Manresa

Notícia

Manresa acollirà la presentació del llibre de Junqueras pocs dies abans que arrenqui el judici als presos polítics

El llibre vol ser un homenatge i un clam per exigir l'alliberament de Junqueras i de tots els presos polítics
El llibre vol ser un homenatge i un clam per exigir l'alliberament de Junqueras i de tots els presos polítics
L’Espai Òmnium de Manresa —situat al carrer Sobrerroca 38— acollirà aquest dijous 7 de febrer (19.30h) la presentació del llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’ (Ara Llibres). L’acte es planteja com un homenatge al president d’Esquerra —que dijous farà 462 que està empresonat— i també a totes les persones preses i exiliades a causa de la repressió de l’Estat espanyol. Se celebrarà en un moment clau: faltaran molt pocs dies per a l’inici del judici als presos polítics independentistes.

La presentació comptarà amb l’autor del llibre, Sergi Sol, un dels principals col·laboradors de Junqueras. Estarà acompanyat per l’alcaldable per Esquerra a Manresa, Marc Aloy; per l’humorista Peyu; per l’activista i amic personal del vicepresident empresonat Maxi Calero, i pel músic Pep Picas.

El llibre de Sergi Sol analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum de l’1-O, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l’ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l’aplicació del 155, l’estratègia d’Esquerra per eixamplar la base de l’independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern. Però, més enllà del relat apassionat i de la informació inèdita d’aquest període transcendental, hi ha la voluntat manifesta de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d’Oriol Junqueras. El llibre vol ser també un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament.

L’acte de presentació està organitzat per l’editorial Ara Llibres i, a Manresa, compta amb la col·laboració de la Llibreria Parcir. Des d’Esquerra Manresa us convidem a assistir-hi.