'n deriven. - Qüestiona que aprofiti la situació -que no té res a veure amb la ciutat- originada per les afirmacions fetes en relació al procés pel coordinador d'Organització del PDeCAT. - ERC contribueix a fer un govern fort pel bé de la ciutat, treballant amb convicció i lleialtat, per tirar endavant els projectes que es deriven del pacte de govern. Per això, actua i actuarà amb serenor i responsabilitat. - ERC emplaça Valentí Junyent, pel bé de la ciutat, a reconsiderar la seva decisió.

ERC Manresa atorga el 16è Premi Maria Casajuana a Fina Farrés

Ha estat involucrada en el moviment escolta i ha participat en el teixit associatiu manresà per causes socials i interculturals. ERC Manresa ha atorgat el setzè Premi Maria Casajuana a la manresana Fina Farrés. El nom de la premiada d’enguany s’ha sabut avui en la roda de premsa presentada per la regidora Cristina Cruz, les membres de l’executiva d’ERC Alba Baltiérrez i Mariona Homs, i la mateixa premiada.    Josefina Farrés i Arderiu va néixer a Manresa el 1954 i és mare de tres fills i àvia de dos néts.  De família masovera, va estudiar a l’Oms i de Prat i va continuar amb els estudis a l’Institut Francès Després de treballar en diverses empreses va acabar treballant de banquera durant 33 anys.   És membre actiu del món associatiu. Des del moviment escolta (a l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí), passant per moviments cristians com el Moviment d’estudiants universitaris cristians o el Moviment Utreia  fins a ser cofundadora de l’associació dels Amics d’en Pere Casaldàliga. També forma part de moviments  de conscienciació dels conflictes que viu actualment la República Democràtica del Congo i participa al Consell de Solidaritat i al Consell Municipal d'interculturalitat.   El premi es lliurarà durant un sopar a l’espai gastronòmic del Kursaal, el dia 8 de març, a les 9 del vespre.   Inscripcions   Per assistir al sopar cal reservar plaça trucant al local d’ERC Manresa al 93 872 63 52 o mitjançant l'adreça bages@esquerra.cat . El preu del sopar és de 20€.   El Premi   Aquest premi va ser instaurat l’any 2002 per la Secció Local d’ERC i de les JERC de Manresa, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. És un guardó que cada any premia una manresana i amb el qual es vol significar la lluita, l’esforç, la constància i la implicació de la dona en la vida laboral i social del nostre país.   Duu el nom de Maria Casajuana i Oncins (Manresa, 1912-2011), una activista social i política d’ideologia republicana i militant històrica d’ERC de Manresa.

'Construint un nou país: La Hisenda Pública Catalana'

'Construint un nou país: La Hisenda Pública Catalana' amb Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya Jaume Torras, regidor de Transparència i Recursos Humans de l'Aju ntament de Manresa Albert Mulero, president d'ERC Bages Dia: Dimarts, 28 de febrer de 2017 Hora: 19.30h Lloc: Sala d'Actes de la FUB2 (antic edifici del CTM, entrada per la plaça Bages)

Mireia Estefanell en la presentació de la renovació del reglament de participació ciutadana.

Manresa renova el reglament de participació ciutadana

Aquest és el tercer any en què la ciutat de Manresa compta amb pressupostos participatiu, però l’ambició del govern local va més enllà i vol incloure altres àmbits dins la democràcia participativa. És per això que des de la regidoria de Dinamització Econòmica i Participació ofereix quatre sessions on la ciutadania està convidada a assistir per tal de redactar un nou reglament sobre la participació municipal. Aquestes sessions es duran a terme: Dimarts 7 de febrer, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural del Casino. Dijous 9 de febrer, a les 7 de la tarda, al Casal de les Escodines. Dimarts 14 de febrer, a les 7 de la tarda, al Centre Cívic Selves i Carner. Dimecres 15 de febrer, a les 7 de la tarda, a la FUB. Per tal de poder-les coordinar correctament es demana que es confirmi l’assistència a l'adreça electrònica participació@ajmanresa.cat o bé trucant al 93 878 24 70.  

