Manresa

Notícia

Esquerra guanya les eleccions a Manresa amb els millors resultats de la història del partit en unes municipals

El president d'Esquerra Manresa, Ramon Fontdevila, amb el cap de llista Marc Aloy i membres de la candidatura, durant la nit electoral. Foto: Marta Pich/Regió7
El president d'Esquerra Manresa, Ramon Fontdevila, amb el cap de llista Marc Aloy i membres de la candidatura, durant la nit electoral. Foto: Marta Pich/Regió7
Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions del 26 de maig amb un total de 9.119 vots. Es tracta d’una xifra rècord per al partit a la ciutat en unes municipals, que s’ha traduït en la suma de 8 regidors. Així, darrera el cap de llista, Marc Aloy, seran regidors i regidores d’Esquerra en aquest mandat Cristina Cruz, David Aaron López, Muntsa Clotet, Pol Huguet, Anna Crespo, Jamaa Mbarki i Mariona Homs.
 
Es tracta d’un resultat que ha estat molt ajustat amb la segona força, Junts per Manresa, que ha aconseguit 9.109 vots i també 8 regidors. Darrera ha quedat el PSC (4 regidors), Fem Manresa (3 regidors) i Ciutadans (2 regidors).
 
Després d’una nit electoral d’infart i d’esperar el recompte oficial que dimecres al matí va realitzar la Junta Electoral de Zona, Esquerra va celebrar el mateix dimecres al vespre una assemblea de militants per tal de valorar el que han estat els millors resultats de la història del partit a la ciutat de Manresa en unes municipals.
 
En aquest escenari, Esquerra entoma la responsabilitat de formar govern i, per encàrrec de la militància, iniciarà les converses amb Junts per Manresa, formació amb la qual Esquerra ha governat aquests darrers tres anys i mig, i que en aquestes eleccions ha quedat segona força, però amb els mateixos 8 regidors que Esquerra.
 
En aquest sentit, la militància entén que els resultats de les eleccions han premiat l’obra de govern, i també els dos bons equips que les dues candidatures presentaven. Per això, entén que, sumant, la ciutat pot fer un salt endavant.
 
A la vegada, la militància ha donat molt de valor als resultats aconseguits. Esquerra ha incrementat molt notablement el suport (els 9.119 vots són 2.729 més que els aconseguits el 2015) i s’ha fet molt més hegemònica a la ciutat: el percentatge de vots de la formació republicana ha crescut del 23,12% del 2015 al 28,14% d’aquest 2019, i ha passat de ser la primera força en 3 barris a ser-ho en 8. I, en aquells barris on no ha guanyat, ha estat sempre segona força. També es valora positivament el creixement de la participació, ja que una part molt important d’aquest vot nou ha anat a parar també cap a Esquerra.
 
Així, l’assemblea tradueix els bons resultats com la voluntat de mantenir una suma de forces que ha fet bona feina des del govern, però alhora amb un canvi de lideratge que doni un nou impuls al govern de la ciutat.
 
 
Teixir moltes més complicitats
El programa d’Esquerra es basa en un eix social i un eix nacional. En aquest sentit, també es van analitzar els resultats dels altres partits: Manresa té una clara majoria de regidors independentistes —fins a 19 d’un total de 25, que significa un 76% del consistori— i té una clara majoria regidors de partits d’esquerres —amb un 60%.
 
En aquest sentit, la militància també va instar a iniciar una ronda de reunions amb la resta de formacions polítiques per tal de determinar punts en comú que permetin la governabilitat en el dia a dia, així com a arribar a grans acords de ciutat. Perquè és justament des dels grans consensos que la ciutat es pot fer avançar decididament.