Manresa

Totes les notícies

Aprovats els pressupostos municipals 2018 de l'Ajuntament de Manresa

Exposició del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Manresa, en referència als pressupostos de la ciutat de Manresa per l'any 2018: "En primer lloc volem remarcar el caràcter social d’aquest projecte. El  pressupost 2018 preveu un important increment de la despesa social destinats a atendre millor a les persones amb més dificultats. El regidor Sala n’ha donat unes quantes xifres. Importants, però sempre fredes. Però és important saber que aquests increments ens permetran donar: - Beques menjador a 167 infants més  - Incrementar la despesa per aliments als casals d’estiu i de Nadal - Arribar a la xifres de 117.500 euros en ajuts escolars - Arribar a 756.709 euros en el servei d’atenció domiciliària que signifiquen 3.125 hores més. - Incorporar 52 aparells més de teleassistència per arribar als 1.800 dotar la unitat de dependència d’un assistent social i un administratiu més. - Incrementar les ajudes a l’habitatge en 50.000 euros més que el pressupost inicial del 2017 i en 20.000 euros la despesa finalment executada. I, com a novetat d’aquest any, volem destacar la voluntat d’aquest Ajuntament per atendre l’emergència habitacional amb la creació d’un alberg social amb capacitat per a 19 unitats familiars amb una dotació de 84.000 euros. En segon lloc, volem posar de relleu l’aposta per les polítiques d’ocupació. Si bé entre el 2016 i el 2017 els programes d’ocupació per generar més oportunitats de treball va augmentar en més de 900.000 euros, enguany no només es manté aquesta despesa sinó que s’incrementa en 125.000 euros arribant a 4.128.000 euros. Una xifra rècord aconseguida gràcies a l’esforç tècnic i polític que permetrà crear ocupació directa per a 122 persones, més ajudes per a la contractació i  engegar nous projectes com: - Els programes Ubica’t i Enfeina’t, dues iniciatives d’acompanyament a la inserció ocupacional i de prospecció a les empreses per a persones aturades. - Noves accions que permetran atendre de forma específica a col·lectius de difícil inserció com són les persones destinatàries de la renda mínima d’inserció i també amb discapacitat.

77% de reducció del deute de la Generalitat amb l'ajuntament de Manresa

Durant el darrer mandat Esquerra Republicana ha demostrat la seva excel·lent capacitat de gestió al capdavant de Conselleries tan sensibles com la de Benestar Social, Salut, Justícia, i sobretot la Conselleria d’Economia. Cal recordar que en el moment en què el vicepresident Oriol Junqueras i el seu equip van posar-se al capdavant dels departaments d’Economia i Hisenda les finances de la Generalitat patien importants tensions de tresoreria, agreujades pel dèficit fiscal al qual ens sotmet l’actual sistema de finançament i per l’estricta normativa imposada per l’Estat espanyol en matèria de dèficit i estabilitat pressupostària. No oblidem que aquest és un problema que afecta també de manera directa els municipis, als quals el ministre Montoro no permet retornar els superàvits a la ciutadania. Els ajuntaments governats per Esquerra Republicana han sabut trobar l’equilibri entre una gestió econòmica responsable i l’increment de recursos en polítiques rellevants per l’assoliment de la justícia social i la igualtat d’oportunitats. La bona gestió de l’equip de la Conselleria d’Economia i Hisenda ha permès sanejar les finances de la Generalitat, reduint el dèficit públic, el termini de pagament a proveïdors i posant les bases per a un creixement econòmic que ha assolit valors del 3,5% del PIB. Un exemple molt evident d’aquesta bona gestió ha estat la reducció del deute que acumulava la Generalitat amb els ajuntaments, passant dels 595 milions d’euros pendents a l’inici de legislatura als 150 milions d’euros actuals, és a dir, una reducció del 74% que ha suposat una injecció econòmica molt important per als nostres municipis. En el cas concret de l’Ajuntament de Manresa (governat amb pacte de govern de PDeCat i ERC) la reducció ha estat dels 2.435.495 euros inicials (març de 2016) als 553.719 euros actuals (octubre de 2017), i que representa un 77% de reducció, de manera que hem pogut ingressar els imports pendents de diverses partides i conceptes.

Moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya

En sessió plenària extraordinària celebrada el dimecres 25 d'octubre de 2017 s'ha aprovat la següent moció: MOCIÓ DELS GRUPS MUNICIPALS DE CDC, ERC, CUP, DM I DEL REGIDOR MIQUEL DAVINS PEY PER ATURAR LA SUSPENSIÓ DE L’AUTONOMIA DE CATALUNYA   EXPOSICIÓ DE MOTIUS   L’acord entre el Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol i Ciudadanos per a la suspensió de l’autonomia de Catalunya, evidencia que davant d’un problema polític la resposta de l’Estat espanyol es basa en la repressió i en la retallada de drets.   Trenta-vuit anys després de recuperar l’autonomia catalana amb l’aprovació de l’Estatut, després de les llargues dècades de dictadura franquista, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d’anul·lació política.   L’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola liquida, de facto, l’autonomia catalana a través d’un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l’Estat espanyol i que s’ha concretat en la seva resposta repressiva a través de la vulneració de drets fonamentals, la censura d’internet i de mitjans de comunicació, la violació del secret postal, les detencions de càrrecs públics, querelles i processos judicials contra el govern, la mesa del parlament i més de 700 alcaldes i alcaldesses, la brutal violència policial exercida contra població pacífica l’1 d’octubre, l’empresonament dels líders de la societat civil, el gran desplegament de forces policials que encara es manté a Catalunya i la intervenció i congelació dels comptes de la Generalitat de Catalunya.   El Govern espanyol i els partits polítics que li donen suport continuen optant per la via de la repressió i la vulneració de drets enlloc d’escoltar el clam del poble i les institucions de Catalunya que en les eleccions del passat 27 de setembre de 2015 van concedir la majoria absoluta del Parlament a les forces independentistes i que el passat 1 d’octubre, en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, van ser novament refermat el mandat democràtic per a la independència de Catalunya.

Esquerra crida a aturar el país aquest 3 d'octubre !!!

Crida local de Manresa Per dignitat democràtica i contra la repressió. Us animem a participar de: Matí: - 11.00 h, convocatòria davant dels col·legis electorals vandalitzats per la policia espanyola. Al Bages s’ha decidit fer crida per concentrar-nos als col.legis de: Callús - Escola Pública Joventut (Passeig Anselm Clavé) Castellgalí - CP Sant Miquel de Castellgalí (Av. Montserrat, 8)  Fonollosa - Ajuntament de Fonollosa (Carrer de l'Església) Sant Joan de Vilatorrada. - CEIP Juncadella (Carrer de les Escoles) Nota: Probablement hi haurà talls a l'eix transversal, per anar a Fonollosa recomanem agafar la carretera vella. Tarda: - 18.00 h, convocatòria comarcal davant de l’Ajuntament de Manresa.  

Comunicat en suport als investigats per haver participat en l'homenatge a Julià Babia

ERC Manresa manifesta la seva solidaritat amb els quatre militants de Poble Lliure investigats per enaltiment al terrorisme, entre ells el manresà i amic Toni Casserres, per haver participat en un acte d’homenatge a l’independentista manresà d’adopció Julià Babia a Castelló de la Farfanya, on havia mort fa trenta anys. ERC Manresa denuncia que darrere d’aquesta actuació només hi ha una vegada més la voluntat de criminalitzar l’independentisme en un moment crucial de la nostra història. Finalment, ERC Manresa fa arribar tot el suport i tot l’escalf a la família de Julià Babia, un ciutadà exemplar que, amb la seva feina discreta i tenaç a favor de la justícia social i la llibertat nacional del nostre poble en uns moments molt complexos, va contribuir a posar la llavor de la llibertat que com comunitat volem i ens mereixem que floreixi a partir de l’1 d’octubre.

Volem una república feminista, en el sentit de tenir les mateixes garanties i oportunitats que els homes

L'acte "La República de les Dones" va reunir un bon grapat de gent de les tres generacions -àvia, mare i filla- per instar especialment les dones a anar a votar en el referèndum del proper 1 d'octubre. En un acte davant de Crist Rei i conduït per la periodista Aina Font, van intervenir Alba Baltiérrez, Adriana Delgado i Maria Torras, que van transmetre les polítiques d'igualtat que es preparen i les que es volen amb la vista posada en el nou Estat. Les tres ponents van afirmar que les dones "tenen més dubtes a l'hora d'anar a votar l'1-O", malgrat que "l'Estat espanyol no treballa per garantir la igualtat, no hi posa esforç". En la intervenció d'aquestes tres generacions de dones fortes i lluitadores es va recordar que "les dones cobren de mitjana un 25% menys per la seva feina" i es va poder sentir que, a vegades, "les joves no ens n'adonem de l'esforç que han fet altres dones en el passat per aconseguir el que nosaltres ara gaudim". Per tot això, el missatge va ser molt clar: "Volem una república feminista, en el sentit de tenir les mateixes garanties i oportunitats que els homes." La benvinguda a aquest acte d'ERC a Manresa el primer dissabte de campanya va començar amb unes paraules d'Àngels Santolària, regidora a l'ajuntament, i de la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata. Per cloure l'acte va intervenir la secretària d'Igualtat d'ERC al Bages, Àdria Mazcuñán.