La regidoria de participació posa a disposició de la ciutadania 200.000 euros

Enguany, des de la regidoria de participació ciutadana, es torna a brindar a la ciutadania l’oportunitat de decidir sobre un element tant important per a qualsevol organització com és el pressupost. D’aquesta manera els manresans i les manresanes podran escollir mitjançant un procés obert a què es destinarà una part del pressupost municipal, concretament 200.000. Fins el 31 de gener es podrà presentar propostes i projectes que no superin els 50.000 euros i que tampoc estiguin contemplats en el pressupost aprovat en el ple. La finalitat d’aquest projecte democràtic és, com es pot veure al web de l’Ajuntament, “promoure que la ciutadania no sigui simple observadora dels esdeveniments i decisions i que pugui convertir-se en protagonista activa del què passa a la ciutat, aprofundint així en una democràcia participativa, buscant entre tots solucions que es corresponguin amb les necessitats i desitjos reals que tenim”. https://www6.ajmanresa.cat/web/pressupost-participatiu/  

Presentació

Santolària presenta l'exposició Podries ser tu

El dijous 15 de desembre la regidora republicana Àngels Santolària anunciava l'exposició Podries ser tu al Passeig Pere III, la qual té com a finalitat sensibilitzar la ciutadania davant el drama que han viscut i viuen els refugiats acollits a Manresa l'octubre passat. En la presentació es va aprofitar per a anunciar propers actes que se celebraran a la ciutat en suport als afectats de la guerra siriana, com són un torneig de futbol solidari, una encesa d'espelmes a les escales de Crist Rei el 21 de desembre en suport a la població bombardejada i l'inici d'una campanya de recollida de smartphones aptes per a la geolocalització. Santolària va destacar les dificultats que es van presentar davant el procés d'acollida alhora que lamentava que qui realment té la competència per fer-ho gira l'esquena i reclamava més suport a l'activitat promoguda des de l'àmbit municipal per fer front aquesta crisi humanitària. És vergonyós que un país com Espanya, que ha viscut la mateixa situació, avui se'n desentengui.

Pol Huguet

Pol Huguet: "Cal humanitzar més la política"

— Si en Jaume Torras, que anava en el setè lloc de la llista, ens manifestava la seva sorpresa per sortir elegit com a regidor, de tu, que anaves el novè, ja no en parlem, oi?   No gens. Quan s’estaven confeccionant les llistes municipals, després de reflexionar-hi molt, vaig dir que volia anar a un “lloc segur”, en el sentit que no tingués opció de sortir escollit, ja que preferia prioritzar la família i la feina de professor. M’atreia l’opció de ser regidor, però la possibilitat d’entrar a govern i la feinada i dedicació que m’haguessin comportat em feien tirar enrere. A tothom ens van sorprendre els grans resultats d’Esquerra a Manresa i ja la nit electoral vaig tenir uns moments de nervis. Finalment, salvat. O això em pensava... Un matí de juliol, tranquil·lament, em vaig llevar, i al cap d’unes hores vaig obrir el mòbil i vaig trobar tot de trucades. Vaig parlar amb el Marc, que em va explicar la situació i la proposta. Després de valorar-ho amb la família, vaig creure que ser regidor a l’oposició implicaria una dedicació assumible i vaig acceptar-ho, amb la condició que no entraria a governar, en cas que acabés havent-hi un acord amb Convergència.   — Ara que acabes de tenir un fill, què creus que caldria fer per millorar la conciliació familiar en l’àmbit de la política municipal?   És complicat. La feina dels regidors, en si, és poc compatible amb les criatures, com tantes altres. Però hi ha un tema cultural que pot canviar. M’explico. Actualment, per a molta gent, segurament seria vist com un ultratge que portés el meu fill a una reunió de govern o, sobretot, a un ple. I, de moment, no, perquè és molt petit i mama sovint. Però més endavant, ja ho veurem. Cal humanitzar més la política, i això, entre altres, implica acceptar les situacions personals de cadascú. Els regidors tampoc som ni hem de ser superhererois que aguanten 5 hores de reunió sense aixecar-se de la taula ni menjar. Als plens, m’hi sobren formalismes, m’hi sobren certes sobreactuacions dirigides a la claca respectiva que allarguen els plens fins a hores intempestives, i en canvi hi falta esperit constructiu i voluntat de diàleg i entesa.