Manresa

Notícia

Volem una república feminista, en el sentit de tenir les mateixes garanties i oportunitats que els homes

L'acte "La República de les Dones" va reunir un bon grapat de gent de les tres generacions -àvia, mare i filla- per instar especialment les dones a anar a votar en el referèndum del proper 1 d'octubre.

En un acte davant de Crist Rei i conduït per la periodista Aina Font, van intervenir Alba Baltiérrez, Adriana Delgado i Maria Torras, que van transmetre les polítiques d'igualtat que es preparen i les que es volen amb la vista posada en el nou Estat.

Les tres ponents van afirmar que les dones "tenen més dubtes a l'hora d'anar a votar l'1-O", malgrat que "l'Estat espanyol no treballa per garantir la igualtat, no hi posa esforç".

En la intervenció d'aquestes tres generacions de dones fortes i lluitadores es va recordar que "les dones cobren de mitjana un 25% menys per la seva feina" i es va poder sentir que, a vegades, "les joves no ens n'adonem de l'esforç que han fet altres dones en el passat per aconseguir el que nosaltres ara gaudim". Per tot això, el missatge va ser molt clar: "Volem una república feminista, en el sentit de tenir les mateixes garanties i oportunitats que els homes."

La benvinguda a aquest acte d'ERC a Manresa el primer dissabte de campanya va començar amb unes paraules d'Àngels Santolària, regidora a l'ajuntament, i de la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata. Per cloure l'acte va intervenir la secretària d'Igualtat d'ERC al Bages, Àdria Mazcuñán.