Manresa

Totes les opinions

Pere Culell (article publicat a El Pou Digital)

Ampliació de l’hospital de Sant Joan de Déu

La consellera de Salut, Marina Geli, va col·locar la primera pedra de l’ampliació de l’Hospital de Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia fa dos anys i mig. La primera fase està acabada, i ja s’hi ha traslladat els serveis d’Urgències, de Radiologia, i hi ha començat l’activitat de Consultes Externes. Abans d’acabar l’any, dos dels quatre cossos del nou edifici hauran quedat oberts als usuaris.

Pere Culell (article publicat a El Pou Digital)

Copagament en sanitat

El sistema sanitari català és econòmicament deficitari des del moment en què va ser assumit per la Generalitat. A més, el sistema de finançament sanitari estatal pactat l’any 2001 a Saragossa s’ha mostrat totalment ineficient, i ha creat un fort dèficit que ningú sap com cobrir. L’any 1991, l’informe Abril Martorell ja proposava el copagament sanitari, establert de fa anys en altres països europeus, i la consellera Geli en va tornar a parlar el 2004 proposant l’euro sanitari (pagar un euro per cada visita al metge).

Pere Culell (article publicat a El Pou Digital)

Regulacions en salut pública internacional

És coneguda la manca de professionals sanitaris en el nostre país, sobretot en algunes especialitats com anestesiologia, radiologia o ginecologia. Per tal de pal·liar aquest dèficit, s’estan contractant metges estrangers, amb el consegüent espoli de llicenciats que dificulta l’assistència sanitària dels països d’origen, la majoria en vies de desenvolupament. Només cal recordar que els estrangers són el grup més nombrós entre les noves col·legiacions del 2009 al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (un 57.