Maresme

Totes les notícies

tomicus

Actuació contra el tomicus: sí rotund. Sense el compromís del Consell Comarcal, no.

El grup comarcal d’ERC al Consell Comarcal va abstenir-se ahir en la votació per demanar al Departament d’Agricultura declarar els boscos Zona d’Actuació Urgent. Això no vol dir, en cap cas, que no considerem que cal una actuació immediata i contundent, com de fet ja s’està fent des del Departament, que ja ha destinat 100 mil euros a subvencionar la retirada dels arbres afectats, quantitat a la qual se sumen els 85 mil euros que la Diputació de Barcelona també hi ha destinat a dia d’avui. L’abstenció al Consell Comarcal respon a la manera com ha actuat el Govern d’aquest ens, des de la unilateralitat, en no consultar prèviament al DARP la viabilitat tècnica i les conseqüències de la declaració. La sol·licitud de declaració hauria d'anar acompanyada d'un gest per part del CCM que demostri que abandona la zona de confort de demanar que actuï un altre i, per tant, de no prendre part activa en la gestió de la plaga. El sentit de l'abstenció s'ha d'entendre, doncs, com un avís al govern comarcal per retornar a un abordatge consensuat de l'estratègia multinivell de combat contra el tomicus. Des d’ERC, doncs, volem donar a conèixer a l’opinió pública que: 1. El CCM ha actuat amb deslleialtat institucional en no consultar prèviament al DARP la possibilitat tècnica i les conseqüències de la declaració. Aquesta actitud és contrària al model de governança silvícola que defensem des d’ERC. 2. El CCM ha d'abandonar la zona de confort i corresponsabilitzar-se en la gestió de la plaga. Si es tracta d’un tema de pressupost, els diners previstos per l’assessor del PSC es podrien destinar a atacar el tomicus. 3. Proposem institucionalitzar una taula de seguiment de la plaga formada per CCM, DARP, Diputació, Consorci de la Propietat Forestal, Diputació i associacions de propietaris, junt amb el Parc Serralada Litoral i el del Montnegre-Corredor, dels quals formen part la majoria dels ajuntaments del Maresme i que fa tants anys que treballen i promouen la gestió forestal.

Consell Comarcal del Maresme

Nou acord pel pacte "de sempre" al Consell Comarcal

Arran de la notícia que PDeCAT i PSC, a través dels seus grups comarcals de CiU i PSC, tenen la intenció de modificar el pacte de govern al Consell Comarcal del Maresme, Esquerra Republicana de Catalunya al Maresme volem donar a conèixer a l’opinió pública les següents consideracions:   Els protagonistes de la notícia prenen aquesta decisió després de la moció de censura de Malgrat de Mar, una moció –volem recordar-ho- participada per un ampli espectre de forces polítiques unides per superar l’atonia i la incapacitat del govern socialista.   Coneixem poca cosa dels detalls del nou acord i temem que poca cosa es pugui esperar. Els mateixos socis de govern avancen que el document no tindrà contingut polític i se circumscriurà a aspectes de gestió. Res d’estrany en un pacte -el que va expulsar ERC del govern del Consell Comarcal tot i ser la primera força a la comarca- nascut de la revenja i sense més ambició política que la personal.   Els grups comarcals de CiU i PSC rubricaran, doncs, la renúncia a fer política en majúscules a canvi de refugiar-se en la gestió de curta volada del “qui dia passa, any empeny”.    Assistim a l’enèsim episodi de descomposició de l’administració comarcal, que veiem convertida en llotja d’intercanvi de favors polítics. Sense projecte. Sense direcció. Això sí, amb més càrrecs.   A inicis del mes de d’abril es presentarà en societat aquest pacte estrafet. Serà aleshores quan podrem analitzar-lo amb deteniment i fer un pronunciament més exhaustiu. Mentrestant,  continuem practicant una oposició exigent i responsable que anteposi l’interès públic del Maresme als interessos de partit.  

L'educació torna a ser el centre d'atenció del debat d'ERC al Maresme

El diputat al Parlament de Catalunya Chakir el Homrani exposarà a Montgat, dimarts 21 de febrer, les prioritats en educació dins el marc de la campanya La República que Farem. L'acompanyaran el president de la sectorial d'Educació d'ERC, Carles Martínez, i l'alcaldessa de la població, Rosa Funtané. Les polítiques educatives són, per a ERC, un dels pilars que han de sostenir la nova república que estem a punt d'aconseguir i per aquesta raó volem que tothom pugui participar-hi i dir-hi la seva. Després de Premià de Mar i Canet de Mar, ara és el torn d'obrir el debat a Montgat. Durant l'acte, a banda d'exposar la feina que s'està fent actualment i les línies bàsiques que hem de tenir en compte per als pròxims anys, es recullen les propostes dels assistents, que també poden fer aportacions en altres àmbits. Recordeu que podeu participar en la campanya des del web larepublicaquefarem.cat, on hi ha un apartat específic per recollir les vostres opinions. Serà a les 19h al local d'ERC a Mongat, al carrer Horta 18 (Mallorquines). Us hi esperem!

Cartell Amorós a Cabrils

ERC i la crisi dels refugiats a Cabrils

La secció local d'ERC a Cabrils organitza, aquest vespre, una taula rodona amb la crisi dels refugiats com a centre d'interès. Hi participaran Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania; Manu de Jaumar, del col·lectiu Dentistas sobre Ruedas; i Anna Serra, responsable del servei d'acollida a immigrants i refugiats d @CreuRojaCAT a Girona. Esquerra Republicana de Catalunya és una de les entitats firmants del manifest de Casa Nostra, Casa Vostra. Serà avui divendres 17 de febrer, a les 19 h, a l'Hotel d'Entitats de Cabrils, al carrer Can Campins 11. Us hi esperem!