Setze marxes de torxes al Bages i el Moianès, la vigília de l’Onze de Setembre

Fina Dordal i Jose Rodriguez @Trinitro, a la novena Marxa de Torxes a Manresa     Les marxes de torxes per la independència arribaran a setze poblacions del Bages i el Moianès: Artés, Balsareny, Callús, Castellbell i el Vilar, Castellnou de Bages, l’Estany, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Santa Maria d’Oló (n’hi pot haver alguna més a darrera hora).   A Manresa, la novena Marxa de Torxes per la Independència és organitzada per la Comissió 11 de Setembre, impulsada per l’ANC i Òmnium Bages, amb el suport de la Fundació Independència i Progrés, PDC, CUP, Demòcrates de Catalunya, ERC, Súmate i Solidaritat. La Marxa comptarà amb la participació d’acordionistes, castellers, grallers, miquelets, sardanistes i tabalers. La concentració es farà a la plaça de Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre, per iniciar el recorregut fins a la Plaça Major.   La manresana Fina Dordal farà la lectura del manifest, que a hores d’ara té el suport de 9 partits i entitats i és obert a més adhesions (Assemblea Nacional Catalana, Candidatura d’Unitat Popular, PDECAT, Demòcrates de Catalunya, ERC, Fundació Independència i Progrés, Òmnium Bages-Moianès, Solidaritat per la Independència i Súmate).   Tot seguit, hi haurà el parlament, que enguany anirà a càrrec de Jose Rodríguez @Trinitro, conegut activista a les xarxes socials i membre de Súmate.   L’acte es clourà amb una sardana de germanor i l’actuació dels Tirallongues de Manresa.   Les torxes es poden recollir anticipadament al nou Espai Òmnium, a partir d’aquest dilluns, 4 de setembre, o bé en el mateix inici de la Marxa (des de les sis de la tarda).   Setze marxes al Bages i al Moianès   Les marxes per la independència arribaran a setze poblacions del Bages i el Moianès:   Artés: dia 10, passeig Diagonal, plaça del Kanal, a dos quarts de deu del vespre Balsareny: dia 10, plaça de la Mel, a les nou del vespre Callús: dia 10, Casal del Poble, a les nou del vespre Castellbell i el Vilar: dia 10, plaça Valentí Puig, a dos quarts de nou del vespre Castellnou de Bages: dia 10, escola l’Olivar, a dos quarts de nou del vespre L’Estany: dia 16, plaça del Monestir, a dos quarts de vuit del vespre Manresa: dia 10, Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre Monistrol de Calders: dia 10, plaça Nova, a dos quarts de nou del vespre Monistrol de Montserrat: dia 10, plaça de la Font Gran, a dos quarts de nou del vespre Navarcles: dia 10, parc Marcel·lí Monrós, a un quart de deu del vespre Navàs: plaça de l’Ajuntament, a les nou del vespre Sant Fruitós de Bages: dia 10, plaça de l’Església, a les nou del vespre Sant Joan de Vilatorrada: dia 10, mas Llobet, a dos quarts de nou del vespre Sant Vicenç de Castellet: dia 10, plaça de l'Ajuntament, a tres quarts de nou del vespre Santpedor: dia 10, plaça de Catalunya, a les nou del vespre Santa Maria d’Oló: dia 10, plaça de Sant Antoni M.

Condemna contra l'atemptat de Barcelona

Comunicat oficial d'Esquerra Republicana de Catalunya Esquerra Republicana condemna sense pal·liatius l'acció terrorista que ha tingut lloc avui a la ciutat de Barcelona i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits.   Seguint les recomanacions dels cossos de seguretat, aconsellem que tothom es mantingui informat pels canals oficials i lluny de la zona on s'han produït els fets.   Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui. Els responsables d'Esquerra Republicana a la Generalitat i a l'Ajuntament treballen en aquests moments perquè Barcelona recuperi la normalitat com més aviat millor. – Condemna unànime de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa contra l'atemptat de Barcelona      Els representants municipals també fan una crida a la ciutadania a participar en el minut de silenci que s’ha convocat per demà a les 12 del migdia a la Plaça Major.   L’Ajuntament de Manresa condemna amb consternació i total contundència l’atemptat terrorista que ha tingut lloc avui a Barcelona i expressa la seva solidaritat i el seu més sentit condol a les víctimes, familiars i amics.   Tots els grups municipals amb representació al consistori –CDC, ERC, CUP, PSC, C’s, DM i el regidor Miquel Davins- fan una crida a treballar units contra l’odi, la intolerància, el racisme i la violència, i reiteren el seu rebuig davant la barbàrie terrorista que, de manera indiscriminada i sense cap sentit, colpeja persones de tot el món.   L’Ajuntament ha col·locat les banderes de l’edifici consistorial a mig pal i s’afegirà a les mostres de dol que es decretin en motiu d’aquest tràgic esdeveniment.   Els representants municipals també fan una crida unànime a la ciutadania a participar en el minut de silenci que s’ha convocat per demà a les 12 del migdia a la Plaça Major de la nostra ciutat.