Manresa

Totes les opinions

ERC Manresa

A favor de la participació

Participació

A finals de novembre es va celebrar, a l'auditori de l'Ateneu Les Bases, el 12è Plenari del Consell de Ciutat. L’alcalde va presentar el resultat de les sessions participatives per elaborar el Pla de Govern 2016-2019, i la tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, va presentar el projecte de pressupost participatiu. No cal dir que des d’ERC Manresa valorem positivament la feina feta durant aquest procés i creiem que és d'agrair la participació que hi ha hagut, que es concreta en més de dues-centres propostes presentades.

ERC Manresa

Cal respectar la decisió de les Germanes Caputxines de Manresa

Claustre del Convent de les Caputxines

Quan fa tres anys la comunitat de Germanes Clarisses Caputxines de Manresa va fer públic l’acord amb la Fundació Sociosanitària de Manresa de cedir-li el convent del carrer Talamanca amb la condició que fos utilitzat com a residència de gent gran, i la Fundació també es fes càrrec de l’atenció a les monges que hi resideixen, ens en vàrem alegrar. L’acord permetia ampliar aquest servei important per a la gent gran en un emplaçament molt cèntric Manresa.

Ramon Fontdevila

Esquerra, després del 26J

Ja han passat deu dies d'ençà les eleccions del diumenge 26 de juny. I si bé aquell mateix vespre ja teníem els resultats amanits amb declaracions d'urgència -els sondeigs van ser espaterrants!- la veritat és que tot plegat no ha bellugat gaire. Bé, una mica sí que ho ha fet: a Manresa, per primera vegada des dels anys de la República, els d'ERC vam guanyar la convocatòria sumant 7.808 vots, 229 més que no pas desembre, i això malgrat la davallada de participació.

Ramon Fontdevila

ERC, diumenge a la Plana de l'Om

Només una campanya electoral com aquesta, a tocar de l'estiu, pot plantejar-se celebrar un acte a la Plana de l'Om. Va ser aquest diumenge, i a les set de la tarda: un cartell de primera per agrupar els més fidels però, també, de provada eficàcia a l'hora de retenir els passavolants. I l'acte va funcionar sencer, des de la música per obrir fins al discurs final de Joan Tardà, amb més i més gent que s'hi encantaven.

Ramon Fontdevila

Aquest 26 de juny és decisiu del tot!

Ho hem de tornar a repetir: a Catalunya aquest 26J ens hi juguem molt, perquè el seu resultat serà cabdal a l’hora d’emprendre els propers mesos. Per això des d’ERC a Manresa, i al Bages, i al país sencer, ens tornem a mobilitzar per millorar resultats a cada barri, poble o ciutat. Perquè ara mateix som l’únic canvi possible. I perquè ERC és l’opció que mai renunciarà a la dignitat del poble de Catalunya.

Mireia Estefanell

Resposta a les acusacions del PSC referents a les subvencions de l'Edifici Impuls

Davant l'acusació d'un suposat “frau electoral” en el qual hi hauria incorregut l'anterior equip govern en no haver fet pública, abans de les eleccions municipals, una possible pèrdua de les subvencions FEDER per a l’edifici Impuls,  Mireia Estefanell, presidenta del grup municipal d’ERC a l’ajuntament i actual  primera tinenta d’alcalde i regidora de Dinamització econòmica demana, en primer lloc, asserenar el to del debat.

Ramon Fontdevila

Ahir a Navàs, sopar de la República

Ara que complim 85 anys d’aquell 14 d’abril, els republicans del Bages ens vam tornar a trobar per celebrar-ho. Ahir vespre, a Navàs, compartint un sopar que no tindrà res de nostàlgic. Tot el contrari, la d'enguany va ser una trobada més viva que mai, perquè manifesta el nostre compromís de continuar treballant per aquell somni de Macià i de tots els idealistes que van fundar ERC el 1931: una Catalunya lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa.

Ramon Fontdevila

Exigim una solució per la C-55

El darrer dimecres de març, en una convocatòria oberta a tots els amics i militants de Manresa, vam posar a debat com desencallar la històrica reivindicació a l’entorn de la C-55. El dissabte anterior ens havíem trobat en un tall de trànsit, a la Farinera, en record de la darrera víctima. I aquells mateixos dies hi van haver dos debats a l’entorn de la mobilitat per carretera o en ferrocarril.

Manel Tàpia

Els acords ens permeten avançar

  Finalment tenim acord… o millor dit: acords. Amb pocs dies de diferència s’han tancat els acords de govern municipal i nacional. El primer ha de permetre que els regidors del grup municipal d’ERC, que han estat col·laborant des de fora a la governabilitat de la ciutat, ara hi participin activament. El segon ens permetrà avançar cap a la República Catalana lliure, sobirana i socialment més justa.