ERC Maresme celebra el seu congrés anual

La Federació Comarcal d'Esquerra Republicana al Maresme va celebrar dissabte, 11 de febrer, el seu congrés ordinari anual en el qual la presidenta va presentar la memòria de la feina feta durant l'últim any. El Congrés es va celebrar, enguany, a la fàbrica Llobet-Guri de Calella i van participar-hi gairebé un centenar de militants. A banda de la feina feta, es van aprovar els comptes de 2016 i el pressupost per al 2017 de la federació, així com també es va donar compte a la militància de tot el que s'està preparant per aquest 2017, centrats en la campanya La República que Farem, que s'està duent a terme des de final de 2016, i els preparatius per al que des del partit estem convençuts que serà el referèndum definitiu que es farà aquest 2017. Ampliar la base de militància, així com també de persones simpatitzants i amics i amigues del partit és un dels objectius per aquest 2017. Eduard López, vicesecretari general d'Acció Política del partit, va cloure el congrés de 2017.

Els tres regidors d'ERC amb la presidenta de la secció local ahir a Malgrat

Govern nou a Malgrat: ERC forma part del canvi

Els tres càrrecs electes d'ERC a Malgrat de Mar formen part, des d'ahir, del nou govern al municipi, a partir, doncs, del ple de l'1 de febrer de 2017 en què es va debatre i votar una moció de censura i els 3 regidors d'ERC hi votessin favorablement, tal com s'hi havien compromès. Amb els vots dels 3 regidors ha estat investida la nova alcaldessa Carme Ponsa i Esquerra Republicana formarà part del nou govern municipal del municipi, amb les responsabilitats que els donarà el nou cartipàs acordat entre Junts per Malgrat, ERC, el PDECat i la CUP. Comença una nova etapa al poble de Malgrat i els regidors d'Esquerra Republicana treballaran intensament en benefici dels malgratencs i les malgratenques.

Sectorial d'Educació a Premià de Mar

L'educació en la República que farem

ERC es troba immersa en la campanya participativa La República que Farem i entre els actes programats hi ha les taules sectorials per debatre i aportar idees sobre diferents sectors. L'educació, un dels puntals de les polítiques d'ERC i que ha de tenir la importància que es mereix en la construcció d'un nou país, serà la protagonista de l'acte programat a Premià de Mar divendres 3 de febrer a les 19.30 h al Centre Cívic d'aquesta població. Anna Simó (@AnnaSimo), secretària primera del Parlament i exconsellera de Benestar i Família, Marta Vilalta (@martavilaltat), directora general de Joventut, i Carles Martínez (@carlesmartinezq) president de la sectorial d'Educació d'ERC, exposaran les línies de treball i escoltaran les aportacions dels assistents. L'acte estarà conduït per Pep Ripollès (@PepRipolles), regidor d'ERC a Premià de Mar. Des del web larepublicaquefarem.cat podeu accedir a tots els continguts de la campanya, així com fer les vostres aportacions. Us convidem a passejar-vos per les propostes en educació i deixar-nos els vostres comentaris. Podeu accedir a l'espai referent a l'educació des d'aquest enllaç.  

Conseqüències del temporal marítim a la zona de càmpings de Malgrat de Mar

ERC demana al Senat que l'Estat actuï davant les conseqüències del temporal marítim

Esquerra Republicana ha registrat aquest dimarts al Senat una moció en què es demana declarar immediatament el litoral mediterrani i de les Illes Balears com a zona catastròfica i engegar un pla d'ajudes per a ajuntaments que hagin vist danyat el seu espai urbà arran del temporal marítim del 20 al 22 de gener. El grup parlamentari a la cambra alta demana també procedir a les tasques de restitució i restauració del litoral marítim i de les platges afectades, a més d’engegar un Pla del Litoral que compti amb la participació de tots els actors institucionals així com col·lectius afectats (pesca i turisme), per a la gestió sostenible del litoral marítim. La moció s'ha treballat amb els càrrecs electes d'ERC al Maresme, que des del mateix cap de setmana han volgut posar fil a l'agulla per solucionar una situació endèmica a la costa del Maresme, tot i que la llevantada d'enguany ha afectat de forma més significativa que en altres anys alguns municipis com Malgrat de Mar i Pineda. En el text de la moció, que s’haurà de debatre en la comissió de Medi Ambient, els senadors Bernat Picornell i Quim Ayats han denunciat que els desperfectes patits a la costa catalana "posen de manifest l'oblit al qual ha estat postergada la gestió del litoral i de les platges en l'Estat espanyol". "El litoral mediterrani porta patint més de mig segle d'intervencions insostenibles que li confereixen una extrema vulnerabilitat i fragilitat quan es produeix un temporal marítim", han argumentat. A banda d’aquesta iniciativa parlamentària, Esquerra Republicana preguntarà sobre aquesta qüestió en el ple del Senat i formularà també un seguit de preguntes per a la seva resposta escrita, i faran un seguiment exhaustiu de l'actuació a tots els municipis.

Els electes d'ERC al Maresme en l'acte de presentació d'aquest matí a Mataró

ERC Maresme en la presentació de l'Assemblea d'Electes de Catalunya

Alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores d''Esquerra Republicana de Catalunya al Maresme han participat aquest matí en la presentació de l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT) que s'ha fet a la Nau Gaudí de Mataró. El Maresme és una de les comarques del país que té més electes registrats a l'AECAT, entre ells els més de cent càrrecs electes que té ERC. En aquest acte de presentació s’ha exposat el plantejament i la necessitat de tenir preparada la constitució d’aquest òrgan que, si és necessari, es constituiria en condicions d’excepcionalitat política.